Uitgebreide review van ‘Het Ultieme Handboek voor het Friese Paard’ ebook
30 mei 2020 
in Dieren

Uitgebreide review van ‘Het Ultieme Handboek voor het Friese Paard’ ebook

Hoe goed is ‘Het Ultieme Handboek voor het Friese Paard’? Werken de methodes in het ebook? Wie is de verkoper? Is deze partij te vertrouwen? Waarschijnlijk vraag jij jezelf dit af. Via het internet ben je opzoek gegaan naar Het Friese Paard Handboek reviews, ervaringen en meningen.

Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. En dat is maar goed ook. Wij namen de proef op de som en schafte het boek van Tjeerd Bouwma aan. In deze review houden we het Friese Paard Handboek en de auteur eens stevig tegen het licht.

We kijken bijvoorbeeld wie de auteur precies is en of hij betrouwbaar is. En hoe goed is zijn boek over het aanschaffen, opvoeden en verzorgen van je Friese Paard? Wat zijn ervaringen van anderen? En krijg ik garantie?

Deze en vele anderen vragen beantwoorden we in deze review over het Ultieme Handboek voor het Friese Paard.

Friese Paard Handboek in vogelvlucht

Het Friese Paard Hanboek is een ebook van 47 pagina’s. Dat betekent dat het boek als digitale PDF download beschikbaar is. In het handboek leer je vanalles over de aanschaf, opvoeding en verzorging van je Friese paard.

‘Leer je vanalles’ Dat klinkt natuurlijk erg vaag. Laten we eens in een vogelvlucht door de inhoud van ‘Het Ultieme Handboek voor het Friese Paard’ ebook gaan.

In totaal bestaat het ebook uit 13 hoofdstukken, namelijk:

 1. Historie: In dit hoofdstuk ontdek je de complete geschiedenis van het Friese paard. Bijvoorbeeld hoe de Romeinen Friese paarden gebruikte.
 2. Karakter en kenmerken van het Friese paard: Hoofdstuk 2 leert je aan welke eigenschappen een echte rasfries zichzelf onderscheid.
 3. De Fries, een veelzijdig gebruikspaard: De toepassingen waarvoor Friese paarden momenteel voor gebruikt worden. Denk aan dressuur rijden.
 4. De aanschaf van een Fries paard: Praktische tips en informatie zowel voor de aanschaf van een Fries paard – welke paardenfokkers kun je vertrouwen? – maar ook voor wat te vóór en na de aankoop.
 5. Drinken en eten: Misschien denk je een paard heeft wat water, hooi en brok nodig en that’s it. Maar zo kort door de bocht wordt het in dit hoofdstuk niet verteld. Het hoofdstuk neemt je uitgebreid aan de hand voor een perfect rantsoen voor je Friese paard.
 6. De weide: In dit hoofdstuk vertelt Tjeerd wat belangrijk is voor de aanleg en het onderhoud van een geschikte paardenweide. Denk bijvoorbeeld aan het type graszaad voor in de wei.
 7. De stal: Afmetingen, ondergrond, voerbakken en het onderhoud van de stal. Het komt allemaal in bod in Friese Handboek van Tjeerd Bouwma.
 8. Uiterlijke verzorging: Hoe verzorg je de vacht en manen van een Fries? En hoe houd je het gebid van het paard gezond? Deze en andere uiterlijke verzorgingsonderwerpen worden in hoofdstuk 8 behandeld.
 9. Dracht en geboorte: In hoofdstuk 9 behandelt Tjeerd het dekken of insemineren van je Friese paard. Tevens ontdek je welke voorbereidingen je moet nemen en hoe het dracht- en geboorteproces werkt. En natuurlijk tips waar je tijdens dat proces op moet letten.
 10. De gezondheid: Ook paarden hebben wel eens gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan spierbevangenheid. In dit hoofdstuk ontdek je wat de meest voorkomende klachten zijn, hoe je ze kunt herkennen en wat je eraan kan doen.
 11. Omgang met je paard: Een juiste omgang met je paard is cruciaal voor een vriendelijk, veilig en gehoorzaam paard. In dit hoofdstuk leer je er alles over.
 12. Je paard vervoeren: Tjeerd vertelt in dit hoofdstuk 8 stappen voor het veilig en prettig vervoeren van je paard. Zowel voor jou als je paard.
 13. Kleding en andere attributen: Het laatste hoofdstuk is een compact hoofdstuk met tips voor enkele veelgebruikte attributen voor de verzorging en bereiding van het paard.

Zoals je ziet is het Ultieme Handboek voor het Friese Paard wat betreft onderwerpen zeer compleet. Later in deze Friese Handboek review kijken we naar de kwaliteit van deze inhoud.

Wie is de schrijver?

De schrijver van Het Friese Handboek is Tjeerd Bouwma. Tenminste, dat is wat de verkooppagina ons vertelt. We zien geen foto of iets dergelijks van Tjeerd op die pagina.

Via Facebook zijn we daarom opzoek gegaan naar Tjeerd Bouwma profielen. We komen daar dit profiel tegen. Op de profielfoto van Tjeerd is een Fries paard te zien. Grote kans dat dit het Facebookprofiel van Tjeerd Bouwma is. Dezelfde foto zien we namelijk ook in zijn handboek.

tjeerd-bouwma-friese-paard

Deze foto van een Fries paard staat ook op het Facebookprofiel van Tjeerd Bouwma

Verder hebben we weinig informatie van Tjeerd Bouwma weten te achterhalen. Hij is niet erg actief op social media.

Is Tjeerd Bouwma te vertrouwen?

Als iemand slecht vindbaar is op social media wekt dat tegenwoordig als snel argwaan. Is de persoon wel te vertrouwen? Is de persoon wel echt? En kan ik veilig van hem kopen?

Ik deed daarom uitgebreid onderzoek naar Tjeerd Bouwma, zijn bedrijf en ebook. Dit is wat ik gedaan heb:

 • Handelsregister gecheckt: Bij de Kamer van Koophandel heb ik het KvK-nummer wat onderaan de verkooppagina staat nagetrokken. Het Friese paard Handboek is een uitgave van Blue Sky Marketing. Een partij waarmee ik al meerdere malen positief in aanraking ben gekomen. Dit is een betrouwbare en respecteerde partij op het internet.
 • Ervaringen van anderen bekeken: Via Google en social media ben ik opzoek gegaan naar reviews, ervaringen en meningen van anderen die het Ultieme Handboek voor het Friese paard gekocht hebben. In deze recensies valt niets te lezen van oplichting of een onbetrouwbare verkoper.
 • Het Franse Handboek aangeschaft: Voor het schrijven van deze review heb ik het Friese Handboek gekocht. Het betaalproces verliep vlot en soepel, en ik kreeg wat mij beloofd werd.

Uit het onderzoek dat ik gedaan heb, durf ik te stellen dat Tjeerd Bouwma voor 100% te vertrouwen is. Je kunt veilig van hem kopen.

Inhoud van Het Ultieme Handboek Voor Het Friese Paard

Eerder in deze review over het Ultieme Handboek voor het Friese paard ontdekte je wat de inhoud is van het ebook. Naast het ebook bestaat het Friese paard handboek uit meerde ebooks. Eigenlijk is het een compleet boekenpakket voor het Friese paard.

Naast aanschaf van het ebook krijg je namelijk gratis toegang tot 7 extra ebooks. Hieronder lees je welke ebooks dat zijn, en wat je ervan kunt verwachten:

 • 50 praktische voedingstips voor een gezond en energiek paard: in het Friese Paard ebook spreekt Tjeerd ook al over eten en drinken voor een Fries paard. In dit extra ebook gaat Tjeerd nog een stapje verder en deelt hij 50 voedingstips.
 • Nuttige tips en wetenswaardigheden over paarden: Dit 10 pagina’s tellende ebook staat vol met wist-je-datjes. Het is een luchtje ebookje om eens doorheen te lezen.
 • 101 leerzame Quotes geschreven door Marijke de Jong: Dit is een ebook bestaat uit meer dan 60 quotes over paarden. Nadeel is dat ze geschreven zijn in het Engels. Dit vind ik niet zo’n waardevolle extra aangezien ik niet veel waarde hecht aan quotes.
 • Checklist Voor Het Kopen Van Een Paard Of Pony: Deze PDF bestaat uit 8 pagina’s en bevat een handige en uitgebreide checklist voor het kopen van een paard of pony. In een tabel kun je alle voor- en tegens verwerken, zodat je een goede keuze kunt maken.
 • Koopovereenkomst Voor Paard Of Pony: Dit is een juridisch document wat belangrijke artikelen en voorwaarden bevat voor het sluiten van een deal. Erg handig om snel in te vullen.
 • De raskenmerken van Friese paarden: Dit ebook is een verlengstuk van het Friese paard Handboek. In dit ebook gaat Tjeerd dieper in op de verschillende Friese rassen en hun geschiedenis.
 • Introductieboek Rechtrichten: Probleemgedrag tijdens het rijden, zoals te hard lopen of steigeren, kan je afleveren bij je Friese paard. In dit uitgebreide ebook ontdek je wat de oorzaak van het probleemgedrag is, welke oefeningen je daarvoor kunt gebruiken en hoe je deze oefeningen uitvoert.
inhoud-handboek-voor-het-friese-paard

Kortom: het Franse Handboek ebook is een compleet pakket van ebooks en ondersteunende documenten voor het aanschaffen, opvoeden, verzorgen en trainen van je Friese paard.

Onze Friese Paard Handboek review

Natuurlijk is deze Friese Paard Handboek review niet compleet zonder mijn mening en ervaring met het ebook te delen. Ik kocht daarom het ebook van Tjeerd Bouwma en ging ermee aan de slag. Hieronder lees je wat ik ervan vind.

Wat direct opvalt als je het ebook opent en er voor de eerste keer doorheen scrolt is de lay-out. De lay-out is verzorgd, oogt rustig en er is een goede verhouding tussen afbeeldingen en tekst. Er is duidelijk aandacht besteed aan de lay-out.

Als ik een klein puntje van kritiek mag geven, dan is het de paginanummering in de voettekst van het boek. Er staat dat het boek bestaat uit 46 pagina’s. Echter, het boek bevat 47 pagina’s. Op de laatste pagina staat daarom ‘Pagina 47 v 46’. Tevens is de inhoudsopgave niet klikbaar. Dit is geen grote ramp, maar persoonlijk vind ik dat fijn voor het navigeren.

review-en-ervaring-friese-paard-handboek

Voorbeeldpagina uit Het Handboek voor het Friese Paard

Hoe goed is de inhoud van het boek? Laten we eerlijk zijn. Het aanschaffen, opvoeden en verzorgen van je Friese paard is geen hogere wiskunde. Informatie hierover is ook te vinden op het internet. Maar, het kost veel tijd en moeite om deze informatie te verzamelen. En dan conflicteert de informatie vaak met elkaar.

De inhoud van Het Ultieme Handboek voor het Friese paard is compleet. Hierdoor heb je met één handboek (inclusief alle extra ebooks) alle tools in handen voor de juiste verzorging, opvoeding en aanschaf van je Fries. En hoe is het gesteld met de kwaliteit van de inhoud? De tips en informatie in het Friese paard Handboek bestempel ik als waardevol, leerzaam en praktisch.

Kortom: ik ben goed te spreken over het Ultieme Handboek voor het Friese paard. Het is een compleet pakket wat erg waardevol is voor Friese paarden bezitters.

Ervaringen van anderen

Eerder in deze recensie gaf ik aan dat ik gekeken heb naar ervaringen, reviews en meningen van anderen over het Friese paard Handboek. Laten we daar nu eens naar gaan kijken.

Sander, van Webwinkelreviews.com, is positief over het Ultieme Handboek voor het Friese paard. Hieronder lees je zijn recensie:

recensie-sander-friese-paard-handboek

Anna van Reviewlezen noemt het Friese paard Handboek een ‘must’ voor diegene die een Fries wil aanschaffen.

ervaring-Anna

Dit zijn slechts enkele van de ervaringen en recensies die op het internet te vinden zijn.

Wat is de prijs?

De prijs voor het Ultieme Handboek voor het Friese Paard ebook is 27 euro. Voor dat bedrag krijg je niet alleen toegang tot het Friese paard ebook. Ook de 7 extra ebooks zijn in deze prijs inbegrepen.

Voor nog geen 3 tientjes krijg je dus toegang tot 8 ebooks bomvol waardevolle informatie en praktische tips. Dit is een zeer uitstekende prijs voor hetgeen wat je krijgt. De prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde.

Tjeerd biedt verschillende mogelijkheden tot betaling, namelijk:

 • iDEAL
 • iDEAL QR
 • Machtiging eenmalig
 • PayPal
 • Bancontact
 • Overboeking
 • Sofort

Na betaling ontvang je van Tjeerd en email met de aankoopbevestiging en de factuur. In diezelfde mail vind je een link om naar de downloadpagina van het ebook te gaan. Op die pagina kun je het ebook en alle bonussen als PDF downloaden.

Garantie

Bij aanschaf van het Friese paard pakket krijg je een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat houdt in dat je 60 dagen de tijd hebt om de ebooks uit te proberen.

Bevat het niet? Stuur Tjeerd dan binnen 60 dagen na aanschaf een email met het verzoek op geld teruggaaf. Binnen enkele dagen stort hij dan het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

garantie-complete-handboek-voor-het-friese-paard

Op deze manier loop je geen enkel risico. En kun je risicovrij testen of het ebook voor jou geschikt is.

Conclusie: Het Friese Paard Handboek kopen?

Zoals je in deze review over het Friese Paard Handboek hebt kunnen lezen ben ik erg goed te spreken over het ebook. Tjeerd heeft met het ebook en de 7 bonus ebooks een waardevol en compleet pakket op de markt gezet. Ik ben van mening dat veel Franse paardenliefhebbers hier zijn of haar voordeel mee kunnen doen.

Natuurlijk zijn delen van deze informatie ook te vinden op het internet, maar dat kost veel tijd en moeite om dat te verzamelen. Tevens heb je dan nog niet alle informatie compleet. Met het Handboek voor het Friese Paard Handboek bespaar je jezelf deze tijd en moeite.

Het pakket van Tjeerd is gunstig geprijsd. Voor nog geen 3 tientjes krijg je toegang tot een berg aan waardevolle informatie en praktische tips. En je bespaart jezelf een berg speurwerk.

Kwalitatief ziet het ebook goed in elkaar. Zowel de lay-out als de inhoud is van goede kwaliteit.

Wil je een Fries paard aanschaffen? Of ben je in het bezit van een Fries? Dan raad ik Het Handboek voor het Friese Paard van Tjeerd Bouwma van harte aan.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen