Vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool: is het je geld waard?
22 mei 2021 
in Dieren

Vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool: is het je geld waard?

Je bent vast op deze review gestuit omdat jij graag wat meer wil weten over de vogelcursus van Birdbox Papagaaienschool. In dat geval ben je helemaal aan het juiste adres.

In deze online vogelcursus ga jij alles leren over de opvoeding van jonge vogels en hoe daar mee om te gaan. Zeker als je op dit moment zelf een jonge papegaai in huis hebt, kan de vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool een grote uitkomst zijn. Probleemgedrag of onverklaarbaar gedrag is vanaf vandaag verleden tijd.

Nu rest alleen de vraag nog: is de vogelcursus je geld waard? En wat krijg je er allemaal voor terug? Daar ga ik je in deze review uitgebreid antwoord op geven.

We gaan onderzoeken wat de vogelcursus precies inhoudt, voor wie de cursus geschikt is en tenslotte of het je geld waar is. Ik houd je niet langer meer op. Laten we maar van start gaan met deze review.

De papegaai

De papegaai komt oorspronkelijk uit een tropisch en warm gebied. Niet zo gek dat de papegaai officieel een afstammeling is van de tropische vogels. Dat kan je ook wel zien aan zijn prachtige veren. Oorspronkelijk komen papegaaien niet voor in Nederland.

Toch zijn er ooit meer dan 37 papegaai soorten vastgesteld. Tot nu toe zijn er zo’n 600.000 Nederlanders die een papegaai als huisdier hebben.

Ik weet zeker dat je al het een en ander weet over de eigenschappen van de papegaai. Over het algemeen hebben papegaaien en brutaal, sociaal en een erg gezellig karakter. Doordat ze zo sociaal zijn, vinden ze het ook heerlijk om veel aandacht te krijgen en een eind weg te kletsen.

Ze zijn ook heel erg intelligent en zullen voor erg veel gezelligheid gaan zorgen in huis. Ik kan dus heel erg goed begrijpen dat jij een papegaai hebt of over de aanschaf van een papegaai aan het nadenken bent.

Aandachtspunt: De opvoeding

Juist doordat papegaaien zo ontzettend intelligent en brutaal zijn, kan de opvoeding een hele grote uitdaging zijn, zeker als hier nog niet veel ervaring mee hebt.

Een papegaai heeft door zijn intelligentie niet alleen veel aandacht nodig, maar ook veel uitdaging. Krijgt hij dat niet voldoende, dan kunnen de gedragsproblemen om de hoek komen kijken.

cursus papegaai opvoeden trainen

Het is dus heel erg belangrijk om je van te voren goed voor te bereiden of om deze gedragsproblemen te herkennen en direct te kunnen aanpakken.

Het zou dus ontzettend verstandig kunnen zijn om te kiezen voor de Vogelcursus van Birdbox Papegaaien School. Maar, gaat deze cursus je wel kunnen helpen? Daar gaan we achter komen.

Wat is de vogelcursus van Birdbox Papegaaien School?

Goed, laten we eerste beginnen met de vraag: wat is de vogelcursus van Birdbox Papegaaien School? Om antwoord te krijgen op deze vraag, ben ik op onderzoek uitgegaan.

De online vogelcursus van Birdbox bestaat uit 47 uur online lesmateriaal, waarin je alles leert wat je moet weten over het opvoeden van een papegaai of parkiet en hoe je hem op een goede manier kan trainen.

Aanvankelijk is de cursus gericht op het trainingen en opvoeden van papegaaien. Uiteraard is de cursus ook uitermate geschikt voor andere vogelsoorten, bijvoorbeeld een parkiet.

Wie heeft de cursus ontwikkeld?

De cursus in ontwikkeld door Grace en Hans Meyer. Grace heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het houden en trainen van papegaaien. Alle kennis en ervaringen van Grace en Hans hebben tot deze vogelcursus geleid.

Als je goed hebt gekeken, dan lees je op de voorkant van de cursus: “Alles wat je moet weten over het houden van papegaaien en parkieten als huisdier.” Wat mij betreft een mooie samenvatting die de online cursus precies samenvat.

hans en grace birdbox papegaaien cursus

Hans en Grace

Of dit precies is wat je gaat leren in de cursus, daar gaan we achter komen.

Tevens kan ik je ook vertellen dan Hans en Grace samenwerken met twee dierenartsen. Door deze samenwerking kan je er zeker van zijn dat de informatie die gegeven wordt in de cursus, op feiten en waarheid is gebaseerd. Er wordt niet zomaar iets gezegd. Daarnaast zal ook het advies betrouwbaar zijn en gebaseerd zijn op het welzijn van jouw papegaai.

Voor wie is de Birdbox vogelcursus geschikt?

Je vraagt je vast af of de Birdbox vogelcursus voor jou geschikt is. Natuurlijk is de cursus uitermate geschikt voor alle mensen die een jonge vogel in huis hebben.

Voornamelijk gaat het hier om papegaaien, maar dit kunnen ook bijvoorbeeld parkieten zijn. De vogelcursus gaat over het opvoeden van vogels en dit kan voor iedere vogelsoort geleden.

Moet je perse een vogel in huis hebben om de vogelcursus te gaan volgen? Absoluut niet. Ik zeg zelf altijd maar, je bent nooit uitgeleerd. Zeker als je heel erg geïnteresseerd ben in vogels of hier gewoon wat meer over wil weten, kan de Birdbox vogelcursus een hele leuke cursus zijn voor jou.

Laat je vooral niet weerhouden door het feit dat jij geen vogel in huis hebt.

Inhoud Vogelcursus van Birdbox

De volgende aspecten gaan terugkomen in de vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool:

 • Alles wat je moet weten over de papegaaien soorten. Zo weet jij welk ras bij jou past.
 • Ontdek de basiskenmerken van papegaaien in het algemeen.
 • Leer welk huis comfortabel is voor jouw papegaai of parkiet.
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw papegaai gezond blijft?
 • Je papegaai begrijpen.
 • Papegaaien trainen buiten de kooi
 • Hoe je je papegaai veilig naar buiten kan brengen.
 • Ontdek hoe je je papegaai vriendelijk kan laten reageren om je omgeving en familieleden.

Het opvoeden van een jonge papegaai kan een flinke klus zijn, zeker als je dit voor het eerst doet. Dat ben je vast wel met me eens.

Het liefste wil je het gedrag van je papegaai begrijpen en een oplossing zoeken voor eventueel probleemgedrag, mocht zich dat voordoen. Het is immers ook hartstikke leuk om zo’n jonge vogel in huis te hebben.


Je ziet dat er heel veel inhoudelijke informatie terugkomt in de vogelcursus van Birdbox. De online cursus kan een hele goede eerste stap zijn wanneer je erover nadenkt om een jonge papegaai in huis te nemen of dit al hebt gedaan.

Waar bestaat het lesmateriaal uit?

Ik heb je eerder in deze Birdbox Papagaaienschool review kort verteld dat je ongeveer 47 uur aan lesmateriaal krijgt, mocht je beslissen om de vogelcursus te gaan doen.

Ik wil je graag een beeld geven van een lespakket, vandaar dat ik een kort overzicht voor je hebt gemaakt. Omdat het Zilver Pakket het meeste aangeschaft wordt door andere cursisten, zoomen we daar even op in:

 • DVD’S (4x)
 • Werkboek
 • Levenslange toegang tot de Papegaaien Welzijn Wijzer
 • Online video’s (47 uur!)
 • Attributen (waaronder verantwoorde speeltjes)
 • Levenslange toegang tot de Papegaaienschool
 • Levenslange toegang tot de Caique Workshop
 • 50 minuten coaching
 • Een verrassing met een waarde van €97,-

Mijn persoonlijke mening over de vogelcursus van Birdbox

Voordat ik deze Birdbox Vogelcursus review ben gaan schrijven, ben ik natuurlijk eerst op onderzoek uitgegaan wat de vogelcursus betreft. Ik wilde met eigen ogen zien hoe de cursus in elkaar zat, wat je erbij kreeg en hoe uitgebreid de informatie gedeeld werd.

Ik heb gekozen voor het Zilver Pakket gegaan, omdat deze in mijn ogen een heel goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Vol nieuwsgierigheid ben ik direct begonnen met de online cursus.

Het lesmateriaal van de vogelcursus is dus meer dan 47 uur. Wat mij betreft is dat een dik pluspunt. Dat betekent namelijk dat er diep ingegaan wordt op de materie en dingen niet afgeraffeld verteld worden.

De informatie die gegeven wordt, wordt heel erg duidelijk uitgelegd. Je zal ook merken dat je bepaalde dingen gaat herkennen.

birdbox zilver papegaaien cursus review

Ook de bijgeleverde video’s zijn een echte toevoeging. Je zit natuurlijk niet naar een natuurdocumentaire te kijken, dus de kwaliteit is niet optimaal. Dat moet ik wel toegeven. Maar is dat storend? Wat mij betreft niet. De inhoud is duidelijk en de boodschap komt goed over.

Daarnaast krijg je na aanschaf van het lesmateriaal levenslange toegang tot de online cursus. Hoe handig is dat? Ook als je klaar bent met de cursus, kan je ten alle tijden de informatie nog even teruglezen om je geheugen op te frissen.

Of ik de vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool zou aanraden? Absoluut! Ik denk ook dat het een verstandige, eerste stap is als je nog aan het nadenken bent over de aanschaf van een papegaai of parkiet. Op deze manier tref je een goede voorbereiding en zal de opvoeding of training niet alleen makkelijker worden, maar ook leuker.

Ervaringen van anderen die de vogelcursus kochten

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind reviews van anderen heel erg belangrijk. Vandaar dat jij natuurlijk ook op deze review bent gestuit. Voordat je iets aanschaft of ergens aan begint, wil je vaak graag weten welke ervaringen iemand anders heeft gehad. Dit geeft je een veel duidelijker beeld.

Zo heb ik dat ook gedaan met de vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool. Ik ben op onderzoek uitgegaan naar reviews van andere cursisten. Omdat de vogelcursus van Birdbox een hele bekende online cursus is, ben ik veel ervaringen tegengekomen van andere cursisten.

Vele zijn zeer goed te spreken over Hans en Grace en hun Birdbox vogelcursus.

Hieronder lees je enkele reacties die de cursisten achter gelaten hebben:

birdbox ervaringen stefan

ervaring thomas

Wil jij ook zo’n mooie resultaten? Ga dan direct aan de slag! Meer ervaringen lezen? Lees het hier>>

Wat zijn de kosten van de vogelcursus?

Wanneer je start met een online cursus, vind je het vast erg belangrijk om van te voren te weten wat de kosten hiervan zijn. Logisch natuurlijk! Vandaar dat het bespreken van de kosten niet mocht ontbreken binnen deze review.

Ik kan je alvast verklappen, het gaat niet om een en hetzelfde bedrag. Je hebt namelijk de keuze uit 4 verschillende pakketten:

 • Papegaaienschool Online Only: Levenslange toegang tot de Papegaaienschool en het online lesmateriaal. €137,-
 • Birdbox Brons: Eenmalig €137,- met Basis DVD Pakket.
 • Birdbox Zilver: Eenmalig €177,- het complete Birdbox Papegaaienschool Zilver pakket.
 • Birdbox Goud: Eenmalig €277,- het complete Birdbox Papegaaienschool Goud pakket.
birdbox pakketten prijzen

Je ziet dat de kosten best uiteenlopend zijn. Is er een goed of fout? Nee, die is er niet. Belangrijk is dat jij iets kiest wat bij jou past en waar jij behoefte aan hebt. Beslis dit dus van te voren voor jezelf. Ik kan je wel vertellen dat het Zilver Pakket het meeste wordt gekozen door andere cursisten.

Conclusie: Is de vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool je geld waard?

We begonnen deze review met de vraag of de vogelcursus van Birdbox Papegaaienschool je geld waar is. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat dit je geld absoluut waard is.

Je gaat er ontzettend veel voor terugkrijgen. Zo kan je zelf kiezen voor welk lespakket je gaat, krijg je veel inhoudelijke informatie en bestaat de optie tot een 1 op 1 coach.

Ik denk dat je geen betere voorbereiding kan treffen op de komst van je papegaai en dat jij mogelijke gedragsproblemen direct kan oplossen. Ik raad de vogelcursus van Birdsbox Papegaaienschool echt aan!

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen