Het Complete Handboek voor de Jack Russel review
07 maart 2020 
in Dieren

Het Complete Handboek voor de Jack Russel review

Het Complete Handboek voor de Jack Russell van Jan Kramer is erg populair. Op het internet kom je het boek overal tegen waar je leest over Jack Russels. Waarschijnlijk ben jij zodoende in aanraking gekomen met het boek van Jan Kramer.

Het boek trok je aandacht en nu vraag je jezelf af of het Jack Russell Handboek de moeite waard is. Je bent opzoek gegaan naar reviews, recensies en meningen over het Jack Russell handboek.

Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. En dat is maar goed ook. In deze review houden we het product van Jan Kramer kritisch tegen het licht. We kijken of Jan Kramer te vertrouwen is, of het boek de moeite waard is en wat klanten vinden van het boek.

Na het lezen van deze review weet je of het Jack Russell boek een verstandige koop is.

Jack Russellterriër

Een Jack Russell is een hondenras wat behoord tot de rasgroep Terriërs. Onder deze groep vallen bijvoorbeeld ook de Braziliaanse Terriër of Duitse jachtterriër. Een populaire terriër in Nederland is de Jack Russell.

Oorspronkelijk werden Terriërs gefokt voor het jagen op kleiner wild zoals vossen en dassen. De honden jagen het wild hun hol in en houden de wacht bij de ingang. Bij de ingang blijven ze blaffen totdat het baasje bij hen is om het wild uit het hol te halen.

Doordat de honden gefokt zijn voor de jacht zijn de honden snel, wendbaar en blaffen ze veel. Tegenwoordig worden de honden meer gehouden als huisdier dan als jachthond. Dit zorgt ervoor dat de honden een andere opvoeding nodig hebben. Denk daarbij aan:

 • Het afleren van het blaffen van de Jack Russell
 • De terriër minder agressief maken
 • Opspringen afleren
 • Trekken aan de lijn tijdens het uitlaten afleren

Een goede training opvoeding van een Jack Russellterrier pup is dus belangrijk. Dit neemt niet weg dat een Jack Russell graag onder de mensen is. Het hondenras kan goed samen met kleine kinderen en andere honden.

Het Complete Handboek voor de Jack Russell review

Het Complete Handboek voor de Jack Russell is een digitaal boek over het opvoeden en trainen van een Jack Russell. Het is dus een ebook in PDF formaat. Hierdoor kun je het handboek op elk mobiel apparaat, zoals telefoon of tablet lezen.

Op de kaft lezen we “Leer hoe jij je Jack Russell verandert in een lieve, gezonde en gehoorzame hond”. Dit is wat je gaat leren in het boek:

 • De geschiedenis van het hondenras
 • De eigenschappen en het karakter van een Jack Russell
 • Of een Jack Russell een geschikte hond voor jou is
 • Het kopen van een Jack Russell: Hoe, waar en waar je op moet letten
 • Hoe je afleert dat een Jack Russell blaft
 • Het oplossen van gedragsproblemen, zoals aan de riem trekken of agressief gedrag vertonen.
 • Een Jack Russell zinnelijk maken
 • Welke voeding wel en niet geschikt is
 • En nog veel meer…

Kortom; het boek van Jan Kramer behandelt alles wat je moet weten voor het aanschaffen, opvoeden en houden van een Jack Russell. Niet gek dat het boek daarom maar liefst 192 pagina’s telt.

Jan Kramer

De auteur van het Jack Russell Handboek is Jan Kramer. Tenminste, dat is wat we lezen op de verkooppagina. Wie is hij? Is Jan Kramer te vertrouwen? En nog belangrijker; heeft hij verstand van zaken? Wij deden onderzoek.

Op social media komen we geen profielen tegen van een Jan Kramer die matcht met de foto op de verkooppagina. Ook op Google vinden we geen informatie over Jan Kramer.

jan-kramer-te-vertrouwen

Jan Kramer volgens de verkooppagina

Bij het checken van de KvK-gegevens ontdekken we dat het bedrijf Blue Sky Marketing de verkoper is van het Complete Handboek voor de Jack Russell. Dat bedrijf kennen we van andere reviews, zoals Labradoodle Geheimen en Border Collie Geheimen.

Jan Kramer is dus een alias die gebruikt wordt. Hij bestaat niet echt. Dit is niet per definitie slecht. We hebben verschillende boeken reviews geschreven waarvan de verkoper een alias gebruikte. Veel daarvan waren van uitstekende kwaliteit. Of dat bij het Jack Russell Handboek ook is bekijken we verderop in deze review.

Is Jan Kramer te vertrouwen?

Een alias betekent niet per definitie dat de verkoper niet te gebruiken is. Het is wel een teken om extra op je hoeden te zijn. Voordat je van Jan Kramer, of beter gezegd Blue Sky Marketing, koopt is het verstandig om te onderzoeken of deze partij te vertrouwen is.

Wij hebben Blue Sky Marketing aan een kritische blik onderworpen. Dit is wat we gedaan hebben:

 • KvK gegevens gecheckt: Van Blue Sky Marketing, met KvK nummer 55666566, hebben we de gegevens ingekeken bij de Kamer van Koophandel. Hieruit blijkt dat het netjes ingeschreven staat en dat er geen klachten van wangedrag over het bedrijf bekend zijn. Dit is allemaal in orde.
 • Het Jack Russell boek aangeschaft: Om te kijken of Jan Kramer zijn beloftes nakomt hebben we het boek gekocht. Vrijwel direct na de betaling werden we doorgestuurd naar de downloadpagina. Daar kun je het Jack Russell handboek downloaden inclusief de bonussen. We hebben alles wat beloofd werd op de verkooppagina netjes gekregen.
 • Ervaringen van klanten gelezen: De ervaringen van anderen zeggen veel of een verkoper wel of niet te vertrouwen is. We hebben op het internet veel recensies, reviews en meningen over het Complete Jack Russell handboek gelezen. Later gaan we enkele hiervan bekijken. Voor nu kunnen we zeggen dat grofweg 98% van de kopers positief tot zeer positief is. Dit wekt veel vertrouwen.

Blue Sky Marketing heeft zijn zaakjes netjes op orde. Op basis ons onderzoek kunnen we concluderen dat Jan Kramer voor 100% te vertrouwen is.

Inhoud van het Jack Russell Handboek

Eerder in deze review benoemde we de inhoud van het 192 pagina’s tellende ebook van Jan Kramer. Bij aanschaf van het handboek krijg je ook enkele bonus boeken. Hieronder lees je wat je daarvan kunt verwachten.

Naast het Complete Jack Russell Handboek bevat het pakket van Jan Kramer:

 • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy: Dit ebook bestaat uit 25 pagina’s en behandelt in meer detail wat belangrijk is voor de opvoeding en training van een Jack Russell pup. Bijvoorbeeld het knippen van de pups nagels.
 • Baas Over Je Eigen Jack Russell: In het 35 pagina’s tellende ebook vertelt Jan Kramer hoe je een Jack Russell de juiste machtsverhouding tussen baas en hond aanleert. Door de juiste relatie wordt het trainen en opvoeden van je hond een stuk makkelijker.
 • Honden Trainen Geheimen: In dit ebook van 31 pagina’s deelt Jan verschillende technieken en meest gemaakte fouten voor het trainen van een Jack Russell. Bijvoorbeeld wat Oma’s wet is en hoe je deze kunt gebruiken voor het trainen van je hond.
 • Acht Simpele Technieken Om Je Hond Te Leren Komen Op Commando: Dit ebook telt slechts 14 pagina’s. Deze 8 technieken helpen om je hond naar je te laten luisteren.
 • Levenslange updates: Bij aanschaf van Jack Russell Handboek belooft Jan Kramer je levenslang nieuwe tips en informatie te sturen over het trainen en opvoeding van het hondenras. Ook belooft hij dat je een gratis een vernieuwde versie krijgt als deze uitkomt.
inhoud-jack-russel-pakket-jan-kramer

Deze bonussen bovenop het Complete Jack Russell Handboek maakt dat het een compleet Jack Russell training- en opvoedingspakket. Alles wat je nodig hebt op een pup aan te schaffen, op te voeden en te bezitten.

Onze Jack Russell Handboek recensie + ervaring

Om een uitgebreide en eerlijke review te schrijven hebben we het product van Jan Kramer gekocht. Direct na het kopen werden we doorgestuurd naar de downloadpagina waar we het Jack Russell handboek en bonus ebooks konden downloaden.

Het betaal- en downloadproces verloopt soepel. Na betaling kregen we netjes een factuur per mail. Het downloaden is makkelijk en wijst zichzelf. Blue Sky Marketing heeft zijn zaakjes goed gereld wat betreft betalen en downloaden.

Als we het boek voor de eerste keer doorkijken vallen een aantal zaken direct op, namelijk:

 • Er is weinig aandacht besteed aan de lay-out van het boek
 • Het boek bevat weinig afbeeldingen
 • Er zijn voldoende tussenkopjes aanwezig
 • Regelafstanden zijn van een goed formaat

De lay-out is niet meer dan een paginanummer rechtsonder en een koptitel op elke pagina. Wat betreft afbeelding vind je er eentje in elk hoofdstuk. Dit is niet bijster veel. Samen met de tussenkopjes en regelafstanden zorgt dit ervoor dat je weinig afleiding hebt, en meer waar voor je geld. Onze eerste indruk van het Jack Russell boek is goed.

Als we daarna het boek kritisch doorlezen ontdekken we de kwaliteit van de inhoud. In het boek vind je door de minimalistische lay-out en 192 pagina’s veel informatie en tips. Deze informatie bestempelen wij als interessant, waardevol en praktisch.

Kortom; wij zijn zeer positief over de lay-out en inhoud van het Complete Handboek voor de Jack Russell.

Zijn de bonussen waardevol?

Bij aanschaf van het Jack Russell handboek krijg je gratis 5 bonussen. Ook deze bonussen hebben wij grondig doorgespit om er een oordeel over te geven. Wat dat oordeel is lees je hieronder.

Ons oordeel over de bonussen is over het algemeen gelijk aan die van het Handboek zelf, zoals hierboven beschreven. Dit betekent het volgende voor de bonus ebooks:

 • Regelmatig tussenkopjes
 • Minimalistische lay-out (weinig afleiding)
 • Leest makkelijk weg
 • Interessante, waardevolle en praktische informatie en tips
 • Weinig afbeeldingen
 • Prettig regelafstanden

Er zijn 2 bonussen die wat meer aandacht verdienen. Een daarvan is de bonus ‘Levenslange Updates’. Het boek lijkt vanaf zijn uitgifte niet meer te zijn geüpdatet, wat al ruim 5 jaar geleden is. Dit komt omdat er niet jaarlijks nieuwe doorbraken komen voor het opvoeden en trainen van een Jack Russell. Wij vinden deze bonus daarom gebakken lucht.

Het bonus ebook ‘Acht Simpele Technieken Om je Hond Te Leren Komen Op Commando’ vinden wij niet de moeite waard. Het boek bevat veel dubbele informatie die je ook in het handboek of de andere bonussen tegenkomt. Tevens bevat het ebook maar 14 pagina’s.

review-bonus-8-tips

Bij het downloaden van het Jack Russell handboek en bonussen werden we positief verast door een extra bonus. Dit was een onaangekondigde bonus die niet genoemd staat op de verkooppagina.

Kortom: wij zijn erg goed te spreken over de kwaliteit van de bonussen. Vooral de extra bonus wat een prettige verrassing. Er zijn 2 bonussen die niet waardevol zijn in onze ogen.

Ervaringen van klanten

Wat vinden anderen van het boek? En wat zijn hun ervaringen met het Jack Russell handboek? Dat is misschien nog zeker zo belangrijk als ons oordeel van het boek. We hebben daarom het internet afgezocht naar recensies en ervaringen.

Op de verkooppagina lezen we ook enkele reviews over het product. Hier hechten we niet zoveel waarde aan, omdat de verkoper deze kan verzinnen of verdraaien. We willen eerlijke en echte recensies van mensen lezen.

Op Facebook hebben we gekeken voor Jack Russell Handboek recensies. De pagina heeft maar liefst 2.675 likes, en veel actieve leden. Dat is veel voor een pagina over de Jack Russell en het wijst erop dat Jan Kramer iets goeds doet.

Jack-Russell-handboek-recensies-ervaringen

Helaas is er geen optie voor klanten om op de Facebookpagina een recensie achter laten. Hierdoor zijn er geen ervaringen van klanten te lezen op het internet.

Uit de reacties onder de Facebookberichten kunnen we concluderen dat de mensen erg betrokken zijn bij de pagina. Dit wijst vaak op tevreden klanten, maar zeker weten doen we het niet.

De prijs van het handboek

De prijs van het Complete Jack Russell handboek is 37 euro. Voor dat bedrag krijg je toegang tot het bomvolle pakket van Jan Kramer. Dat is dus niet alleen het handboek, maar ook de extra ebooks.

Er zijn verschillende betaalopties, namelijk:

 • iDEAL
 • iDEAL QR
 • Machtiging (eenmalig)
 • PayPal
 • Bancontact
 • Sofort

Je kunt het boek alleen kopen als PDF download via de officiële verkooppagina. Het boekt wordt niet verkocht als fysiek boek. Hierdoor is het niet te koop via Bol.com of traditionele boekwinkels.

Garantie

Bij aanschaf van het boek krijg je 60 dagen garantie. Dit betreft een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Deze garantie houdt in dat je binnen 60 dagen kunt kijken of het product je bevalt.

Bevalt het boek niet? Stuur een mail naar Jan Kramer dat je niet tevreden bent met je aankoop. Binnen enkele dagen wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort op je rekening.

garantie-Jack-Russell-handboek

60 dagen is wat betreft de garantieperiode voor ebooks extreem lang. We zien maar zelden zo’n lange periode. Voor ons is dit een extra teken dat Blue Sky Marketing achter zijn producten staat en volledig te vertrouwen zijn.

Op deze manier loop je geen enkel risico op een miskoop. In feite kun je het Complete Jack Russell Handboek 60 dagen gratis uitproberen.

Conclusie: het Jack Russell Handboek kopen?

Zoals je in deze Jack Russell Handboek review hebt kunnen lezen zijn wij goed te spreken over het boek van Jan Kramer. Of beter gezegd van Blue Sky Marketing.

Wellicht voelt het niet fijn om te weten dat Jan Kramer een alias is. Besef goed, de verkoper van het boek is volledig te vertrouwen en het boek is van uitstekende kwaliteit.

Voor de prijs van nog geen 4 tientjes krijg je toegang tot het Complete Handboek voor de Jack Russell inclusief 5 bonus ebooks. Wij vinden dit een zeer schappelijke prijs voor hetgeen wat je krijgt. Met een pup naar een hondentraining gaan kost al snel 40 euro per les.

Dankzij de 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie loop je geen enkel risico.

Wil jij een Jack Russell aanschaffen of heb je dat onlangs gedaan? Dan raden wij het Complete Handboek voor de Jack Russell van harte aan.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen