SMMB Masterclass review, ervaringen en meningen (Boyd Hoek)
23 mei 2020 

SMMB Masterclass review, ervaringen en meningen (Boyd Hoek)

In deze SMMB Masterclass review kijk ik samen met jou naar de training van Boyd Hoek. Zodoende kan jij bepalen of het businessmodel en deze cursus iets voor jou zijn.

De vraag naar Social Media Marketing Bureaus (SMMB) neemt alsmaar toe. Zeker omdat tijdens de Coronacrisis duidelijk is geworden hoe kwetsbaar een bedrijf is dat niet online zijn producten of diensten verkoopt.

Dezelfde crisis heeft ook duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar de inkomens van parttimers en werknemers op oproepbasis zijn. Door de Coronamaatregelen zijn veel studenten, jongeren en andere parttimers hun inkomen kwijtgeraakt. De slimme mensen uit deze groep zijn opzoek gegaan naar nieuwe manieren om geld te verdienen.

Zodoende ben jij waarschijnlijk de SMMB Masterclass van Boyd Hoek op het internet tegen gekomen. De training trok je aandacht en je raakte geïnteresseerd wat de SMMB cursus voor jou kan betekenen. Maar…

… Je twijfelt nog omdat je nog met vele vragen zit. Zoals: Hoe goed is de SMMB Masterclass? Is Boyd Hoek te vertrouwen? Werkt de SMMB cursus van Boyd? Wat krijgt ik na aanschaf van de cursus? En nog veel meer vragen.

In deze SMMB Masterclass review geef ik antwoord op deze vragen. Zodoende kan jij bepalen of het businessmodel en deze cursus iets voor jou zijn.

SMMB Masterclass review

De SMMB Masterclass is een cursus die je leert een eigen Social Media Marketing Bureau te op te zetten en te runnen. In hoofdlijnen bestaat dit uit 3 belangrijke pijlers, namelijk:

 • Legale basis voor het bedrijf: Dit bestaat uit inschrijving bij het handelsregister, opstellen van contracten en opzetten van een administratie en boekhouding.
 • Opzetten en runnen van advertenties: Een belangrijke skill die je in de SMMB Training leert is het succesvol opzetten en runnen van advertenties voor social media platformen. Denk aan Facebook en Instagram.
 • Klanten werven: Om je diensten aan de man te brengen heb je verkooptechnieken en bewezen strategieën nodig. In de SMMB Masterclass leert Boyd je hoe je klanten werft die je graag goed betalen voor je diensten (advertenties opzetten en runnen).

De training duurt 6 weken. Elke week krijg je toegang tot nieuwe informatie. Week 1 heeft als onderwerp ‘Je fundering leggen’. Deze week bestaat uit 5 video’s van gemiddeld 35 minuten per video. In deze eerste week krijg je uitleg over het SMMB businessmodel, hoe je dienstenaanbod eruit ziet, welke bedrijven interessant zijn om te benaderen en een uitgebreide video over de juiste mindset.

En de weken 2 tot en met 6 dan?

De weken 2 tot en met 6 hebben als onderwerpen:

 • Resultaten behalen: In deze week leer je stap-voor-stap hoe je sales funnels voor je klanten bouwt. Dat bestaat uit het kennismaken met het sales proces, het opzetten van advertenties,  het automatiseren van het proces en enkele voorbeelden.
 • Je eerste klant: Zoals het onderwerp doet vermoeden leer je in deze week hoe je jouw eerste klant binnenhaald.
 • Sales: In deze vierde week van de SMMB Cursus leer je stapsgewijs hoe je meetings plant met bedrijven en hoe je deze bedrijven overtuigd om met jou in zee te gaan.
 • Systemen en processen: Dit klinkt technisch, maar dat valt reuze mee dankzij de simpele software en duidelijke uitleg. Je leert in deze week hoe je betalingen en facturatie automatisch kunt laten verlopen. Hierdoor ben je zo min mogelijk tijd kwijt met boekhouding en administratie. Ook leer je in deze week het automatiseren van het werven van nieuwe klanten.
 • Passief maken en schalen: In week 5 wordt de eerste aangezet voor passief maken al gegeven. In week 6 gaat dit verder doordat je in een uitgebreide video (1 uur) leert hoe je de beste freelancers kunt vinden, inhuren en managen. Deze freelancers kunnen veel taken van jou wegnemen, zodat je business (deels) passief geld oplevert.

De video’s is de SMMB Training variëren van 10 tot 90 minuten (1,5 uur) per video. Onderstaande video komt uit week 2 van het programma. Dit geeft je een idee wat je kunt verwachten van de video’s.


Ben je nog niet helemaal overtuigd van het SMMB verdienmodel? In zijn 100% gratis webinar vertelt Boyd waarom bedrijven bereid zijn om (veel) geld te betalen aan een SMMB en hoe jij dat ook kunt doen. Jezelf aanmelden voor deze webinair?

Waarom een Social Media Marketing Bureau?

Social media marketing wordt steeds belangrijker voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken. Bedrijven hebben vaak de expertise en tijd niet om advertentiecampagnes te runnen op social mediakanalen. Een Social Media Marketing Bureau (SMMB) heeft die expertise en tijd wel.

Goedlopende advertenties leveren het bedrijf meer klanten, omzet en winst op. De bedrijven betalen daarom een SMMB maar wat graag om de social media marketing te verzorgen.

Tel daarbij op de veel bedrijven het enorm zwaar hebben tijdens de Coronacrisis. De bedrijven die door blijven gaan, of juist een enorme stijging in omzet gezien hebben, zijn de online bedrijven. Denk aan Bol.com, Zalando en andere webwinkels.

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is zich daarom terdege bewust dat online verkopen niet een optie is, maar een must. Om online gevonden te worden is het runnen van advertenties belangrijk. Net zoals een bakker offline een flyer met aanbiedingen die week verspreidt, kan een digitale bakker Facebookadvertenties runnen met aanbiedingen.

Dat is waarom een Social Media Marketing Bureau een populair businessmodel is momenteel.

SMMB Masterclass en Boyd Hoek

Boyd Hoek is de docent in de SMMB Masterclass. Deze naam is hierboven al meerdere keren gevallen. Maar wie is Boyd Hoek precies? Waarom doet hij wat hij doet? En hoe goed is hij?

Boyd is geboren op 28 april 1999. Op het moment van schrijven is hij dus 21 jaar oud. Naar eigen zeggen is hij op 18-jarige leeftijd gestopt met zijn middelbare school. Na een zoektocht blijkt dit het Mendelcollege in Haarlem te zijn. Hij is gestopt in 5 Havo.


In november 2017 is hij gestart met Digital Presence, een Social Media Markting Bureau (SMMB). Van zijn diensten is weinig tot niets terug te vinden op het internet. Volgens Mick van Zadelhoff, van Online Geld Verdienen Startersgids, komt dat omdat Boyd zijn klanten vooral benadert vanuit sales calls.  

Wil je meer weten over Boyd van Hoek? Hier lees je zijn volledige verhaal

Inhoud SMMB Masterclass

Eerder in deze review over de SMMB Masterclass heb ik je in vogelvlucht vertelt hoe de inhoud van de training eruitziet. Naast deze training bestaat de SMMB Masterclass uit meer onderdelen. Hieronder gaan we bekijken waaruit de Masterclass precies bestaat.

Dit krijg je na aanschaf:

 • De SMMB Masterclass: Dit zijn de video’s van week 1 tot en met week 6 waarover ik je eerder in deze recensie vertelde. Deze video’s bestaan uit een stap-voor-stap uitleg voor het opzetten en runnen van een Social Media Marketing Bureau.
 • Wekelijkse groepscoaching: Elke week houdt Boyd een coachingsgesprek met zijn studenten. Je kunt Boyd dan 1-op-1 spreken en alle vragen waarmee je zit stellen.
 • Kant-en-klare funnels en ads: In de SMMB Masterclass werk je met Clickfunnels en Facebook Ads manager. Boyd heeft veel getest en is erachter gekomen wat wel en niet werkt. Zo verspil jij niet onnodig geld aan funnels en ads die niet werken.
 • Toegang tot Mastermind Facebook en Whatsapp groep: Boyd brengt zijn studenten samen in een community. Deze community is actief op Facebook en Whatsapp, en alleen zijn studenten krijgen toegang tot deze Exclusieve Mastermind. In deze Minstermind worden successen gedeeld, vragen gesteld en studenten helpen elkaar.
 • Live meetups: Maandelijks organiseert Boyd een meeting met zijn cursisten (nu tijdelijk niet in verband met de Coronamaatregelen). Hierdoor ontmoet je de mensen in de Mastermind in real-life. Dit is zeer waardevol en er komen mooie vriendschappen uit voort.
 • Sales scripts + opnames van sales calls: Boyd heeft sales scripts geschreven die bewezen succesvol zijn voor het binnenhalen van klanten. In deze scripts lees je precies wat je wel en niet moet zeggen tijdens een call. Daarnaast heeft Boyd zijn eigen sales calls opgenomen en deze als video’s toegevoegd aan de SMMB Masterclass.

En er is meer…

Als je dat dacht dat het was heb je het mis. De Masterclass van Boyd is nog uitgebreider. Dit krijg je namelijk ook nog bij aanschaf:

 • KvK & Ondernemersloket Cheatsheet: Bij het opzetten van een SMMB is een van de eerste stappen het inschrijven bij het Handelsregister. In Nederland is dit de Kamer van Koophandel en in België het Ondernemersloket. Voor beide heeft Boyd een stappenplan met praktische tips geschreven hoe je jezelf inschrijft.
 • Financiën en boekhouding training: basisinformatie voor boekhouding en financiën. Zo krijg je kant-en-klare templates voor het inzichtelijk maken van je financiën. Een voorbeeld is het samenwerkingscontract voor je klanten. Hierdoor ben je juridisch ingedekt.
 • Kant-en-klare website: Je krijgt een professioneel template voor je website. Dit template kun je makkelijk installeren op je eigen website, waardoor je snel ‘in de lucht’ bent.
 • Certificaat van deelname: Na afronding van de SMMB cursus krijg je een Certificaat van succesvolle afronding. Dit certificaat kan je gebruiken om klanten je expertise te tonen.  
 • Persoonlijke Accountability coach: nieuw dit jaar is de persoonlijke coach die je toegewezen krijgt. Natuurlijk is Boyd dit doordat je wekelijks een coaching hebt met hem. De Persoonlijke Accountability Coach gaat nog een stapje verder. Die checkt dagelijks bij je in om je vragen te beantwoorden en je gemotiveerd te houden.  
 • SMMB Audit Software: Dit is uitgebreide software waarmee je de gegevens van (potentiele) klanten bij kunt houden. Je krijgt toegang tot een proefversie. Later kan je ervoor kiezen om de software te blijven gebruiken tegen betaling of ermee te stoppen.

Kortom: de SMMB Masterclass is een bomvolle training voor het opzetten, runnen en opschalen van een Social Media Marketing Bureau.

Onze SMMB Masterclass review + ervaring

Natuurlijk is deze SMMB Masterclass review niet compleet zonder mijn mening en ervaring met de training van Boyd Hoek te delen. Ik schafte daarom de SMMB training van Boyd aan en ging ermee aan de slag. Hieronder lees je mijn review.

Het eerste wat opvalt is dat het bestel- en betaalproces erg soepel verloopt. De betaling loopt via een beveiligde betaalpagina van Paypro. Dit is een betalingsverwerker die het geld als derdengeldenpartij ontvangt. Hierdoor is jouw geld niet plotseling verdwenen, mocht je het product niet ontvangen of jezelf beroepen op de garantie. Boyd krijgt het geld pas na het verstrijken van deze termijn.

SMMB-training-review

Beveiligde betaalpagina via Paypro

Na betaling ontvang je een email om een wachtwoord aan te maken voor het e-learning systeem van Boyd Hoek. Vanuit daar krijg je toegang tot de volledige inhoud van de SMMB Masterclass.

Hoe is de kwaliteit van die inhoud? Zoals ik eerder aangegeven heb, variëren de video’s van 10 tot 90 minuten. Boyd spreekt duidelijk in de video’s en is vooral erg praktisch. Het is dus geen ellelang theoretisch geneuzel. Hij is to-the-point en dat is waarom het niet erg is om de 90 minuten video’s te bekijken.

De extra’s die je bij aanschaf krijgt - zoals website templates, toegang tot Mastermind en boekhouding training – zijn zeer waardevol. Deze extra’s voegen echt iets toe aan de Masterclass in plaats van dat ze gebruikt worden als opvulling.

Kortom: ik ben goed te spreken over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Hij heeft een geweldig product op de markt gebracht.

Ervaringen van anderen

Momenteel zitten er 715 leden in de besloten Facebook SMMB Masttermind. Afgelopen week zijn er maar liefst 28 leden bijgekomen. Op zijn verkooppagina spreekt Boyd van 400+ studenten die zijn cursus gevolgd hebben. Dat aantal is dus snel gegroeid naar 715.

aantal-cursisten-Boyd-Hoek

Maar wat vinden deze studenten van Boyd en zijn training? En wat zijn hun ervaringen met de SMMB Masterclass? Ik heb er enkele recensies uitgepikt. Deze lees je hieronder:

 • Mike raadt de SMMB Masterclass en is ook eerlijk in zijn recensie dat je zelf actie zult moeten ondernemen.
mike-recensie
 • Ook Jeff is positief over Boyd en zijn training, maar hij plaatst ook de kritische noot dat je zelf een investering moet doen om het te laten slagen.
smmb-masterclass-ervaring-jeff
 • Jesse heeft het eerst zonder SMMB Masterclass geprobeerd. Later is hij toch aan de slag gegaan met de Masterclass en daar heeft hij (denk ik) geen spijt van.
smmb-cursus-ervaringen

Er zijn nog vele andere positieve recensies van Boyds studenten te vinden. Helaas zijn er ook minder positieve reacties op het internet te vinden. En ik heb het vermoeden dat zulke mensen nooit serieus met de SMMB cursus aan de slag zijn gegaan. Of deze überhaupt aangeschaft hebben. De reacties van deze gasten is nou niet bepaald onderbouwd:

niet-tevreden-met-cursus

Resultaten van SMMB Masterclass studenten

Oké laten we even door de bullshit reacties heen prikken, en naar keiharde resultaten van studenten kijken. Op deze pagina lees je resultaten die Boyds studenten behaald hebben met de SMMB Masterclass.

Dit zijn screenshots van studenten die serieus met de cursus aan de slag zijn gegaan. Want zonder actief geen resultaat, zoals we zagen in de recensie van Mike en Jeff.

Enkele resultaten die studenten van Boyd behaald hebben:

 • Dirk Arts laat in een video weten dat hij na 1,5 week 2 klanten heeft. De ene betaald hem maandelijks 1.000 euro en de andere 700 euro. Na het doorlopen van de cursus (6 weken) runt hij voor 4 klanten de social media advertenties, wat hem bijna 4.000 euro per maand oplevert.
 • In 3 weken heeft Jos van Gilst 2 nieuwe klanten toegevoegd aan zijn SMMB. Deze betalen hem 1000 tot 2000 euro per maand.
 • Een cursist die vaker successen meldt is David Tan. Ik heb al gelezen dat hij een klant binnenhaalde voor 1.200 euro per maadn. Ditmaal heeft hij een klant binnengehaald die hem 2.000 euro per maand gaat betalen voor het runnen van ads.
 • De 17e jarige Peter is nog erg jong, maar hij draait 1.750 euro winst per maand. Dit heeft hij bereikt binnen 1 kwartaal (3 maanden).
 • Floris binnen 2 weken nadat hij de cursus aangeschaft heeft een klant binnen die hem 1000 euro per maand betaald. Hiermee heeft hij direct de investering terugverdient.
 • En nog veel meer…

En nu kan je denken: “Ja leuk al dat geld per maand, maar hoeveel advertentiekosten gaan hier nog vanaf?” Het antwoord is 0,0. Je klanten betalen jou namelijk de maandelijkse fee voor het beheren van de advertenties én ze betalen zelf de advertentiekosten. Bovenstaande resultaten zijn dus pure winst.

Wat is de prijs?

De prijs van de SMMB Masterclass is € 997,- als je kiest voor eenmalige betaling. Je kunt de Masterclass ook betalen in 3 maandelijkse termijnen. Dan is de prijs € 397,- per termijn. In totaal betaal je dan € 1.191,- in totaal.

Is de SMMB cursus van Boyd € 997 of €1191 euro waard? Ik vind de cursus zeker zijn geld waard. De cursus is enorm uitgebreid, bevat waardevolle informatie en praktische tips en de training geeft je een gigantische kickstart. Zoals je aan de resultaten kunt zien, kun je de investering binnen één maand terugverdienen.

Toch hoor ik nog vaak geluiden dat 997 euro enorm veel geld is. En begrijp me niet verkeerd, dat is het zeker. Maar deze prijsstelling is niet voor niets gekozen. Het gezegde luidt namelijk:

“If you don’t pay, you don’t pay attention.”

Durf daarom in jezelf te investeren, en doe er alles aan om je investering er dubbel en dwars uit te halen.

Welke garantie heb ik?

Of je resultaat gaat behalen en hoeveel is volledig afhankelijk van jou inzet. Dit zagen we al terug in de recensies van SMMB Masterclass cursisten Mike en Jeff. Ook bij de resultaten zie je dit terug. De ene heeft in de eerste maand 4 klanten, terwijl een ander er geen heeft omdat hij of zij nog geen bedrijven benaderd heeft.

Een garantie op succes kan Boyd je daarom niet geven. Dat ligt vooral in jouw handen.

Wel biedt Boyd Hoek je een 14 dagen ‘Absolute Tevredenheidsgarantie’. Je kunt het SMMB programma 14 dagen uitproberen. Bevalt het niet? Dan kun je binnen die termijn je geld terugvragen. Boyd stort dan het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

garantie-smmb-masterclass

Op deze manier loop je geen enkel risico.

Conclusie: SMMB Masterclass kopen?

Zoals je in deze SMMB Masterclass hebt kunnen lezen heb ik goed te spreken over de inhoud en kwaliteit van de training. Boyd heeft een enorm uitgebreid programma op de markt gebracht, waarmee zijn studenten geweldige resultaten behalen.

Voorwaarde voor deze resultaten is wel dat je zelf actie onderneemt en actief aan de slag gaat. De klanten komen niet aanwaaien, vooral in het begin.

De prijs van de SMMB Masterclass is hoog. Maar ik vind de prijs niet te hoog. Zoals ik zei moet je in jezelf durven te investeren. En de resultaten van Boyds studenten laten zien dat je in de eerste maand de volledige investering terug kunt verdienen. Als je actie onderneemt.

Wil jij een eigen Social Media Marketing Bureau opzetten en runnen? Dan raad ik je de SMMB Masterclass van Boyd Hoek van harte aan. Start nu met het nemen van actie en klik op de knop hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen