Het Pianopro Programma review + ervaringen
14 maart 2020 
in Muziek

Het Pianopro Programma review + ervaringen

Het PianoPro Programma van Steven Pruis is al een tijdje op de markt. Waarschijnlijk wil je een online cursus piano spelen volgen. Op het internet ben je opzoek gegaan naar goede piano cursussen. Daar kwam je het Pianopro programma tegen. 

Om te kijken of het programma je geld waard is ben je opzoek gegaan naar PianoPro reviews, ervaringen en meningen. Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. 

Waarschijnlijk zit je nog met vele vragen over het programma en de verkoper ervan, zoals: Werkt het Pianopro programma? Hoe goed is de cursus piano spelen? Is Steven Pruis te vertrouwen? Wat krijg je bij aanschaf van het programma? 

Wij kochten de pianocursus van Steven Pruis en hielden het product eens goed tegen het licht. In deze Pianopro review geven we antwoord op je vragen, en kijken we of het product zijn geld waard is. 

Cursus piano spelen van PianoPro

Het Pianopro programma is sinds december 2007 op de markt. En bestaat dus al meer dan 13 jaar. Dat is 5 jaar langer dan de concurrent Pianoles van Rene. Het programma is op de markt gebracht met als doel om zoveel mogelijk mensen op een leuke, interessante en vernieuwende manier te leren piano spelen.

Deze vernieuwende manier is piano spelen op basis van akkoorden. Volgens de verkoper leer je door akkoorden veel sneller piano spelen, en heb je sneller resultaat. 

In 2007 had het programma de naam ‘Cursus piano spelen’, en het bevatte destijds 22 video’s. Door de jaren heen is het programma van Steven Pruis flink uitgebreid. 

Momenteel bevat de cursus meer dan 70 tutorial video’s. In deze tutorial video’s leer je stap-voor-stap welke toetsen je moet gebruiken om een bepaald liedje te spelen. Daarnaast bevat het programma tegenwoordig enkele interessante bonussen. 

Het Pianopro programma is niet alleen geschikt als je piano wilt leren spelen. Ook het spelen van een keyboard leer je in de cursus. Na het doorlopen van het programma ben je in staat om zelfstandig liedjes op de piano of keyboard te spelen. 

Wie is Steven Pruis?

Steven Pruis is de eigenaar van Pianopro.nl, een website waarop hij tips en informatie geeft over het leren spelen van een piano. Via zijn website verkoopt Steven zijn piano cursussen. Naast het Pianopro programma heeft Steven nog een Piano Masterclass (hierover later meer).

Op de verkooppagina introduceert Steven zichzelf en het programma. In de video vertelt Steven dat hij op zijn 10e gestart is met het volgen van pianolessen. Naar eigen zeggen heeft hij een methode ontwikkeld waarmee hij snel liedjes kan naspelen. 

steven-pruis-achter-piano

Maar wat weten we nog meer over Steven Pruis, buiten zijn verkooppagina? 

Een speurtocht op Google leert ons dat Steven Pruis in 2014 gestart is met Muziekschool.nl. Via die website geeft Steven samen met zijn medemuzikanten informatie en tips over verschillende instrumenten. Denk aan zingen, gitaar spelen, drummen en piano spelen. 

Groot voordeel vinden wij dat Steven Pruis een echt persoon is. Vaak zien we cursussen of ebooks die uitgegeven zijn onder een alias of pseudoniem. Bij Steven is dat niet het geval en hij is 100% echt. Je ziet hem in de video’s en op social media.

Is Steven Pruis te vertrouwen? 

Voordat je een product of dienst koopt wil je weten of de verkoper, in dit geval Steven Pruis, te vertrouwen is. Hierboven hebben we al verteld wie hij is en wat hij doet. Maar komt Steven zijn afspraken na en hoe goed is hij? 

We hebben daarom op social media gekeken naar de populariteit van Steven Pruis en zijn programma. Dat zegt vaak al veel over de betrouwbaarheid van een persoon en product. Dit is wat we tegenkwamen:  

 • 7.120 abonnees op YouTube (PianoPro)
 • 2.333 Likes op Facebook (PianoPro)
 • 6,7 K likes op Facebook (Muziekschool)
 • 1,7 miljoen weergaven sinds juli 2010 op YouTube (Pianopro)

Dit zijn veelbelovende cijfers die ons vertrouwen geven. Als we verder zoeken vinden we op de officiële website van de keuringsinstantie dat Pianopro sinds 10 augustus 2015 een gecertificeerd lid is van Webshop Keurmerk. 

steven-pruis-te-vertrouwen

Het officiële Webshop Keurmerk van PianoPro

Op basis hiervan kunnen we concluderen dat Steven Pruis voor 100% te vertrouwen is.  

Inhoud Pianopro Programma

De inhoud van het Pianopro Programma is door de jaren heen enorm gegroeid. Steven maakt regelmatig nieuwe opnames en voegt deze toe aan het programma. Denk bijvoorbeeld aan instructievideo’s gebaseerd op nieuwe populaire liedjes.

Het Pianopro programma blijft dus groeien. Maar wat krijg je op dit moment? Laten we een kijkje nemen in de inhoud van de piano cursus: 

 • Instructievideo’s: Dit zijn in totaal 30 video’s die opgedeeld zijn in basiscursus en vervolgcursus. In deze video’s wordt uitleg en tips gegeven over piano leren spelen. Hieronder zie je les 1 van het programma.  
 • Bijbehorende PDF’s: Elke les heeft een bijbehorende PDF. In totaal kun je 30 PDF’s downloaden. In deze PDF’s is uitgewerkt wat er in de video vertelt is. Zodoende kun je rustig teruglezen wat er in elke les vertelt is. Ook zie je verduidelijkingen, zoals een afbeelding van de juiste zithouding waarover in les 1 gesproken wordt. 
 • Naspelen video’s: De naspelen video’s laten je toets-voor-toets zien wat je moet doen om een liedje te spelen. Het liedje wordt op de achtergrond afgespeeld zodat je makkelijk het ritme oppakt. Momenteel zijn dit 71 video’s, maar dit aantal neemt nog altijd toe.
 • Persoonlijke Q&A: Per mail kun je Steven Pruis zoveel vragen stellen als je maar wilt. Hij reageert vaak binnen enkele uren. Dit is handig als je even vastloopt en niet weet hoe je verder moet. 
 • Ebook bladmuziek: De cursus van Steven Pruis leert je piano spelen door naar akkoorden te luisteren. In het extra ebook ‘Bladmuziek’ leer je hoe je piano speelt vanaf een papier met muzieknoten. Dat wordt bladmuziek genoemd. 

Les 1 van de instructievideo heeft Steven Pruis openbaar gemaakt. Zodoende krijg je een indruk wat je kan verwachten van het Pianopro programma. Bekijk de les in de YouTube video hieronder:


In de video heeft Steven het over de bijbehorende PDF van de video. Natuurlijk mogen wij niet alles openbaar maken van de cursus. Toch willen we je een indruk geven wat je van zo’n PDF kunt verwachten. Hieronder zie je de 1e pagina van de bijbehorende PDF van les 1. 

pianopro-akkoorden-les-1

Bijbehorende PDF van les 1

Kortom; het Pianopro pakket is een bomvol pakket voor het leren spelen van een piano. 

Voor wie is het programma? 

Het Pianopro programma is bedoeld voor mensen die piano willen leren spelen. Natuurlijk is dat een erg breed begrip, dus laten we de doelgroep iets meer specificeren. Dit is wat je nodig hebt voor het volgen van de cursus: 

 • Computer, telefoon of tablet met toegang tot het internet
 • 15 minuten per dag de tijd om te oefenen.
 • 2 handen om te spelen
 • Piano of keyboard

Je bent niet gebonden aan de 15 minuten per dag oefentijd. Als je langer wilt oefenen per dag dan kan dat. Hierdoor doorloop je de piano cursus sneller. Dat is het prettige aan het Pianopro programma; je bepaalt je eigen tempo.  

Pianopro Masterclass

Eerder in deze Pianopro review tipte we dat Steven Pruis nog een piano cursus heeft, namelijk de Piano Masterclass. Wat is deze cursus? Ben je verplicht om deze cursus ook af te nemen? Of kan je al piano spelen na het doorlopen van het Pianopro Programma? 

De Pianopro Masterclass is een extra verdiepingscursus. Dat wil zeggen dat je deze cursus kunt volgen om je vaardigheden verder te professionaliseren. Verplicht is het volgen van deze cursus niet.

In de praktijk blijkt dat weinig cursisten deze verdiepingscursus volgen. Na het afronden van de ‘standaard’ Pianopro cursus beschikken zij over een voldoende niveau dat de Masterclass niet nodig is.

In onze ogen is de Pianopro Masterclass alleen nuttig als je professioneel piano speler wilt worden. De gemiddelde Nederlander en Belg die voor de hobby piano wil leren spelen heeft meer dan genoeg aan het Pianopro Programma. 

Onze Pianopro recensie + ervaring

Natuurlijk is deze Pianopro review niet compleet zonder onze recensie en ervaring met het programma. Wij kochten daarom het programma van Steven Pruis en delen hieronder onze bevindingen. (tip: op deze pagina vertellen we precies hoe het kopen en inloggen bij het Pianopro programma werkt)

Na de betaling word je direct doorgestuurd naar het ledengedeelte. Per mail ontvang je de factuur en betaalgegevens. Mocht je, om wat voor reden dan ook, niet goed doorgestuurd worden na betaling dan vind je in de mail de link naar het ledengedeelte. 

Wat direct opvalt als je in het ledengedeelte terecht komt is dat alles netjes geordend is. Via de knoppen kun je makkelijk navigeren naar de verschillende onderdelen van het programma, zoals instructie- en naspelen video’s. Het is prettig dat de bijbehorende PDF direct onder iedere instructievideo staat.

bners-cursus-piano-spelen

BN'ers die de Cursus piano spelen gevolgd hebben

De video’s zelf zijn van goede kwaliteit. Het beeld is in HD beschikbaar en Steven Pruis is duidelijk te verstaan in de video’s. Hierdoor kan je makkelijk de aandacht bij de inhoud van de cursus houden. Je hebt niet te maken met afleiding. 

Op de verkooppagina zegt Steven dat de naspeelvideo's up-to-date gehouden worden met de laatste populaire liedjes. Echter, treffen wij geen nummers aan van het afgelopen jaar. De laatste update is alweer 2 jaar geleden.

Kortom; wij zijn goed te spreken over de inhoud en kwaliteit van het Pianopro Programma. Het is alleen jammer dat Steven de naspeelvideo’s niet 100% up-to-date heeft.

Ervaringen met Pianopro en Steven Pruis

Misschien nog wel belangrijker dan onze recensie, zijn de ervaringen van cursisten met het Pianopro programma. En niet te vergeten de ervaringen met Steven Pruis. We hebben daarom flink gespit naar recensies, reviews en ervaringen met het Pianopro Programma. 

Op de verkooppagina lezen we dat enkele bekende Nederlanders het programma van Steven Pruis gevolgd hebben. Vaak hechten wij geen waarde aan ervaringen op de verkooppagina. Simpelweg omdat de verkoper die verzonnen kan hebben. 

Echter, bij BN’ers is dat een ander verhaal. Als hun naam ergens onterecht gebruikt wordt kan de verkoper rekenen op een fikse claim van de BN’ers zijn advocaat. De volgende BN’ers hebben het programma gevolgd:  

 • Ricky Rivaro
 • Gordon
 • Eva de Goede 
 • Robin Lefeber 
 • Sonja Bakker

Helaas kunnen we van de meeste van hen geen ervaringen lezen. Hierover spreken de BN’ers zichzelf niet uit. Gelukkig hebben we een ervaring gevonden, namelijk die van Robin Lefeber. Lees zijn Pianopro recensie hieronder: 

pianopro-ervaringen-robin-lefeber

Naast deze bekende personen hebben meer dan 20.000 enthousiaste cursisten het programma van Steven Pruis doorlopen. Hieronder hebben we enkele Pianopro Programma ervaringen verzameld: 

“ Deze uitgebreide online piano cursus is je geld meer dan waard, en geeft je alles om zo snel mogelijk goed piano te kunnen spelen. Door de niet tevreden geld terug garantie loop je ook geen risico op een miskoop.” 

Boudewijn via Pianokenner.nl

“Ik wil deze Piano Pro review dan ook afsluiten door te zeggen dat dit momenteel het beste online piano programma is wat ik ken. Ik beveel het je van harte aan!” 

Klaasjan via Pianospelenleren.nl

Naast Boudewijn en Klaasjan zijn er veel (zeer) tevreden gebruikers van het Pianopro Programma van Steven Pruis. Dat is niet gek, Steven doet het goed en het programma zit goed in elkaar

De prijs van het programma

Als je het PianoPro programma van Steven Pruis wilt kopen heb je 2 keuzes:

 • Keuze 1: 12 maandelijkse termijnen van € 15,95.
 • Keuze 2: eenmalige investering van € 149,-

De prijs van het PianoPro programma bij de eenmalige investering iets goedkoper. Echter, veel mensen vinden het fijn om maandelijks een bedrag te betalen. Een bijkomend voordeel bij de maandelijkse betaling is dat je elke maand kunt stoppen

Als je besluit na 2 maanden te stoppen, heb je 2 x € 15,95 betaald. Hierdoor ben je niet het volledige aankoopbedrag kwijt. Wanneer je de 12 maandelijkse termijnen hebt betaald blijf je levenslang toegang houden tot het Pianopro programma inclusief updates.

Of je de prijs van het programma (te) hoog vindt is aan jou. Besef goed, een pianoleraar in de pianoschool rekent al snel 30 euro per les. Bij 5 lessen ben je goedkoper uit met de online piano cursus.  

Garantie

Bij aanschaf van het Pianopro Programma krijg je een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat wil zeggen dat je 30 dagen de tijd hebt om het programma kosteloos uit te proberen. 

Bevalt het programma niet? Stuur steven dan een mailtje. Je hoeft in de e-mail niet de reden te benoemen waarom je niet tevreden bent. Binnen enkele werkdagen stort Steven het volledige aankoopbedrag terug op je rekening. 

garantie-cursus-piano-leren-spelen

Hierdoor loop je geen enkel risico en kun je het de cursus piano spelen kosteloos uitproberen. 

Conclusie: Het PianoPro Programma kopen? 

Zoals je in deze Pianopro review hebt kunnen lezen zijn wij goed te spreken over het Pianopro Programma van Steven Pruis. Het programma is compleet en bevat veel waardevolle informatie voor de startende pianospeler. 

Als groot voordeel zien we dat je de cursus in je eigen tempo kunt volgen. Heb je even wat minder tijd? Dan verlaag je het tempo. Als je meer tijd hebt kun je het piano leren versnellen.

In onze review hebben we Steven Pruis stevig onder de loep genomen. Gelukkig kunnen we hieruit concluderen dat hij voor de volle 100% te vertrouwen is. Hij heeft zelfs het officiële Webwinkel Keurmerk.

Wil je online piano leren spelen? Dan raden wij het Pianopro Programma van Steven Pruis van harte aan. Wij adviseren om te kiezen voor de maandelijkse betaling van de cursus. Je kunt dan op elk moment stoppen. 

Klik op onderstaande kortingslink en betaal voor de eerste maand maar slechts € 1 euro. 

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen