Het Koi Handboek review + ervaringen
28 april 2020 
in Dieren

Het Koi Handboek review + ervaringen

Het Koi Handboek van Jeroen Scheffers is momenteel erg populair. Regelmatig zie ik het product aangeboden worden op allerlei websites over het aanleggen van Koi vijvers en het houden van Koi’s. Maar hoe goed is Het Koi Handboek eigenlijk?

Waarschijnlijk ben jij het boek van Jeroen ook op het internet tegengekomen. Je raakte nieuwsgierig wat het boek jou te bieden heeft. En je bent opzoek gegaan naar Koi Handboek reviews, ervaringen en meningen.

Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. En dat is maar goed ook. Ik schafte het boek van Jeroen aan en ben ermee aan de slag gegaan. In deze Koi Handboek recensie deel ik mijn mening en ervaring met het product van Jeroen Scheffers.

UPDATE 2022: Het Koi Handboek is niet langer beschikbaar. Het lijkt erop alsof Jeroen helemaal gestopt is met zijn website Koikenner.

Het Koi Handboek review

Het Koi Handboek is een ebook over Koi’s en Koi vijvers. Dat klinkt misschien niet erg specifiek. En dat is het boek ook niet. Het is een complete gids voor het fokken, kopen, houden en verzorgen van Koi’s.

Tevens vind je alles voor het aanleggen en onderhouden van de Koi vijver. Vandaar dat het boek uit maar liefst 169 pagina’s bestaat. Het Koi Handboek is een ebook, wat betekent dat het boek alleen als PDF download beschikbaar is.

Dit is wat je gaat leren in het Koi Handboek:

 • Geschiedenis van Koi’s
 • Hoe een Koi in elkaar zit zodat je afwijkingen en ziekteverschijnselen snel kunt herkennen
 • De verschillende Koi soorten die er zijn, hoe je ze kunt verkennen en wat de voor- en nadelen van iedere soort zijn. Handig om een goede keuze voor Koi’s te maken.
 • Hoe je start met een Koi hobby. Over dit onderwerp gaat Jeroen lekker los. Hij deelt tips voor hoe, waar, hoeveel en zelfs wanneer je het beste Koi’s kunt kopen.
 • Hoe je zelf een Koi vijver maakt inclusief belangrijke tips.
 • Het zelf selecteren en installeren van een geschikte filterinstallatie voor de vijver.
 • Wat de belangrijke waardes zijn voor een gezonde vijver, en hoe je die op peil brengt en houdt.
 • Wat je per seizoen voor onderhoud moet uitvoeren aan je Koi vijver. Bijvoorbeeld najaarsonderhoud.
 • Hoe je nieuwe Koi’s zo goed mogelijk kunt voorbereiden op ‘thuiskomst’. Dit is een cruciale stap die 70% van de Koi eigenaren fout doet, en hun daarom veel geld kost.
 • Waar het voer van een Koi uit moet bestaan en op welke momenten je het beste kunt voeren. Leuke extra is de training om de vissen te leren uit je hand te eten.
 • Wat de meest voorkomende Koi ziektes zijn, hoe je ze herkent en wat je ertegen kunt doen. En nog beter zelfs; hoe je ze kunt voorkomen.
 • Hoe je zelf Koi vissen kunt kweken van A tot Z. Zowel van het voeden van Koi guppen tot het grootbrengen van de Koi’s.

Kortom: Het Koi Handboek is een bomvol boek over Koi’s en Koi vijvers. Werkelijk alles wat je als startende Koi eigenaar moet weten is te vinden in het Complete Koi Handboek van Jeroen Scheffers.

Wie is Jeroen Scheffers?

De naam Jeroen Scheffers is hierboven al meerdere malen gevallen. Maar wie is Jeroen Scheffers eigenlijk? En waarom doet hij wat hij doet?

Het mag duidelijk zijn dat Jeroen de auteur is van Het Koi Handboek. Volgens de verkooppagina bouwt hij al meer dan 15 jaar Koi vijvers. Dat wil ik ook wel geloven, aangezien het eerste bericht op zijn website, Koikenner.nl, van 2002 is.

Waarschijnlijk is Jeroen toen gestart met zijn Koi hobby. Zijn resultaten en tips deelt hij vanaf dat moment dus op zijn website. Op zijn website zijn veel leerzame berichten en praktische video’s te vinden. Dit is enorm waardevol. Je merkt aan alles dat Jeroen veel kennis heeft van Koi’s en Koi vijvers.

Omdat een website niet handig is om belangrijke informatie te ordenen heeft Jeroen in 2010 besloten om de belangrijkste tips, technieken en informatie in een ebook te gieten. En zodoende is Het Koi Handboek ontstaan.

Sinds toen heeft hij regelmatig het ebook geüpdatet. De laatste update van het boek stamt uit 2018.

Inhoud van Het Koi Handboek

Eerder in deze Koi Handboek review deelde we wat je gaat leren in het Koi Handboek. Het digitale boek staat bomvol waardevolle informatie en praktische tips. Naast het handboek geeft Jeroen nog toegang tot enkele extra’s. Dit zijn:

 • Langzaam uit de winterslaap ebook: in dit 17 pagina’s tellende ebook leer je handige tips voor het goed opstarten van je vijver in het voorjaar. Hierdoor maak je een kickstart met je vijver, en voorkom je dat die troebel wordt.
 • 100 Koivijver Voorbeelden ebook: Met maar liefst 241 pagina’s (!) is dit een mega waardevolle extra. Je leest er 100 verhalen inclusief foto’s van Koi hobbyisten die dankzij het Koi Handboek zijn gestart met een eigen Koi vijver. Erg inspirerend om te lezen en om ideeën voor je eigen vijver op te doen.
 • Koi Handboek editie 2016 en 2017: De 2 voorgaande edities krijg je er gratis bij. Eerlijk gezegd heb je hier niet veel aan, omdat de 2018 versie een verbeterde versie is van deze 2 ebooks. Maar goed, altijd leuk om te erbij te krijgen.
bonus-koi-handboek-pdf

Zoals je ziet is Het Koi Handboek meer dan alleen het handboek. Het is een compleet pakket voor alles wat te maken heeft met Koi’s en Koi vijvers.

Onze Koi Handboek review + ervaring

Natuurlijk is deze Koi Handboek review niet compleet zonder mijn mening en ervaring met het boek van Jeroen Scheffers te delen. Ik kocht daarom het boek van Jeroen en ging ermee aan de slag.

Wat opvalt is dat Jeroen het betaal- en loginproces netjes op orde heeft. Hij heeft dit volledige proces geautomatiseerd. Direct na betaling kreeg ik een mailtje met een betaalbevestiging en link voor het aanmelden bij het ledengedeelte (voor de goede orde heb ik de link hieronder onherkenbaar gemaakt).

bevestiging-aankoop-Koi-Handboek-Jeroen-Scheffers
Bevestiging per mail na het kopen van Het Koi Handboek

Direct na het inloggen bij het ledengedeelte kun je het Koi Handboek downloaden als PDF. Ook de andere bonussen en oude versies van het ebook zijn te downloaden in het ledengedeelte van KoiKenner.

Wat direct opvalt tijdens de eerste keer dat ik door het ebook scrolde was dat het boek verdeeld is in 2 kolommen. Persoonlijk vind ik dit niet zo prettig lezen, maar erg storend is het niet. Verder ziet de lay-out van het boek er netjes en verzorgd uit.

In het boek is duidelijk te lezen dat Jeroen verstand van zaken heeft en erg gepassioneerd is. Hij vertelt vrijuit over Koi’s en Koivijvers en deelt daarbij waardevolle tips en informatie. Het valt hem te prijzen dat Jeroen zo eerlijk is over voor- en nadelen van verschillende onderwerpen. De inhoud van het Koi Handboek bestempel ik daarom ook als interessant, waardevol en praktisch.

Een minpunt van het bonusebook ‘100 Koivijver voorbeelden’ is dat de foto’s van niet zo’n geweldige kwaliteit zijn. Dit komt waarschijnlijk doordat deze door de mensen zelf ingezonden zijn.

Kortom: Ik ben goed te spreken over het boek van Jeroen Scheffers. Hij belooft niets te veel op de verkooppagina van Het Koi Handboek.

Ervaringen van anderen

Ik ben niet de enige die het Koi Handboek van Jeroen Scheffers gekocht heeft. Met mij zijn vele anderen. Op het internet ben ik opzoek gegaan naar hun ervaringen, meningen en recensies over Het Koi Handboek.

Dit zijn enkele van deze ervaringen:

 • Truus heeft dankzij de informatie van Koikenner een mooie vijver met gezonde Koi’s erin.
recensie-truus-over-Het-Koi-Handboek
 • Yv is Koikenner erg dankzij voor Het Koi Handboek
ervaring-yv

Dat zijn slechts 2 Facebook recensies. Gemiddeld scoort Koikenner 4,9 sterren van de 5 op Facebook. Wat betekent dat veel mensen goed te spreken zijn over Koikenner en zijn producten.

Dat laat zien dat Jeroen een goed en waardevol product op de markt heeft gebracht.

Wat is de prijs?

De verkoopprijs van Het Koi Handboek is 37 euro. Tenminste, dat is waar het boek normaal gesproken voor verkocht wordt. Middels deze kortingslink schaf je het boek tijdelijk aan met 10 euro korting.

Voor nog geen 3 tientjes krijg je dus toegang tot het 169 pagina’s tellende Koi Handboek inclusief de extra ebooks. Dat is een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Betalen kan via:

 • iDEAL
 • PayPal
 • Bancontact
 • Sofort

Direct na de aanschaf ontvang je een betaalbevestiging met een link voor het ledengedeelte. Na het inloggen bij het ledengedeelte kun je Het Koi Handboek inclusief bonussen downloaden.

Conclusie: Het Koi Handboek Kopen? (+Kortingslink)

Zoals je in deze review over Het Koi Handboek hebt kunnen lezen ben ik goed te spreken over het product van Jeroen Scheffers. Hij heeft een praktisch en waardevol ebook in elkaar gezet, waar elke Koi-eigenaar veel voordeel mee kan behalen.

Ondanks dat ik geen fan ben van de 2 kolommen lay-out in het boek, ziet de lay-out er netjes en verzorgd uit. De inhoud is waardevol, praktisch en interessant. Je merkt dat Jeroen verstand van zaken heeft en erg gepassioneerd is.

Dankzij de speciale kortingslink schaf je het boek aan voor nog geen 3 tientjes. Je krijgt dan toegang tot het Koi Handboek, Langzaam uit de winterslaap ebook en het inspiratieboek 100 Koivijver Voorbeelden.

Wil je Koi’s houden of een eigen Koi vijver bouwen? Dan raad ik Het Koi Handboek van harte aan. Claim je €10,- korting middels onderstaande kortingslink.

UPDATE 2022: Het Koi Handboek is niet langer beschikbaar. Het lijkt erop alsof Jeroen helemaal gestopt is met zijn website Koikenner.

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen