Pianoles van Rene review: Pianospelen dankzij René Knops?
21 januari 2020 
in Muziek

Pianoles van Rene review: Pianospelen dankzij René Knops?

Is Pianoles van Rene mijn geld waard? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Waarschijnlijk vraag jij jezelf dit ook af en ben je opzoek gegaan naar ervaringen, reviews en resultaten met Pianoles van Rene.

Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. En dat is maar goed ook.

Geloof me, je bent niet de enigste. Maandelijks zoeken 1.000+ mensen naar zoekwoorden als René Knops en PianolesvanRene. Dat is niet voor niets. Rene is populair, en hij doet het erg goed.

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten voordat je van Rene Knops koopt.

PianolesvanRene in vogelvlucht

Het Pianoles van Rene programma is een digitale cursus om piano te leren spelen. De cursus is zeer compleet en vertelt stap-voor-stap wat je moet doen.

De cursus van Rene Knops neemt je mee vanaf de basis van het piano spelen tot en met het geavanceerde niveau.

Pianoles van Rene bestaat uit video’s. Je kunt deze video’s vanaf huis bekijken en op je eigen snelheid. Dit heeft vele voordelen ten opzichte van les nemen bij een muziekschool.

Naast de video’s krijg je nog enkele extra’s bij de aanschaf van het PianolesvanRene Programma. Verderop in deze review bespreek ik welke extra’s dat zijn, en of deze de moeite waard zijn.

Enkele leuke feitjes over Pianoles van Rene:

 • Inmiddels is het programma 7 jaar online
 • 4,2K abonnees op YouTube
 • 2,3K leden in de community
 • 4,9 van 5 sterren op Facebook reviews
 • Ruim 10.000 mensen leren piano spelen.

Is de online pianotraining voor jou geschikt?

De online pianolessen van René Knops zijn niet voor iedereen geschikt. Je niveau speelt geen rol. Zowel voor starters, die nog nooit piano hebben gespeeld, als herstarters en gevorderden is het Pianoles van Rene Programma geschikt.

Voor wie is het programma dan niet?

De online pianocursus is niet geschikt voor mensen die denken binnen 7 dagen perfect piano kunnen spelen.

René is hier heel eerlijk over en zegt:

“Als jij in 7 dagen denkt piano te kunnen leren spelen, dan zit je hier verkeerd! […] Ben je leergierig, geduldig en heb jij tijd om dagelijks 15-20 minuten te oefenen, kun je klikken met een muis, heb je internet? Dan kan ik met mijn online pianolessen wellicht iets voor je betekenen…”

René Knops

Wie is Rene Knops?

Rene Knops is je leraar in de digitale pianocursus. Het online begeleiden van leerlingen doet Rene al meer dan 7 jaar. En daar is hij erg goed in als we de reviews van klanten lezen.

Naast zijn digitale pianoschool heeft Knops meer dan 20 jaar zijn eigen muziekschool gehad in Berkel-Enschot. Een plaatsje nabij Tilburg.

Muziekschool DEPIANO heeft Rene in augustus 2019 verkocht. Toen heeft René besloten om te emigreren naar Spanje met zijn gezin. Zijn digitale muziekschool nam hij mee, alleen muziekschool DEPIANO liet hij achter.

rene-knops-te-vertrouwen

Ook vanaf het Spaanse Coín voorziet Rene zijn leerlingen dagelijks van persoonlijke tips en informatie. Dit doet hij via LIVE webinars en coaching calls.

Is Rene te vertrouwen?

Voordat je van Rene Knops koopt wil je weten of hij te vertrouwen is. Vooral nu je weet dat hij verweg in de Spaanse zit.

Ik deed onderzoek naar Rene en in deze Pianoles van Rene review deel ik mijn bevindingen. Als detective heb ik Rene onder de loep genomen. Dit is wat ik heb gedaan:

 • Zijn videocursus aangeschaft: om te kijken of het waar is wat hij op zijn verkooppagina belooft. Op de verkooppagina doet Rene weinig keiharde beloftes. En de beloftes die hij doet komt hij na.
 • KvK gegevens nagetrokken: René’s bedrijf is netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er is daar niets te vinden wat niet aan de haak zou zijn.
 • Social mediakanalen gecheckt: Zowel zijn Facebook, Instagram en LinkedIn pagina hebben wij afgestruind. Wat blijkt? René is een troste vader van 2 dochters en heeft een muzikaal hart. En hij is gek op wielrennen.
 • Ervaringen + resultaten van anderen bekeken: Op het internet zijn verschillende reviews en ervaringen van andere Pianoles van Rene studenten. Deze reviews zijn louter positief over zowel Rene als de inhoud van de cursus.
 • René persoonlijk gesproken: René en ik hebben beide de Affiliate Marketing Revolutie cursus van Jacko Meijaard van gevolgd. Tijdens een door Jacko georganiseerde workshop heb ik René gesproken. Passievol vertelde hij over zijn digitale pianoschool.

Op basis van dit onderzoek durf ik te stellen dat René Knops 100% te vertrouwen is.

Inhoud Pianocursus van Rene Knops

Eerder in deze review over het Pianoles van Rene Programma heb ik je kort verteld wat de cursus is. Hieronder lees je precies wat de Pianocursus inhoudt.

Na aanschaf van de PianolesvanRene ontvang je:

 • 4 videocursussen: Dit zijn de Instapcursus, Beginnerscursus, Gevorderde cursus en de Notencursus. In totaal bestaan deze cursussen uit 100 professionele video’s en digitaal lesmateriaal zoals e-books, audiobestanden en stappenplannen.
 • Videotheek: In de videotheek van PianolesvanRene vind je meer dan 55 opnames van webinars, workshop en coaching sessies. Hier zitten gouden tips tussen. Ook heeft Rene een gedeelte met ‘Technologie video’s’.Dit zijn video’s die je leren om je pianokunsten te filmen en te delen via bijvoorbeeld YouTube.
 • Sinterklaas en Kerst lespakket: Met deze thema lespakketten leer je de leukste sinterklaas- en kerstliedjes te spelen. Leuk en leerzaam.
 • Live supportsessies met Rene: Regelmatig houdt Rene live webinars waar je hem alle vragen kunt stellen die je maar wilt. Eerst was ik bang dat hij hiermee zou stoppen toen hij ging emigreren. Dat zou enorm jammer zijn voor zijn studenten. Gelukkig doet hij met hetzelfde enthousiasme zijn live supportsessies. Misschien zelfs meer.
 • Besloten ledengedeelte: Het besloten ledengedeelte is geweldig. Je vindt er allemaal gelijkgestemde die elkaar helpen om beter te worden met piano spelen. Leuk én motiverend is het om de voortgangsvideo’s van anderen te zien.

Een bomvol programma dus. Letterlijk alles wat belangrijk is om goed piano te leren spelen zit in het programma van Rene Knops.

Bij de aanschaf verzeker je jezelf van regelmatige updates en levenslang toegang tot het PianolesvanRene Programma. Ik volg Rene al een tijdje en ik heb de 2018, 2019 en 2020 versie van zijn pianocursus gezien.

Als je via onderstaande link de digitale pianolessen van Rene koopt stuurt hij je gratis een Metronoom per post toe. Dit is een apparaatje om je speelsnelheid op de piano te meten.

Mijn Pianoles van Rene review + ervaringen

Hieronder vertel ik je mijn ervaringen en review met Pianoles van Rene en Rene Knops.

Iedere video in de digitale pianocursus van Rene is van hoge HD kwaliteit. Dit kijkt prettig en zorgt ervoor dat je geconcentreerd met de inhoud bezig kunt zijn. Naast dat zijn de video’s concreet, niet onnodig lang en actiegericht. Hierdoor zit er veel waardevolle informatie en tips in de video’s.

Een grote plus moet ik het programma geven omdat je de afspeelsnelheid per video kan aanpassen. Dit is een optie die, jammer genoeg, maar weinig online videocursussen hebben. Ik kijk bijvoorbeeld YouTube video’s op 1,25x de snelheid.

De videotheek van Rene is 24 uur per dag 7 dagen per week open. Vanaf elk apparaat met internet heb je toegang tot de inhoud van de Pianoles van Rene. Dit is erg handig.

Zijn er dan ook negatieve punten? Ja. Het is natuurlijk zo dat het een digitale cursus is. Je moet zelf de discipline hebben om dagelijks of wekelijks te oefenen. De kans is groter dat je een digitale les overslaat dan een fysieke les bij de muziekschool om de hoek.

Natuurlijk is er een waardevol forum waar je motivatie en accountability krijgt. Dat helpt enorm om wél alle digitale lessen van Rene bij te wonen.

Ervaringen van Rene’s studenten

Op de verkooppagina van Pianoles van Rene vind je enkele ervaringen van zijn studenten. Wij hebben verder gekeken dan deze ervaringen, naar meer betrouwbare reviews en ervaringen.

Via Google Reviews scoort Pianoles van Rene 4,8 sterren van de 5. Dit is een heel goede score. Natuurlijk zijn het aantal reviews, 12 stuks, niet bijster veel. Hieronder zie je resultaten en ervaringen van deze studenten:

google-reviews-Pianoles-van-rene

Via het tabje ‘Recensies’ op de Facebookpagina van PianolesvanRene scoort de cursus 4,9 sterren van de 5 op basis van 27 reviews. Zoals je ziet raden Pam en Willem het pakket van harte aan. Karel is blij dat hij gestart is met de online pianoles.

ervaringen-pianolessen-van-rene-facebook

Jan Groenen raadt het programma van Rene van harte aan. Hieronder zie je zijn ervaring en review met het Pianoles van Rene Programma.

pianoles-van-rene-knops

Rene heeft naar eigen zeggen het laagste refund percentage van Nederland. Natuurlijk kunnen wij dat niet checken, maar ik de ervaringen van zijn studenten lees wil ik dat graag geloven.

De prijs

Het Pianoles van René Programma kost 297 euro inclusief 21% BTW. 

Of je dit veel vindt is natuurlijk aan jou. Besef goed dat groepslessen bij een pianoschool al snel 25 tot 30 euro per half uur kosten. Bij 10 tot 11 lessen ben je al meer kwijt dan met het digitale programma van René Knops.

Wanneer je het programma aanschaft stuurt René binnen 5 minuten een mailtje met je inloggegevens. Je kunt dan direct aan de slag.

Conclusie Pianoles van Rene review

In deze review over het Pianoles van René Programma heb je kunnen lezen dat ik goed te spreken ben over Rene Knops en zijn programma.

René is een oprechte vent en levert een kwalitatief goed product. Dat zie je ook terug in de eerlijke reviews en ervaringen van zijn studenten.

Pianoles van René is een zeer compleet programma als je piano wilt leren spelen. Het besloten ledengedeelte is een dikke plus van het programma omdat je in contact komt met gelijkgestemden.

Ga direct aan de slag en gebruik deze kortingslink.

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
EV
Door

EV

op 07 Oct 2020

Bedankt voor de review! De cursus lijkt inmiddels 2x zo duur geworden. Of klopt de link niet?

Reactie plaatsen