Digital Nomad E-Course review: De Moeite?
24 augustus 2020 

Digital Nomad E-Course review: De Moeite?

Meer en meer mensen houden zich tegenwoordig bezig het met online verdienen van geld. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je overal ter wereld kunt werken. Je zit niet vastgekluisterd aan één specifiek locatie, maar je kunt ook bijvoorbeeld vanaf het strand in Portugal werken. Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Dan kan je mogelijk de Digital Nomad E-Course gaan volgen.

In de afgelopen periode heb ik deze cursus meerdere malen in de media voorbij zien komen. Zo is er een Ted filmpje te vinden met de ontwikkelaar van deze cursus en hebben ook verschillende media artikelen geschreven over de ontwikkelaar en deze cursus. Dat deed mij besluiten om me voor de Digital Nomad E-Course aan te melden.

Mijn bevindingen omtrent deze digitale cursus deel ik graag met je in deze Digital Nomad E-Course review. Na het lezen van deze review kan je direct voor jezelf de keuze maken; ga je deze cursus volgen of niet?

Digital Nomad E-Course in vogelvlucht

Zoals in de inleiding van deze review al gesteld, kiezen meer mensen ervoor om online geld te gaan verdienen. Je hoeft dit niet vanaf bijvoorbeeld een kantoor te doen, maar je kunt dit vanuit elk land ter wereld doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een werkende internetverbinding en laptop. Maar, hoe kan je dan onafhankelijk van jouw locatie geld verdienen? Die vraag staat eigenlijk centraal in de Digital Nomad E-Course.

In deze digitale cursus draait alles om het locatie-onafhankelijk werken. Als je voor elkaar krijgt om overal ter wereld te kunnen werken, dan zit je eigenlijk nergens meer aan vast. Je kunt bijvoorbeeld maandenlang reizen, terwijl je geniet van allerlei prachtige landen. Ondertussen verdien je ook nog geld, aangezien je locatie-onafhankelijk kunt werken.

Hoe je dit exact voor elkaar kunt krijgen, wordt uitgebreid in de cursus Digital Nomad E-Course omschreven. Je krijgt – na het aanmelden – toegang tot jouw eigen digitale leeromgeving. In deze digitale leeromgeving vind je onder meer tientallen video’s terug. In deze video’s legt de ontwikkelaar uit hoe zij zelf haar eigenlijk weg naar vrijheid afgelegd heeft. Zij legt stap voor stap uit hoe óók jij dit kunt gaan bereiken.

De video’s zijn relatief kort te noemen en zijn daardoor prettig om naar te kijken. Bijkomend voordeel vind ik dat de video’s niet alleen maar droge stof bevatten, maar dat de ontwikkelaar ook allerlei handige tips geeft. Ook spreekt het mij aan dat zij met name vanuit haar eigen ervaring spreekt.

Naast de video’s vind je ook alle informatie nog als geschreven tekst terug. Dit zorgt ervoor dat je te allen tijde bepaalde lessen op je gemakje door kunt nemen. Deze geschreven teksten vormen zeker een belangrijk onderdeel van deze digitale cursus.

Verder is het volgens de ontwikkelaar van belang dat je in actie gaat komen. Zij probeert dat voor elkaar te krijgen door allerlei opdrachten voor te leggen. Het is de bedoeling dat jij deze opdrachten uit gaat voeren, waardoor je stapje voor stapje uit gaat komen op een leven vol met vrijheid.

Wat ga je leren?

Volgens de ontwikkelaar leer je, dankzij bovengenoemde modules en onderdelen, het volgende:

  • Je geniet van veel vrijheid
  • Mogelijkheid om overal ter wereld te werken. Je hebt immers locatie-onafhankelijk werk voor jezelf gecreëerd
  • De juiste mindset te creëren
  • Je leert om te profiteren van jouw eigen autonomie
cursus-locatie-onafhankelijk-werken-suzanne-van-duijn

Al met al is het volgens de ontwikkelaar dus mogelijk om een leven als digital nomad op te gaan bouwen. Na het volgen van deze cursus kan ik eigenlijk maar één ding concluderen; ik zou direct als digital nomad kunnen starten.

De cursus heeft mij namelijk onwijs veel kennis gegeven en heeft er ook voor gezorgd dat ik op een andere manier tegen dingen aan kijk. Tegelijkertijd moet ik wel bekennen dat ik op dit moment niet leef als een digital nomad. Waarom niet? Omdat ik in eigen land ‘gebonden’ ben aan bijvoorbeeld mijn partner, vrienden en familie. Ik ben – vooralsnog – niet in staat geweest om dit op een wenselijke manier met elkaar te combineren.

Suzanne van Duijn

De Digital Nomad E-Course is ontwikkeld door Suzanne van Duijn. De kans is aanwezig dat je deze naam al vaker tegen bent gekomen; Suzanne heeft in de afgelopen jaren namelijk een behoorlijke naam weten te vestigen. Het levensverhaal van Suzanne is ook wel bijzonder leuk om door te nemen.

Zij geeft bijvoorbeeld aan dat zij in 2016 opeens afscheid nam van haar baan in loondienst. Suzanne had het gevoel dat ze beperkt leefde en dat ze meer uit het leven wilde halen. Zij koppelde dat eigenlijk direct aan reizen; zij wilde namelijk een groot gedeelte van de wereld met eigen ogen gaan zien.

Sindsdien heeft zij een eigen leefstijl voor zichzelf ontwikkeld. Een leefstijl waarmee zij locatie-onafhankelijk kan werken en dus waardoor ze veelvuldig kan reizen. Naar eigen zeggen is Suzanne ongeveer 4 maanden van het jaar in het buitenland voor het maken van onvergetelijke reizen. Tijdens deze reizen weet zij dus ook nog geld te verdienen. Hoe zij dit exact doet, leer je van A tot Z dankzij deze Digital Nomad E-Course.

In de afgelopen jaren is Suzanne van Duijn meerdere malen in het nieuws gekomen. Zo hebben Lonely Planet, Glamour, FD en de Volkskrant artikelen over haar geschreven en/of een internview afgenomen. Daarnaast heeft Suzanne van Duijn ook een praatje bij Ted mogen houden. Dat praatje is terug te zien in onderstaande video:


Persoonlijk ben ik behoorlijk te spreken over Suzanne van Duijn. Ik vind het bewonderenswaardig dat zij een doel had en dat zij dat doel volledig heeft weten te bereiken. Ook vind ik dat zij een aangename stem heeft om naar te luisteren, dat zij zeker niet uit de hoogte doet en dat zij dus terecht meerdere malen op een positieve wijze in de media is verschenen. Onder aan de streep kan ik dus met geen kwaad woord over Suzanne van Duijn reppen!

Inhoud Digital Nomad E-Course

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat deze cursus bestaat uit tientallen video’s in combinatie met tekst en opdrachten. Deze onderdelen zorgen ervoor dat je onwijs veel informatie voorgeschoteld krijgt, maar dat is nog niet alles. Suzanne van Duijn heeft namelijk besloten om onderstaande bonussen aan deze cursus toe te voegen:

  • Het boek Word Hard Travel Harder krijg je gratis. Dit boek is ook door Suzanne van Duijn beschreven en bevat meer dan 200 pagina’s.
  • Je krijgt ook nog meerdere bonusvideo’s meegeleverd. Dit zijn in totaal 10 bonusvideo’s waarin het volledig draait om remote werken.
  • Het e-book Meer klanten krijg je gratis. In dit boek zijn meer dan 8.000 woorden te vinden over het ondernemerschap en tips om meer klanten te krijgen.
  • Het e-book Instagram cursus krijg je gratis. Met dank aan dit boek moet je in staat zijn om geld via Instagram te gaan verdienen.

Ook over de bonussen kan ik kort zijn; puik werk. Suzanne van Duijn heeft niet alleen naar de kwantiteit van de bonussen gekeken, maar ook zeker naar de kwaliteit. De kwaliteit van deze bonussen is al met al óók dik in orde.

Voor wie is de Digital Nomad E-Course geschikt?

Volgens Suzanne van Duijn is deze cursus alleen geschikt als je voldoet aan de volgende eisen. Zo moet je:

Voldoe je aan bovengenoemde eisen? Dan is de cursus voor jou geschikt. Heb je toch moeite met bovengenoemde eisen? Dan is de cursus volgens Suzanne van Duijn zéker niet voor jou geschikt. Het is volgens haar immers niet makkelijk om een locatie-onafhankelijk leven op te bouwen.

Mijn Digital Nomad E-Course review + ervaring

Tijdens het volgen van deze cursus heb ik eigenlijk continue met een mond vol tanden gezeten. Ik was verbaasd over de eenvoud waarmee Suzanne van Duijn dingen uitlegt, maar óók over de manier waarop zij haar leven op heeft weten te bouwen. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik onwijs te spreken ben over deze interessante cursus.

Persoonlijk had ik het volgen van deze cursus zeker niet willen missen. Ik heb op meerdere gebieden behoorlijk veel aan deze cursus gehad, aangezien ik nu ook op een andere manier tegen bepaalde dingen aan kijk. Suzanne, dank daarvoor!

Ervaringen van anderen

Zijn andere cursisten net zo te spreken als dat ik ben? Ja, zeker. Op haar social media kanalen en op de pagina van deze cursus vallen meerdere positieve beoordelingen te lezen. Onder meer de volgende beoordeling sprak mij aan, aangezien ik me volledig in deze beoordeling kan vinden:

digital-nomad-e-course-ervaringen

De prijs

Wil je zelf ook als Digital Nomad gaan leven? Dan is deze cursus mogelijk voor jou de eerste stap naar dat nieuwe bestaan. Voordat je hiermee aan de slag kunt gaan, dien je een bedrag van 198 euro exclusief BTW te betalen. Inclusief de belastingen komt dit uit op een bedrag van 239,58 euro.

Is dat veel? Nee, dat valt in mijn ogen mee. Je kunt namelijk écht een geheel nieuw leven op gaan bouwen en dat is eigenlijk onbetaalbaar. Over een eventuele garantie geeft Suzanne van Duijn eigenlijk nergens duidelijkheid.

Natuurlijk geniet je een wettelijke garantietermijn van 14 dagen. Hierdoor loop je geen enkel risico.

Conclusie: de Digital Nomad E-Course gaan volgen?

Ik kan je van harte aanraden om de Digital Nomad E-Course te gaan volgen. Deze cursus is onwijs uitgebreid, kan voor een levensverandering gaan zorgen en is bovenal behoorlijk inspirerend te noemen. Over zowel de cursus als over Suzanne van Duijn ben ik in ieder geval zeer te spreken.

Via de link hieronder kan je jezelf direct voor deze cursus aanmelden!

Bekijk de website hier

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen