Review Slagjes- en ritmecursus (Koen Snoek)
29 juli 2020 
in Muziek

Review Slagjes- en ritmecursus (Koen Snoek)

Wil je graag op een instrument kunnen spelen? Dan heb je meerdere mogelijkheden, waarvan de gitaar zeker één van de meest populaire instrumenten is. Mocht je interesse in het spelen op een gitaar hebben, moet je de nodige kennis op gaan doen.

Die droom had ik persoonlijk ook, waarna ik in contact kwam met Koen Snoek. Hij is een relatief jonge muzikant die reeds veel ervaring opgedaan heeft. Deze ervaring wil hij graag met een breed publiek delen; dit doet hij door verschillende cursussen te ontwikkelen.

Eén van de cursussen die ik van hem gevolgd heb, is de Slagjes- en ritmecursus. In deze review wil ik graag bespreken waar deze cursus om draait, wat het doel van de cursus is, wat de kosten van de cursus zijn en of ik de cursus aan kan raden. Na het lezen van deze Slagjes- en ritmecursus review kan je direct voor jezelf bepalen of dit ook iets voor jou is.

Slagjes- en ritmecursus in vogelvlucht

Om gitaar te kunnen spelen, moet je meerdere facetten onder de knie krijgen. Volgens de ontwikkelaar van deze cursus is het onwijs belangrijk om ritme te gaan begrijpen. Als je eenmaal begrijpt wat ritme is, is het ook mogelijk om het ritme toe gaan passen. Daarbij kan je slagjes gaan gebruiken, waardoor je zelf al binnen relatief korte tijd meerdere muziekjes volledig kunt spelen.

Om dit voor elkaar te krijgen, krijg je van Koen Snoek een les boek voorgeschoteld. In dit lesboek neemt Koen Snoek je mee in de wondere wereld van het spelen op een gitaar. In de eerste drie modules van dit boek krijg je informatie over trucs, over gehoortraining, over focus en over ritme training. Met name het trainen van focus is volgens Koen Snoek hierbij van groot belang.

Naarmate je verder en verder in het boek terechtkomt, krijg je ook praktische oefeningen voorgeschoteld. Behalve het lesboek krijg je ook nog meerdere MP3 bestanden meegeleverd. Deze MP3 bestanden kan je op twee verschillende tempo’s afspelen, waardoor je alle slagjes en ritmes direct in twee tempo’s kunt oefenen. Ideaal!

De ontwikkelaar van deze cursus benadrukt hierbij dat je met deze cursus verschillende genres aangeleerd krijgt. Je leert namelijk de slagjes van verschillende genres, waardoor je al relatief snel meerdere liedjes volledig zelf kunt gaan spelen.

Al met al is deze cursus behoorlijk uitgebreid te noemen. Het lesboek is uitgebreid, je krijgt maar liefst 97 uitdagende oefeningen voorgeschoteld en je krijgt behoorlijk veel MP3 bestanden voorgeschoteld. Deze MP3 bestanden zijn dus in twee tempo’s af te spelen en bieden je onwijs veel plezier en zijn een prima leerschool.

Over de inhoud van deze cursus ben ik behoorlijk te spreken. Ik had ooit het idee dat ik óók gitaar wilde kunnen spelen. Al snel kwam ik er achter dat dit behoorlijk lastig was en dat het bij mij aan onder meer ritmegevoel ontbrak. Juist het verbeteren van het ritmegevoel én de focus komen in deze cursus uitgebreid aan de orde. Mede daardoor heb ik persoonlijk behoorlijk veel aan deze leuke cursus gehad!

Wel wil ik benadrukken dat dit geen cursus is voor beginners. Het advies is dan ook om eerst de basiscursus van Koen Snoek te volgen, waarna je deze cursus kunt gaan volgen.

Koen Snoek

Eerder in deze Slagjes- en ritmecursus review gaf ik al aan dat deze cursus ontwikkeld is door Koen Snoek. Dat was niet heel lastig om te achterhalen, aangezien zijn naam overduidelijk op de website van deze cursus vermeld staat.

Ook zie je direct een foto van Koen Snoek inclusief een kort welkomstwoordje. Mede hierdoor weet hij onwijs veel vertrouwen uit te stralen; hij is dus absoluut te vertrouwen.

Overigens schreef ik recent al een uitgebreide review over Koen Snoek. Daarin beschrijf ik onder meer wie hij is, welke cursussen hij zoal ontwikkeld heeft en wat andere mensen zoal van hem vinden.

koen-snoek-slagjes-ritmecursus

Koen Snoek - Maker van de Slagjes- en Ritmecursus

Onder aan de streep kan ik, onder meer op basis van die review, maar één ding concluderen: in de wereld van online-gitaar-cursussen is Koen Snoek één van de meest vooruitstrevende spelers. Hij komt uiterst sympathiek over, hij heeft meerdere (hoogwaardige) cursussen ontwikkeld en hij hanteert ook prima prijzen voor de cursussen die hij aanbiedt.

Inhoud Slagjes- en ritmecursus

Eerder in deze Slagjes- en ritmecursus review heb je reeds veel informatie kunnen vinden over het lesboek. Het lesboek is echter niet het enige dat door Koen Snoek aangeboden wordt, nadat je je voor deze cursus aangemeld hebt.

Nee, je kunt ook rekening op de volgende extra’s/bonussen:

  • 97 uitdagende oefeningen
  • MP3 bestanden – twee verschillende tempo’s
  • Levenslange toegang tot de cursus
  • Toegang tot de besloten community van Koen Snoek
  • Gratis updates

Door je eenmalig voor deze cursus aan te melden, behoud je levenslange toegang tot de cursus. Hierdoor kan je ook over bijvoorbeeld 2 jaar de cursus nogmaals doornemen, mocht dat nodig zijn. Doordat Koen Snoek ook gratis updates verstrekt, kan je jouw kennis altijd up to date houden.

Op papier zijn het wellicht niet de meest spannende bonussen, maar in de praktijk zijn deze bonussen juist onwijs waardevol. In mijn ogen vormen deze bonussen in ieder geval een prima aanvulling op de inhoud van de Slagjes- en ritmecursus van Koen Snoek!

Voor wie is de Slagjes- en ritmecursus geschikt?

Door de jaren heen heeft Koen Snoek meerdere cursussen weten te ontwikkelen. Deze cursussen richten zich hoofdzakelijk op één specifiek onderwerp, maar toch staan de cursussen ook in direct verband met elkaar. Mocht je graag deze cursus willen volgen, is het advies om eerst de basiscursus van Koen Snoek te volgen. Hij geeft hierbij aan;

Advies: instappen halverwege de basiscursus.

Koen Snoek

De cursus is in de basis dus geschikt voor mensen die op dit moment met de basiscursus bezig zijn. Op het moment dat je op ongeveer de helft van de basiscursus bent, heb je de benodigde kennis om met deze Slagjes- en ritmecursus aan de slag te gaan.

Koen Snoek benadrukt daarbij overigens ook dat deze cursus uitsluitend geschikt is voor mensen die verder in hun gitaarspel willen komen. Je moet daarbij goed onthouden dat het om een ‘Doe-cursus’ gaan. De cursus is dusdanig opgezet dat je met name zélf in actie moet komen. De cursus is hierdoor zeer interactief te noemen en geeft jou continue nieuwe inzichten én nieuwe uitdagingen.

Heb je daar interesse in? Heb je échte motivatie om verder met jouw gitaarspel te komen? En volg je op dit moment de basiscursus van Koen Snoek? Dan is deze cursus voor jou geschikt!

Mijn Slagjes- en ritmecursus review + ervaring

Heb ik deze cursus met veel plezier gevolgd? Ja, absoluut. Het was voor mij persoonlijk een feestje om deze cursus te volgen, aangezien ik zelf nogal problemen met het ritme had. Ik begreep het ritme niet echt en kon daardoor ook niet heel ritmisch gitaarspelen.

Dat is dankzij deze cursus absoluut veranderd, waardoor ik nu beter in staat ben om leuke liedjes op de gitaar te spelen.

Bijkomend voordeel is dat ik geleerd heb om me beter te focussen. Dat is toch wel één van de belangrijkste lessen die ik van Koen Snoek in deze cursus geleerd heb. In mijn ogen had Koen Snoek deze cursus eigenlijk niet beter op kunnen zetten.

Wel wil ik nogmaals benadrukken dat het advies is om eerst de basiscursus van Koen Snoek te volgen. Zodra je op ongeveer de helft van de basiscursus bent, kan je aan de slag gaan met deze cursus!

Ervaringen van anderen

Zijn andere gebruikers net zo tevreden als ikzelf? Ja, absoluut. Op het internet vind je allerlei positieve reacties over zowel deze cursus als over Koen Snoek. Over zijn cursussen zijn hoofdzakelijk positieve beoordelingen te vinden; je kunt je dus met een gerust hart aanmelden voor deze Slagjes- en ritmecursus.

Om je een indruk van de beoordelingen te geven, heb ik er enkele beoordelingen tussenuit gepikt:

  • Sabine is goed tevreden over de gitaarlessen van Koen. De theorie is duidelijk en zorgvuldig uitgewerkt. Lees haar slagjes- en ritmecursus recensie hieronder:
slagjes-en-ritmecursus-recensie
  • Niels heeft niet de Slagjes- en Ritmecursus gevolgd, maar deelt zijn algemene ervaring met de cursussen van Koen Snoek. En hij heeft een positieve ervaring met de gitaarcommunity van Koen Snoek. Bij aanschaf van de Slagjes- en Ritmecursus krijg jij ook toegang tot die community.
slagjes-ritmecursus-ervaringen
  • Peter heeft vanaf 2017 alle cursussen van Koen. Je kan dus stellen dat hij een echte ervaringsdeskundige is. Volgens Peter zijn de cursussen een echte aanrader.
review-ervaringen-cursus-gitaarritme

Op de verkooppagina lees je ook nog enkele reviews van zijn cursisten.

Kortom; veel positieve reviews over Koen en zijn cursussen. En dat vind ik ook niet gek. Koen is gepassioneerd met gitaar spelen en anderen het spelletje leren. Hier besteedt hij erg veel tijd aan, en dat is terug te zien in de ervaringen en recensies van zijn studenten.

De prijs

Wil je ook van de voordelen van de Slagjes- en ritmecursus gaan genieten? Dan kan je je direct aanmelden; je betaalt hier een bedrag van 67 euro voor. Dit bedrag betaal je eenmalig, waarna je levenslange toegang tot de cursus krijgt. Via een link in jouw mailbox krijg je bovendien direct toegang tot de cursus.

Ben je niet tevreden met de cursus? Dan kan je dit binnen 14 dagen aan Koen Snoek laten weten. Nadat je dit laten weten hebt, betaald Koen het bedrag van 67 euro direct weer terug.

garantie-slagjes-ritmecursus

Koen Snoek hecht namelijk héél veel waarde aan de tevredenheid van zijn klanten. Hij streeft naar een 100% klanttevredenheid en om dat te bereiken, biedt hij onder meer deze garantie aan. Ideaal!

Conclusie: De slagjes- en ritmecursus kopen?

Onder aan de streep kan ik je maar één ding aanraden; meld je direct voor deze cursus aan! Deze cursus is prettig opgebouwd, is een prima aanvulling op de basiscursus van Snoek en is onwijs leuk om te volgen.

Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding van de cursus uitstekend. Koen levert veel waarde voor het bescheiden bedrag wat hij ervoor vraagt. Dankzij de 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie loop je geen enkel risico.

Heb je interesse om direct deze cursus te gaan volgen? Klik dan nu op de link hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen