Mindfulness voor het Dagelijkse leven de moeite waard?
22 mei 2020 

Mindfulness voor het Dagelijkse leven de moeite waard?

Het aantal burn-out klachten is de afgelopen jaren flink gestegen blijkt uit cijfers van het CBS. Uit onderzoek van de Universiteit van Twente blijkt dat maar liefst 60% van de Nederlandse werknemers last heeft van stress. En zo zijn er nog meer schokkende cijfers over het gehaaste en prestatiegerichte bestaan wat we tegenwoordig leven.

Mediteren, Mindfulness en andere vormen van geestelijke ontspanning worden steeds populairder. Met die populariteit komen verkopers die Mindfulness trainingen, meditatiecursussen en andere ontspannende producten op de markt brengen. Veel van deze cursussen en trainingen zijn slecht en helpen je niet.

‘Mindfulness voor het Dagelijkse leven’ is een digitale cursus voor gelukkiger leven zonder stress. Maar hoe goed is deze Mindfulness training? En is de cursus zijn geld waard? In deze Mindfulness voor het Dagelijkse leven review neem ik de cursus aandacht onder de loep. Zodoende hoef jij jezelf niet te stressen over je wel de juiste aankoop doet.

Lees snel verder op deze pagina om te ontdekken of de Mindfulness training van HappyWithYoga iets voor jou is.

Mindfulness voor het Dagelijkse leven review

Mindfulness voor het Dagelijkse leven is een 8 weeks digitale cursus. In de cursus leer je wat Mindfulness is en hoe je het met succes toepast in je eigen leven. Je krijgt niet alle informatie op dag 1. Dat zou voor een grote berg werk zorgen en stress veroorzaken.

In plaats daarvan hebben de makers van de cursus gekozen om elke dag ‘hapklare brokjes’ van de cursus beschikbaar te maken. Na 8 weken tijd heb je de volledige cursus doorlopen. Hoe werkt dat dan?

Je ontvangt elke dag één email van Rolf van Baalen, de Mindfulness expert en trainer. In die email vertelt Rolf interessante informatie en praktische tips over een specifiek onderdeel van de Mindfulness training. Tevens bevat elke email een korte opdracht of opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te brengen.

De emails kun je teruglezen in het ledengedeelte van de cursus. Naast de emails vind je in het ledengedeelte ondersteunende PDF’s, video’s en audio opnames. Deze ondersteunende documenten bevatten bijvoorbeeld uitleg over de oefeningen of extra informatie en tips over een specifiek onderwerp.

Ledengedeelte-mindfulness-training

Overzicht van de Mindfulness training

Dat is een korte review van hoe de cursus ‘Mindfulness in het Dagelijkse leven’ eruit ziet.

Waarom Mindfulness?

Aan het begin van deze Mindfulness training review las je enkele schokkende cijfers over burn-outs en stressklachten. Een reden waarom we kampen met burn-out klachten, stress of andere geestelijke klachten is het aantal prikkels wat ons brein per dag moet verwerken.

Tegenwoordig ontvangt ons brein evenveel prikkels per dag dan dat een oermens in zijn hele leven ontving. Prikkels kunnen overal uit bestaan; wat we zien, wat we ruiken, wat we horen, wat we proeven en wat we voelen. Deze prikkels worden omgezet in gedachtes en emoties.

Tot dusver niets aan de hand. Helaas zijn veel prikkels tegenwoordig (onbewust) negatief geladen. Dit leidt tot negatieve gedachtes en emoties. Het aantal prikkels wat we per dag ontvangen kunnen we niet of nauwelijks verminderen. Een effectiever manier om de gevolgen van deze prikkels weg te nemen is grip krijgen op de prikkels.

Hoe krijg je grip op de prikkels die je ontvangt? Dat doe je door jezelf bewust te worden van de prikkels die je ontvangt en de samenhangende emoties en gedachtes. Het trainen van deze bewustwording is Mindfulness.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben de voordelen van Mindfulness bewezen. Deze voordelen zijn:

 • Verhoogde concentratie en focus
 • Een betere nachtrust
 • Toename in het gevoel van geluk
 • Meer creativiteit
 • Beter beslissingsvermogen (wat leidt tot betere en meer beslissingen)
 • Afname van stress
 • Verbetering van de emotionele balans (emoties vliegen niet van de hak of de tak)

Dat is waarom Mindfulness zo zinvol is. Zeker in de tegenwoordige tijd waar we meer dan ooit te maken hebben met negatieve prikkels.

Rolf en Melanie van Baalen

De makers van de cursus ‘Mindfulness voor het dagelijks leven’ zijn Rolf en Melanie van Baalen. Hun eerste yogadocenten opleiding heeft het stel gevolgd in Bali. Door de jaren heen hebben ze meerdere Yogadocenten opleidingen gevolgd.

Tegenwoordig mogen Rolf en Melanie zich Yoga-experts noemen en zijn ze volwaardige Yogadocenten. Beide zijn namelijk aangesloten bij Yoga Alliance, een professionele organisatie voor Yogadocenten.

In onderstaande video stellen Rolf en Melanie van Baalen zichzelf voor. En vertellen ze waarom ze doen wat ze doen.


Sinds eind 2013 werkt het stel aan Happy with Yoga. Een website waarom inmiddels meer dan 700 blogs staan met waardevolle informatie en praktische tips over yoga, mindfulness en minimalisme.

Rolf en Melanie zijn professionals en 100% te vertrouwen.

Inhoud van de Mindfulness cursus

Eerder in deze Mindfulness cursus review gaf ik aan dat het een cursus is die 8 weken duurt. In de digitale cursus ontvang je emails van Rolf en in het ledengedeelte krijg je toegang tot ondersteunende video’s, PDF’s en audiobestanden.

Elke dag krijg je in je mailbox een email van Rolf met tekst en uitleg over een specifiek onderwerp van Mindfulness. Daaraan zit elke dag een oefening of opdracht verbonden. In totaal ben je met de email lezen en het uitvoeren van de opdracht niet meer dan 30 minuten kwijt per dag. De week wordt afgesloten met een samenvatting van de onderwerpen en oefeningen.

Maar hoe ziet de inhoud van week tot week eruit? Hieronder zie je wat van week 1 tot en met week 8 van de cursus ‘Mindfulness in het Dagelijks leven’ te wachten staat:

 1. In de eerste week van de cursus krijg je een introductie over Mindfulness, de voordelen ervan, hoe de Mindfulness training vol te houden is en hoe je patronen doorbreekt.
 2. Week 2 van de training staat in het teken van je zithouding en ademhalingstechniek. Je ademhaling reguleren en comfortabele zitten zijn zeer belangrijk bij Mindfulness.
 3. De Body Scan is hét onderwerp van week 3 (dag 15 tot en met 21). In deze week leer je om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Dit klinkt vaag, maar in feite is het niets meer dan naar je lichaam te luisteren in plaats van de automatische piloot te volgen.
 4. Het zintuig ‘horen’ wordt in week 4 van de Mindfulness training van Rolf ontwikkeld. In week 4 leer je namelijk het effect van geluiden op je gedachten. En hoe je het beste met geluiden die negatieve gevoelens en gedachten losmaken om kunt gaan.
 5. In week 5 wordt beweging in de vorm van Hatha Yoga toegevoegd aan de Mindfulness training.  Hatha Yoga bestaat uit ademhalingstechnieken, meditatieoefeningen en lichaamshoudingen.
 6. Omgaan met moeilijkheden en compassie ontwikkelen zijn de 2 focuspunten voor week 6. In moeilijke situaties zijn we geneigd om terug te vallen op slechte gewoontes, zoals roken of veel tv kijken. In de training van deze week leer je hoe je omgaat met moeilijke situaties, wat de drijfveren zijn van moeilijke situaties en hoe je compassie ontwikkelt. Hierdoor verlos je jezelf van het lijden tijdens moeilijke situaties.
 7. Tot week 7 waren alle oefeningen en informatie min of meer geïsoleerd. Met de meditatietechniek en dagelijkse oefeningen ga je leren hoe je Mindfulness is alledaagse situaties kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld hoe je ‘relax’ blijft als iemand je afsnijdt in het verkeer. Of als iemand roddelt over je.
 8. De vervolgstap van de toepassing van Mindfulness op alledaagse situaties (week 7) is om een gewoonte te maken van Mindfulness. In deze laatste week van de ‘Mindfulness in het Dagelijkse leven’ cursus maak je van Mindfulness een way of living. Met het meditatieplan kun je een weekindeling maken voor meditatieoefeningen.

Dat is grofweg waar week 1 tot en met 8 van de cursus ‘Mindfulness in het Dagelijkse leven’ eruitzien.

Happy with Yoga Tribe + Mindfulness op het werk

Bij aanschaf van de Mindfulness training van Rolf en Melanie van Baalen krijg je 2 bonussen, namelijk:

 1. Toegang tot de besloten Facebookgroep ‘Happy with Yoga Tribe’
 2. Extra lesmodule voor Mindfulness op het werk

De Happy with Yoga Tribe heeft op dit moment 2.105 leden. Dat aantal groeit nog elke week. In deze besloten Facebookgroep zitten gelijkgestemde mensen. Zij zijn ook bezig met Mindfulness en Yoga. In deze groep woorden vragen gesteld, verhalen gedeeld en vriendschappen gesloten.

Mindfulness-cursus-rolf-en-melanie-

Mindfulness op het werk is een extra lesmodule binnen de ‘Mindfulness in het Dagelijkse leven’ training. In de lesmodule leer je aan de hand van oefeningen en praktische informatie hoe je Mindfull kunt zijn op het werk. Denk daarbij aan: uitstelgedrag voorkomen, betere onderhandelingen en gesprekken voeren op het werk, hoe je creativiteit terugbrengt en nog veel meer.

Onze Mindfulness voor het Dagelijkse leven cursus review + ervaring

Natuurlijk is deze Mindfulness voor het Dagelijkse leven review niet compleet zonder mijn mening en ervaring met het programma te delen. Ik kocht daarom het de training van Rolf en Melanie van Baalen en ging ermee aan de slag. Hieronder lees je mijn mening.

Wat met positief verraste is de opbouw van de training. Per week wordt één specifiek onderwerp behandeld en aan het einde van de week is er een week review. Er wordt continue voortgebouwd op wat je eerder geleerd hebt. Door deze logische opbouw krijg je de informatie en oefeningen in hapklare brokjes voorgeschoteld.

Daarnaast is 8 weken een prima periode om te doorlopen. Door 8 weken lang elke dag met Mindfulness bezig te zijn, ook al is het soms maar 15 minuten per dag, creëer je een gewoonte. Hierdoor wordt Mindfulness op een natuurlijke wijze een way of living.

Technische gezien zit de cursus fantastisch in elkaar. Je kunt namelijk bij de video’s de snelheid van afspelen aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om audio-oefeningen, video’s en PDF-bestanden te downloaden naar je computer. Hierdoor is de hele cursus toegankelijk als je geen internet hebt.

Minpuntje is dat er ook enkele Engelstalige video’s tussenzitten. Dit is lastig als je beperkt of geen Engels kunt. Dit zijn maar weinig 1 of 2 video’s in de video. Het is dus geen grote ramp.

Over het algemeen ben ik zeer goed te spreken over de ‘Mindfulness voor het Dagelijkse leven’ cursus van Rolf en Melanie van Baalen. De inhoud is waardevol, praktisch en concreet.

Ervaringen van anderen

Naast mijn eigen mening en ervaring met Mindfulness voor het Dagelijkse leven wil ik ook de ervaringen van anderen met het programma delen. Ik kijk daarbij niet naar de verkooppagina van een product. Dat zijn namelijk niet altijd onafhankelijke recensies.

Via het internet ben ik opzoek gegaan naar Mindfulness voor het Dagelijkse leven ervaringen. Hieronder deel ik er enkele:

 • Carine is goed te spreken over de oefeningen in de cursus en de manier waarop deze oefeningen uitgelegd worden.
ervaringen-mindfulness-voor-het-dagelijkse-leven
 • Joyce is kort en krachtig in haar Mindfulness voor het Dagelijkse leven recensie
mindfulness-cursus-recensies

Daarnaast heb ik de social media kanalen van Happy with Yoga bekeken. Wat blijkt?

 • 18,1K volgers op Instagram
 • 14,9K abonnees op YouTube
 • 16.301 volgers op Facebook

Dit zijn veel volgers voor een bedrijf. Hieruit kun je concluderen dat ze waardevolle producten verkopen en actief bezig zijn met hun studenten.

De prijs van de Mindfulness training

De prijs voor de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven is € 47,-. Voor nog geen 5 tientjes krijg je toegang tot de complete 8 weken Mindfulness training + toegang tot de besloten Facebookgroep + bonusmodule Mindfulness op het werk.

Dit vind ik een uitstekende prijs voor hetgeen je krijgt. De prijs/kwaliteitverhouding van de Mindfulness cursus is dus dik in orde.

Je kunt de cursus op verschillende manieren betalen, namelijk via:

 • iDEAL
 • iDEAL QR
 • PayPal
 • Bancontact

Na betaling ontvang je netjes een betaalbevestiging per email. Op datzelfde emailaccount ga je vanaf dan dagelijks een email ontvangen met praktische tips, waardevolle informatie en Mindfulness oefeningen. Met per krijg je ook de inloggegevens voor het ledengedeelte.

Welke garantie heb ik?

Ik kan me voorstellen dat je nog niet 100% zeker weet of Mindfulness en de Mindfulness traning voor jou geschikt zijn. Maar dat hoeft geen reden te zijn om niet aan de slag te gaan.

Bij aanschaf van de Mindfulness training geven Rolf en Melanie je een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat betekent dat je 30 dagen kunt kijken of de cursus iets voor jou is.

garantie-rolf-en-melanie-cursus

Is dat niet het geval? Dan stuur je Rolf een mailtje en hij stort het volledige aankoopbedrag terug op je rekening. Zo loop je geen enkel risico.

Conclusie: Mindfulness voor het Dagelijkse leven kopen?

Zoals je in deze Mindfulness voor het Dagelijkse leven hebt kunnen leven ben ik goed te spreken over de Mindfulness training van Rolf en Melanie. De opbouw met dagelijks informatie, tips en oefeningen is zeer krachtig en werkt erg goed.

De prijs van de training vind ik zeer schappelijk. Voor nog geen 5 tientjes krijg je toegang tot een berg waardevolle informatie en praktische oefeningen. Zo compleet als de Mindfulness cursus van Rolf en Melanie kom je ze maar weinig tegen.

Ervaringen en recensies van Mindfulness voor het Dagelijkse leven deelnemers zijn zeer positief.

Ga direct aan de slag met de Mindfulness training van Rolf en Melanie door op onderstaande link te drukken.

Ga DIRECT Aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen