Uitgebreide Marketheme Review + persoonlijke ervaring
04 juli 2020 

Uitgebreide Marketheme Review + persoonlijke ervaring

Razendsnel en zonder technische kennis een (affiliate) website bouwen. Dat is wat de verkopers van Marketheme software beloven. Maar is dat ook zo? En is de software echt zo goed als beweerd wordt? Belangrijk om te weten voordat je besluit het product te kopen.

Voor verschillende websites maak ik gebruik van Marketheme, of heb ik er gebruik van gemaakt. Zowel Marktheme 1.0 als 2.0. Als ervaringsdeskundige vertel ik in deze Marktheme review mijn mening en ervaring met de software.

Zodoende kan jij een goede afweging maken of het product de moeite waard is of juist niet.

Marketheme is een all-in-one softwarepakket waarmee je eenvoudig websites kunt maken. De software draait op Wordpress, en sommigen noemen het daarom een Wordpress thema. Alhoewel de makers van Marketheme het ook een ‘speciaal Wordpress thema’ noemen, is dat te kort door de bocht (hierover later meer).

Marketheme is een all-in-one oplossing voor het bouwen van een website. Waar je bij een Wordpress thema veel technische aspecten zelf moet regelen, is dat bij Marketheme inbegrepen.

Wat is er dan inbegrepen?

  • Hosting: hosting is het opslaan van informatie, afbeeldingen, video’s en andere elementen van een website.
  • Een ‘speciaal Wordpress thema’: het thema is de lay-out van een website. Dat omvat lettertypes, kleuren, vormgeving van menu’s etc. etc.
  • Unieke functionaliteiten: de Marktheme software komt het met verschillende ingebouwde functionaliteiten zoals countdown tellers, standaard templates en verschillende extra snel te gebruiken ‘Blocks’.
  • API Koppelingen: via API koppelingen kunnen 2 softwaresystemen makkelijk en efficiënt uitwisselen. In Marketheme kan je API koppelingen maken met verschillende softwaresystemen.
  • Nederlandse support: je kunt zoveel vragen stellen als je wilt. Dit kan per e-mail of via het Internetsuccesgids forum.

Dat is wel iets meer dan ‘een speciaal thema’, nietwaar?

Wordpress Thema vs Marketheme

Laten we dan eens kijken naar het verschil tussen een Wordpress Thema en Marktheme als all-in-one pakket.

Zoals je hierboven gelezen hebt is hosting inbegrepen bij Marketheme. Bij een Wordpress website moet je dit zelf regelen. De prijzen hiervan starten met enkele tientjes per jaar, maar kunnen gigantisch oplopen als je meer content op je website plaatst en meer bezoekers krijgt. Bij Marketheme groeit de hosting met je mee, zonder dat je er extra voor gaat betalen.

Het aantal thema’s wat je op een Wordpress website kunt installeren is gigantisch. Maar is meer altijd beter? Niet per se, aangezien er veel slechte thema’s bijzitten die een lange laadtijd en onvriendelijke interface hebben. Dat is slecht voor je posities in Google. Marketheme is één thema wat speciaal geoptimaliseerd is voor affiliate marketing.

Je las ook dat Marketheme verschillende functionaliteiten heeft. Deze zijn eenvoudig toe te voegen via ‘Blocks’ aan een pagina of bericht. Een Wordpress website is standaard enorm kaal. Om daar extra functionaliteiten te installeren moet je plug-ins downloaden. Plug-ins kunnen de snelheid van de website aantasten. Maar nog gevaarlijker, ze kunnen een lek creëren waardoor hackers makkelijk de website binnendringen.

wordpress-of-marketheme-affiliate-website

API koppelingen zijn binnen Wordpress niet standaard aanwezig. Om te genieten van deze functionaliteit moet je zelf of een programmeur de koppelingen programmeren. Dit kan een tijdrovend of kostbare operatie zijn.

Tot slot het verschil tussen de support bij Wordpress en Marketheme. Omdat Wordpress gratis is delen de ontwikkelaars weinig tot geen ondersteuning. Natuurlijk zijn er wel veel video’s en websites te vinden van gebruikers. Bij Marketheme krijg je een Nederlands support team waaraan je vragen en problemen kunt voorleggen.

In onderstaande tabel som ik bovenstaande kort op.

WordpressMarketheme
DomeinnaamZelf regelenZelf regelen
HostingZelf regelenInbegrepen (incl. meegroeigarantie)
Aantal thema’sGigantischEén
FunctionaliteitenTe installeren via plug-insStandaard geïnstalleerd
API koppelingenNiet aanwezig (zelf te programmeren)Standaard aanwezig
SupportNiet (alleen via andere gebruikers)Nederlands team (en gebruikers via het forum)

Zijn de verschillen tussen beide duidelijk voor je?

De maker van Marketheme is Léon Gotjé. Léon is een ‘webdeveloper die gek is op affiliate marketing’, zoals hij het zelf stelt op zijn LinkedIn profiel. Als we verder een kijkje nemen op het LinkedIn profiel van Léon dan lezen we dat hij sinds juli 2013 zijn eigen bedrijf heeft in web-development. Elementmedia.

Dat bedrijf heeft hij tijdens zijn studie aan de Hogeschool Saxion opgezet. Tijdens zijn studie heeft hij ervaring opgedaan via stages. Na zijn schoolperiode heeft hij ruim 3 jaar gewerkt voor een web-development bedrijf. Tot februari 2019 werkt Léon part-time aan zijn eigen bedrijf ElementMedia.

Marketheme wordt ook vaak gelinkt aan Jacko Meijaard. Hoe komt dat als Léon de maker is? Jacko en Léon zijn zakenpartners, waarbij iedereen een belang heeft in Marketheme. Léon doet de technische kant, terwijl Jacko zich bezighoudt met de promotie en verkoop.

jacko-meijaard-en-leon-gotje

Jacko (links) en Leon (rechts)

In een uitgebreide podcast bespreken Jacko en Léon de samenwerking, de successen en tegenslagen en nog veel meer over Marketheme. Een zeer interessante podcast om eens te luisteren.

https://soundcloud.com/user-900598745/200-super-speciale-isg-podcast-editie

In de podcast spreken Jacko en Léon over zowel Marketheme 1.0 als versie 2.0. In juni 2017 is Marketheme 1.0 gelanceerd. Continue hebben Jacko en Leon gebouwd aan het uitbreiden en verbeteren van hun all-in-one oplossing voor affiliate websites.

Versie 1.0 had handige all-in-one oplossingen, alleen het pakket was niet super uitgebreid. Toch wisten Leon en Jacko binnen 2 jaar meer dan 1.000 klanten voor Marketheme 1.0 te werven. Ik was er daar eentje van toen ik in september 2017 met mijn website begonnen ben.

Van deze klanten hebben Jacko en Leon veel geleerd. Zowel tips en tops over versie 1.0 werden gedeeld op het Internet Succes Gids forum. Persoonlijk vond ik Marketheme 1 erg weinig customisatie opties hebben en ben ik ermee gestopt.

In juni 2019 zijn Leon en Jacko gekomen met Marktheme 2.0. Deze versie heeft veel van de tips van de versie 1.0 klanten verwerkt. Zo is het systeem veel uitgebreider geworden met veel meer customisatie opties (bekijk de opties hier). Zodoende lijken niet alle Marketheme websites exact hetzelfde.

Met Marketheme 2.0 willen de heren ook een breder publiek aangespreken. Waar versie 1.0 speciaal ontwikkeld is voor Affiliate Marketing Revolutie klanten, is versie 2.0 ontwikkeld voor iedereen die snel en zonder technische kennis een website wil opzetten.

Sinds de lancering van Marketheme 2 is versie 1 niet meer te kopen.

Natuurlijk is deze Marketheme review niet compleet zonder mijn eigen mening en ervaring te delen met de software oplossing. Zoals ik zei ben ik in september 2017 aan de slag gegaan met Marketheme 1.0. In november 2019 ben ik gestart met Marketheme 2.0. Hieronder lees je mijn recensie voor de all-in-one softwareoplossing van Jacko Meijaard en Léon Gotjé.

Ik ben met Marketheme gestart omdat ik geen technische kennis heb voor het opzetten van een website. Niet dat ik onhandig ben met de computer. In tegendeel zelfs. Ik werk regelmatig met de computer en kan goed omgaan met officeprogramma’s, zoals Word en Excel. Maar het opzetten van een website is toch iets anders.

Om geen tijd te verspillen aan het leren van programmeren en coderen ben ik gestart met Marketheme. Ik kon hierdoor direct aan de slag met het bouwen aan mijn business, waardoor ik vrij snel resultaat boekte met mijn website.

Voor startende affiliates was Marketheme 1.0 een ware uitkomst (en is Marketheme 2.0 dat nog steeds). Ik kan het echt elke startende affiliate aanraden. Door niet bezig te hoeven te zijn met de technische aspecten behaal je veel sneller resultaat.

voorbeeld-marketheme-website

Voorbeeldpagina Marktheme 2.0 die je binnen no-time in elkaar kunt zetten

Naar mate mijn website groeide vond ik Marketheme 1.0 steeds beperkter. Er waren weinig opties om de website aan te passen. Jacko en Leon hadden de software zo uitgekleed dat je jezelf echt alleen kon focussen op het maken van content.

Gelukkig is hier met de komst van Marketheme 2.0 verandering in gekomen. En ben ik opnieuw aan de slag gegaan met Marketheme. Deze website draait momenteel op Marketheme 2.0 en ik ben er erg goed over te spreken. De laadtijd is goed, de customisatie opties zijn uitgebreid en de software is erg gebruikvriendelijk.

Voordelen

Hieronder som ik de voordelen van Marketheme 2.0 op:

Nadelen

Om eerlijk te zijn in deze Marketheme review wil ik ook de nadelen belichten:

Er is nog een uitgebreider pakket, namelijk Phoenix van IMU. Eerder schreef ik een review over hun boek De Online Marketing Tornado. De heren van De Internet Marketing Unie gaan nog veel verder. Die denken zelfs na over neuro-marketing, triggers waarom mensen op een bepaalde knop druk klikken en hoe je de aandacht van een bezoeker trekt en vasthoudt.

Al hun lessen en technieken hebben ze verwerkt in hun Phoenix websitesysteem. Phoenix is een echt all-in-one pakket met AMP, domeinnaam, e-mailadres en vele extra opties erbij.

Wat vinden anderen van Marketheme? Wat zijn hun ervaringen en resultaten met de software van Leon en Jacko? Laten we eens gaan kijken naar enkele Marketheme recensies.

Op het forum van InternetSuccesGids is een speciaal gedeelte over Marketheme. Tevens is er een succeslounge. In beide boards worden regelmatig successsen en ervaringen van Marketheme klanten gedeelte.

Zo is Barry door de komst van Marktheme 2.0 (MT 2.0) helemaal lyrisch:

marketheme-ervaringen

Wout is aan de slag gegaan met MT 2.0. Hij is er super blij mee:

wout-ervaring

Direct na de aanschaf is Alex erg goed te spreken over het softwareproduct:

recensie-alex

Inmiddels draait InternetSuccesGids.nl, de website van Jacko Meijaard, op Marktheme 2.0. Met de eerste versie van het product durfde hij het niet aan denk ik. Maar na de komst van de 2.0 versie is Jacko met zijn eigen website ook over. Dat laat zien dat Jacko vertrouwen heeft in zijn en Leon’s product.

De prijs voor Marketheme 2.0 is € 67,- per maand. Dat is inclusief BTW. Als je jezelf bij de Kamer van Koophandel (KvK) ingeschreven hebt kan je de BTW terugvorderen. De prijs exclusief 21% BTW is € 55,37

Deze €67 euro is voor de eerste website die je start met Marketheme. Wil je een 2e of 3e website? Dan betaal je €27,- per maand inclusief BTW voor elke website die je extra aanmeldt bij Marketheme.

Bij MT 1.0 was er een makkelijke instapmogelijkheid. Voor de eerste maand Marktheme betaalde je slechts €1,-. Deze mogelijkheid is er niet meer bij Marktheme 2.0. Je betaald dus direct de €67,- per maand.

Er is een optie om MT 2.0 in één jaar vooruit te betalen. Je hoeft dan maar 11 maanden, in plaats van 12, te betalen. Dit bespaart je 67 euro.

Marktheme 2 inloggen

Na het betalen krijg je een e-mail van Léon van Marketheme. In die e-mail vind je de inloggegevens voor je Marketheme account (zie hieronder)

marketheme-2.0-kopen

E-mail na het kopen van Marketheme 2.0

Inloggen bij Marktheme doe je als volgt:

  1. Ga naar https://marketheme2.nl/wp-admin
  2. Voer je gebruikersnaam in
  3. Voer je wachtwoord in
  4. Klik op “inloggen”

Je kunt nu aan de slag met het opzetten van je website. Ik raad je aan om de speciale Marktheme modules van de Affiliate Marketing Revolutie te volgen om je website op de juiste manier op te zetten.

Er zijn talloze manieren om een website op te zetten zonder Marketheme. Denk aan websitebouwers zoals Wix.com, Jouwweb.nl, Jimdo.nl en nog veel meer.

Het probleem met veel van deze websitebouwers is dat er alleen gekeken wordt naar het gebruikersgemak. Dan kan je binnen no-time een prachtige website bouwen, maar als deze niet Google-vriendelijk is gaat de website je geen bezoekers opleveren.

WordPress is een Marktheme alternatief wat wel Google-vriendelijk is. Echter is er meer technische kennis, tijd en werk nodig om een WordPress website op te zetten dan bovenstaande alternatieven die een stuk gebruikersvriendelijker zijn.

Eigenlijk ben je dus opzoek naar een mix de Google-vriendelijkheid van WordPress en de gebruiksvriendelijkheid van websites als Wix.com. En die is er, MT 2.0 is er een voorbeeld van.

Maar zijn er dan geen gelijkwaardige alternatieven voor Marktheme? Jawel, zoals ik eerder in deze Marktheme review schreef hebben de heren van IMU Phoenix. Deze all-in-one oplossing is zeer krachtig en uitgebreider dan Marktheme 2.0.

Zoals je in deze Marktheme review hebt kunnen lezen ben ik goed te spreken over MT 2.0. Versie 1.0 was in mijn ogen alleen goed voor startende affiliates. Maar versie 2.0 biedt ook mogelijkheden voor andere websites.

Echter heeft Marktheme aan Phoenix van IMU een grote concurrent. Achter Phoenix zit een compleet team van ontwikkelaars en supportmedewerkers. Bij Markteheme zijn alleen Jacko en Leon beschikbaar voor support en ontwikkeling.

Voor startende affiliates raad ik Marktheme nog steeds van harte aan. Als je grotere plannen hebt met je website raad ik je aan om een Phoenix website te overwegen. Bekijk Phoenix via deze kortingspagina>>


Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Léon
Door

Léon

op 06 Aug 2020

Willem, bedankt voor je mooie review. Ik wilde graag je nadelen even toelichten.Zo is het inderdaad binnen Marketheme 2 niet mogelijk om een emailadres aan te maken omdat we de servers willen gebruiken voor de websites. Het open stellen van de servers voor het versturen van mails kan er voor zorgen dat spamaccounts (of gehackte emailadressen) er voor zorgen dat de server op een blacklist komt waardoor een goede email aflevering niet te garanderen is. Het is wel mogelijk om een emailadres aan te maken via bijvoorbeeld Gsuite of Mailgun. Dit brengt mij direct bij het tweede punt.Een domeinnaam is iets unieks dat van jou is. Om deze reden vinden we het belangrijk dat je zelf een domeinnaam in beheer hebt. Wanneer je stopt met Marketheme is het domein nog steeds van jou, zonder dat je deze via ons terug zou moeten krijgen. Een ander punt is dat je zelf in staat bent om zogenaamde DNS instellingen te beheren. Wie weet wil je later een subdomein gaan hosten op een ander pakket, dan kan je dit zelf eenvoudig aan (laten) passen. Aangaande mijn vorige punt is het aanpassen van DNS gegevens ook nodig bij het gebruik van een externe email dienst.

Angela Vanderzanden
Door

Angela Vanderzanden

op 29 Nov 2020

Omdat bijna iedereen tegenwoordig een mobiel heeft, zou het natuurlijk wel handig - en lucratief - zijn als er een snelle oplaadtijd voor mobieltjes zou zijn.Hoe zit het daar ondertussen mee ?

Willem
Door

Willem

op 30 Nov 2020

Hi Angela,Goede vraag! Het zoekverkeer met mobiele apparaten is momenteel al groter dan via desktops en laptops. Ik moet zeggen dat Marketheme hier goed op inspeelt. De laadtijd van een Marketheme website op mobiel is erg goed. Daarnaast is de vormgeving op mobiel netjes. De website past zich automatisch aan naar het kleinere scherm van een telefoon, zonder dat tekst of buttons onleesbaar worden.

Reactie plaatsen