Review: Freds Bouwtekeningen Pakket
12 november 2019 
in Klussen

Review: Freds Bouwtekeningen Pakket

Is Freds Bouwtekeningen Pakket zijn geld waard? In deze review deel ik mijn eerlijke mening over het product van Fred Schouten

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een Freds Bouwtekeningen Review. Je hebt gelezen over het bouwtekeningen pakket van Fred en je bent enthousiast geraakt. Toch ben je sceptisch over het online product van Fred Schouten.

Dat is de reden dat je op zoek bent gegaan naar een Fred Bouwtekeningen Pakket Review. En zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen.

En dat is maar goed ik! Wij hebben Fred Schouten en zijn product doorgelicht. Op deze pagina vind je alle voor- en nadelen van het bouwtekeningen pakket.

Lees deze review aandachtig door. Zodoende voorkom je een miskoop.

Wie is de verkoper?

Freds Bouwtekeningen pakket wordt verkocht onder de naam Fred Schouten. Maar is dit ook de echte verkoper?

Een zoektocht op het internet doet vermoeden dat Fred Schouten een pseudoniem is. Een soort ‘nepnaam’ dat vaker gebruikt wordt door online verkopers. Hierdoor kan één persoon onder verschillende namen naar buiten treden.

De echte verkoper van Freds Bouwtekeningen is een bedrijf wat onder het volgende nummer is ingeschreven bij de Kvk: 70237824. Dit kvk-nummer is gelinkt aan het bedrijf T.A.P.O. te Amsterdam.

Verkoper-bouwtekeningen-pakket-fred

Achter het bedrijf zitten 2 mensen die niet Fred Schouten heten. Hun echte namen mag ik hier niet noemen.

Fred Schouten bestaat dus niet echt. Het is een schuilnaam voor 2 personen. Jammer dat beide niet onder hun echte naam naar buiten treden.

Is Fred Schouten betrouwbaar

Vaak wordt gedacht dat achter een schuilnaam oplichting schuilgaat. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Zoals ik al aangaf is een pseudoniem heel gebruikelijk op het internet. Vaak is het een strategische keuze van de verkoper. Zo kan één verkoper meerdere producten verkopen.

Denk bijvoorbeeld aan afslank producten onder de naam Sonja, bouwtekeningen onder de naam Fred en computercursussen onder de naam Erik.

Thomas en Maria verkopen echter maar één product en dat is Freds Bouwtekeningen pakket. Vanaf de oprichting in 2007 tot heden storten zij alle aandacht op de bouwtekeningen.

Uit mijn eigen ervaringen met Thomas en Maria kan ik concluderen dat Fred Schouten betrouwbaar is. Van oplichting is zeker geen sprake.

Inhoud Freds Bouwtekeningen

In deze Freds Bouwtekeningen review werpen we ook een blik op de inhoud van het bouwtekeningen pakket. Want wat krijg je na eigenlijk na betaling?

Fred Schouten beweert dat het pakket bestaat uit meer dan 10.000 tekeningen. Wij kochten het product en keken erna.

Er zijn maar liefst 67 categorieën bouwtekeningen. Enkele categorieën binnen Freds Bouwtekeningen pakket:

 • Lounge- en tuinbanken
 • Dierenverblijven (honden, katten, geiten, vogels etc.)
 • Buiten en binnen keukens
 • Speeltoestellen (zandbakken, klimrekken etc.)
 • Tafels en stoelen
 • Radiator ombouwen
 • En nog veel meer.

Voor 10.000 bouwtekeningen moet elke categorie bestaan uit 150 bouwtekeningen. Dat kan zomaar waar zijn, het zijn mega veel bouwtekeningen om allemaal te tellen. Dat is een complete dagtaak. Er zitten veel bouwtekeningen in het pakket. Zoveel zelfs dat ik niet weet waar ik alle tijd vandaan moet halen om alles te maken. Blijkt de 10.000 bouwtekeningen een verkooppraatje.

Hoe zien de bouwtekeningen eruit?

Hierboven heb je al een inkijkje gehad in de bibliotheek met alle bouwtekeningen. Deze zijn netjes geordend per categorie. Vervolgens heeft elke categorie ook zijn subcategorieën.

De categorie banken bijvoorbeeld. Die categorie heeft 50 subcategorieën. Er zijn dus 50 verschillende modellen banken die je kunt maken met Freds Bouwtekeningen pakket.

Alle bouwtekeningen hebben dezelfde lay-out. Dat is wel zo handig. Op een bouwtekening staan:

 • Naam van het bouwwerk
 • Een materiaallijst: hierop staat precies wat je nodig hebt om het bouwwerk te maken
 • Stap-voor-stap uitleg
 • Maatvoeringen
 • Het eindresultaat

Bonussen Freds Bouwtekeningen

Bij aanschaf van Freds Bouwtekeningen pakket krijg je een aantal bonussen. Dit zijn:

 • DWG & CAD Software
 • Steigerhouten tuinmeubelen gids
 • Doe-het-zelf Winst
 • Doe-het-zelf Bouwkundige Benamingen

De eerste bonus vind ik overbodig. Wat moet je als klusser met teken- en ontwerpsoftware? Daarentegen zijn de andere 3 bonussen wel zeker zeer waardevol.

De steigerhouten tuinmeubelen gids bevat 50 bouwtekeningen voor het maken van je eigen steigerhouten tuinmeubelen. Doe-het-zelf winst is een ebook wat je stap-voor-stap vertelt hoe je geld kunt verdienen met het maken en verkopen van je eigen meubelen.

Doe-het-zelf Bouwkundige benamingen is een ebook wat mij nog het meeste verraste. Bij de naam dacht ik aan een saaie lange lijst van woordjes met daarachter de betekenis. Dit blijkt helemaal niet zo te zijn. Het is een makkelijk te lezen ebook wat belangrijke stappen bij het klussen stap-voor-stap uitlegt. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een bouwvergunning of het afhangen van een deur.

Onze Freds Bouwtekeningen review + ervaring

Vóór het schrijven van deze review hebben we Freds Bouwtekeningen pakket gekocht. We testen het product uitgebreid en delen hier onze review en ervaring.

Direct na de betaling ontvingen we een mailtje van Fred Schouten. Deze eerste mail bevestigde dat de aankoop geslaagd is. De inloggegevens kwamen kort daarna in een 2e mail. Met deze inloggegevens kunnen we levenslang inloggen in het ledengedeelte van het Fred Schouten.

Na het inloggen is er een welkomscherm. Daarop wordt verteld hoe de bouwtekeningen te openen en te lezen zijn. Dit is allemaal heel duidelijk en plezier om te starten.

review-freds-bouwtekeningen-welkomscherm

Via de knop “Bouwtekeningen” in het ledengedeelte ga je naar de grote bak met alle bouwtekeningen. Deze staan per categorie gesorteerd. Ook is er een zoekfunctie. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat een tekening niet gevonden krijgt.

In het ledengedeelte van Fred Schouten heb je ook toegang tot de bonussen, foto’s en een veel gestelde vragen pagina. De foto’s zijn ingezonden door de gebruikers van Freds Bouwtekeningen pakket. Zeer leuk om te zien wat er allemaal gemaakt wordt dankzij Freds Bouwtekeningen.

Succesverhalen van gebruikers

Op de foto’s pagina in het ledengedeelte en op Facebook zijn enorm veel succesverhalen te lezen. Veel van deze verhalen heb ik gelezen. Daaruit blijkt dat 98% van Fred Bouwtekeningen reviews zeer positief zijn over de kwaliteit van de bouwtekeningen en het gemak waarmee ze een bouwwerk maken.

Hieronder zie je enkele ervaringen van Freds Bouwtekeningen gebruikers:

Richard is geen handige klusser:

“Onlangs heb ik zelf een kapstok met wandombouw gemaakt bij mij in de gang. Ik ben geen handige klusser maar dankzij de duidelijke tekeningen heb ik het voor elkaar gekregen. De praktische materiaallijst is een dikke plus.”


ervaring-freds-bouwtekeningen

Freek maakt een prachtige bank met bijpassende tafel:

“Vorige week zaterdag deze bank met bijpassende tafel gemaakt. Totaal heeft met dit een zaterdagmiddag en € 100,- hout gekost. Als ik dit had moeten kopen was ik dik € 2.000,- kwijt geweest. En het was nog leuk om te doen ook.”
Freds-bouwtekeningen-ervaringen

Prijs van het bouwtekeningen pakket

Fred heeft vorig jaar de prijs voor het mega populaire bouwtekeningen pakket verhoogd. De reden hiervoor is de enorme vraag en de uitbreiding van het pakket.

Eerst was de prijs voor Freds Bouwtekeningen 47 euro. Deze prijs is nu verhoogd naar 94 euro. Het pakket is daardoor wel uitgebreid met 2.000 extra tekeningen en 2 extra ebooks (Doe-het-zelf Winst en Doe-het-zelf Bouwkundige benamingen).

Gelukkig mogen wij van Fred middels een speciale kortingspagina Freds Bouwtekeningen pakket voor 67 euro aanbieden.

Garantie

Het pakket wordt geleverd met een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Als je binnen 30 dagen na de aankoop niet 100% tevreden bent met het pakket stuur je Fred een mailtje. Daarin geef je aan dat je gebruik wilt maken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Zonder opgaaf van reden.

Binnen 2 werkdagen staat het geld weer op je rekening.

Zo loop je geen enkel risico op een miskoop.

Conclusie Freds Bouwtekeningen Review

In deze Freds Bouwtekeningen Review heb je mijn ervaringen met het bouwtekeningen pakket gelezen.  Zoals je leest ben ik zeer tevreden. De bouwtekeningen zijn zeer compleet en van hoge kwaliteit.

Het aanbod bouwtekeningen is gigantisch. Fred legt in de bouwtekeningen stap-voor-stap uit wat je moet doen.

Het is jammer dat Fred Schouten een pseudoniem is. Maar gelukkig doet dit niets af van de kwaliteit.

Ondanks dat de prijs gestegen is naar 67 euro, vind ik het pakket nog zeker zijn geld waard. Zeker nu de 2 extra bonussen zijn toegevoegd. Met de bonus Doe-Het-Zelf-Winst kun je zelfs nog geld verdienen met Freds Bouwtekeningen Pakket.

Wil jij mooie bouwwerken maken in en rondom het huis? Dan raden wij Freds Bouwtekeningen van harte aan.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen