Hoe goed is Happy With Yoga?
27 juni 2020 

Hoe goed is Happy With Yoga?

Happy With Yoga (HWY) is flink aan de weg aan het timmeren. Deze naam kom je steeds vaker tegen online. En dat is niet voor niets. Ze doen schijnbaar iets erg goed.

In deze review over Happy With Yoga kijken we naar wie achter het bedrijf zit en welke ervaring zijn hebben. We zetten de cursussen die het bedrijf aanbiedt op een rijtje en bekijken hoe je kan inloggen bij de zogenaamde Happy With Yoga Academy.

Niet geheel onbelangrijk als je van het bedrijf wil kopen is wat ervaringen van gebruikers zijn. Ik deel daarom mijn review + ervaring met Happy With Yoga. Ook lees je enkele ervaringen van klanten.

Kortom, voldoende te bespreken. Laten we direct starten.

Wat is Happy With Yoga?

Happy With Yoga is in 2013 gestart als een blogwebsite (happywithyoga.com). Op de website deelt het HWY Team waardevolle informatie en praktische tips over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld Yoga, Yoga Nidra, minimalisme, meditatie en nog veel meer.

Inmiddels, ruim 7 jaar later, staan er ruim 800 blogs online. 804 om precies te zijn. Dat is gigantisch veel, en laat zien dat Happy With Yoga geen eendagsvlieg is. De missie van HWY is:

“De tijdloze traditie van Yoga te vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen.”

Missie HappyWithYoga

Om deze missie te ondersteunen heeft het bedrijf meerdere cursussen op de markt gebracht (hierover later meer). Het is namelijk niet mogelijk om alle informatie, tips en inzichten die ze delen in de cursussen in een blogartikel te vangen.

Wie zitten er achter?

De eigenaren van HappyWithYoga zijn Rolf van Baalen en Melanie van Baalen – Poldervaart. In 2019 is het stel getrouwd. Naast Rolf en Melanie maakt Sven Poldervaart ook deel uit van het HWY Team. Sven is de broer van Melanie.

Happy With Yoga is het levenswerk van Rolf en Melanie. In 2013 is het stel in aanraking gekomen met Yoga, en sindsdien zijn ze continue hun kennis en kunde aan het verbeteren. Zo hebben beide verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Hierdoor mogen Rolf en Melanie zich het volgende noemen:

 • E-RYT500 docenten: Iemand mag zichzelf E-RYT500 docent noemen als diegene een 500 uur durende Yoga docentenopleiding heeft gevolgd bij een opleider die aangesloten is bij de Yoga Alliance én minimaal 4 jaar yoga docent is.
 • YACEP docenten: ACEP staat voor Yoga Alliance Continuing Education Provider (Yoga Alliantie voorgezette opleiding aanbieder). Rolf en Melanie staan dus aangemeld bij de Yoga Alliantie om yoga trainingen te geven.
 • Hatha Vinyasa Yoga docenten: Om de titel van Hatha Vinyasa yoga docent te mogen dragen is een opleiding van 200 uur benodigd. Deze hebben Rolf en Melanie gevolgd.

Daarnaast heeft Melanie ook de RYT200 Yin Yoga docentenopleiding afgerond. Yin Yoga is een vorm van Yoga die erg langzaam uitgevoerd wordt met rustige houdingen die voor langere tijd vastgehouden worden (3 tot 5 minuten).

rolf-en-melanie-van-baalen

Melanie en Rolf
Rolf is naast bovenstaande ook Level II Wim Hof Methode instructeur. Wim Hof is beter bekend als ‘The Iceman’. De Wim Hof Methode is een combinatie van regulering van extreme kou, je ademhaling en mindset.

Rolf, Melanie en Sven

Het HWY Team bestaat uit 3 personen namelijk Rolf, Melanie en Sven. Ieder heeft een eigen bijnaam gekregen in het team, zoals we kunnen lezen op de website. Hieronder zie je ieder zijn bijnaam en functie.

 • Melanie van Baalen – Poldervaart: Melanie wordt ook wel ‘Mel’ of ‘De Lady Boss’ genoemd. Zij is Master Trainer & mede-eigenaar. Haar taken bestaan uit het schrijven van blogs, ontwikkelen en verbeteren van cursussen en coachen van cursisten.
 • Rolf van Baalen: ‘De Generaal’ is de bijnaam die Rolf gekregen heeft binnen het team. Rolf is net zoals Melanie Master Trainer & mede-eigenaar. Hij is ook bezig met het schrijven van blogs, ontwikkelen en verbeteren van cursussen en coachen van cursisten.
 • Sven Poldervaart: Sven is ‘De minimalist’ binnen team HWY. Hij heeft zijn eigen cursus ontwikkeld (hierover later meer), en is Operations Manager bij Happy With Yoga. Dat houdt in dat Sven belast is met de dagelijkse leiding van het bedrijf. Denk daarbij aan onderhouden van de website, klantenservice en onderhouden van social media kanalen.

Een klein, maar efficiënt team. Met zijn 3e verzetten ze veel werk en leveren ze veel waarde voor websitebezoekers en cursisten.

YouTube, Facebook en Instagram

Happy With Yoga is actief op YouTube, Facebook en Instagram. Het bedrijf heeft daarnaast ook een LinkedIn profiel, maar daar zijn ze niet erg actief op. Ik verwacht dat dit komt omdat de doelgroep zich niet bevindt op LinkedIn.

Rolf, Melanie en Sven doen het schijnbaar erg goed op de social media kanalen. Ze hebben vele trouwe volgers, abonnees en er is veel interactie op hun berichten. Enkele cijfers:

 • YouTube: Op dit platform heeft Happy With Yoga 15,3K abonnees en zijn de video’s op het moment van schrijven 1.517.967 keer gezien. Dat is ruim een 1,5 miljoen!
 • Facebook: HWY heeft 16.652 volgers en 15.875 likes op Facebook.
 • Instagram: het bedrijfsprofiel heeft 18,2K (18.200) volgers op Instagram.

Dit zijn prachtige cijfers. Vooral omdat het geen doel is van HWY om het aantal volgers of abonnees te verhogen. Het bedrijf wil organisch groeien door de best mogelijke content te publiceren. En dat resulteert in zeer loyale en betrokken volgers.

Happy With Yoga Academy

De Happy With Yoga Academy is de online leeromgeving. Op een afgeschermd gedeelte van de website kan een cursist zijn aangeschafte trainingen volgen en op elk moment terugvinden.

Na aanschaf ontvangt een cursist inloggegevens voor het afgeschermde ledengedeelte. Hiermee kan hij of zij inloggen bij de Academy (hierover later meer).

In de Academy zitten op dit moment 5 cursussen. Dit zijn:

 • Yoga Stap voor Stap
 • Mindfulness voor het Dagelijks leven
 • Online Yoga Nidra
 • Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s
 • Online Cursus Minimalisme

Hieronder bespreek ik kort elk van deze cursussen.

Yoga Stap voor Stap

De Yoga Stap voor Stap cursus is een online yoga cursus voor beginners. In de cursus leer je via 9 videolessen de basishoudingen en -principes van Yoga. De video’s bieden meer dan 9 uur Yoga videotraining.

beginnerscursus-yoga

Naast de video’s krijg je toegang tot een 56 pagina’s tellend ebook, waarin de 25 belangrijkste Yoga houdingen uitgelegd en afgebeeld worden.

Bekijk mijn Yoga Stap voor Stap review.

Mindfulness voor het Dagelijks leven

Mindfulness voor het Dagelijks leven is een 8 week durende digitale cursus. In de training leer je wat Mindfulness is, wat de voordelen zijn en hoe je het zelf toepast.

cover-mindfulness-voor-het-dagelijks-leven

De informatie in de training komt niet opeens op je af. In plaats daarvan heeft het HWY team gekozen om elke week e-mails te sturen met hapklare informatie, opdrachten en tips. Zodoende wordt mindfulness op een natuurlijke manier onderdeel van jouw leven.

Bekijk mijn Mindfulness voor het Dagelijks leven review.

Online Yoga Nidra programma

Het Online Yoga Nidra Programma bestaat uit 7 audio’s, 4 video’s en een ebook. In deze cursus van Happy With Yoga leer je alle in’s en out’s van Yoga Nidra, en kan je het direct toepassen in je eigen leven.

online-yoga-nidra-programma-hwy

In de audio’s wordt stap-voor-stap verteld wat je moet doen tijdens het beoefenen van Yoga Nidra. De video’s leren je Yoga oefeningen die je helpen ontspannen voor een Yoga Nidra moment.

Bekijk mijn Online Yoga Nidra Programma review

Yoga Nidra Reis door de Chakra’s

yoga nidra chakra's cursus

Deze 2e Yoga Nidra cursus is uitgebreider dan het Online Yoga Nidra programma. In de Reis door de Chakra’s leer je niet alleen hoe je Yoga Nidra toepast, maar ook hoe je jouw Chakra’s kunt sturen.

Chakra’s zijn de energiebronnen in ons lichaam. Als de 7 Chakra’s in balans zijn ervaar je een betere nachtrust, minder stress, toegenomen focus en minder drang tot verlsavende middelen.

Met werkboeken, Yoga Nidra audio sessies en een ebook is dit een enorm uitgebreide training.

Bekijk mijn Yoga Nidra Reis door de Chakra’s review

Online Cursus Minimalisme

De laatste cursus in het lijstje van Happy With Yoga cursussen is de Online Minimalisme cursus. Deze cursus is ontwikkeld door Sven Poldervaart met ondersteuning van Rolf van Baalen. Sven wordt niet voor niets ‘De Minimalist’ genoemd van het HWY team.

minimalisme-cursus-happywithyoga

Sven’s cursus bestaat uit ebooks, opdrachten, video’s, audio-opnamen en PDF bestanden. Deze bestanden zijn opgedeeld in 4 modules om stap-voor-stap te minimaliseren. Het is een zeer uitgebreide cursus die je alle handvatten biedt om een Minimalist (in positieve zin) te worden.

Bekijk mijn Online Minimalisme Cursus review

Inloggen bij Happy With Yoga

Zoals ik eerder in deze Happy With Yoga review aangaf beschikt de webiste over een afgeschermd ledengedeelte. De Academy. Hoe kan je inloggen tot deze Academy van HappyWithYoga?

Heb je voor het eerst een cursus aangeschaft bij HWY? Dan kan je als volgt inloggen:

 1. Na betaling ontvang je een e-mail met je inloggegevens
 2. Ga naar https://academy.happywithyoga.com/users/sign_up (deze link vind je ook in de e-mail)
 3. Vul je naam, achternaam, email en wachtwoord in. Let op; gebruik dezelfde mail als je gebruikt hebt om de cursus aan te schaffen. Het wachtwoord maak je zelf aan.
 4. Klik op “Registeren”.
 5. Vervolgens ben je ingelogd bij de Happy Wity Yoga Academy.

Het kan zijn dat je niet direct de cursus ziet die je aangeschaft hebt. Geen paniek. Na het registeren duurt het ongeveer 5 tot 10 minuten totdat de cursus zichtbaar wordt in het ledengedeelte.

Ben je al geregistreerd bij de Academy? Dan hoef je jezelf niet opnieuw te registeren. In de Academy kan je op één e-mailadres meerdere cursussen aanschaffen. Wat doe je in zo’n geval?

 1. Na betaling ontvang je een e-mail dat de aankoop gelukt is.
 2. Ga naar https://academy.happywithyoga.com/users/sign_in
 3. Vul je e-mail en wachtwoord in van het account waarmee je jezelf eerder geregistreerd hebt.
 4. Klik op “Inloggen”
 5. Vervolgens ben je ingelogd bij de Happy Wity Yoga Academy

Ondanks dat je al een account hebt kan het nog 5 tot 10 minuten duren voordat de cursus zichtbaar is in de Academy.

Mijn Happy With Yoga review + ervaring

Natuurlijk mag in deze Happy With Yoga review niet mijn eigen mening en ervaring ontbreken. In elk van de afzonderlijke reviews waarna ik hierboven linkte heb ik specifiek de cursus beoordeeld. In de recensie hieronder beoordeel ik HWY in het algemeen.

Wat ik bij elke cursus review benoem is de software die gebruikt is in de Academy. De ledenomgeving is een prachtige omgeving waarin je makkelijk kan navigeren door een cursus. De techniek achter de cursussen heeft HWY dik op orde.

Als ik de inhoud van de cursussen moet beoordelen dan vind ik die waardevol, praktisch en uitgebreid. Rolf, Melanie en Sven willen mensen écht verder helpen, en leveren meer dan dat ze beloven. Een voorbeeld zijn PDF werkbladen bij de Minimalisme cursus. Deze PDF’s zijn erg handig om te gebruiken tijdens het maken van de opdrachten, maar waarvan ze niets zeggen op de verkooppagina.

De prijzen van de Happy With Yoga cursussen variëren tussen de 37 en 87 euro inclusief BTW. Ik vind de prijsstelling van de cursussen meer dan terecht. De prijs/ kwaliteit verhouding is bij elke cursus dik in orde. HWY levert vaak zelfs nog iets extra’s.  

Conclusie: Kan ik veilig kopen van Happy With Yoga?

In deze Happy With Yoga review heb je gelezen wie er achter het bedrijf zitten, hoe goed ze zijn en welke cursussen op de markt hebben gebracht. Zoals je ook hebt kunnen lezen ben ik erg goed te spreken over HWY.

Rolf, Melanie en Sven zijn oprechte mensen die passie voor hun vak hebben. Ze zijn oprecht begaan met hun cursisten en doen graag een stapje extra voor hen.

De prijs/ kwaliteit verhouding van de producten is daarom dik in orde.

Ga zelf direct aan de slag, en ervaar dat ik niets te veel heb gezegd in deze review.

P.s. Happy With Yoga biedt op elke cursus een 30 dagen garantie. Hierdoor kan je het product 30 dagen risicoloos uitproberen. Bevat het product niet, of voldoet het niet aan je verwachtingen? Stuur het HWY Team een e-mail en binnen enkele werkdagen storten ze het volledige aankoopbedrag terug.

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen