Kookuniversiteit – Restaurant ML review
30 januari 2021 
in Koken

Kookuniversiteit – Restaurant ML review

Zie jij Herman den Blijker, Sergio Herman en Ron Blaauw als jouw voorbeelden? Wil jij zelf ook graag een ware held in de keuken gaan worden? In dat geval is het mogelijk interessant om de online cursus van Kookuniversiteit te gaan volgen; met deze cursus zou je al snel ‘een held in de keuken kunnen worden’.

Weet de Kookuniversiteit die belofte ook waar te maken? Of is dit een loze belofte van de heren van de Kookuniversiteit? In deze Kookuniversiteit review vind je de antwoorden op deze vragen.

Wij hebben deze online cursus zelf ook gevolgd, waardoor wij je een duidelijk beeld van deze cursus kunnen schetsen. Aan de hand van deze Kookuniversiteit review kun je dus direct voor jezelf bepalen of je wel of niet deze cursus gaat volgen!

Wat is de Kookuniversiteit cursus precies?

Een held in de keuken worden; volgens de ontwikkelaars van de Kookuniversiteit is dat mogelijk als je deze cursus gaat volgen. In deze cursus ga je tal van dingen leren die je direct in de keuken toe kunt passen. Hierdoor ga je de kwaliteit van jouw gerechten naar een hoger niveau stuwen. Leuk voor de hobbyhok en leuk voor de echte fijnproevers.

De cursus van de Kookuniversiteit is een volledig digitale cursus. Nadat je je voor deze cursus aangemeld hebt, krijg je toegang tot een online dashboard. Via dit online dashboard kun je vervolgens de gehele cursus gaan volgen. Zodra je de cursus opent, zie je direct dat de cursus vrij uitgebreid opgesteld is. Dat is ook terug te zien aan de zaken die je met deze cursus gaat leren. Je gaat leren:

  • Om een gerecht op smaak te brengen
  • Improviseren met ingrediënten
  • Om met meer plezier te koken
  • De belangrijkste basistechnieken van het koken
  • Hoe je kunt koken zonder een recept
  • Om met meer vertrouwen in de keuken te gaan staan

Als je al deze zaken wilt gaan leren, krijg je bij de Kookuniversiteit cursus maar liefst drie verschillende cursussen aangereikt. Deze drie cursussen tezamen vormen de uitgebreide cursus én zijn wat ons betreft het volgen zeker waard.

Drie verschillende cursussen

De eerste cursus heeft de naam ‘Basistechnieken’ gekregen. In deze cursus vind je 4 modules met daarin uitgebreide uitleg over de basistechnieken van het koken. Nadat je deze cursus afgerond hebt, weet je al veel meer over het bereiden van een heerlijke maaltijd.

De tweede cursus heeft de naam ‘Koken zonder recept’. In deze cursus vind je veel informatie over de mogelijkheden om te improviseren, inclusief de belangrijkste aandachtpunten. Na het afronden van deze cursus ben je in principe in staat om geheel zelfstandig een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, waarbij je zelf ook nog met ingrediënten weet te improviseren.

kook cursus online deel 2

Inhoud van deel 2 van de online Kookuniversiteit Cursus

De derde cursus heeft de naam ‘Desserts & IJs’ gekregen. Deze cursus richt zich puur op het maken van heerlijke toetjes; ook dat is uiteraard een belangrijk onderdeel van een heerlijk diner.

Onze ervaring en Kookuniversiteit review

Al met al kun je dus het nodige van deze cursussen gaan leren. Zoals we hierboven al aangaven, hebben wij deze cursus zelf ook gevolgd. Wij kunnen bevestigen dat we – dankzij deze cursus – onze kookkwaliteiten flink hebben weten te verbeteren.

Ook vinden we het nu een stuk leuker om te koken en om te improviseren!

Overigens hebben wij ook nog een opmerking over de naam van deze cursus. Officieel gezien is de naam van deze cursus ‘Kookuniversiteit – Restaurant ML’. Het gedeelte ‘Restaurant ML’ verwijst naar een restaurant in Haarlem; dit restaurant is beoordeeld met een Michelinster én heeft geholpen bij het ontwikkelen van deze cursus.

Daarover lees je verderop nog iets meer in deze Kookuniversiteit review!

Voor wie is de Kookuniversiteit cursus geschikt?

Wil jij graag (nog) lekkerdere maaltijden kunnen bereiden? Wil jij veel plezier gaan beleven aan het koken? En ben je bereid om hier de nodige tijd voor vrij te maken? In dat geval is de Kookuniversiteit cursus voor jou op het lijf geschreven.

Deze cursus is in ieder geval niet voor iedereen geschikt. Alleen als je voldoende motivatie hebt, kun je deze cursus tot een goed einde volbrengen. Weet je van jezelf dat je koken eigenlijk niet super leuk vindt? Of weet je van jezelf dat je niet het geduld hebt om een cursus te gaan volgen? Dan is het wellicht interessanter om deze cursus links te laten liggen.

Over het algemeen is de Kookuniversiteit cursus voor een breed publiek geschikt. Op de website van deze cursus valt daar ook nog iets over te lezen. Op de website wordt namelijk de vraag ‘Voor wie is deze cursus bedoeld’ gesteld? Het antwoord op die vraag vind je in onderstaand lijstje terug:

voor wie is kookuniversiteit cursus

Kun jij je hierin vinden? Dan is het zeker interessant om je voor de Kookuniversiteit cursus aan te melden. Kun jij je hier niet helemaal in vinden? Dan is het misschien handiger om naar een andere cursus uit te kijken.

Naar onze mening is deze cursus in ieder geval erg interessant én voor een breed publiek geschikt.

Door wie is de ML Restaurant cursus ontwikkeld?

Eerder in deze Kookuniversiteit review heb je al iets kunnen lezen over het restaurant ML. Wij gaven namelijk aan dat dit restaurant bijgedragen heeft aan de ontwikkeling van deze cursus, maar hoe zit dat precies in elkaar? En wie is eigenlijk het grote gezicht achter de Kookuniversiteit? Wij zijn op onderzoek uitgegaan!

De Kookuniversiteit is opgericht door Daan. Hij was lange tijd werkzaam voor het restaurant ML, waardoor hij veel ervaring op wist te doen. Hij begon in dit restaurant overigens als afwasser, maar al snel opende de deur naar de keuken zich voor hem. In de keuken van dit restaurant heeft hij zijn ogen uitgekeken én onwijs veel kennis opgedaan.

Die kennis wilde hij uiteindelijk met een breed publiek gaan delen. Daan heeft dit niet volledig zelf gedaan, maar hij heeft de hulp ingeschakeld van Joost. Ook Joost heeft jarenlang in de keuken van restaurant ML gestaan en heeft de fijne kneepjes van het vak dus op de juiste manier geleerd.

joost en daan kookuniversiteit ml

Over beide heren zijn wij deels te spreken. Aan de ene kant klinkt hun verhaal namelijk als een jongensboek, maar aan de andere kant ervaren wij wel een gebrek aan transparantie. Zo zien wij op de website eigenlijk alleen maar de namen Daan en Joost naar voren komen, maar nergens een achternaam.

Als Daan en Joost daar wel voor gekozen hadden, hadden ze wat ons betreft een stuk betrouwbaarder overgekomen.

Dat neemt niet weg dat wij wel onder de indruk van het bedrijf Kookuniversiteit zijn. Met dit online bedrijf hebben Daan en Joost in de afgelopen jaren in ieder geval veel hobbykoks weten te helpen!

Wie zijn de leraren in de cursus?

De online Kookuniversiteit ML restaurant cursus is zeer uitgebreid. Allerlei verschillende gerechten en bereidingswijzen komen aan bod in de cursus. Omdat in een sterrenrestaurant elk kok zijn eigen specialiteit heeft krijg je in de cursus les van verschillende specialisten.

In de meer dan 80 video's die de cursus rijk is krijg je les van:

  • Mark Gratama - Chef Kok
  • Patrick - Sous Chef
  • Anil - Chef de Partie
  • Milco - Expert in toetjes

leraren-ml-restaurant-cursus

De leraren in de ML Online kookcursus

Inhoud Restaurant ML cursus

Waarschijnlijk lees jij deze review om een inkijkje te krijgen in de cursus van De Kookuniversiteit. Omdat ik zelf de cursus doorlopen heb kan ik je alles vertellen en laten zien wat er in de cursus te vinden is. Helaas mag dat niet aangezien de inhoud auteursrechtelijk beschermt is. En terecht overigens; de heren van Restaurant ML hebben hard gewerkt om deze waardevolle cursus in elkaar te zetten. Het zou dan gemeen zijn om de hele inhoud gratis openbaar te maken.

Toch begrijp ik je nieuwsgierigheid. Daarom kan je in onderstaande video een inkijkje krijgen in de Kookuniversiteit digitale cursus.


Wat vinden andere mensen van de Kookuniversiteit cursus?

Zoals hierboven al aangegeven, hebben vrij veel mensen de Kookuniversiteit cursus gevolgd. Dat is in ieder geval iets wat wij kunnen concluderen op basis van de hoeveelheid reviews.

Als je op het internet naar een Kookuniversiteit review op zoek gaat, kom je vrij veel meningen van cursisten tegen. Zo vielen ons onder meer de volgende beoordelingen op:

ervaringen anderen kookuniversiteit cursus

Met name met de opmerking van Kees zijn wij het volledig eens. Doordat dit een volledig online cursus betreft, kun je alle modules en lessen op je eigen tempo volgen. Juist daardoor ben je in staat om de fijne kneepjes van het vak op de juiste manier onder de knie te krijgen.

Al met al zijn nagenoeg alle beoordelingen over de Kookuniversiteit cursus positief te noemen. Eigenlijk sluiten deze beoordelingen naadloos op onze eigen bevindingen aan; ook wij zijn namelijk te spreken over de cursus van de Kookuniversiteit!

Niet geheel onbelangrijk is wat mensen van Restaurant ML vinden. Dezelfde mensen van dat restaurant zijn te vinden in de online cursus. Het Restaurant ML krijgt op Google Reviews 4,1 van de 5 sterren op basis van ruim 900 reviews. Dat is een geweldig goede score en geeft aan dat de koks voor kwaliteit gaan. Iets wat je terug ziet in de online cursus die ze ontwikkeld hebben.

Wat kost de Kookuniversiteit cursus?

In deze Kookuniversiteit review heb je veel informatie kunnen vinden over deze interessante en leuke cursus. Zo hebben we besproken wie deze cursus ontwikkeld heeft, hoe de cursus opgebouwd is en wat onze persoonlijke bevindingen zijn. We komen langzaamaan bij het einde van deze review uit, waarbij we je ook nog willen informeren over de prijsstelling.

Als je de Kookuniversiteit cursus wilt gaan volgen, kun je nu tijdelijk van een kortingsactie profiteren. Normaal gesproken betaal je 289,95 euro voor deze cursus, maar je hoeft nu slechts 149,95 euro te betalen. Een geweldige korting dus voor deze interessante kookcursus!

Gebruik deze kortingslink om daar direct van te profiteren. Let op; het is niet bekend hoelang deze korting blijft. Het kan zomaar zijn dat volgende week de korting vervalt.

Garantie

Overigens heb je ook nog een garantieperiode van 14 dagen. Binnen twee weken na aankoop kun je het volledige aankoopbedrag retour vragen bij de Kookuniversiteit!

Zodoende loop je geen enkel risico en kan je de cursus kosteloos 14 dagen uitproberen. Bevalt de cursus niet? Stuur dan binnen 14 dagen na aanschaf Daan of Joost een mailtje en het volledige aankoopbedrag wordt binnen enkele werkdagen op je rekening teruggestort.

garantie online cursus ml restaurant

Is de Kookuniversiteit cursus aan te raden?

Kunnen wij de Kookuniversiteit cursus aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker. In onze ogen is deze cursus uitgebreid, leuk om te volgen én van een ongekend hoog niveau.

Daarbovenop komt ook nog eens dat deze cursus door echte experts ontwikkeld is; dat merk je eigenlijk aan alles terug.

Als klap op de vuurpijl is de cursus nu ook nog tijdelijk een stuk voordeliger. Via onderstaande kortingslink kun je direct genieten van de prijs van slechts 149,95 euro. Voor dit bedrag kun je eigenlijk niet de mist in gaan met deze prima online kookcursus!

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen