Gitaar Leren Spelen Vervolgcursus review: Je Geld Waard?
01 augustus 2020 
in Muziek

Gitaar Leren Spelen Vervolgcursus review: Je Geld Waard?

Ben je een groot liefhebber van gitaar spelen? Ben je zelf ook al begonnen met het volgen van een cursus? Mocht je nog specifiek op zoek naar een cursus voor beginners zijn, kan ik de basiscursus van Koen Snoek van harte aanraden. Over die cursus schreef ik recent al een uitgebreide review, waarin ik de belangrijkste voor- en nadelen van die basiscursus bespreek.

Onder aan de streep kon ik in die review maar één conclusie trekken; de basiscursus van Koen Snoek voldoet aan alle verwachtingen. Na het volgen van die cursus werd ik getriggerd om nóg een cursus van Koen Snoek te gaan volgen. Ik wilde namelijk nóg beter gitaar kunnen spelen en ik wilde nóg meer verschillende liedjes kunnen spelen.

Koen Snoek wees mij toe op de Vervolgcursus; dit is eigenlijk het vervolg op de basiscursus van hem. Mijn aandacht was direct getrokken en ik besloot om me óók voor deze cursus aan te gaan melden.

In deze Gitaar leren spelen vervolgcursus review lees je alles over deze specifieke cursus van Koen Snoek. Ik bespreek de pluspunten, de minpunten en allerlei feitelijke informatie, waaronder de prijs en eventuele meegeleverde bonussen. Na het lezen van deze review kan je direct voor jezelf bepalen of je je aan gaat melden voor deze vervolgcursus.

Gitaar leren spelen vervolgcursus in vogelvlucht

Zoals ik hierboven al heb gezegd; deze vervolgcursus is een vervolg op de basiscursus. In de basiscursus heb je op de juiste wijze verschillende technieken en dergelijke onder de knie weten te krijgen. Met dank aan die informatie en kennis ben je in staat om dieper in de stof te duiken. Dat heeft Koen Snoek precies met deze vervolgcursus gedaan.

Met deze vervolgcursus ga je leren om 15 verschillende liedjes te spelen. Deze liedjes krijg je geleerd aan de hand van een unieke methodiek; het M3 model is volledig door Koen Snoek zelf ontwikkeld en geoptimaliseerd.

Met dank aan dit model zou je in staat moeten zijn om ná het volgen van deze cursus liedjes van de volgende artiesten te spelen:

 • Jason Mraz
 • Plain White T’s
 • Nirvana
 • 4 Non Blonds
 • Anouk
 • Metallica
 • Green Day
 • Acda en de Munnik
 • James Morrison
 • Bruno Mars
 • Sting / The Police
 • Red Hot Chili Peppers
 • Nickelback
 • The Beatles
 • Blof

Zit jouw favoriete artiest ertussen?

Het M3 model

Zoals gezegd; je krijgt deze liedjes aangeleerd met behulp van het M3 model. Bij dit model draait het eigenlijk om het volgende:

 • 5 makkelijke liedjes
 • 5 middelmoeilijke liedjes
 • 5 moeilijke liedjes

Deze liedjes leer je één voor één. Je start met het leren van een makkelijk liedje, vervolgens ga je aan de slag met een middelmoeilijk liedje en je eindigt met een moeilijk liedje. Vanaf dat moment start je weer met een makkelijk liedje enzovoort.

Met deze vervolgcursus word je aan de hand van bovengenoemd model klaargestoomd om verschillende liedjes te kunnen spelen. Daarbij krijg je ook nog een pdf bestand met allerlei akkoorden daarop aangeleverd. In dit pdf bestand vind je akkoorden waar je al bekend mee bent, maar ook nieuwe akkoorden. Deze nieuwe akkoorden worden door Koen Snoek op een duidelijke manier uitgelegd.

Wat mij in deze vervolgcursus met name aanspreekt, is het feit dat het echt om een praktische cursus gaat. Je moet namelijk onwijs veel zelf doen; je moet immers zelf de verschillende liedjes kunnen gaan spelen op de gitaar. Om dat voor elkaar te krijgen, biedt Koen Snoek zijn M3 Model aan, maar ook (belangrijke) theoriekennis.

De theorie in deze Gitaar leren spelen vervolgcursus van Koen Snoek heeft betrekking op onder meer tokkelen en feitelijke informatie over de opbouw van liedjes.

Koen Snoek

Over Koen Snoek kan ik een volledige review schrijven, aangezien hij een behoorlijk populaire speler in de gitaarwereld geworden is. Hij heeft meerdere cursussen ontwikkeld en een groot deel van die cursussen vallen goed in de smaak. Recent heb ik daarom ook de moeite genomen om meerdere reviews over Koen Snoek te schrijven:

koen-snoek-vervolgcursus-gitaar-leren-spelen
Koen Snoek - Docent in de Vervolgcursus Gitaar Leren Spelen

In deze reviews komt continue hetzelfde naar voren: Koen Snoek is betrouwbaar, Koen Snoek is onwijs vakkundig en Koen weet de juiste cursussen te ontwikkelen. Persoonlijk ben ik dus zéér te spreken over deze jongeman én over de verschillende cursussen die hij ontwikkeld heeft.

Inhoud Vervolgcursus

In deze Vervolgcursus draait het met name om het praktische gedeelte, terwijl het bij de Basiscursus óók veel om het theoretische gedeelte draaide. Om dit praktische gedeelte in goede banen te leiden, maakt Koen Snoek gebruik van zijn eigen M3 model. Eigenlijk is deze volledige Vervolgcursus opgehangen aan dit unieke model van Koen Snoek.

Behalve het M3 model krijg je van Koen Snoek ook nog het volgende meegeleverd:

 • Koen Snoek biedt persoonlijke begeleiding tot in detail
 • Bij elke video les vind je extra documentatie
 • Alle videolessen zijn in HD kwaliteit opgenomen en worden per week naar je toegezonden

Al met al is deze Vervolgcursus dus behoorlijk uitgebreid te noemen. Dat is niet alleen aan te danken aan de 15 liedjes waar de cursus uit bestaat, maar ook aan de bijbehorende documentatie. Die documentatie wordt overigens aangeleverd op de manier zoals men van Koen Snoek gewend is; uiterst nauwkeurig en netjes.

Voor wie is de Vervolgcursus geschikt?

De Vervolgcursus is eigenlijk geschikt voor mensen die de Basiscursus Gitaar Leren Spelen gevolgd hebben én nu meer willen. Wil je nóg meer liedjes onder de knie krijgen? Wil je jouw theoretische kennis verder en verder vergroten? En wil je vooral lekker gitaar gaan spelen en spelenderwijs meerdere liedjes onder de knie krijgen? Dan is deze uitgebreide Vervolgcursus voor jou op het lijf geschreven.

Koen Snoek geeft ook nog aan dat je door deze cursus kunt ontdekken welk gitaarniveau je op dit moment het prettigst vindt. Als je dat eenmaal door hebt, kan je beter en beter op dat niveau gaan spelen. Vervolgens kan je stap maken naar één van de hogere niveaus binnen het M3 model.


Overigens is het wel een vereiste dat je gemotiveerd bent. Het M3 model vraagt namelijk om de nodige inzet, het nodige doorzettingsvermogen en ook het nodige geduld. Je hebt namelijk niet direct de moeilijkste liedjes onder de knie, maar je moet daar echt stappen voor zien te maken. Deze stappen kan je echter relatief makkelijk maken met dank aan de inhoud van deze vervolgcursus, maar voldoende inzet is daar wel één van de vereiste voor.

Mijn Vervolgcursus Gitaar Leren Spelen review + ervaring

Ben ik te spreken over deze Vervolgcursus Gitaar Leren Spelen van Koen Snoek? Ja, dat ben ik absoluut. In mijn ogen heeft hij voor een prima aanvulling op de Basiscursus gezorgd.

Daarbij vind ik het vooral uiterst prettig dat hij dezelfde stijl door heeft weten te trekken. Zodra je een cursus van Koen Snoek volgt, voel je direct een bepaald vertrouwd gevoel. Je weet immers dat hij veel kennis heeft en dat hij die kennis heel graag met andere wil delen. Doordat zowel de Basis- als de Vervolgcursus in dezelfde stijl opgezet zijn, voelt dit onder aan de streep nog vertrouwder en prettiger.

Over de inhoud, de opbouw en het M3 model ben ik stuk voor stuk zeer te spreken. Wel merkte ik aan mezelf dat het soms lastig was om mijn aandacht erbij te houden. Hoe dat kwam? Met name omdat de moeilijke liedjes echt moeilijk zijn.

Als mij iets niet lukt, ben ik al snel geneigd om de gitaar dan maar weg te leggen. Gelukkig heb ik dankzij Koen Snoek geleerd om me te focussen en om door te zetten. Uiteindelijk heb ik daardoor deze Vervolgcursus tot een goed einde kunnen brengen!

Ervaring van anderen

Zoals ik in de andere reviews al over Koen Snoek zei; hij kan op weinig negatieve recensies rekenen. Nagenoeg alle gebruikers zijn onwijs positief en dat is uiteraard niet zonder reden. Koen Snoek weet continue goede cursussen af te leveren en doet dat ook met de Vervolgcursus. Dat blijkt wel uit de vele positieve beoordelingen die over deze cursus op het internet te vinden zijn.

Op Facebook krijgt GitaarlesvanKoen bijvoorbeeld 5 van de 5 sterren op basis van 30 reviews. Dat is gigantisch goed, en weten maar weinig verkoper van cursussen voor elkaar te krijgen. Via Google Reviews krijgt Koen 4,9 sterren van de 5 op basis van 37 reviews. Wederom een knappe prestatie.

ervaringen-vervolgcursus-gitaar-leren-spelen

Google Reviews over Vervolgcursus Gitaar Leren Spelen van Koen Snoek

Beide laten zien dat Koen waardevolle cursussen maakt waar zijn cursisten ook echt iets aan hebben. Anders had hij nooit zulke hoge beoordelingen gekregen op onafhankelijke platforms.

De prijs

Heb je interesse in deze Vervolgcursus van Koen Snoek? Dan hoef je slechts 67 euro te betalen. Na het betalen van dit bedrag krijg je levenslange toegang tot deze cursus.

Persoonlijk vind ik dat een zeer schappelijk prijs voor hetgeen wat je krijgt. Wat ik van Koen gewend bent, na het volgen van meerdere cursussen, is dat hij meer levert dan dat hij belooft. Hierdoor is de prijs/kwaliteit verhouding van zijn cursussen altijd dik op orde.

Daarbij geeft Koen Snoek nadrukkelijk aan dat je gebruik kunt maken van de garantie; de garantie loopt tot 14 dagen na het aanschaffen van de cursus. Mocht je niet tevreden over de cursus zijn, kan je het totale inschrijfgeld terugvragen aan Koen.

garantie-vervolgcursus-koen

Hierdoor loop je geen enkel risico.

Conclusie: Gitaar Leren Spelen Vervolgcursus kopen?

Heb je de Basiscursus van Koen Snoek gevolgd? Wil je graag nóg beter gitaar leren spelen? Dan is deze Vervolgcursus absoluut aan te raden. De cursus is op een duidelijke manier opgebouwd, het M3 model spreekt tot de verbeelding en de prijsstelling is ook prima te noemen.

Mocht je nóg beter gitaar willen spelen, kan ik deze Vervolgcursus van Koen Snoek van harte aanraden. Direct starten? Klik op de knop hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen