Mental Fitness Bootcamp review + ervaringen (Sanne van Paassen)
09 juni 2020 

Mental Fitness Bootcamp review + ervaringen (Sanne van Paassen)

In deze Mental Fitness Bootcamp review gaan we kijken naar de mindset training van Sanne van Paassen. Waarschijnlijk ben je de mentale training van Sanne op het internet tegen gekomen. Je raakte geïnteresseerd, en bent opzoek gegaan naar Mental Fitness Bootcamp reviews, ervaringen en recensies.

Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. En dat is maar goed ook. Ik kocht namelijk de training van Sanne, en ging ermee aan de slag.

In deze review deel ik mijn ervaring met de Bootcamp, en vertel ik of het programma je geld waard is.

UPDATE 2022: Helaas heeft Sanne de Mental Fitness Bootcamp niet meer beschikbaar. Via haar website biedt ze deze namelijk niet meer aan. Wat een super leuk boek is van haar als goede vervanger is Het Leven, Dat is pas topsport.

Mental Fitness Bootcamp in vogelvlucht

De Mental Fitness Bootcamp is een online cursus waarin Sanne van Paassen je coacht. In de mentale weerbaarheidstraining leert Sanne je een winnaarsmindset aan te nemen waarmee je jouw persoonlijke sportrecords gaat verbreken. Het gaat in het programma specifiek over je mindset.

In de training zitten 5 lessen verspreidt over 5 weken. Elke week ontvang je een email van Sanne om de volgende les te starten. Zo’n les bestaat uit:

 • Video met uitleg
 • Werkboek met informatie en vragen die je gaat beantwoorden
 • Eventueel extra inspiratie podcast

De Mentale training voor sporters helpt je jouw doorzettingsvermogen te trainen, persoonlijke doelen stellen, super gefocust te zijn, verkramping tegen gaan, etc. Dat zijn enkele slechts enkele voorbeelden.

Soms zijn het maar kleine aanpassingen, die voor enorm grote resultaten gaan zorgen.

Wat ga je leren?

In Sanne’s Online programma mentale weerbaarheid training voor sporters ga je hoe je jezelf in staat brengt om het beste uit jezelf te halen. De focust ligt daarbij op je mindset. Maar wat ga je precies leren?

Na het volgen van het programma weet je hoe je….:

 • Probleemloos jouw Persoonlijke Records kunt breken
 • De makkelijkste sportieve winst boekt, door slimmer te trainen in plaats van harder.
 • In de juiste focust komt
 • Blessures kunt voorkomen
 • Beperkingen en angsten omzet naar motivators
 • De juiste weg om je doel te realiseren
 • Gaat trainen op basis van gevoel (in plaats van via een trainingsschema)
 • Jezelf in de prestatiestand brengt

De Mental Fitness Bootcamp is dus echt gericht om je hoofd zo te programmeren dat je het beste uit jezelf gaat halen. Je gaat in de training niet leren hoe je sportoefeningen, zoals Veldrijden, het beste kunt uitvoeren.

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen is een ex-topsporter. Van 2008 tot 2016 was Sanne professioneel veldrijdster, en daarmee heeft ze mooie prijzen gewonnen. In het seizoen 2010-2011 won ze bijvoorbeeld de Wereldbeker Veldrijden én het eindklassement. Daarmee is ze pas de 2e Nederlander die daarin slaagt.

2016 was haar laatste seizoen als topsporter. Door een meeslepende beenblessure heeft Sanne, toen 27 jaar, besloten haar carrière eerder te stoppen dan gepland.

Tijdens haar sportcarrière heeft Sanne haar Master Management en Economics afgerond aan de Wageningen University. Die studie heeft ze gebruikt om na haar afscheid in het veldrijden haar carrière voor te zetten.

Zo is Sanne op dit moment sportcommentator bij Eurosport, Peak Performance coach en motivational speaker. De Mental Fitness Bootcamp sluit hier perfect op aan.

Hoe goed is Sanne?

Misschien denk je ‘Ja allemaal leuk en aardig dat ze goed is geweest in veldrijden, maar hoe goed is Sanne van Paassen in mentale weerbaarheid training geven?’ En terecht. Veldrijden is namelijk mentaal coachen nog niet.

Op Google reviews heeft Sanne van Paassen maar liefst 43 recensies. Haar laagste beoordeling is 4 sterren. Dat is er slechts 1 uit de 43. De andere 42 Google recensies zijn 5 van de 5 steren. Dat laat wel degelijk zien hoe goed Sanne van Paassen is als Mental Fitness coach.

ervaringen-sanne-van-paassen

Op haar Facebookpagina heeft Sanne van Paassen ook geweldig goede recensies. Ook daar haalt ze gemiddeld 5 van de 5 sterren. En veruit de meeste mensen raden Sanne aan via het platform. Later in deze Mental Fitness Bootcamp review gaan we naar enkele van deze recensies kijken.

Onderstaande video is de welkomsvideo van de Mental Fitness Bootcamp. Deze video krijg je te zien als je aan de slag gaat met de training. Je ziet hoe fanatiek, energiek en enthousiast Sanne is.


Voor wie is het geschikt?

De Mental Fitness Bootcamp is niet alleen geschikt als je topsporter bent. Juist hobbysporters die persoonlijke records willen verbreken kunnen enorm veel baat hebben bij de mentale weerbaarheid training. Als je bijvoorbeeld merkt dat je op een plateau zit, en niet verder komt in resultaten.

Eigenlijk is de training voor iedereen die beter wil worden in zijn of haar sport. Het mentale aspect bij sporters, vooral bij niet-topsporters, is vaak onderbelicht. Terwijl op dat gebied juist enorme verbeteringen te boeken zijn, met soms zeer kleine aanpassingen.

Sanne zegt er wel bij dat het programma alleen voor winnaars is. Niet voor verliezers of mietjes. Zo ga je in de mentale training van Sanne veel zelfonderzoek doen in de werkboeken. Dit kan voor sommige best confronterend zijn.

Kortom, de Mental Fitness Bootcamp cursus is voor jou geschikt als je:

En, ben jij geschikt voor de training?

Inhoud Mental Fitness Bootcamp cursus

Eerder in deze review over de Mentale Weerbaarheids Training voor sporters heb ik je in vogelvlucht laten zien wat het programma inhoudt. Laten we eens kijken wat je precies krijgt als je besluit met de training aan de slag te gaan.

Na aanschaf van de Mental Fitness Bootcamp krijg je:

 • Elke week 1 les toegestuurd: De les voor de komende week wordt op zondag verstuurd. Zo kan je jezelf op zondag voorbereiden voor die week.
 • Elke les bevat een video en werkboek met opdrachten: In de video bespreekt Sanne het onderwerp van die les en introduceert ze de opdrachten. Het werkboek bevat informatie, vragen en vakken om antwoorden te geven.
 • Bonusmateriaal ter inspiratie: Dit zijn podcasts of video’s die per les onderaan de pagina bij elkaar zijn. Fanatiekelingen kunnen dit als uitbreiding van de training volgen.
 • 2 Coachingscalls met Sanne van Paassen: In deze coachingscalls bespreken Sanne en jij je vooruitgang, en kan je haar al je vragen stellen.
 • Alle coachingcalls uit het verleden kan je terugkijken: Deze zijn 40 tot 60 minuten lang. In de opnames kan je leren van de obstakels waar anderen tegenaan gelopen zijn, en wat het advies van Sanne daarbij is geweest.
 • Sticker per post toegestuurd: Deze heb je nodig voor een van de lessen. Meer kan ik er niet over verklappen.
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep: Alle deelnemers van het programma zitten in een besloten Facebookgroep waar successen, vragen en resultaten gedeeld woorden.
 • Sportvisualisasties: dit zijn 5 bonuslessen met die als inspiratie dienen, en je gaan helpen met meer FLOW en FUN te sporten. Deze extra lessen zijn mega uitgebreid met video’s, podcasts, teksten en opdrachten.

Kortom: de Mental Fitness Bootcamp is een zeer complete training voor een winnaars mindset te creëren. Via de werkboeken en coachingcalls word jij aan het werk gezet. Dit is anders dan andere programma’s, waar je verteld wordt hoe het werkt. Als je het vervolgens zelf in de praktijk moet brengen blijkt dat vaak tegen te vallen.

Onze Mental Fitness Bootcamp cursus review + ervaring

Natuurlijk is deze Mental Fitness Bootcamp review niet compleet zonder mijn mening en ervaring met het programma te delen. Ik schafte het programma van Sanne aan en ging ermee aan de slag. Hieronder lees je mijn recensie.

De video’s is de training zijn afgeschermde YouTube video’s. Je kan ze alleen bekijken via de link die Sanne je stuurt. Veel cursussen hebben de video’s op een eigen server staan of via Vimeo. Het voordeel van de video’s van Sanne is dat deze dezelfde opties hebben als dat je op YouTube hebt. Denk aan: afspeelsnelheid aanpassen, scherm vergroten en casten via Chromecast.

In de video’s spreekt Sanne duidelijk, enthousiast en energiek. Continue refereert ze naar haar eigen sportcarrière en de obstakels die zijn tegengekomen is. Het is mega waardevol om te horen hoe zij zichzelf mentaal getraind heeft in zulke situaties.

Naast de video’s bestaat elke les uit vragen en opdrachten. Deze zijn terug te vinden in de werkboeken. Aan de werkboeken heeft Sanne veel tijd en moeite besteed. De lay-out ziet er fantastisch uit, en de vragen worden goed toegelicht.

inhoud-werkboek sanne van paassen

Voorbeeldpagina van het werkboek bij les 1

Een klein puntje van kritiek gaat naar de software waarop de video’s, werkboeken en sportvisualisaties staan. Veel trainingen hebben daar een afgeschermd ledengedeelte voor. Bij Sanne is dat een geheim gedeelte op haar website. Het nadeel is dat je niet makkelijk van les 1 naar les 2 navigeert etc.

Kortom: Ik ben enorm goed te spreken over de Mental Fitness Bootcamp van Sanne van Paassen. Het is een waardevol programma, en juist zo effectief omdat je zelf aan het werk gezet wordt via de werkboeken.

Ervaringen van anderen

Eerder in deze Mentale Weerbaarheids Training voor sporters review hebben we al gezien dat Sanne mega goede recensies krijgt op Facebook en Google reviews. Laten we eens naar enkele ervaringen van haar klanten gaan kijken.

 • Katrijn zegt in haar review veel gehad te hebben aan de Mental Fitness Bootcamp:
review-katrijn-mentale-weerbaarheids-training-sanne
 • Mary heeft meerdere programma’s van Sanne gevolgd, waaronder de Mental Fitness Bootcamp. Hieronder lees je haar ervaring:
ervaring-mary
 • Volgens Mark is Sanne uniek. Bekijk het in zijn recensie:
ervaringen-mental-fitness-bootcamp
 • Tessa en Aldo zijn op Facebook beide enorm goed te spreken over Sanne en haar enthousiasme en kennis:
facebook-recensies

Dit zijn slechts enkele van de ervaringen die mensen met Sanne van Paassen hebben. Zoals ik eerder al aangaf heeft Sanne zowel op Facebook als Google reviews 5 van de 5 sterren. Dat zegt veel over de kwaliteit van haar lessen en hoe Sanne als persoon is richting haar klanten.

Wat is de prijs?

De prijs van de Mental Fitness Bootcamp is 47 euro. Voor dat bedrag krijg je toegang tot de gehele inhoud van de training, zoals eerder in deze review uiteengezet is.

Voor nog geen 5 tientjes heb je een ex-topsporter als je mentale coach. Ik vind het een bijzonder schappelijke prijs voor de coaching inclusief werkboeken, video’s en podcasts. De prijs/ kwaliteit verhouding is dik in orde.

Na betaling ontvang je Welkomsmail. In deze mail geeft Sanne aan wat je kan verwachten van de training. Ook geeft ze hier de bonus Sportvisualisaties weg. Vervolgens start je de eerstvolgende zondag met de eerste les. Die stuurt Sanne je dan per mail toe.

welkomsmail-mental-dropship-bootcamp

Zo krijg je elke zondag een mail met de nieuwe les. Onderaan de Welkomsmail vind je een link waarmee je alle lessen in de Mental Fitness Bootcamp kunt bekijken. Als je direct aan de slag wilt, kan dat daarom ook.

Garantie

Sanne is enorm overtuigd van haar Mentale Weerbaarheids Training cursus. Ze is zelf zo overtuigd dat ze een 1 jaar niet goed geld terug garantie hanteert. Dat is een absurd lange garantietermijn, die ik nog niet eerder tegengekomen ben.

garantie-sanne

Haal je geen resultaten met de training? Stuur Sanne dan een mailtje en laat zien wat je gedaan hebt. Sanne stort dan direct het volledige aankoopbedrag terug op je rekening. Op die manier heb je niets te verliezen en loop je geen enkel risico.

Conclusie: Mental Fitness Bootcamp kopen?

Zoals je in deze Mental Fitness Bootcamp review hebt kunnen lezen ben ik enorm goed te spreken over het programma van Sanne van Paassen. Sanne heeft er veel tijd en energie in gestoken, en doet dat nog steeds.

Voor nog geen 5 tientjes krijg je een ex-topsporters als je mentale coach. Dat is mega waardevol en een zeer schappelijke prijs.

Ben jij een top- of hobbysporter en wil je jouw persoonlijke records verbreken door jezelf mentaal sterkt te maken? Dan raad ik de Mental Fitness Bootcamp van Sanne van Paassen van harte aan. Ga direct aan de slag via de link hieronder.

UPDATE 2022: Helaas heeft Sanne de Mental Fitness Bootcamp niet meer beschikbaar. Via haar website biedt ze deze namelijk niet meer aan. Wat een super leuk boek is van haar als goede vervanger is Het Leven, Dat is pas topsport.

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Joanne Cornet
Door

Joanne Cornet

op 28 Oct 2020

Hele toffe dag vol met inspiratie, beweging, motivatie en energie. Deze dag heeft me een stapje verder gebracht, ik ben me bewuster waar ik energie van krijg en welke keuze ik daarin ga maken. Zeker een aanrader!

Willem
Door

Willem

op 28 Oct 2020

Gaaf om te horen dat je zo goed te spreken betn Joanne!

Reactie plaatsen