Tokkelcursus van Koen Snoek review?
05 augustus 2020 
in Muziek

Tokkelcursus van Koen Snoek review?

Vind jij het leuk om jouw gitaarkwaliteiten verder en verder te verbeteren? Vind je het daarbij ook leuk om nieuwe technieken onder de knie te krijgen? Dan is mogelijk de Tokkelcursus van Koen Snoek voor jou uitermate interessant. In deze cursus krijg je een unieke techniek aangeleerd; het tokkelen.

Wat tokkelen precies betekent? Dit is eigenlijk een vorm van gitaarspelen waarbij je géén hulpmiddelen gebruikt. Het enige wat je bij deze techniek gebruikt, zijn de vingers van jouw rechterhand. Elke vinger heeft bij het tokkelen een eigen snaar, waardoor je op een unieke manier een muziek op de gitaar kunt spelen.

Als je wilt leren tokkelen, is één van de opties die je hebt om de Tokkelcursus van Koen Snoek te gaan volgen. Is deze Tokkelcursus de moeite waard? Welk bedrag moet je voor deze cursus betalen? En krijg je bij deze cursus nog bonussen meegeleverd? Op deze vragen geef ik je een uitgebreid antwoord in deze Tokkelcursus review. Na het lezen van deze review ben je dus direct in staat om de juiste keuze voor jezelf te gaan maken; de Tokkelcursus van Koen Snoek volgen, of niet.

De Tokkelcursus in vogelvlucht

Wellicht verbaast het je niet, maar deze cursus staat volledig in het teken van de unieke techniek ‘tokkelen’. Normaliter maak je – tijdens het aanraken van de snaren – gebruik van kleine hulpmiddelen. Met die hulpmiddelen is het eigenlijk een stuk makkelijker om de snaren op de juiste manier aan te raken. Bij het tokkelen is dit dus een stuk lastiger, waardoor het een stuk uitdagender is om met deze techniek een muziekstuk te gaan spelen op de gitaar.

Gelukkig helpt Koen Snoek je daar een handje bij met deze Tokkelcursus. In deze cursus krijg je eigenlijk maar één ding aangeleerd; hoe je moet tokkelen. Koen Snoek heeft deze cursus echter wel op een onwijs leuke en uitdagende manier ingedeeld. Als je deze cursus van A tot Z doorloopt, ben je namelijk in staat om 14 liedjes met de tokkeltechniek te spelen.

Je begint hierbij met een makkelijk liedje te leren. Lukt dat liedje met de tokkel techniek? Dan ga je naar het volgende liedje; dat liedje is op een middelmoeilijk niveau te bespelen. Lukt dat ook? Dan ga je naar het volgende liedje; dat is een moeilijk liedje. Zodra je dat liedje ook onder de knie hebt, start je weer met een makkelijk liedje etc. Dit is het welbekende M3 model van Koen Snoek; dit M3 model staat ook in deze cursus centraal.

Welke liedjes ga ik leren?

Welke liedjes je gaat leren met deze Tokkelcursus? Dat zijn stuk voor stuk liedjes van gerenommeerde artiesten;

 • Tracy Chapman
 • George Ezra
 • John Mayer
 • Leonard Cohen
 • Bruce Springsteen
 • Bill Withers
 • Passenger
 • James Bay
 • Blof
 • Racoon
 • Dotan
 • Brian Adams
 • Simon & Garfunkel
 • Eric Clapton
 • Ed Sheeran.

Stuk voor stuk artiesten die prachtige liedjes op de gitaar hebben gemaakt; de perfecte liedjes voor een Tokkelcursus dus.

Onder aan de streep ben ik zeer te spreken over de opbouw en de inhoud van deze Tokkelcursus. Zoals ik in de review over de Slagjes- en ritmecursus van Koen Snoek al aangaf, ben ik overtuigd van de meerwaarde van het M3 model. Dankzij dit model kan je met deze cursus in ieder geval relatief snel het spelen van lastige liedjes op de gitaar onder de knie krijgen.

Door de tokkel techniek onder de knie te krijgen, heb je bovendien de benodigde kennis om weer de volgende stappen te gaan zetten. Hierdoor kan je keer op keer jouw gitaarkwaliteiten naar een hoger niveau tillen!

Koen Snoek

Het mag geen verrassing zijn; Koen Snoek heeft deze Tokkelcursus ontwikkeld. Dit is absoluut niet zijn enige cursus. Nee, deze cursus maakt onderdeel uit van het totale aanbod cursussen die door Koen Snoek ontwikkeld zijn. Met deze cursussen tracht Koen Snoek om het gitaarspelen voor eenieder mogelijk te maken.

Sommige mensen kijken op tegen het spelen op een gitaar, aangezien het een behoorlijk lastig instrument is. Koen Snoek heeft dit echter een stuk makkelijker gemaakt. Onder meer door zijn eigen ontworpen M3 model, maar ook door de hoogwaardige cursussen die hij keer op keer heeft weten te ontwikkelen.

koen-snoek-tokkelcursus

Koen Snoek - de leraar in de cursus

Wil je graag meer weten over de andere cursussen van Koen Snoek? Of wil je meer weten over specifieke achtergrondinformatie, bijvoorbeeld zijn verleden? Daarvoor verwijs ik je graag naar de uitgebreide review ik die recent over Koen Snoek schreef!

Inhoud Tokkelcursus

Je hebt hierboven kunnen zien hoe deze cursus opgesteld is. Eigenlijk draait deze gehele cursus om één techniek; de tokkel techniek. Om die techniek te leren, maakt Koen Snoek gebruik van het M3 model. Dit model is eigenlijk heel simpel:

 • Eerst een makkelijk liedje leren
 • Dan een middelmoeilijk liedje leren
 • En vervolgens een moeilijk liedje leren

Met dank aan dit M3 model kan je uiteindelijk 15 verschillende liedjes van gerenommeerde artiesten spelen. Daarbij biedt Koen Snoek niet alleen het M3 model aan, maar ook enkele handige extra’s:

 • Je krijgt professionele HD opnames te zien; deze zijn vanuit 3 verschillende hoeken opgenomen.
 • Bij elke les krijg je handige bijlagen
 • Je krijgt levenslange toegang tot deze cursus
 • Je krijgt gratis updates

Dankzij deze bonussen is het nog plezieriger om de Tokkelcursus te volgen. Koen Snoek geeft daarbij echter wel het volgende aan:

“Het advies is om eerst de basiscursus volledig te hebben afgerond”.

Koen Snoek - Eigenaar Gitaarlesvankoen.nl

Heb je dat nog niet gedaan? Dan kan je dit dus het beste eerst gaan doen, waarna je met deze Tokkelcursus aan de slag kunt gaan.

Voor wie is de Tokkelcursus geschikt?

Deze Tokkelcursus is geschikt voor alle mensen die de basiscursus af hebben gerond. Heb je na het afronden van de basiscursus interesse om je gitaarkwaliteiten naar een nóg hoger niveau te gaan tillen? Dan is deze Tokkelcursus al helemaal voor jou op het lijf geschreven.

Kortom, kan jij op de volgende twee vragen ‘ja’ antwoorden? Dan is de cursus voor jou geschikt:

 • Heb je de basiscursus van Koen Snoek afgerond?
 • Heb je verdere interesse om jouw gitaarkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen?

En natuurlijk moet je de motivatie hebben om met de cursus aan de slag te gaan.

Mijn Tokkelcursus review + ervaring

Uiteraard heb ik deze review niet zomaar geschreven. Nee, ik heb deze review geschreven omdat ik persoonlijk goede ervaringen met deze Tokkelcursus heb. Deze Tokkelcursus heeft mij namelijk geholpen om de tokkeltechniek volledig onder de knie te krijgen. Het lukt mij momenteel om zónder enige hulpmiddelen allerlei liedjes op de gitaar te spelen; iets wat enige tijd terug een grote droom van me was.

Deze droom heb ik waar kunnen maken dankzij Koen Snoek en zijn Tokkelcursus. Ik kan je dus maar één ding adviseren; meld je ook aan voor deze Tokkelcursus. Voordat je dat gaat doen, moet je uiteraard wel de basiscursus van Koen Snoek afgerond hebben. Dat is zeker een advies wat ik aan je mee kan geven.

Zoals je ook in mijn andere reviews over cursussen van Koen hebt kunnen lezen ben ik altijd goed te spreken. Koen weet namelijk altijd meer te leveren dan dat hij belooft. De online gitaarleraar heeft veel passie voor gitaar spelen én wil dat anderen graag leren. In mijn ogen is dat een gouden combinatie, en dat merkt je terug in de cursussen die hij maakt.

Ervaringen van anderen

Zijn andere volgers van deze cursus net zo positief als ik dat ben? Ja, zonder enige twijfel. Dit weet ik omdat ik contact met enkele andere cursisten heb gehad, maar ook omdat er op het internet meerdere positieve beoordelingen te vinden zijn. Deze beoordelingen gaan onder meer over de opbouw van deze cursus, over de resultaten van deze cursus en over het plezier dat deze cursus met zich mee brengt.

Op Facebook krijgt Koen 5 van de 5 sterren op basis van 30 recensies. Via Google Reviews zijn mensen iets kritischer, maar toch krijg Koen Snoek 4,9 sterren van de 5 op basis van 37 reviews. Dat zijn gigantische goede beoordelingen.

Laten we eens kijken naar enkele recensies en reviews over De Tokkelcursus van Koen Snoek. Onderstaande beoordelingen laten in mijn ogen duidelijk zien wat de ervaringen van anderen zijn:

Tokkelcursus-koen-ervaringen
tokkelcursus-recensie

Wil je meer ervaringen van cursisten van de Tokkelcursus van Koen Snoek lezen? Op deze pagina lees je er ook nog enkele

De prijs

Wil je ook van de voordelen genieten die bovenstaande beoordelingen schetsen? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; je direct aan te melden voor de Tokkelcursus van Koen Snoek. Als je daar interesse in hebt, moet je rekening houden met een aanschafprijs van 67 euro.

Voor dit bedrag krijg je levenslange toegang tot deze cursus, inclusief updates. Mocht Koen Snoek bijvoorbeeld over een jaar iets aan deze cursus toevoegen, krijg jij dus eigenlijk gratis toegang tot de geüpdatet versie van de Tokkelcursus.

Daarbij wil ik je ook nog wijzen op de 14 dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Als je binnen 14 dagen aan Koen Snoek aangeeft dat je niet tevreden met de cursus bent, krijg je jouw volledige aankoopbedrag retour. Hierdoor loop je helemaal geen risico om je aan te melden voor deze leuke Tokkelcursus van Koen Snoek.

Conclusie: gebruik maken van de Tokkelcursus?

Kan ik je al met al aanraden om je voor deze Tokkelcursus aan te melden? Ja, dat kan ik je zeker. In mijn ogen is dit dé cursus waarmee je het tokkelen onder de knie kunt krijgen. Deze techniek is uniek te noemen en is tegelijkertijd onwijs uitdagend. Met deze cursus krijg je in ieder geval de juiste handvatten toegereikt om deze techniek snel onder de knie te krijgen.

Koen heeft enorm veel passie in het spelen van gitaar en hij wil het anderen graag leren. Zijn cursussen zijn daarom altijd zeer uitgebreid. De prijs/ kwaliteit verhouding van zijn cursussen is daarom altijd dik op orde.

Heeft deze Tokkelcursus review je overtuigd? Meld je dan direct voor de cursus aan via de link hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen