Review: Bol Masterclass + Jia Ruan Ervaringen
15 januari 2020 

Review: Bol Masterclass + Jia Ruan Ervaringen

De Bol Masterclass is momenteel erg populair. Zo’n 5.700 mensen zoeken maandelijks op termen als Bol Masterclass en Jia Ruan. Vele zijn op zoek naar ervaringen, recensies en reviews van de Bol Masterclass.

Waarschijnlijk ben je een van deze mensen en zodoende ben je bij deze review terecht gekomen. Je hebt interesse in de Bol Masterclass maar twijfelt nog over het product of de verkoper.

Is Jia Ruan wel te vertrouwen? Is de Bol Masterclass zijn geld waard? En werkt Jia’s methode überhaupt wel?

Op deze pagina vertellen we je er alles over.

UPDATE 2022: De Bol Masterclass is niet langer verkrijgbaar. Jia heeft het product van zijn website afgehaald. Wil je op het internet op een zo'n passief mogelijke manier geld verdienen? Bekijk dan de Affiliate Marketing Revolutie eens

Wie is Jia Ruan?

Onlosmakend met elkaar verbonden zijn Jia Ruan en de Bol Masterclass. Maar wie is deze Jia eigenlijk en hoe komt het dat je hem overal tegenkomt op het internet?

Jia Ruan is een 23-jarige internet ondernemer en hij is de eigenaar van de Bol Masterclass. Enkele jaren geleden was Jia een vroegtijdige schoolverlater zonder diploma. Hij verdiende zijn geld met het rondbrengen van kranten.

Toen is Jia Ruan zichzelf gaan verdiepen in de wereld van e-commerce. Hij startte met het verkopen van producten op Bol.com en Amazon. Dat heeft hem een goede boterham opgeleverd.

Jia-ruan-reviews

Omdat Jia het leuk vindt om het andere te leren heeft hij een cursus gemaakt, namelijk de Bol Masterclass. In deze cursus legt hij uit hoe je geld kunt verdienen met Bol.com en e-commerce.

Enkele leuke feitjes over Jia Ruan:

 • Hij heeft een succesvolle podcast op iTunes “The Unstoppable Podcast”
 • Jia heeft meer dan 38K volgers op Instagram.
 • Op YouTube heeft hij 22,8K volgers.
 • De Bol.com Masterclass heeft meer dan 4.000 leden.

Van schoolverlater naar succesvol internet ondernemer in een paar jaar. Ik vind het indrukwekkend om de successen van Jia Ruan te zien.

Jia in de media

Het succes van Jia is de media niet ontgaan. Bekende en minder bekende mediakanalen klopte bij hem aan om een interview met hem te doen.

Voor de serie Blikvangers heeft BNNVARA Jia in 2018 geïnterviewd. In dat interview vertelt Jia over zijn start met e-commerce. Ook vertelt Jia waarom hij anderen helpt om succes te behalen met verkopen op Bol.com.

Jacko Meijaard, die we kennen van de Affiliate Marketing Revolutie, heeft onlangs ook een interview gedaan met Jia Ruan. In een ruim driekwartier durende podcast vertelt Jia over zijn miljoenenbedrijf, zijn doelen en visie, de haters en veel meer waardevolle tips en informatie.

Ook Vice.com heeft de internet ondernemer geïnterviewd. In het interview vertelt Jia over zijn weg van schoolverlater tot succesvolle e-commerce ondernemer met 1 ton omzet per maand.

Bol Masterclass review en ervaringen

Genoeg over Jia Ruan zelf. Laten we eens kijken naar zijn product de Bol.com Masterclass. Want wat is de Bol Masterclass precies? Hoe werkt het en voor wie is de Masterclass geschikt?

Hieronder vertel ik je dat. Ook deel ik mijn ervaringen en review over de Bol Masterclass. Ik laat je zien welke resultaten de cursisten behaald hebben die met de Bol Masterclass aan de slag zijn gegaan.

Jia Ruan’s Masterclass in het kort

In de Masterclass van Jia Ruan leer je precies hoe je een winstgevende webshop opzet via Bol.com. Dit doet hij met online videotrainingen, wekelijkse coachingssessies en persoonlijke begeleiding.

Aan de video’s in de Masterclass is veel aandacht besteed. Niet alleen spreekt Jia duidelijk, ook is de structuur logisch opgebouwd. Zo bestaat elke video uit:

 • Introductie wat er in de video verteld wordt
 • Informatie, voorbeelden en tips
 • Samenvatting van de belangrijkste zaken
 • Ondersteunende PDF’jes of quizen

De video’s gaan niet alleen over de technische aspecten zoals het inkopen van producten. Met de mindset video’s leer je denken als een ondernemer.

recensie-bol-masterclass

Wij hebben veel videocursussen onder de loep genomen in onze reviews. De Bol Masterclass behoort tot een van de meest professionele. Je merkt duidelijk dat Jia een compleet team achter zich heeft dat continue de cursus aan het verbeteren is.

Jia beweert dat de Bol Masterclass een bewezen systeem is om mensen succes en vrijheid te geven. Later in deze review zien we of dat zo is en welke resultaten Jia’s studenten boeken.

Hoe werkt het?

Verkopen via Bol.com is simpel. Het is geen hogere wiskunde of andere ingewikkelde materie. Je moet even het trucje doorhebben.

Succesvol producten verkopen via Bol.com werkt als volgt:

 1. Onderzoek naar welke producten veel vraag is
 2. Bekijk de concurrentie
 3. Koop de producten in uit China en verstuur deze naar het magazijn van Bol.com
 4. Zet je producten op Bol.com

En dat is alles. Bol zorgt voor klanten en stuurt de producten op naar hen. Jij ontvangt het verschil tussen de inkoop- en verkoopprijs minus een bemiddelingsbijdrage. Vaak is je winst meer dan 10 euro per product.

In de Bol Masterclass vertelt Jia je precies hoe je dit complete proces aanpakt.

Benieuwd welke producten je kunt verkopen via Bol.com? Of welke leveranciers geschikt zijn? Als je jezelf aanmeldt voor de gratis training ontvang je 800 ideeën voor jouw webshop en een lijst met 1.000 betrouwbare leranciers.

Voor wie is de Bol.com Masterclass geschikt?

Leeftijd is niet belangrijk om met de Bol Masterclass aan de slag te gaan. In het ledengedeelte zijn leden van 14 jaar tot en met 50+ te vinden. Leden van alle leeftijden behalen succes omdat de Bol Masterclass ze vanaf het nulpunt compleet begeleidt.

Is de Bol.com Masterclass dan voor iedereen geschikt? Nee! Om succes te behalen met de cursus van Jia moet je in jezelf durven te investeren. Vooral op het gebied van persoonlijke groei moet je jezelf willen ontwikkelen.

Misschien klinkt dat vaag. In feite komt het erop neer dat je in een situatie zit waar je niet in wilt zitten en daar alles voor wilt doen om eruit te komen.

De Bol.com Masterclass is geschikt als je:

 • Financiële vrijheid wilt
 • Niet (meer) voor een baas wilt werken van 9 tot 5.
 • Je eigen werktijden wilt bepalen
 • Een extra inkomstenbron wilt opzetten naast je huidige baan
 • Over ter wereld geld wilt verdienen op de automatische piloot
 • Een eigen bedrijf wilt opzetten

Inhoud van Jia’s Masterclass

Eerder in deze Bol Masterclass review bespraken we kort de inhoud van de masterclass. Hieronder bespreken we wat je exact krijgt bij aanschaf van Jia Ruan’s Masterclass.

Inhoud Masterclass:

 • Bol Masterclass videotraining: de training is opgedeeld in 8 modules met 30 lessen. Variërend van 10 tot 90 minuten per video beschik je over meer dan 20 uur aan videomateriaal. De video’s zijn professioneel en actie gericht.
 • Wekelijkse groepscoaching: elke woensdag heeft Jia een groepscoaching met 24 cursisten tegelijk. Je kunt vragen stellen aan Jia, maar ook van de vragen van anderen leren. Zeer waardevol vind ik deze toevoeging.
 • Toegang tot het ledengedeelte: ‘The Tribe’ is het exclusieve ledengedeelte voor Bol Masterclass studenten. In deze groep zitten gelijkgestemde mensen die begrijpen en jouw business naar een hoger niveau kunnen tillen.
 • De Golden Calculator: Via een uitgebreid Excel-bestand kunt je eenvoudig berekenen of een product interessant is om te gaan verkopen via je webshop. Niet alleen inkoop- en verkoopprijs worden meegenomen. Ook bemiddelingskosten en verzendkosten bijvoorbeeld.
 • Het leveranciersscript: Met dit script weet je precies wat je moet zeggen tegen internationale leveranciers voor de beste prijzen, voorwaarden en levertijden.
 • The Knowledge Vault: Deze ‘kluis’ bestaat uit extra video’s over ondernemen en verkopen via Bol.com. Persoonlijk vind ik deze bonus niet zo sterk omdat enkele van de video’s ook op YouTube te vinden zijn.
 • Meetups & Exclusieve uitnodigingen: Als masterclass student word je uitgenodigd voor live bijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten spreken succesvolle studenten over hun lessen en resultaten. Dat zijn enorm waardevolle tips het geeft een boel motivatie. Ook is er ruimte om te netwerken met andere studenten.
 • Kvk Succes checklist (NL) en Ondernemersloket (BE): Inschrijven bij de Kvk of Ondernemersloket is ‘maar’ een formaliteit, maar als het fout gaat kan het je een hoop geld kosten. Deze checklist voorkomt deze administratieve fouten.

Resultaten van Jia Ruan’s studenten

Dan kan de Bol Masterclass wel bomvol zitten, zoals je hierboven ziet. Maar werkt de methode van Jia Ruan eigenlijk wel?

Goeie vraag!

In The Tribe, het ledengedeelte, delen vele studenten hun resultaten met de Bol Masterclass. Dit zijn enkele resultaten:

 • Niels boekt in 2 weken 1.500 euro omzet met 50% winst.
 • Nog in haar eerste maand boekt Gloris 1,4K omzet. Ze is erg blij met de aanschaf van de Bol Masterclass geeft ze aan.
 • Laurence gaat keihard en boekt binnen 11 dagen 7.700 euro omzet. Beste dag is 1.500 euro op één dag.
 • In één dag haalt Pascal 200 bestellingen binnen. Met een winstmarge van gemiddelde 10 euro is dat 2.000 euro winst op één per dag!
 • Emily heeft de 10K club toegetreden met een omzet van 10.979,88 euro.
 • Ahm plaatst zijn eerste producten voordat hij op vakantie gaat. Als hij terugkomt van zijn vakantie heeft hij al zijn producten verkocht. Mooie manier van passief geld verdienen met de Bol Masterclass.

resultaten-bol-masterclassOp basis van deze resultaten kunnen we wel concluderen dat de methode van Jia Ruan werkt.

Bol Masterclass recensies van studenten

De Bol Masterclass resultaten liegen er niet. Er worden geweldige winsten geboekt door (net gestarte) studenten.

Maar wat vinden studenten van Jia’s cursus? Wat is hun recensie en ervaring met de Bol Masterclass?

Hieronder vind je de reviews van Bol.com Masterclass studenten:

 • Ricardo (26 jaar): De ogen van Ricardo zijn geopend sinds hij is gestart met de Bol Masterclass. Na lang twijfelen of de cursus zijn geld waard is, is hij gestart. Nu doet hij wat hij leuk vindt en raad hij iedereen aan om te starten.
 • Johan (23 jaar): Door de Masterclass heeft Johan weer een doel in zijn leven. Hij heeft lange termijn leren denken wat hem 4x zijn investering opgeleverd heeft. Door zijn goede resultaten heeft Johan zijn baan op kunnen zeggen. Een mooie recensie van Bol Masterclass student Johan.
 • Laura: Laura heeft lang onderzoek gedaan naar geld verdienen via het internet. Uiteindelijk kwam ze bij de Bol Masterclass terecht en dat is haar erg goed bevallen vertelt ze in haar review en ervaring. Dankzij de Bol Masterclass heeft ze een concreet doel.
 • Luna (16 jaar): Ondanks dat ze nog maar net gestart is merkt Laura de voordelen en resultaten van de Bol Masterclass. Ze heeft de juiste mindset geleerd en leuke mensen om haar heen gekregen. Door het passieve inkomen heeft Luna meer tijd gekregen in haar leven.
 • Emily (21): Ze is erg positief over de Bol.com Masterclass van Jia Ruan. Vooral ‘The Tribe’ is geweldig. Emily ervaart de vrijheid van online ondernemen. Ze bepaalt nu zelf waar, hoe en hoe laat ze werkt. Een 100% tevredenheid recensie.

Conclusie Bol Masterclass review

In deze Bol.com Masterclass review heb je kunnen lezen dat wij zeer goed te spreken zijn over de cursus van Jia Ruan. De video’s zijn professioneel en actiegericht.

De masterclass is zeer compleet. Je hebt alle informatie en tools in handen om een succesvolle internet business op te zetten. Een internet business waarbij je zelf bepaalt wanneer en waar jij werkt.

Natuurlijk moet je hier wel iets voor over hebben. Je moet in jezelf durven te investeren. Aan de resultaten van de studenten te zien levert deze investering zich dubbel en dwars op.

Wil je direct starten met de Bol Masterclass? Druk op de knop hieronder en schaf de Masterclass voor de beste prijs aan.

UPDATE 2022: De Bol Masterclass is niet langer verkrijgbaar. Jia heeft het product van zijn website afgehaald. Wil je op het internet op een zo'n passief mogelijke manier geld verdienen? Bekijk dan de Affiliate Marketing Revolutie eens

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen