Review: Wie is Frank de Moei, en wat zijn ervaringen met hem?
17 juni 2020 

Review: Wie is Frank de Moei, en wat zijn ervaringen met hem?

De naam Frank de Moei kom je op het internet regelmatig tegen. Vooral als je aan het zoeken bent naar informatie over het verminderen van stress, verhogen van je zelfvertrouwen, meer voldoening halen uit je werk en betere relaties onderhouden met anderen.

Hoe dat kan? Frank de Moei is een verkoper van digitale cursussen over dergelijke onderwerpen. Daarnaast schrijft hij op zijn website Newstart.nl informatieve blogs over deze onderwerpen. En blijkbaar doet hij het goed, want hij is goed vertegenwoordigd in de zoekresultaten van Google als het gaat om zoektermen over werk, stress, geluk, zelfvertrouwen, relaties en ontspanning.

Waarschijnlijk ben jij op die manier ook in aanraking gekomen met Frank. Je vraagt jezelf af hoe goed hij is, of je veilig van hem kan kopen en wat ervaringen van anderen zijn met Frank de Moei.

Ik heb verschillende trainingen van Frank doorlopen, en ken de persoon inmiddels goed. Op deze pagina vind je alle informatie over Frank de Moei, zijn bedrijf en zijn cursussen die je moet weten voordat je koopt van hem.

Wie is Frank de Moei?

Frank de Moei is professioneel life-coach, waarbij hij mensen helpt meer balans en geluk te vinden in het leven. Inmiddels doet hij dit bijna 15 jaar, vanaf 2006 namelijk.

Daarnaast is Frank de drijvende kracht achter de website Newstart.nl. Op die website staan informatie blogartikelen en worden Franks digitale cursussen aangeboden.

Op zijn website schrijft Frank dat hij ruim 25 jaar bezig is met persoonlijke ontwikkeling. Dat zou betekenen vanaf 1995. Volgens diezelfde pagina heeft de life-coach een grote passie voor psychologie, training, coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Volledige naamFrank Peter de Moei
Geboortedatum15-04-1966
GeboorteplaatsRotterdam
WoonplaatsLeusden (Utrecht)
BeroepProfessioneel life-coach
Jaren actief2006 – heden

Hierboven zie je wat algemene informatie over Frank. Laten we daar eens wat dieper induiken om te kijken wie Frank de Moei nu echt is.

Opleiding

Om jezelf professioneel lifecoach te mogen noemen, moet je daarvoor een opleiding gevolgd hebben. Frank heeft de volgende opleidingen gevolgd:

 • Positieve psychologie (cum laude geslaagd)
 • Lifecoach via de N.A.C.-methode (Neuro Associative Conditioning). Deze techniek is ontwikkeld door de zeer bekende Amerikaan Tony Robbins.
 • Master in Informatie Technologie

Frank heeft dus de nodige opleidingen gevolgd om zichzelf van voldoende kennis te voorzien. Natuurlijk kan iedereen een leuk lijstje van opleidingen opsommen op zijn LinkedIn-profiel, maar dat hoeft niet altijd waar te zijn. Frank de Moei heeft wel degelijk de opleidingen gevolgd, aangezien hij lid is van:

 • De NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches)
 • Het EMCC (European Monitoring and Coaching Council)

Je kunt pas lid worden van deze beroepsorganisaties als je over de juiste kwalificaties en opleidingen beschikt.

Newstart.nl

Newstart.nl is de website die Frank de Moei in 2008 gestart is. Op deze website deelt hij waardevolle artikelen en verkoopt hij zijn cursussen. In het logo van de website staan de waarden ‘Geluk’ en ‘Succes’.

newstart-logo

Voor veel mensen, waarschijnlijk ook voor jou, zijn dit de 2 belangrijkste waarden. Met zijn website probeert Frank een breed publiek te trekken. Dit doet hij door zichzelf met Newstart te focussen op 6 onderwerpen, namelijk:

 • Verhogen van zelfvertrouwen
 • Verminderen van stress
 • Betere relaties
 • Leuker werk
 • Meer genieten
 • Leven in het nu

Allen onderwerpen die bijdragen aan dé 2 waarden van Newstart, namelijk ‘Geluk’ en ‘Succes’.

Blogartikelen

Zoals ik aangaf deelt Frank veel waardevolle blogartikelen op zijn website. Op dit moment staan er 612 blogs op Newstart.nl. Dat is het werk van jarenlang bouwen aan de website. En dat is niet voor niets.

Franks website trekt nu ongeveer 1 miljoen bezoekers per jaar. Dat zijn er bijna 3.000 per dag. Een gigantisch hoog aantal, en dat is alleen mogelijk door je bezoekers kneiter goede informatie en tips voor te schotelen.

Persoonlijk vind ik zijn artikel ‘Doen wat werkt is de sleutel naar succes’ een zeer waardevol en inspirerend artikel. Ik heb het met veel plezier gelezen.

Is Frank de Moei betrouwbaar?

Voordat je van Frank de Moei koopt wil je weten of hij betrouwbaar is, en je veilig van hem kan kopen. Ik ben daarom op onderzoek uit gegaan.

Bij de gegevens van de Kamer van Koophandel staat het bedrijf van Frank de Moei, Capedium, netjes ingeschreven onder KvK nummer 34244793. Laten we de gegevens bij de inschrijving eens checken met wat Frank opgeeft.

frank-de-moei-te-vertrouwen

Wat Frank op zijn website, Facebook en LinkedIn vertelt klopt volgens de inschrijving bij de KvK. Frank de Moei is in die zin dus volledig betrouwbaar.

Wat ik zelf erg prettig vind is dat Frank ‘echt’ is. Dat klinkt misschien raar, maar daarmee bedoel ik dat hij onder zijn eigen naam de producten verkoopt. Op het internet zijn veel verkopers actief die onder een zogenaamde pseudoniem, ofwel nepnaam, hun producten verkopen. De lifecoach doet dat niet, en dat maakt dat Frank de Moei voor 100% te vertrouwen is.

In de media

Op zijn eigen website beweert Frank in verschillende media te staan. In de periode van 2009 tot heden is hij in deze media artikelen verschenen. Enkele van deze artikelen hebben we proberen op te zoeken. Dat viel nog niet zo mee.

In 2009 waren traditionele media, zoals kranten, nog totaal niet bezig met digitalisering. De artikelen die destijds zijn verschenen, zijn niet terug te vinden op het internet. Na goed zoeken heb ik enkele artikelen van Frank de Moei in de media weten te vinden. Dit zijn:

In veel van de artikelen waarin Frank de Moei zijn bijdrage geleverd heeft wordt er geen uitgebreid verhaal over hem vertelt. De media hebben Frank juist benadert voor zijn kennis en expertise over onderwerpen als werk, geluk, relaties, zelfvertrouwen en stress. Dat maakt dat Frank dé expert is op die gebieden.

Frank de Moei zijn cursussen

Frank wil zoveel mogelijk mensen helpen om meer geluk en succes te ervaren. Vandaar dat hij Newstart.nl is gestart. Via blogs over uiteenlopende onderwerpen kan hij veel mensen bereiken.

Een blog is nooit zo compleet en heeft veel minder impact als een uitgebreide cursus. Vandaar dat Frank de Moei cursussen is gaan maken over onderwerpen in zijn vakgebied. Aan zijn cursusaanbod werkt Frank inmiddels al enkele jaren. Continue probeert hij zijn cursussen te verbeteren.

Op dit moment biedt Frank de volgende cursussen aan:

 • Blijvend zelfvertrouwen
 • Nooit meer zorgen of stress
 • Betere relaties met iedereen
 • Vind je ideale baan
 • Geluk – genieten van het leven
 • Leven in het nu

De prijs van deze cursussen varieert tussen de 49 tot 59 euro. Naast deze cursussen heeft Frank de Moei ook een boek. Een digitaal boek, ook wel ebook genoemd, met als titel ‘De sleutels van geluk en succes’.

Blijvend Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de basis voor elk gelukkig en succesvol leven. In de cursus Blijvend Zelfvertrouwen geeft Frank je praktische tips en waardevolle informatie om meer zelfvertrouwen te kweken.

blijvend-zelfvertrouwen

Hierdoor neem je afscheid van zelfkritiek en faalangst. Met als doel jezelf voor 100% accepteren en respecteren zoals je bent.

Bekijk mijn Blijvend Zelfvertrouwen review

Nooit Meer Zorgen of Stress

Minder stress, zorgen en negatieve gedachtes. In de online cursus ‘Nooit Meer Zorgen of Stress’ leer je om jezelf volledig te ontspannen en tot rust te komen.

nooit-meer-zorgen-of-stress

Daarnaast leert Frank in deze cursus hoe jij positief kunt denken. Ontspanning en optimisme zijn immers de basis voor een gelukkig leven.

Bekijk mijn Nooit Meer Zorgen of Stress review

Betere Relaties Met Iedereen

Moeizame relaties, lastige mensen, oppervlakkige relaties en niet begrepen worden. Voor veel mensen is het opbouwen van gezonde relaties erg lastig. Deze cursus is bedoeld om de relaties die je hebt met anderen te verbeteren.

Betere-relaties-met-iedereen

Daarbij beperkt de cursus zich niet tot liefdesrelaties. Ook vriendschappelijke, zakelijke en familierelaties ga je verbeteren met de technieken in deze cursus.

Bekijk mijn Betere Relaties Met Iedereen review

Vind Je Ideale Baan

Een cursus over het vinden van de perfecte baan. En dat klinkt cliché. In de cursus deelt Frank technieken en belangrijke inzichten om te ontdekken wat jouw passie en talenten zijn.

vind-je-ideale-baan

Na het doorlopen van het stap-voor-stap proces weet je wat de baan is die perfect bij jou past, en waar jij voldoening uithaalt. Ofwel, je ideale baan.

Bekijk mijn Vind Je Ideale Baan review

Geluk – Genieten Van Het Leven

Geluk heb je zelf in de hand. Natuurlijk kunnen er allerlei nare externe omstandigheden gebeuren die je ongelukkig maken. Je mindset in het leven is hét verschil tussen gelukkig of ongelukkig zijn.

geluk-genieten-van-het-leven-cursus

In de cursus ‘Genieten van het Leven’ geeft Frank je inzichten en leert hij je hoe je jouw mindset kunt veranderen. Dit gaat ervoor zorgen dat je bent met jezelf en je leven.

Bekijk mijn Geluk - Geniet Van Het Leven review

Leven In Het Nu

Mentale onrust zorgt er bij veel mensen voor dat ze overdag of ’s nachts piekeren. Frank noemt die mentale onrust ‘het stemmetje in je hoofd’. Het key-element daarin is; leef in het nu.

leven-in-het-nu

Via een stap-voor-stap proces helpt Frank je met zijn cursus je gedachten los te laten. Hierdoor ga je in het Nu leven en diepgaande innerlijke rust te ervaren.

Bekijk mijn Leven In Het Nu review

De Sleutels tot Geluk en Succes (ebook)

Het boek van Frank de Moei, ‘De Sleutels tot Geluk en Succes’, is een praktische handleiding voor een gelukkig en succesvol leven.

ebook-sleutels-van-geluk-en-succes

Het handboek is vooral bedoeld om inzichten te geven. Denk daarbij aan inzichten voor meer ontspanning, optimisme, kracht, genieten, succes en energie.

Bekijk mijn review over De Sleutels tot Geluk en Succes.

Mijn ervaring en recensie

Deze Frank de Moei review zou niet compleet zijn zonder mijn mening en ervaring met de lifecoach. Ik heb de trainingen van Frank doorlopen om de kwaliteit ervan te beoordelen. Hieronder lees je mijn recensie.

Ik moet zeggen dat Frank een man is die het value-first principe goed begrijpt. Hij geeft zijn klanten een berg aan gratis en super goede informatie en tips via zijn blogs op zijn website. In zijn cursussen doet Frank de Moei daar nog een schepje bovenop.

Met de inhoud van de cursussen is niets mis. Buiten dat het waardevolle informatie en praktische tips zijn, heeft Frank veel aandacht besteed aan de vormgeving. Zowel de ebooks, die je als bonus krijgt bij de cursussen, als de cursusopzet zijn prachtig vormgegeven. Dat maakt het prettig om de training te volgen.

De producten zijn hetzelfde als Frank. No-nonsense en to-the-ground. De cursussen worden in duidelijke taal verwoord en zijn erg praktisch.

Kortom: mijn ervaring met Frank de Moei is erg goed. De man verkoopt geen rommel, en staat achter zijn producten.

Ervaringen met Frank de Moei

Ik ben niet de enige die de cursussen van Frank gekocht heeft. Met mij zijn 15.000 anderen die met de trainingen aan de slag zijn gegaan.

Op de verkooppagina van elke cursus vinden we meerdere positieve recensies. Ondanks dat Frank in mijn ogen een betrouwbare man is, ga ik liever af op onafhankelijke reviews. Via het internet ben ik onderstaande ervaringen tegen gekomen over Frank de Moei en zijn trainingen:

Newstart krijgt op Facebook 4,8 van de 5 sterren. Hieronder lees je enkele recensies die ik daar vond:

Denny volgt de cursussen 'Blijvend Zelfvertrouwen' met veel plezier, en vind het een echte aanrader:

denny-ervaring-frank-de-moei

Samini slaapt sinds het volgen van Franks cursussen beter, en is geen moment wakker geworden. Het mooie aan Facebook is dat anderen ook onder een recensie van een ander kunnen reageren. Dat deed Eef, die zegt dat de cursus ook voor haar gewerkt heeft.

samini-ervaring

Ook op Franks persoonlijke LinkedIn profiel krijgt hij positieve recensies:

sanne-linkedin-review-frank-newstart

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Er zijn namelijk veel positieve reviews over Frank de Moei en zijn cursussen te vinden op het internet.

Conclusie

Zoals je in deze Frank de Moei review hebt kunnen lezen is Frank een eerlijke, betrouwbare en professionele lifecoach. Hij is in het bezit van de benodigde opleidingen om zichzelf professioneel lifecoach te noemen.

Frank is goed in wat hij doet. Dit merk je in de blogs op zijn websites, zijn cursussen en je ziet het aan de positieve recensies op het internet over hem en zijn producten.

Frank de Moei is een no-nonsense man die 100% te vertrouwen is.

Ik hoop dat je vooruit kunt met de informatie op deze pagina. Als je verandering wilt in je leven, op welk gebied dan ook, moet je zelf actie ondernemen. Ga daarom direct aan de slag.

P.s.: Wat is jouw ervaring met Frank de Moei of zijn cursussen? Laat het in de reacties hieronder weten.

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen