Is Yoga Stap voor Stap een geschikte Online Yoga Beginnerscursus? Mijn review

Is Yoga Stap voor Stap een geschikte Online Yoga Beginnerscursus? Mijn review

In deze Yoga Stap voor Stap review nemen we de Online Yoga Opleiding van Rolf en Melanie van Baalen stevig onder de lopen. Is de training je geld waard?

Yoga wordt steeds populairder. Uit onderzoek van Yogaonline.nl, uitgevoerd in 2019, blijkt dat 1,6 miljoen Nederlanders aan Yoga doen. Dat is gigantisch veel. Met die populariteit voor Yoga schieten de Yogadocenten, Yogascholen en Yogacursussen als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe is het gesteld met de kwaliteit daarvan?

De Yoga Stap voor Stap cursus van HappyWithYoga is een van zulke trainingen. In deze Yoga Stap voor Stap review kijken we naar de kwaliteit van de Online Yoga Beginnerscursus van Rolf en Melanie van Baalen.

Waarschijnlijk ben jij deze Yoga training op het internet tegen gekomen. Je zit nog met vele vragen, zoals: Hoe goed is de Yoga Stap voor Stap cursus? Wat krijg ik precies na aanschaf? Zijn Rolf en Melanie te vertrouwen? Wat zijn ervaringen van anderen met de Online Yoga Beginnerscursus?

Ik schafte De HappyWithYoga Yoga Stap voor Stap cursus aan en ging ermee aan de slag. In deze review geef ik mijn eerlijke mening over de training.

Yoga Stap voor Stap in vogelvlucht

Yoga Stap voor Stap is een videotraining van 9 lessen. In deze 9 lessen leer je de basishoudingen en -principes van Yoga. Na het doorlopen en toepassen van de lessen ervaar je meer ontspanning, meer flexibiliteit, een sterker lichaam, een gezondere geest en meer persoonlijke kracht.

“Dat zijn nogal wat voordelen voor slechts 9 lessen”. En daar verkijken veel startende Yogi’s zich op. De lessen duren namelijk ieder ongeveer 1 uur. In totaal krijg je in de Online Yoga Beginnerscursus van HappyWithYoga ruim 9 uur aan Yoga videotraining.

De trainingen worden gegeven door Rolf en Melanie van Baalen, 2 Yogadocenten en levenspartners.  In de tabel hieronder zie je de tijdsduur van iedere videotraining en wie de docent is.

LesnummerTijdsduurYoga docent
11 uur en 1 minuutMelanie
254 minutenRolf
31 uur en 8 minutenMelanie
455 minutenRolf
51 uur en 6 minutenMelanie
61 uur en 5 minutenRolf
71 uur en 10 minutenMelanie
848 minutenRolf
956 minutenMelanie

Naast de 9 online yogalessen voor beginners en lichtgevorderden krijg je ook toegang tot een 56 pagina’s tellend ebook. In dat ebook delen Rolf en Melanie de 25 belangrijkste houdingen uit de cursus. Later in deze review meer over het ebook van de Online Yoga Beginnerscursus.

Dit is in vogelvlucht wat de Yoga Stap voor Stap cursus van HappyWithYoga is.

Voordelen van Yoga

Eerder in deze Yoga Stap voor Stap recensie gaf ik aan dat de populariteit voor Yoga hoog is de laatste jaren. Yoga is zelfs een van de snelst groeiende ‘sporten’ van Nederland. Steeds meer mensen zien de voordelen van Yoga in. En yoga verliest ook steeds meer het zweverige karakter wat het eerst had.

Maar wat zijn de voordelen van yoga dan? Laten we daar eens naar kijken:


Kort samengevat heeft Yoga de volgende voordelen:

 • Meer flexibiliteit
 • Toename van spierkracht
 • Leren jezelf te ontspannen
 • Ontwikkeling van je focus
 • Een beter bloedsomloop
 • Verhoging van je energielevels
 • Minder stress
 • Verlichting van pijntjes
 • Beter ademhaling

Kortom: Yoga biedt belangrijke voordelen die we in ons drukke bestaan tegenwoordig goed kunnen gebruiken voor ontspanning, betere focus en verhoging van onze levenskwaliteit.

Rolf, Melanie en de Yoga beginnerscursus

Zoals ik hierboven al aangaf zijn Rolf en Melanie van Baalen de cursisten in de online Yoga beginnerscursus. In de cursus staat trouwens nog de meisjesnaam van Melanie, namelijk Poldervaart. Sinds juli 2019 is het stel getrouwd.

Het stel is veel bezig met mindfulness, Yoga en meditatie. Rolf en Melanie hebben beide een Yogadocenten opleiding afgerond in Bali. Daarna zijn ze de website HappyWithYoga.com gestart om anderen kennis te laten maken met Yoga, mindfulness en meditatie.

Momenteel zijn Rolf en Melanie zogenaamde E-RYT®500 Yoga docenten. Die titel mag je dragen als je meer dan 500 uur aan Yoga docentenopleiding gevolgd hebt. Naast Yogadocent is Rolf ook level II Wim Hof Methode instructeur. Wim Hof is beter bekend als ‘The Ice Man’.

rolf-van-baalen-en-wim-hof

Rolf (links) en Wim (rechts)

Een ander product van Rolf en Melanie is de videotraining ‘Mindfulness voor het Dagelijkse leven’.

Voor wie is de cursus?

Voordat je de cursus van Rolf en Melanie koopt is het goed om te weten of die überhaupt wel voor jou geschikt is. Laten we eens kijken wie voor Yoga Stap voor Stap geschikt is.

Yoga Stap voor Stap is een online yoga cursus voor beginners en licht gevorderden. Dat betekent dat de training niet alleen voor mensen is die vanaf 0 moeten beginnen. Ook Yogi’s die net gestart zijn met Yoga kunnen veel waarde halen uit de videotraining. Denk bijvoorbeeld aan Yogi’s die gestart zijn met Yoga, maar erg twijfelen of ze het wel goed doen.

De videotraining is thuis op je eigen tempo te volgen. Dat heeft verschillende voordelen. Zo kan je de training op eigen wijze inpassen in je (drukke) leven. Ook heeft de thuistraining als voordeel dat je niet naar een yogaschool hoeft. Ik kan me namelijk voorstellen dat je zelf wilt uitvinden wat Yoga is, en dat je jezelf niet comfortabel voelt bij Yoga in groepsverband.

Yoga leidt tot een gezonder leven met minder stress, meer ontspanning en een verhoogde focus. En natuurlijk de voordelen die we eerder in deze review al aanhaalde. Als jij deze voordelen wilt ervaren is de training mogelijk geschikt voor je.

Ik zeg mogelijk, want er is nog een belangrijk element voor het behalen van deze voordelen. Dat is je instelling. In de introductievideo benadrukken Rolf en Melanie dat ook. Als je zelf niet gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met de Yoga Stap voor Stap videotraining, dan ga je de voordelen niet behalen.

Kortom: Yoga Stap voor Stap is voor gemotiveerde beginnende of licht gevorderden mensen die een gezonder leven willen door Yoga op eigen wijze in hun leven te passen zonder naar een yogaschool te gaan.

Inhoud Happy with Yoga beginnerscursus

Eerder in deze review gaf ik kort aan waar de Online Yoga Beginnerscursus van HappyWithYoga uit bestaat. Dat is echter niet alles wat je krijgt na aanschaf van de videotraining. Hieronder lees je wat je precies krijgt als je besluit de Yoga cursus aan te schaffen.

De HappyWithYoga Beginnerscursus bestaat uit:

 • 9 Yogalessen: In 9 video’s krijg je 9 Yogalessen van ongeveer 1 uur per stuk. De video’s zijn opgenomen bij Rolf en Melanie in de woonkamer. Dit is het erg praktisch en zo zie je hoe je de oefeningen in een beperkte ruimte kunt uitvoeren.
 • Handleiding Yoga Stap voor Stap: In dit 56 pagina’s tellende ebook staan de 25 yogahoudingen die in de video’s behandeld worden. Per houding zie je foto’s van de juiste houding, omschrijving van hoe je de houding uitvoert, wat de voordelen zijn en hoe je de houding eventueel kunt aanpassen.
 • De Yoga Filosofie in een notendop: Dit is een bonusvideo van ruim 9 minuten. In deze video vertelt Ralf de gedachte achter Yoga en Yogaoefeningen.
 • Bonus video’s: De Online Yoga Beginnerscursus bevat 3 bonus video’s over ‘De Yoga Ademhaling’, ‘Tijd en discipline vinden voor Yoga’ en ‘Ken je eigen grenzen’. Variërend in lengte van 3 tot 7 minuten per video.
 • Losse series: In het gedeelte ‘Losse series’ in de cursus vind je 4 video’s. Elke video gaat over een andere Yogahouding of -oefening. Deze video’s laten duidelijk zien hoe je oefening uitvoert.
 • Vraag en antwoord sessies: Voor zo’n vraag en antwoord sessie verzamelen Rolf en Melanie vragen van cursisten. Deze vragen beantwoorden ze vervolgens in een video. Deze video plaatsen ze in de training, zodat de hele HappyWithYoga community de antwoorden kan vinden.
Inhoud-Yoga-stap-voor-stap-cursus

Kortom: De Yoga Stap voor Stap Beginnerscursus is een zeer uitgebreide yogacursus. En de inhoud is zeer compleet.

Onze Yoga Stap voor Stap review + ervaring

Natuurlijk is deze Yoga Stap voor Stap review niet compleet zonder mijn mening, recensie en ervaring met de training te delen. Ik schafte de videotraining van Rolf en Melanie van Baalen aan en ging ermee aan de slag. Hieronder lees je wat ik ervan vind.

Wat ik erg prettig vind aan alle cursussen van HappyWithYoga is de cursusomgeving. Deze omgeving draait op degelijke software. Hierdoor heb je niet dat de video’s haperen of andere ergernissen. Hierdoor kan je jezelf focussen om de inhoud van de yogatraining.

De cursusomgeving werkt uitstekend op verschillende apparaten zoals mobiel, tablet en computer. Per video kan je bijvoorbeeld de afspeelsnelheid en kwaliteit aanpassen. Het aanpassen van de kwaliteit kan handig zijn om mobiele data te besparen als je de video onderweg bekijkt.

Hoe is het gesteld met de kwaliteit van de video’s? Het eerste wat direct opvalt is het goede geluid. Dit is professioneel opgenomen en Rolf en Melanie praten duidelijk en rustig. Hierdoor is het prettig om naar ze te luisteren.

Wat betreft de oefeningen zelf: Door de hele Online Yoga Beginnerscursus loopt een rode draad. Er is duidelijk een logische opbouw aanwezig in de video’s en cursus. Zo wordt er aan het begin van iedere les kort teruggeblikt naar de voorgaande les. In de lessen doen Rolf en Melanie stap-voor-stap voor hoe je oefening moet. Daarbij vertellen ze precies wat ze doen, tot in de kleinste details. Je merkt dat beide veel kennis en ervaring hebben met Yoga.

Kortom: ik ben erg goed te spreken over de Yoga Stap voor Stap beginnerscursus van HappyWithYoga.

Puntjes van kritiek

Zoals je hierboven leest ben ik goed te spreken over de HappyWithYoga videotraining. Toch heb ik 2 kleine puntjes van kritiek. Of beter gezegd, puntjes voor verbetering. Aangezien ik denk dat deze snel opgelost kunnen worden.

Het eerste puntje is de verwijzing naar Yoga pakketten. In het introductiegedeelte van de Yoga beginnerscursus stellen Rolf en Melanie zichzelf voor. In diezelfde video hebben ze het over het belang van een goede yogamat, meditatiekussen en ophoogblok.

Ze geven aan dat je via een link onder de video een goed samengesteld pakket kunt aanschaffen voor een speciale prijs. Echter, zijn de pakketten compleet uitverkocht. En aan de reacties van anderen te lezen hebben hier meer mensen last van. Mogelijk komt dat door het Coronavirus.

Als tweede puntje van kritiek vind ik de achtergrondmuziek in de video met Yoga Filosofie te hard. Hierdoor is Rolf niet goed te verstaan en moet je echt moeite doen om hem te horen.

Verder is het een zeer professionele en goede Yoga Beginnerscursus.

Ervaringen van anderen

Op de verkooppagina van de Yoga Stap voor Stap Beginnerscursus komen we enkele klantervaringen tegen. Echter hecht ik niet zoveel waarde aan de ervaringen op de verkooppagina van een product. Die zijn niet objectief.

Ik ben daarom verder op onderzoek uitgegaan. Via Facebook ben ik onderstaande recensies over de Online Yoga Beginnerscursus van Rolf en Melanie tegen gekomen:

 • Carine is erg goed te spreken over de manier waarop de oefeningen worden uitgelegd.
recensie-yoga-stap-voor-stap-cursus
 • Rick is in zijn algemeenheid erg positief over HappyWithYoga. In zijn review onderstreept hij de eerlijkheid van Rolf en Melanie.
online-yoga-beginnerscursus-recensie

Daarnaast heb ik de social media kanalen van HappyWithYoga bekeken. Wat blijkt?

 • 18,1K volgers op Instagram
 • 14,9K abonnees op YouTube
 • 16.301 volgers op Facebook

Dit zijn veel volgers voor een bedrijf. Hieruit kun je concluderen dat ze waardevolle producten verkopen en actief bezig zijn met hun studenten.

Wat is de prijs?

De prijs van de Yoga Stap voor Stap training is 57 euro. Voor dat bedrag krijg je levenslang toegang tot de 9 lessen van ongeveer 1 uur per stuk, het uitgebreide ebook en de extra’s van de cursus.

Dat vind ik een zeer schappelijke prijs voor de Online Yoga Beginnerscursus. Voor iets meer dan 5 tientjes leg je een geweldig goede fundering voor Yoga. Vergelijk dat eens met het nemen van Yogalessen. Daar betaal je al snel 30 tot 40 euro per maand voor.

De prijs/ kwaliteit verhouding van de training van Rolf en Melanie is dus dik in orde.

Kijk bijvoorbeeld alleen al naar het ebook. Er zijn partijen op het internet die, met succes, vergelijkbare ebooks voor 37 euro of meer verkopen. In deze videotraining krijg je het ebook er gratis bij.

Garantie

Bij aanschaf van de Online Yoga Beginnerscursus krijg je een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat houdt in dat je de cursus 30 dagen kunt uitproberen.

Bevalt de cursus niet? Of is het niet wat je ervan verwachtte? Stuur Rolf en Melanie dan een mailtje en ze storten binnen 1 werkdag het volledige aanschafbedrag terug op je rekening.

garantie-yoga-beginnerscursus

Door deze garantie loop je geen enkel risico en kun je zelf ervaren of Yoga iets voor jou is.

Conclusie: HappyWithYoga online Yoga beginnerscursus kopen?

Zoals je in deze Yoga Stap voor Stap Beginnerscursus review hebt kunnen lezen ben ik er goed te spreken over de vormgeving en inhoud van de training van Rolf en Melanie.

Het is een professionele cursus die zeer compleet is. De prijs, 57 euro, vind ik zeer schappelijk. Voor dat bedrag krijg je toegang tot de 9 lessen, het uitgebreide ebook van 56 pagina’s en 8 bonusvideo’s over diverse onderwerpen.

Naast mij zijn er ook vele anderen zeer goed te spreken over de Yoga beginnerscursus van HappyWithYoga. Twijfel je nog? Dankzij de 30 dagen garantie heb je niets te verliezen. Als de cursus je niet bevalt kun je het volledige aankoopbedrag terugkrijgen.

Wil jij starten met Yoga? Dan raad ik de Yoga Stap voor Stap Beginnerscursus van HappyWithYoga van harte aan. Klik op de knop hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen