Review: Hoe goed is het Online Yoga Nidra Programma van Happy With Yoga?
06 juni 2020 

Review: Hoe goed is het Online Yoga Nidra Programma van Happy With Yoga?

In deze Online Yoga Nidra Programma review nemen we een kijkje in de cursus van Happy With Yoga. Hoe goed is de cursus? En is de training je geld waard?

Wist je dat meer dan 75% van de huisartsbezoeken afgelegd worden door mensen met stress-gerelateerde klachten? Dat kan zijn een te hoge bloeddruk, slapeloosheid, depressie en nog veel meer.

Yogi’s Rolf en Melanie van Baalen beweren dat Yoga Nidra de heilige graal is tegen stress en alle klachten die daaruit voortvloeien. In hun Online Yoga Nidra Programma leren ze anderen wat Yoga Nidra is en hoe het werkt.

Waarschijnlijk ben jij het programma van Rolf en Melanie tegengekomen, en heeft het je interesse gewekt. Via het internet ben je opgegaan naar Online Yoga Nidra Programma reviews, meningen en ervaringen. Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen.

En dat is maar goed ook. Ik kocht het programma van Rolf en Melanie en ging ermee aan de slag. In deze review lees je wat ik ervan vind.

Wat is Yoga Nidra?

Laten we even bij het begin beginnen. Wat is Yoga Nidra nou eigenlijk? Yoga Nidra is een ontspanningstechniek waarbij je balanceert op het randje van slapen en wakker zijn. Als het ware slaap je, alleen je bewustzijn is op een dieper niveau aan het werk. Je bewustzijn is dan bezig om spanningen uit je systeem te werken.

In onderstaande video legt Rolf van Baalen uit wat Yoga Nidra is:


Letterlijk vertaalt betekent Yoga Nidra ’Slaap voor Yogi’s’. De vertaling uit het Sanskriet, ook wel Oudindisch genoemd, dat staat Yoga Nidra voor:

 • Yoga = samenbrengen/ verbinden
 • Nidra = slaap

Tijdens Yoga Nidra is je lichaam afgesloten van externe prikkels, waardoor het lijkt op slapen. Echter is je bewustzijn hard aan het werk om emotionele, mentale en fysieke spanningen uit je systeem te werken.

Online Yoga Nidra Programma in vogelvlucht

Het Online Yoga Nidra Programma is een digitaal programma wat bestaat uit audio’s, video’s en een ebook. In totaal bevat het programma 7 Yoga Nidra audio-opnames, 4 video’s met yogaoefeningen voor ontspanning en een ebook over Yoga Nidra.

De Yoga Nidra sessies in de cursus variëren van 15 tot 30 minuten. In deze audiosessies vertelt Rolf precies wat je moet doen. Jij kunt stap-voor-stap nadoen wat Rolf vertelt. Zodoende is elke sessie een ontspanningsmoment om mentale, emotionele en fysieke spanningen uit je systeem te laten.

Het is dus niet zo dat je de hele training moet doorlopen, en dat je dan kan zeggen ‘Ik kan Yoga Nidra en klaar is kees’. De sessies zijn bedoeld om regelmatig opnieuw af te spelen, zodat je opnieuw ontspannen wordt. Rolf en Melanie volgen de sessies zelf 2 tot 3 keer per week.

Naast de audio’s bevat het programma 4 video’s met yogaoefeningen. In deze video’s laat Melanie stap voor stap zien hoe de oefening werkt. Deze oefeningen zijn bedoeld om het lichaam ‘los’ te maken, zodat je ontspannen aan de audiosessies van de training kunt beginnen.

Dat is in vogelvlucht wat het Online Yoga Nidra programma is.

Wat zijn de voordelen?

Op het internet zijn er veel bloggende yogi’s die zweren bij Yoga en de voordelen ervan belichten. Helaas is er nog niet mega veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voordelen van yoga.

Rolf en Melanie geven in hun Yoga Nidra boek aan dat de ontspanningstechniek de volgende voordelen heeft:

 • Zorgt voor diepe spanning
 • Vermindert stress of neemt het volledig weg
 • Verhoogd leervermogen door je brein in staat van ‘maximale ontvankelijkheid’ te brengen.
 • Helpt tegen psychologische stoornissen zoals angsten, depressie en vele anderen.
 • Helpt je makkelijker in slaap komen, en de kwaliteit van de slaap te verbeteren.
 • Vermindert de drang naar verslavende middelen (tabak, alcohol en drugs).
 • Verlicht pijn, aangezien je pijnbeleving voornamelijk een mentaal spelletje is.
 • Afnemen van het aantal astma aanvallen en de intensiteit ervan. De effectiviteit is afhankelijk van de leeftijd en algehele gezondheid.
 • Verlagen van een hoge bloeddruk en de kans op hart- en vaatziekten.

Dit zijn geweldige voordelen die Rolf en Melanie benoemen. Maar wat mogen we ervan geloven als er weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is? Op deze pagina zie je de studies die uitgevoerd zijn om deze voordelen te behalen.

Rolf en Melanie van Baalen en Yoga Nidra

Rolf en Melanie van Baalen is een getrouwd stel dat zich al langere tijd interesseert in Yoga, meditatie en mindfulness. In Bali hebben beide een yogadocenten opleiding gevolgd. En mogen zich nu beide E-RYT®500, YACEP®, Hatha Vinyasa Yoga docenten. Wat betekent dat?

 • E-RYT 500: Deze titel mag je dragen als je een 500 uurs yoga docentopleiding gevolgd hebt die aangesloten is bij de Yoga Alliance én minimaal 4 jaar yoga docent bent.
 • YACEP: YACEP staat voor Yoga Alliance Continuing Education Provider (Yoga Alliantie voorgezette opleiding aanbieder). Rolf en Melanie staan dus aangemeld bij de Yoga Alliantie om yoga trainingen te geven.
 • Hatha Vinyasa: Om de titel van Hatha Vinyasa yoga docent te mogen dragen is een opleiding van 200 uur benodigd. Deze hebben Rolf en Melanie gevolgd.

rolf-en-melanie-van-baalen

Melanie en Rolf
Beide kennen we ook nog van onze Mindfulness voor het dagelijkse leven cursusreview en de Yoga Stap voor Stap review. Rolf en Melanie zijn dus erg goed in wat ze doen. En ze hebben er echt passie voor, anders ga je geen honderden uren yoga beoefenen.

Inhoud Online Yoga Nidra opleiding

Eerder in deze review over het Online Yoga Nidra Programma heb ik je in vogelvlucht meegenomen door de cursus. Laten we nu eens kijken wat je precies krijgt na aanschaf van Rolf en Melanie’s programma.

Na betaling word je doorgestuurd naar de ‘Bedankt voor je bestelling!’ pagina. Op die pagina kan je een account aanmaken als je een nieuwe klant bent of inloggen als je al een bestaande klant bent. Als nieuwe klant krijg je ook alle informatie voor het aanmaken van je account per mail toegestuurd.

Als je een account hebt aangemaakt, kan je inloggen bij de Happy with Yoga Academy. Houd er rekening mee dat het 5 minuten duren voordat de cursus zichtbaar is in de academy. Is de cursus zichtbaar? Dan is dit de inhoud van de cursus:

 • Yoga Nidra sessies: 7 audio opnames die ingesproken zijn door Rolf. In deze audio’s vertelt Rolf stap voor stap wat je moet doen om een goede lighouding aan te nemen en om te ontspanning. Er zijn sessies van 12 minuten, maar ook van 31 minuten. In totaal krijg je ruim 158 minuten aan Yoga Nidra sessies.  
 • Ebook over Yoga Nidra: dit is een 31 pagina’s tellend ebook met uitleg over Yoga Nidra (wat het is, geschiedenis en fabels ontkrachten), wat de voordelen zijn van de ontspanningstechniek, belangrijke richtlijnen voor de beoefening en nog een aantal praktische tips.
 • Yogaoefeningen video’s: Om jezelf goed te kunnen ontspannen is het belangrijk om het lichaam los te maken. Melanie laat in haar 4 video’s stap voor stap zien hoe je dat kunt doen met praktische yogaoefeningen. Gemiddeld duurt een video 16 minuten.
 • Toegang tot besloten Facebookgroep: In deze besloten Facebook groep zitten anderen die met Yoga Nidra of andere vormen van Yoga zijn gestart. Met deze groep gelijkgestemde kan je ervaringen en verhalen delen. Dat is erg inspirerend.

yoga-nidra-cursus-review-rolf-melanie

Ledengedeelte Yoga Nidra cursus

Kortom: Het Online Yoga Nidra Programma is een zeer compleet programma.

Voor wie is de ‘Slaap voor Yogi’s’ cursus?

Op de verkooppagina van de cursus staat dat de Yoga Nidra training voor iedereen geschikt is. Ik vind dat een wat te brede definitie, en ben daarom gaan kijken voor wie de Online Yoga Nidra training echt geschikt is.

De ontspanningscursus van Rolf en Melanie is geschikt als je:

En, is de cursus voor jou geschikt? Het kan namelijk zijn dat de training niet bij jou past. Het Online Yoga Nidra Programma is niet geschikt als je:

Onze Online Yoga Nidra Programma review + ervaringen

Natuurlijk is deze Online Yoga Nidra Programa review niet compleet zonder mijn mening en ervaring te delen. Ik heb daarom de cursus van Rolf en Melanie aangeschaft, en ik ben ermee aan de slag gegaan. Hieronder lees je mijn recensie.

Het ledengedeelte van het programma is prachtig vormgegeven. De techniek werkt goed en is makkelijk te besturen. Ik vind het prettig dat de audiosessies te downloaden zijn. Deze heb ik op mijn telefoon gezet, zodat ik snel bij een Yoga Nidra training kan.


De audio’s zijn ingesproken door Rolf. Die praat op een prettige toon en is goed te verstaan. Met de geluidskwaliteit is niets mis mee. Maar hoe zit het met de inhoud? De inhoud is goed op orde. De oefeningen zijn praktisch en Rolf vertelt letterlijk stap-voor-stap wat je moet doen. Je hoeft het alleen maar na te doen. En dat is goed te volgen en na te doen.

Persoonlijk vond ik de sessie van ruim 30 minuten de eerste keer erg pittig en lang. Natuurlijk is het een proces wat je moet trainen. Maar voor de eerste keer kan het een ‘flinke pil’ zijn.

Het ebook is een waardevolle toevoeging op de audiosessies. In het 31 pagina’s tellende ebook wordt waardevolle informatie en praktische tips gedeeld over Yoga Nidra. Op het internet kom je dergelijke ebooks tegen die los voor rond de €20,- verkocht worden.

Kortom: Ik ben erg goed te spreken over het Online Yoga Nidra Programma van Rolf en Melanie van Baalen.

Ervaringen van anderen

Naast mijn review is het ook belangrijk om te kijken wat anderen vinden van het programma van Happy with Yoga. Ik ben daarom op het internet opzoek gegaan naar Yoga Nidra programma recensies en ervaringen. Hieronder lees je er enkelen.

 • Rick raadt de training van harte aan. Hieronder lees je zijn recensie over het Online Yoga Nidra programma:
recensie-yoga-nidra-programma-rick
 • Isabelle is erg goed te spreken over Rolf en Melanie, en alles wat ze vertellen over Yoga (Nidra).
ervaringen-isabelle

Op deze pagina lees je nog veel meer ervaringen en resultaten met de Yoga Nidra cursus van Happy with Yoga. Helaas is het voor een buitenstaander niet mogelijk om deze resultaten te verifiëren of ze ‘echt’ zijn. Omdat ik toegang heb tot de besloten Facebookgroep van Happy with Yoga kan ik bevestigen dat dit echte resultaten zijn. Zulke resultaten worden namelijk ook gedeeld in die besloten groep.

Wat is de prijs? 

De prijs voor de Online Yoga Nidra cursus is, via deze kortingslink, 37 euro. Dat is een eenmalige betaling. Na betaling heb je dus levenslang toegang tot de Yoga Nidra cursus en besloten Facebookgroep.

Ik vind dit een zeer schappelijke prijs voor hetgeen dat je krijgt. De prijs/ kwaliteit verhouding van het programma is dik in orde. Iets wat ik overigens gewend ben van Happy with Yoga. Ze leveren meer dan dat ze beloven.

Betalen kan via 3 methodes, namelijk:

 • iDEAL
 • PayPal
 • Bancontact

Zoals eerder in deze review benoemd kan het na betaling 5 minuten duren voordat je aan de slag kunt met het Online Yoga Nidra Programma.

Garantie

Bij aanschaf van het Yoga Nidra programma krijg je een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Rolf en Melanie willen je echt verder helpen met hun Yoga Nidra cursus.

Als je na aanschaf niet 100% tevreden bent, kan je binnen 30 dagen je geld terugvragen. Stuur Rolf en Melanie een email en vraag om een terugbetaling. De volgende werkdag staat het volledige aankoopbedrag weer op je bankrekening.  

garantie-cursus-happy-with-yoga

Garantiebepaling op de verkooppagina

Door deze garantie loop je geen enkel risico, en kan je het programma in feite 30 dagen gratis uitproberen.

Conclusie: Online Yoga Nidra cursus kopen?

Zoals je in deze Online Yoga Nidra cursus review hebt kunnen lezen ben ik erg goed te spreken over het programma van Happy with Yoga. Er is erg veel zorg besteed aan de audio’s en het ebook. Beide zijn van hoge kwaliteit.

De prijs van 37 euro vind ik meer dan schappelijk te noemen. Het is een uitstekende prijs voor hetgeen dat je krijgt.

Natuurlijk is het programma niet voor iedereen geschikt. Het belangrijkste is dat je actief met het Online Yoga Nidra Programma aan de slag moet gaan om de resultaten en voordelen te behalen.

Wil jij meer ontspanning en voorgoed afscheid nemen van stress-gerelateerde klachten? Dan raad ik het Online Yoga Nidra Programma van Rolf en Melanie van harte aan. Ga direct aan de slag via de link hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen