Droog Trainen Academie + Henry en Rinus review
11 juli 2020 

Droog Trainen Academie + Henry en Rinus review

Henry en Rinus zijn de oprichters van de Droog Trainen Academie (DTA). Op hun website inspireren, motiveren en informeren de heren mannen en vrouwen die willen afvallen, spieren opbouwen of droogtrainen. Maar hoe goed zijn Rinus en Henry eigenlijk? Bieden ze waardevolle producten aan of is het troep?

In deze Droog Trainen Academie review staan we daar uitgebreid bij stil. Na het lezen van deze review weet je precies wie Rinus en Henry zijn, waarom ze doen wat ze doen, welke producten ze verkopen en de resultaten en ervaringen met deze producten.

Zodoende kan je een veilige keuze maken om de producten van de Droog Trainen Academie te kopen.

Henry en Rinus zijn ieder 50% eigenaar van de Droog Trainen Academie. De heren zijn goede vrienden van elkaar. Samen hebben ze verschillende reizen gemaakt en werkte ze bij een speciale dienst van de Politie. Daar waren ze natuurlijk veel bezig met sport en fysieke fitheid.

Onder de handelsnaam Droog Trainen Academie is de website droogtrainenacademie.nl ondergebracht, waarop verschillende trainingen verkocht worden. Vaak korten Henry en Rinus de Droog Trainen Academie af naar DTA.

henry-en-rinus-review-DTA

Henry (links) en Rinus (rechts)

Sinds 1 juni 2015 zijn de Henry en Rinus bezig met het bedrijf. Tenminste, dat is de datum waarop het bedrijf inschreven is bij de Kamer van Koophandel. Waarschijnlijk waren de heren daarvoor al druk bezig met het opbouwen van de website.

Henry van Es

Henry van Es is geboren in Rotterdam op 28 juni 1979. Hij is een van de 2 vennoten van de Droog Trainen Academie VOF (Vennootschap Onder Firma).

De volledige naam van Henry is Henry Fritz van Es.

Henry heeft geen social media profielen. Tenminste, niet die ik gevonden krijg naar een uitgebreide zoektocht. En dat zou zomaar kunnen. De 41-jarige oud speciaal Politieambtenaar richt zich volledig op zijn vakgebied, namelijk sport en fysieke fitheid.

Rinus van Offeren

Op Droog Trainen Academie zie je vaak “Henry van Es en Rinus” voorbij komen. De achternaam van Rinus wordt niet genoemd op de website. Hoe komt dat? Dat is voor mij ook niet helemaal duidelijk. Misschien vind Rinus zijn achternaam niet makkelijk uit te spreken?

Hoe dan ook, een zoektocht bij de Kamer van Koophandel (KvK) leert mij de achternaam van Rinus. Rinus van Offeren. Tevens ontdek ik dat Rinus niet de eerste naam is van hem. Het is zijn 3e naam die hij gebruikt als roepnaam.

De volledige naam van Rinus is Leendert Adrianus Rinus van Offeren. Rinus is geboren op 11 september 1979 in Vlaardingen, en is op dit moment dus 40 jaar oud. De oud speciaal Politieambtenaar is de 2e vennoot van de Vennootschap Onder Firma van Rinus en Henry.

Net zoals bij Henry, krijg ik bij Rinus ook geen social media profielen gevonden. Eigenlijk ook niet gek, want niet iedereen van die generatie heeft social media profielen.

Waarom doen Henry en Rinus wat ze doen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn Rinus en Henry oud speciaal Politieambtenaren. Hun baan was druk en nam veel tijd in beslag. Hierdoor hadden de heren weinig vrije tijd en vrijheid. En dat is wat er knaagde bij beide. Ze wilde meer vrijheid om te reizen en de dingen te doen die ze graag willen doen.

Rinus is zich daarom gaan verdiepen in Online Marketing. Hij heeft in de periode 2012 tot en met 2013 verschillende websites gerund via zijn bedrijf Brainwreckerz. Dat bedrijf is in september 2013 uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Na een lang proces van brainstormen, overleggen en nadenken kwam Henry met het idee om samen een website op te zetten over krachttraining en voeding met als doel anderen helpen hun droomlichaam te behalen. Zodoende is droogtrainenacademie.nl ontstaan.

En eigenlijk is dat helemaal geen gekke keuze. Tijdens hun werk hadden Rinus en Henry veel te maken met krachttraining, sportoefeningen en fysieke fitheid. Voor beiden was het een passie, waar ze graag anderen over vertellen en onderwijzen.

Wil je het volledige verhaal van Rinus en Henry lezen? Bekijk dan deze pagina>>

De Vennootschap Onder Firma (VOF) van Henry en Rinus heet Droog Trainen Academie VOF. Deze VOF is inschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 63416107.

Op 1 juni 2015 in de VOF opgericht. Dat is nadat Henry van Es en Rinus van Offeren een tijdje bezig waren met online marketing en het opzetten van hun website. Vanaf juni 2015 ging de website serieuze vormen aannemen, waardoor inschrijving van de KvK onvermijdelijk was.

droog-trainen-academie-kvk

DTA VOF is gevestigd in het Noord-Brabantse Helmond. Zoals te zien op het uittreksel van de Kamer van Koophandel is dat per december 2018. Daarvoor was de Vennootschap gevestigd in Den Haag, zoals de heren op de Over Ons pagina schrijven.

Inmiddels hebben Henry en Rinus meerdere producten ontwikkeld voor mensen die hun droomlichaam willen behalen. Deze producten bestaan uit online trainingspakketten. Of protocollen zoals ze genoemd worden bij de DTA.

De reden waarom ze verschillende trainingspakketten uitgebracht hebben is omdat Henry en Rinus zo specifiek mogelijk willen zijn. En dat is erg belangrijk. Verschillende mensen hebben verschillende wensen. Zo kan jij fysiek fitter willen worden en beter in je vel zitten, terwijl een ander enorm veel spieren wil opbouwen.

Hieronder lees je de verschillende protocollen/ trainingen van de Droog Trainen Academie.

Droog Trainen Protocol Mannen

Het Droog Trainen Protocol Mannen is een online training over het verlagen van het vetpercentage. Deze training is, zoals de naam al doet vermoeden, specifiek gericht voor mannen. Het DTP, zoals het Droog Trainen Protocol vaak afgekort wordt, is het eerste product van Rinus en Henry.

droog-trainen-protocol-cover

Door de jaren heen is de training regelmatig aangepast en uitgebreid. Momenteel bestaat het Droog Trainen Protocol Mannen uit een uitgebreid ebook over voeding, vetverlies, krachttraining, cardio, progressie meten en het plan bijstellen.

Naast het uitgebreide ebook in PDF formaat krijg je toegang tot een macrocalculator, trainingsschema’s voor thuis in de sportschool en toegang tot een besloten DTA groep.

In mijn Droog Trainen Protocol Mannen review lees je meer over dit product.

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Het Droog Trainen Protocol Vrouwen is de vrouwelijke variant van DTP Mannen. Het DTP Vrouwen is een online training voor het verlagen van het vetpercentage van een vrouw.


Door de jaren heen is de training regelmatig aangepast en uitgebreid. Momenteel bestaat het Droog Trainen Protocol Vrouwen uit een uitgebreid ebook over voeding, vetverlies, krachttraining, cardio, progressie meten en het plan bijstellen.

De onderwerpen zijn dus exact hetzelfde als bij het protocol voor mannen. Echter is het DTP Vrouwen specifiek toegespitst voor vrouwen. Er staan daarom andere oefeningen in, en andere tips over het eten van voeding.

Omdat de Droog Trainen Protocollen specifiek voor man en vrouw gemaakt zijn worden er geweldige resultaten behaald door de cursisten. Er zijn maar weinig trainingen die zo specifiek zijn.

In mijn Droog Trainen Protocol Vrouwen review lees je meer over dit product.

Home Workout Protocol

Het Home Workout Protocol is een trainingsplan van 8 weken om thuis te trainen voor meer spiermassa, kracht en fitheid. Het plan is ontstaan tijdens de Corona-crisis toen de sportscholen gesloten waren.

home workout protocol

In het plan zitten oefeningen die met eigen lichaamsgewicht uit te voeren zijn. Ook zijn er oefeningen bij die je moet uitvoeren met weerstandsbanden, dumbbells en kettlebells.

Bij elke oefening zijn instructievideo’s bijgevoegd. Hierdoor kan je vanuit huis de training volgen en exact nadoen wat er op de video’s verteld wordt.

Spiermassa Protocol Mannen

Het Spiermassa Protocol Mannen is een online training om spieren op te bouwen en deze duidelijk zichtbaar te laten worden. In het Droog Trainen Protocol ligt duidelijk de nadruk op het drastisch verlagen van het vetpercentage en afvallen.

cover spiermassa protocol

In het Spiermassa Protocol Mannen ligt de nadruk op het opbouwen van spiermassa, en tegelijkertijd de laatste percentages vet eraf te trainen. Daardoor komen de spieren duidelijker en beter uit.

Het SP, zoals het Spiermassa Protocol afgekort wordt, bestaat uit een 2 waardevolle ebooken in PDF formaat. Een theorie boek en een praktijkboek. Naast de ebooks krijg je bij aanschaf 12 weken Trainingsschema’s voor 3,4 of 5 dagen per week sporten. Ook krijg je een handige marcocalculator.

In mijn Spiermassa Protocol Mannen review lees je meer over dit product.

Spiermassa Protocol Vrouwen

Het Spiermassa Protocol Vrouwen is net zoals het SP Mannen een online training voor het bouwen van spieren en het verlagen van de laatste vetpercentages.

spiermassa protocol vrouwen

Waar het Spiermassa Protocol Mannen erg populair is, is dat bij vrouwen niet. Vrouwen kiezen vaak voor het Droog Trainen Protocol Vrouwen. En dat is ook niet gek. Veel vrouwen willen een slank lichaam, en zitten niet te wachten op uitbundig zichtbare spieren.

Daarom is het DTP Vrouwen een betere keuze voor hen dan het Spiermassa Protocol. Via het DTP kunnen vrouwen snel, makkelijk en voorgoed afrekenen met overtollige kilo’s.

DTA Workout Builders

DTA Workout Builders zijn pakketten waarmee je voor jouw situatie het beste trainingsschema kunt samenstellen. In de basis bestaat elke Workout Builder uit een uitgebreid Excel-bestand en instructievideo’s bij elk van de oefeningen.

cover dta workout builders

Per trainingsintensiteit, niveau en geslacht is er een aparte Workout Builder. Zo zijn er Workout Builders voor 2, 3, 4 en 5 dagen per week trainen. Tevens zijn de trainingen opgedeeld voor beginner of intermediate. En natuurlijk zoals we gewend zijn van Droog Trainen Academie het onderscheid tussen Workout Builders voor man en vrouw.

Zo zijn de Workout Builders mega specifiek en zelf wetenschappelijk onderbouwd om succes te behalen met fitness.

In mijn DTA Workout Builders review lees je er meer over.

Zoals je aan het begin van deze Droog Trainen Academie review hebt kunnen lezen hebben Rinus en Henry geen persoonlijke social media profielen. Voor hun bedrijf is dat anders. Droog Trainen Academie is namelijk wel degelijk actief op social media.

Hieronder gaan we per kanaal waarop het bedrijf actief kijken hoe goed ze dat doen.

Facebook

Op Facebook heeft de Droog Trainen Academie 52.790 likes. Dat is gigantisch veel, en de kans is groot dat een van je Facebook vrienden ook de pagina van DTA gelikt heeft.

Naast de likes volgen 53.457 mensen de pagina op Facebook. Rinus en Henry doen dus wel degelijk iets goed. Zoveel likes en volgers krijg je niet door waardeloze informatie te delen op de pagina.

Via de pagina delen ze niet alleen resultaten van cursisten. Ook geven Henry en Rinus veel waardevolle informatie over afvallen, spieren opbouwen en oefeningen uitvoeren.

Instagram

Vrijwel direct met de start van Droog Trainen Academie zijn Henry en Rinus met Facebook aan de slag gegaan. Instagram kwam een stuk later. Inmiddels heeft de Instagram pagina van DTA 10,5K volgers en 156 berichten.

Als je beseft dat ze dat in krap 2 jaar tijd voor elkaar hebben gekregen, dan zijn dat knappe resultaten. En wederom wijst dat erop dat Rinus en Henry waardevolle informatie weggeven via Instagram.

YouTube

Droog Trainen Academie is sinds januari 2014 ook actief op YouTube. Tenminste, toen is het account aangemaakt. Het heeft nog tot september 2017 geduurd voordat de eerste video online kwam.

In amper 3 jaar hebben Rinus en Henry veel waardevolle video’s geüpload naar het platform. Op hun YouTube kanaal hebben ze 5,19K abonnees en ruim 236.000 views. Dat is niet uitzonderlijk veel, maar het zijn mooie aantallen.

UPDATE 2022: Het aantal abonnees is nu 9,36K en het aantal views is gestegen naar 716.671


Dit vind ik een erg goede video waarin Rinus vertelt wat belangrijk is om jouw droomlichaam te bouwen. Aan deze video heb ik zelf veel gehad.

Inmiddels ben ik meerdere malen in aanraking geweest met Rinus en Henry. Ik heb veel van hun blogs en social media berichten gelezen, heb de YouTube video’s bekeken en ben aan de slag gegaan met hun producten. Wat mijn ervaringen zijn met Rinus en Henry?

Allereerst moet ik zeggen dat Rinus en Henry 2 down-to-earth personen zijn. Ze zijn eerlijk en direct zonder allerlei poespas. Daar houd ik persoonlijk wel van.

Daarnaast moet ik zeggen dat Henry en Rinus veel verstand hebben van krachttraining, voeding en het opbouwen van je droomlichaam. Eerder in deze review vertelde ik dat beide bij de politie hebben gewerkt, waar ze veel met sport en fysieke fitheid te maken hadden. De kennis die ze daar opgedaan hebben brengen ze via Droog Trainen Academie via hapklare brokjes over aan anderen.

Mijn review en ervaring met Rinus en Henry is dus zeer positief.

Eerder in deze review noemde ik Henry en Rinus veel waardevolle informatie delen via de Droog Trainen Academie blog.

Deze blog zijn ze december 2016 gestart. Inmiddels staan er ruim 100 berichten online. Dat is niet bijster veel, maar ik heb liever kwaliteit boven kwantiteit. En dat is ook de gedachten van Henry en Rinus.

Ze schrijven niet alleen zelf waardevolle content op de Droog Trainen Academie blog. Henry en Rinus laten ook regelmatig een professional een artikel schrijven op de blog. Zo heeft Joël Broersma (van www.joelbroersma.com/nl/), professioneel fysiotherapeut, een artikel geschreven over de combinatie tussen een sterke boven rug en schouder.

In de blog vertellen Henry en Rinus veel informatie over voeding en voedingsschema’s. Dit is in grote lijnen wat belangrijk is voor voeding volgens het 80/20 principe. Het principe wat Rinus bespreekt in de YouTube video eerder in deze review. In de blog van Droog Trainen Academie ga je geen recepten vinden, aangezien dat teveel in de details is.

Natuurlijk is deze Droog Trainen Academie review niet compleet zonder mijn eigen review en ervaring te delen. Overigens is dit mijn algemene ervaring met het bedrijf. Ervaringen met de producten van het bedrijf kan je lezen in de verschillende reviews die ik over de producten geschreven heb (zie eerder in deze review).

Droog Trainen Academie is netjes in geschreven bij de Kamer van Koophandel. En daar klopt alles en zijn er geen klachten tegen het bedrijf bekend. Dat is dus allemaal dik in orde.

Mijn ervaring over de betaling en levering van de producten is erg goed. De producten die ik bij de Droog Trainen Academie zijn digitale producten, en ontvang je vrijwel direct na betaling. Het betaal- en verzendproces is erg goed en professioneel ingericht.

Overigens verbaasde met dat ook niets. De website ziet er netjes en verzorgt uit.

De kwaliteit van de producten is erg goed te noemen. Eerder in deze review gaf ik aan dat Rinus en Henry veel verstand van zaken hebben. Dit lees je terug in de producten van het bedrijf. Er is veel aandacht besteed aan zowel de inhoud als de lay-out.

Zijn er dan helemaal geen minpunten, en is alles 100% positief? Nee, natuurlijk niet. Maar de minpunten vind ik niet noemenswaardig. Dat gaat bijvoorbeeld over soms een typfoutje in een ebook. Of dat ik persoonlijk vind dat het bedrijf iets vaker een YouTube video of social media bericht mag plaatsen.

Natuurlijk ben ik niet de enige die met de producten van de Droog Trainen Academie aan de slag ben gegaan. Met mij zijn duizenden andere mannen en vrouwen. Op het internet zijn veel positieve Droog Trainen Academie recensies en reviews te vinden.

Op de Droog Trainen Academie website hebben Henry en Rinus een speciale pagina ingericht met alle recensies die op het internet te vinden zijn. Dit noemen ze de ambassadeurs pagina.

droog-trainen-academie-ervaringen

Zoals je op de pagina kan zien is het een behoorlijk lange pagina. Er staan veel persoonlijke ervaringen en recensies op over de DTA. En dan zijn dat nog niet eens alle recensies over de Academie.

Resultaten Droog Trainen Academie

Misschien denk je; “Leuk al die ervaringen, maar ik wil keiharde resultaten zien”. En terecht! Ook daarvoor hebben Rinus en Henry een speciale pagina gemaakt. Deze pagina heet Transformaties.

Op die pagina staan foto’s van voor en na het volgen van een van de protocollen van de Droog Trainen Academie. Persoonlijk vond ik het super motiverend om te zien toen ik twijfelde om het Droog Trainen Protocol Mannen te kopen.

Kijk eens over de pagina en beoordeel het zelf.

Zoals je in deze Droog Trainen Academie + Henry en Rinus review hebt kunnen lezen ben ik enorm goed te spreken. Zowel over het bedrijf de Droog Trainen Academie als over Henry en Rinus.

Ze bieden enorm veel waardevolle informatie en praktische tips via hun producten. Aan die producten is veel tijd, moeite en aandacht besteed. Het zijn geen snel in elkaar geflanste online producten. Het zijn echt kwalitatief goede producten.

Ik durf Rinus en Henry en hun protocollen daarom van harte aan te bevelen. Wil je direct aan de slag? Klik dan op de link hieronder.

Ga DIRECT aan de slag met de programma's van DTA

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Manuela
Door

Manuela

op 14 Feb 2021

Fijn dat iedereen zo positief is,ik helaas niet netjes betaald zou inlogcodes krijgen na veel keren mailen krijg ik inlog codes maar die werken niet,dan weer mailen en elke keer standaard bericht terug,mooie beloftes met ben je ready ja ik ben ready alleen jullie volgens mij niet

Willem
Door

Willem

op 16 Feb 2021

Hoi Manuela,Dat is vervelend om te horen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Wat je natuurlijk altijd kan doen als je inlogcodes niet werken is 'Wachtwoord vergeten' klikken. Je kunt dan zelf een nieuw wachtwoord aanmaken.Ik begrijp dat dit niet de manier is waarop het zou moeten, en ik vind het spijtig om dit te moeten horen. Hopelijk ben je nu wel aan de slag gekunnen met het programma van de heren Henry en Rinus. Hoe bevalt dat? Wat heb je er al van opgestoken?Ik ben benieuwd Manuela!

Reactie plaatsen