Gitaarles van Koen Snoek review
18 juli 2020 

Gitaarles van Koen Snoek review

Wie op het internet zoekt naar termen als “online gitaar leren spelen”, “digitale cursus gitaar spelen” of “gitaarles online” komt de naam Koen Snoek en Gitaarles van Koen ongetwijfeld tegen. Koen is namelijk goed vertegenwoordig op het internet als het gaat om gitaar spelen.

Waarschijnlijk ben jij ook op die manier met Koen Snoek en zijn online gitaarcursussen in aanraking gekomen. Je vraagt jezelf nu af hoe goed Koen Snoek is, of hij betrouwbaar is en of je veilig van hem kan kopen. En dat begrijp ik. Ondanks dat je hem overal tegenkomt blijft het een vreemde.

Om je een betere indruk te krijgen van Koen Snoek en zijn cursussen ben ik op onderzoek uit gegaan. Zo heb ik zijn cursussen aangeschaft en heb ik het internet afgespeurd. In deze Gitaarles van Koen Snoek review lees je mijn mening en ervaring met de online gitaarleraar.

Koen Snoek is de eigenaar van Gitaarles met Koen. Via dat bedrijf biedt hij online cursussen aan om mensen te helpen met gitaar spelen. Zowel voor beginnende, gemiddelde als gevorderde gitaarspelers heeft Koen om maat trainingen ontwikkeld.

Op 2 januari 1980 is de online gitaarleraar in Volendam geboren. Momenteel is Koen dus 40 jaar. Van 1993 tot 1997 heeft hij zijn middelbare schoolopleiding gevolgd aan het Don Bosco College in Volendam.

wie-is-koen-snoek-gitaar

Koen Snoek in zijn kinderjaren en later als live gitarist

Onlosmakend met Koen zijn bedrijf verbonden is zijn website gitaarlesvankoen.nl. Op deze website zijn de cursussen te vinden. Ook deelt Koen veel waardevolle informatie en tips via zijn blog op die website. Op 26 september 2011 kwam het eerste blogartikel online. Momenteel staan er honderden waardevolle blogartikelen op de website.

Wat Koen tussen het afstuderen op zijn middelbare school en het starten van zijn website gedaan heeft is mij niet bekend. Hierover is niet te vinden op het internet. Het vermoeden is dat hij een HBO opleiding gevolgd heeft in de richting van Muziek.

Momenteel woont Koen in Edam. Een dorp in de gemeente Edam-Volendam met iets meer dan 7.000 inwoners. Op de Over Koen pagina op zijn website lees je meer over Koen Snoek.

Waarom doet hij wat hij doet?

Koen is in 2011 gestart met zijn website omdat hij anderen graag wil helpen met gitaarspelen. Voor de oprichting van zijn website deed hij dat al aan een beperkt groepje in Volendam en Edam. Maar om echt impact te maken en veel meer mensen te gaan helpen heeft hij zijn website opgericht.

Voordat Koen Snoek anderen gitaarles is gaan geven, heeft hij zelf regelmatig live opgetreden als live Gitarist. En dat doet hij nog steeds. Zo heeft Koen samen met de 3J’s uit Volendam opgetreden. Op de afbeelding hieronder zie je Koen Snoek, Jan Dulles en Jaap Kwakman

koen-snoek-met-3-js

Koen Snoek, Jan Dulles en Jaap Kwakman

Zoals dat gaat in een hecht dorp kent iedereen elkaar. Voor in de muziekwereld. Toen Koen nog in de kinderschoenen van zijn muzikale carriere stond heeft hij les gehad van Jaap de Witte, de vader van Jan Schilder, en Jaap Kwakman. Deze 2 heren waren destijds de leermeesters van Koen.

Op de Over Koen pagina lees je het verhaal van Koen. In dat verhaal spreekt Jaap zijn trots uit over zijn voormalige leerling.

koen-snoek-review

Jaap Kwakman over Koen

Waarom doet Koen dus wat hij doet? Koen is van jongs af aan opgetrokken met de beste gitaristen uit zijn dorp en wellicht uit Nederland. Hiervan heeft hij intensieve begeleiding gehad, waardoor hij zelf ook naar een hoog niveau is gegroeid. Vanuit zijn passies voor gitaarspelen en anderen te helpen is zijn website ontstaan. Daardoor kan hij meer mensen helpen en zijn passies volop uitoefenen.

Hierboven heb ik de website van Koen, gitaarlesvankoen.nl, aangehaald. Die website is in september 2011 online gegaan en draait op de professionele websitesoftware Phoenix.

Via de blog op zijn website deelt Koen vanaf 2011 waardevolle blogartikelen over gitaarspelen. Inmiddels staan er tegen de 500 blogs online waarin waardevolle informatie en praktische tips gedeeld worden.

Ook nu schrijft Koen nog regelmatig een nieuw blogartikel. Zo blijft hij continue bouwen aan zijn website om meer waarde te geven aan zijn bezoekers.

Dat kenmerkt hem en zijn gitaarles overigens wel; Koen levert meer dan dat hij beloofd. Met elke cursus die ik van hem gekocht heb heeft Koen Snoek mij weten te verbazen. Hij zet net dat stapje extra, en dat wijst erop dat hij echt passie heeft voor gitaarspelen en anderen het te leren.

Social media is tegenwoordig een belangrijk hulpmiddel om te bepalen of iemand goed is in hetgeen wat hij doet, of hij te vertrouwen is en om meer informatie over die persoon te achterhalen.

Ik heb daarom naar de social media profielen van Koen Snoek en Gitaarles van Koen gekeken. Hieronder bespreek ik per kanaal wat mij opviel en wat belangrijk is om te weten van Koen Snoek.

Facebook

Op Facebook heeft Koen zowel een persoonlijke als bedrijfsmatige pagina. Op beide pagina’s zijn informatie en foto’s van gitaren te vinden. Ook dat wijst er op dat Koen een grote passie heeft voor gitaar spelen, anders zet je er niet je hele persoonlijke Facebookpagina mee vol.

Koen heeft 2.718 vrienden op zijn persoonlijke pagina. Dat is gigantisch veel. Veel van deze vrienden zijn studenten van een van zijn online gitaar cursussen. Prachtig om te zien dat zijn studenten video’s met resultaten op zijn tijdlijn posten.

De bedrijfsFacebookpagina van Gitaarles van Koen heeft 2.938 likes. Dat is niet verbazingwekkend veel. Vermoedelijk heeft dat te maken omdat Koen niet super vaak een bericht plaatst op de pagina. En omdat veel van zijn studenten met hem in contact staan via zijn persoonlijke Facebookpagina.

YouTube

Met YouTube doet Koen nog niet zoveel. Momenteel staan er iets meer dan 60 video’s op het kanaal. En dat terwijl hij het YouTube kanaal van Gitaarles van Koen op 9 oktober 2011 gestart is. Erg regelmatig post Koen dus niet op YouTube.

De laatste video is inmiddels 2 jaar geleden gepost. Dat is een trailer van een interview met Jaap Kwakman, de leraar van Koen zoals je eerder in deze review kon lezen.


Ondanks dat er weinig nieuwe video’s op het YouTube kanaal verschijnen heeft het kanaal 4,76K abonnees en maar liefst 1.776.488 weergaven. Dat zijn prachtige getallen voor het beperkt aantal video’s wat online staat. En blijkbaar bevallen de video’s erg goed.

Twitter

Over het Twitter account van Koen kunnen we kort zijn. Sinds 13 december 2018 heeft hij niets meer gepost. Dat is bijna 2 jaar geleden. Tevens heeft hij nog geen 500 volgers op dat social media platform.

Persoonlijk denk ik dat Twitter zijn populariteitsdagen gehad heeft, en op zijn retour heeft.

LinkedIn

Zoals uit de andere social media kanelen blijkt is Koen Snoek geen echte social media expert. En die heeft hij waarschijnlijk ook geen in de hand genomen om zijn bereik via social media te laten groeien.

Voor zijn LinkedIn profiel geldt eigenlijk hetzelfde. Dit heeft hij ooit aangemaakt, beperkt gevuld en vervolgens doet hij er niet super veel meer mee. Zo is er op zijn LinkedIn profiel te vinden dat hij:

  • Vanaf januari 2012 eigenaar is van Gitaarlesvankoen
  • Op het Don Bosco College te Volendam heeft gezet vanaf 1993 tot 1997
  • 26 aanbevelingen heeft gekregen van mensen die een van zijn cursusen doorlopen hebben.

Een erg kaal LinkedIn profiel dus. Maar die 26 aanbevelingen zijn wel erg goed en positief. Later in deze Gitaarles van Koen Snoek review meer daarover.

Zoals ik eerder aanhaalde in deze Gitaarles van Koen review heeft Koen verschillende cursussen op de markt gebracht. Dit heeft hij gedaan om meer mensen te helpen en zijn bereik te vergroten.

Hieronder zie je alle cursussen van Koen Snoek, en vertel ik kort wat je van de cursus kunt verwachten. Onder de afbeeldingen van de cursussen heb ik het niveau van de cursus gezet. Koen heeft namelijk een logische opbouw zitten in zijn cursussen. Op de cover van de cursussen zie je ook het niveau staan.

cursussen-koen-snoek-gitaarles-van-koen

Gratis 7 Daagse Gitaarcursus

In deze 7 Daagse Gitaarcursus helpt Koen je bij het kiezen van de juiste gitaar en daarbij behorende spullen. Ook leer je in deze cursus je eerste liedje spelen op de gitaar. Weliswaar erg beperkt, maar een goed begin is het halve werk.

Elke dag ontvang je een nieuwe les in je mailbox. Hierdoor word je niet overspoelt met informatie en kan je dag voor dag ontdekken of online gitaar spelen iets voor jou is.

Het is een goede manier om te ontdekken wat Koen te bieden heeft, en hoe de cursussen vormgegeven zijn.

Ga DIRECT aan de slag

Basiscursus Gitaar

In de online gitaarcursus ‘Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen’ leer je via 22 video’s je de basistechnieken van het spelen van gitaar. Bij de video’s krijg je PDF boeken en MP3 opnames ter ondersteuning.

Elke week ontvang je één les. Zo heb je de hele week de tijd om die les onder de knie te krijgen. Koen heeft bewust voor deze opzet gekozen. Na meer dan 4.000 studenten blijkt dit de meest effectieve manier van online gitaarles volgen.

Enkele onderwerpen die je kan verwachten in het programma:

  • Gitaar leren stemmen
  • Juiste houding voor gitaar spelen
  • Hoe je makkelijke riffs (een ritmisch basispatroon) kunt spelen
  • Hoe je gitaarsnaren vervangt
  • Frets leren kennen
  • En nog veel meer…

Elk jaar organiseert Koen een kampvuurevenement voor zijn cursisten. Bij aanschaf van deze cursus mag je gratis naar het evenement.

In mijn Leer Gitaar Spelen in 22 lessen review lees je meer over deze cursus van Koen.

Slagjes- en ritmecursus

De Slagjes- en Ritmecursus is een cursus waarbij je ritme en slagjes gaat begrijpen. “Zonder ritme geen muziek”, stelt Koen. En in feite is dat ook zo. Als je weinig liedjes kunt spelen of überhaupt herkenbaar kunt maken voor anderen, dan is gitaarspelen totaal niet leuk.

Met een kant-en-klaar lesboek, 97 uitdagende oefeningen, ondersteunende MP3-bestanden, ritme training en gehoortraining gaat Koen je stap-voor-stap helpen om op ritme te leren spelen. Na het volgen van de training kan je verschillende liedjes herkenbaar spelen.

Omdat het een niveau 3 cursus is, moet je de basiscursus al gevolgd hebben. Of in ieder geval halverwege mee zijn. Het heeft geen zin om met de Slagjes- en Ritmecursus te beginnen als je basistechnieken voor gitaarspelen niet onder de knie hebt.

In mijn Slagjes- en Ritmecursus review lees je meer over deze cursus van GitaarlesVanKoen.

Gitaar spelen Vervolgcursus

De Gitaar Spelen Vervolgcursus is het vervolg op de basiscursus, en deels op de Slagjes- en Ritmecursus. In deze vervolgcursus leer je middels het M3 model 15 populaire liedjes van bekende artiesten te spelen.

Koen leert je nieuwe technieken zoals tokkelen, solo’s spelen en liedjes welke uit tonen zijn opgebouwd. Dit doet hij met persoonlijke begeleiding, losse documentaires bij elke videoles en 15 HD video’s die je wekelijks opgestuurd krijgt.

In mijn Gitaar Spelen Vervolgcursus review lees je meer over deze training.

Tokkelcursus

De Tokkelcursus van Koen Snoek leert je Tokkelen. Bij tokkelen bespeel je een gitaar met je vingers in plaats van een plectrums. Het voordeel van deze techniek is dat je meer vrijheid hebt op de gitaar. Je kunt dan namelijk percussie, melodie, diepe basnoten en akkoordprogressie tegelijk spelen.

Koen noemt tokkelen een specialisme. Als het ware voeg je een extra dimensie toe aan je gitaarspel. Net zoals de vervolgcursus bevat de Tokkelcursus 15 populaire liedjes. Dit zijn echter andere liedjes dan in de vervolgcursus.

Door middel van professionele HD videos opgenomen vanuit 3 hoeken, praktische oefeningen, bijhorende theorie en tablatuur bij elke video leert Koen je de techniek van Tokkelen onder de knie te krijgen.

In mijn Tokkelcursus review lees je meer over deze online gitaarcursus.

Sinterklaas- en Kerstliedjes Cursus

Waar de voorgaande cursussen elk een niveau bevatten wat in logische volgorde opgebouwd moet worden, is dat bij de Sinterklaas- en Kerstliedjes gitaarcursus niet. Deze cursus is geschikt als je de basis van het gitaarspelen onder de knie hebt.

kerst-en-sinterklaasliedjes-koen-snoek

In de training leer je 12 populaire Sinterklaasliedjes en 12 populaire Kerstliedjes spelen op je gitaar. Dit kan je doen op je eigen tempo aangezien het een 100% online gitaarcursus is.

Via 48 video-opnames, losse documentaires bij elke videoles, uitgebreide bijlage en MP3 meespeelbestanden leer je de Sinterklaas- en Kerstliedjes onder de knie te krijgen. Na aanschaf krijg je direct toegang tot de hele cursus.

Tevens zijn beide ook los te bestellen. Als je niet van Kerstliedjes houdt, kan je ook alleen de Sinterklaas liedjes bestellen. Of andersom.

Lees mijn Sinterklaas- en Kerstliedjes review.

Nieuwe cursus

De Cursuspagina van Gitaarles van Koen doet mij vermoeden dat hij bezig is met een nieuwe gitaarcursus. Er staat namelijk “Volgt Snel”.

Ik kijk vol bewondering af tot deze nieuwe cursus er is en dan zal ik deze in dit overzicht toevoegen. Wil jij checken of de cursus al online is? Bekijk dan de cursuspagina

nieuwe cursus koen snoek



Eerder in deze review hebben we de social media kanalen van Koen Snoek en Gitaarles met Koen bekeken. Ook keken we naar wie Koen is en welke cursussen hij heeft. Voordat je een van deze cursussen gaat kopen wil je weten of Koen Snoek betrouwbaar is. En dat begrijp ik goed. Je wilt immers veilig kunnen kopen.

Op het internet heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar negatieve ervaringen met Koen, en sporen van oplichting of andere malafide praktijken. Hier kwam ik geen schrikbarende dingen tegen. Integendeel zelfs. Ik las veel positieve ervaringen die aantonen dat Koen Snoek 100% passie heeft voor gitaar spelen en die graag aan anderen wil leren.

Enkele positieve berichten zijn:

  • 4,9 van de 5 sterren op Google Reviews op basis van 37 personen
  • 5 van de 5 sterren op Facebook Recensies op basis van 30 personen
  • 26 aanbevelingen op LinkedIn

Later in deze review ga ik dieper in op enkele van de reviews, recensies en aanbevelingen. Voor nu volstaat het dat om te beseffen dat zulke geweldig goede reviews en recensies niet ontstaan als een persoon niet betrouwbaar of niet te vertrouwen is.

Kortom: Koen Snoek is voor 100% te vertrouwen en betrouwbaar. Hij heeft passie voor gitaar spelen en de techniek over te brengen aan zijn studenten. De online recensies, reviews en aanbevelingen zijn hier het levende bewijs van.

Natuurlijk is deze Gitaarles van Koen Snoek review niet compleet zonder mijn eigen mening en ervaring met de cursussen te delen. Zoals ik eerder noemde in deze review ben ik aan de slag gegaan met alle cursussen van Koen Snoek. Hieronder deel ik mijn ervaring.

Wat direct opvalt als je op de website van Koen terecht komt is dat deze draait op professionele software. Het design ziet er goed uit, en er is veel aandacht besteed aan elke cursuspagina. Koen heeft niet bezuinigd op de juiste tool om zijn informatie en tips over te brengen.

Over de opzet van de verschillende cursussen heeft Koen Snoek goed nagedacht. De online cursussen waarin je stap-voor-stap iets moet leren zijn opgedeeld in wekelijkse nieuwe stukjes informatie. Hierdoor krijg je niet direct een berg aan informatie, maar werk je stapsgewijs aan het verbeteren van je gitaarspel.

Andere cursussen, zoals Sinterklaas- en Kerstliedjes cursus, krijg je direct de volledige toegang tot. Dat heeft Koen bewust gedaan, omdat het bij deze cursussen geen stap-voor-stap plan is wat je moet volgen.

Na het volgen van de verschillende vormen van deze cursussen begrijp ik deze keuze van Koen volledig. Hij heeft goed nagedacht over hoe hij zo efficiënt mogelijk de informatie en tips kan overbrengen. Hierdoor haal jij sneller en met minder moeite het gewenste resultaat.

Verder vind ik Koen Snoek een heel prettige gast om mee samen te werken. Hij is eerlijk, legt alles duidelijk uit en hij reageert altijd snel op vragen die ik hem gesteld heb tijdens de cursussen.

Ik ben niet de enige die een van de cursussen van Gitaarles met Koen gevolgd heeft. Met mij zijn 4.000 anderen. Tenminste, als we moeten geloven wat Koen op zijn cursuspagina’s schrijft. Of dat waar is kan ik niet controleren, maar ik geloof het goed. Er zijn namelijk veel positieve berichten te vinden over Koen Snoek en Gitaarles van Koen op het internet.

Eerder deelde ik de Google Reviews, Facebook Recensies en LinkedIn aanbevelingen. Daaruit blijkt dat Koen kwalitatief goede producten levert, waardoor hij hoge waarderingen krijgt. Laten we eens gaan kijken naar enkele recensies van anderen:

  • Peter via Google Reviews weten dat hij succes heeft behaald met de beginnerscursus en nu gestart is met de vervolgcursus:
ervaring-Gitaarles-van-koen-snoek
  • Niels uit via Facebook Recensies zijn positiviteit rondom zijn de cursussen van Koen Snoek:
gitaarlesvankoen-recensie
  • Jacq is nog bezig met de cursus, maar dat loopt nu al volledig naar zijn verwachting en hij is erg positief:
ervaringen-recensies-koen-snoek
  • Zelf Henny Huisman is bekend met de cursus van Koen Snoek, zoals de lezen in zijn recensie. Prachtig om te zien dat een bekende Nederlander vol lof.
henny-huisman-over-gitaarles-van-koen

Dit zijn slechts enkele van de vele positieve ervaringen die ik gelezen heb over de cursussen van Gitaarles van Koen Snoek. Er zijn er namelijk nog veel, en veel meer. Dit is een pagina bomvol met ervaringen, video reviews en recensies.

De prijzen van de Gitaarles van Koen cursussen variëren van 37 tot 67 euro. Dat is een eenmalige betaling, waarna je levenslang toegang blijft houden tot de cursus. Kijkend naar de inhoud van de cursussen vind ik dit niets te veel.

Na het volgen van de cursussen, en het betalen ervan, kan ik concluderen dat de prijs/ kwaliteit verhouding dik op orde is bij Koen. Hij levert zelfs nog iets meer dan dat hij belooft. Met de prijsstelling van zijn cursussen is niets mis mee.

En vergelijk het maar eens met gitaarlessen die je gaat volgen bij een muziekschool. Daar variëren de prijzen van 30 tot 40 euro per les. Na 2 lessen ben je met de cursussen van Koen goedkoper uit dan in de muziekschool. En ik ben ervan overtuigd dat je bij Koen meer waar voor je geld krijgt.

Garantie

Bij aanschaf van de cursussen biedt Koen en niet-goed-geld-terug garantie. Dat wil zeggen dat je het product in de garantieperiode mag uitproberen. Bevalt het product niet? Dan stuur je Koen een mailtje en vraagt om je geld terug.

Binnen enkele dagen stort Koen het volledige aanschaf bedrag van de cursus terug op je bankrekening. Hierdoor loop je geen enkel risico, en kan je in feite de cursussen gratis uitproberen.

Koen hanteert 2 verschillende garantietermijnen, namelijk 14 dagen en 30 dagen. Bij elke cursus waarvan je wekelijks informatie ontvangt is de garantietermijn 30 dagen. Bij de cursussen waarbij je de gehele inhoud ineens ter beschikking krijgt is de garantietermijn 14 dagen. Ik vind dit een eerlijke regeling van Koen. Na 2 weken bij een wekelijkse cursus is het soms nog lastig te beoordelen of je iets aan de cursus gaat hebben.

Zoals je in deze Gitaarles van Koen Snoek hebt kunnen lezen ben ik goed te spreken over de online gitaarleraar en zijn cursussen. Hij is een oprecht en eerlijk persoon die meer levert dan dat hij belooft. Dit komt voort uit zijn passie voor gitaarspelen en het anderen leren.

De prijs/ kwaliteit verhouding van de cursussen van Gitaarles van Koen zijn dus dik in orde.

Uit de vele positieve reviews, recensies en aanbevelingen op het internet is op te maken dat niet alleen ik erg goed te spreken ben over Gitaarles van Koen Snoek. Met mij zijn vele anderen die de cursussen van Koen gevogld hebben.

Wil je op de juiste manier gitaar leren spelen? Dan raad ik de cursussen van Koen Snoek van harte aan. Klik op de knop hieronder om het complete cursusaanbod van Koen te bekijken.

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Jazzwhatever
Door

Jazzwhatever

op 27 Jun 2021

Bedankt voor je recensie. Ik ben eerst begonnen met de gratis les van gitaarles.nl. de (jonge) Michel kan het op een leuke manier overbrengen. Toen op internet gekeken (hier) en gelezen dat Koen écht passie voor gitaar spelen heeft. En ook met het voordeel dat je in 1 keer een bedrag betaalt en niet elke maand.

Willem
Door

Willem

op 29 Jun 2021

Mooi om te horen dat je goed tevreden bent.Succes ermee!

Jaap
Door

Jaap

op 09 Jun 2021

Ondanks dat ik bepaald geen gitaartalent ben, heb ik veel geleerd van de lessen van Koen. Dankzij heldere uitleg en goed lesmateriaal Het sloot precies aan op mijn leerpunten

Willem
Door

Willem

op 15 Jun 2021

Hoi Jaap,Dat is gaaf om te lezen dat je er veel aan gehad hebt, en het goed aansloot bij je leerpunten. Ben je nog van plan verdere vervolgcursussen van Gitaarles van Koen te volgen?

Reactie plaatsen