Gitaarles.nl + Michel Penterman review en ervaring
27 juli 2020 

Gitaarles.nl + Michel Penterman review en ervaring

Gitaarles.nl en Michel Penterman zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Waarschijnlijk ben jij één of beide namen op het internet tegen gekomen toen ze opzoek was naar een cursus voor online gitaarles. De cursus van Michel trok je aandacht en zodoende ben je opzoek gegaan naar een Gitaarles.nl review en wil je ervaringen van anderen lezen.

En dat is maar goed ook. Ik heb de cursus van Michel Penterman en Gitaarles.nl doorlopen. In deze eerlijke + uitgebreide review deel ik mijn mening en ervaring met de cursus gitaar spelen.

Zodoende krijg jij een eerlijk beeld over de man achter Gitaarles.nl en de inhoud van de online cursus. Hierdoor bega je geen miskoop.

Wie is Michel Penterman?

Michel Penterman is de eigenaar van Gitaarles.nl. Op de website presenteert hij zichzelf als een ervaren en deskundig gitaarleraar.

Als we bij de Kamer van Koophandel gaan zoeken naar de naam Michel Penterman komen we al snel uit bij de online gitaarleraar. Maar wat blijkt? Hij doet nog veel meer dan alleen online gitaarlessen geven (hierover later meer).

michel-penterman-review

Michel Anthonis Penterman is op 14 juni 1969 geboren te Amstelveen. In die Noord Hollandse stad woont de online gitaarleraar nog steeds.

Waarom doet hij wat hij doet?

Voordat Michel Penterman online cursussen heeft ontwikkeld, is hij leraar geweest. Op de Hogeschool van Rotterdam, NCOI Opleidingen, Hogeschool van Amsterdam en Inholland Academy heeft Michel diverse colleges gegeven én ontwikkeld. Deze colleges waren voornamelijk gericht op online marketing en business development.

Naast zijn ervaring als leraar heeft Michel ook diverse grote instanties geholpen met het implementeren van uitgebreide ICT-projecten. Zo heeft hij voor het Ministerie van Justitie een netwerk ontwikkeld en geïmplementeerd voor de aanpak van Multiprobleemgezinnen.

Voor de ING heeft hij een CorTEX systeem geïmplementeerd. Dat staat voor Community Oriented RealTime Excellence for wholesale banking.

Op een van Michels websites valt te lezen dat hij in 2009 in zwaar weer kwam vanwege de creditcrisis. Dat heeft natuurlijk te maken omdat zijn opdrachtgevers, zoals ING, ICT-projecten tijdelijk op hold zetten. Vanaf dat moment is Michel Penterman cursussen gaan ontwikkelen op basis van het boek ‘Een werkweek van 4 uur’ van Tim Ferriss.

De cursussen op Gitaarles.nl waren Michels eerste eigen online cursussen die hij verkocht. Met zijn kennis en ervaring kwam dit al snel van de grond en inmiddels bestaat de Gitaarcursus 11 jaar en zijn er meer dan 15.000 cursisten aan de slag gegaan met de training.

Michel Penterman op social media

Michel Penterman is op verschillende social media kanalen te vinden. Dat vind ik een prettige gedachte. Er zijn namelijk ook verkopers van online cursussen die niet op social media te vinden zijn. Dat komt in mijn ogen minder betrouwbaar over.

Bij Michel is dat dus niet aan de orde. Laten we eens naar zijn populariteit op zijn social media kanalen kijken.

LinkedIn

Het LinkedIn profiel van Michel Penterman is zeer compleet. Er staat enorm veel informatie op over de projecten waar hij aan gewerkt heeft in zijn carrière.

Op het platform deelt hij regelmatig interessante informatie, waardoor hij 2.989 volgers heeft. Daarnaast is hij 11 keer aanbevolen door tevreden klanten waarvoor hij gewerkt heeft.

Facebook

Op zijn persoonlijke Facebook profiel deelt Michel weinig zakelijke informatie. Zijn persoonlijke pagina zegt daarom weinig over hoe goed Michel Penterman is als online gitaarleraar.

De bedrijfspagina van Gitaarles.nl doet dat wel. Die pagina heeft namelijk 3.061 likes. Omdat Michel steeds minder met Gitaarles.nl doet, zijn andere gitaarleraren op de Facebookpagina te zien, zoals Eren Özilhan en HJ. Zij geven live gitaarlessen via Facebook. Leuk om eens te bekijken!

Twitter

Op Twitter heeft Michel 1.336 volgers. Hij deelt op zijn persoonlijke Twitter profiel veel informatie over de gitaarlessen, maar ook veel persoonlijke berichten verschijnen op zijn Twitter tijdlijn.

YouTube

Het YouTube kanaal van Gitaarles is op 30 maart 2007 opgericht. Dat is 2 jaar voordat Michel zijn website Gitaarles.nl oprichtte. Voor die tijd gaf Michel Penterman gitaarles uitsluitend via zijn YouTube video’s.

Op het platform heeft Gitaarles 10,7 K abonnees en ruim 4,5 miljoen weergaven. Dat zijn ontzettend goede cijfers.

Er worden nog regelmatig nieuwe video’s op het kanaal geplaatst. Echter is in deze video’s Michel niet meer te zien. Het zijn anderen, zoals Eren en HJ, die te zien zijn in de video’s met gitaarlessen op YouTube.


Dit is een van de video’s met HJ.

Mijn Michel Penterman review + ervaring

Ik volg Michel Penterman al een behoorlijk tijdje. Daarnaast heb ik zijn cursus aangeschaft en gevolgd. Hieronder deel ik mijn review + ervaring met Michel Penterman.

Als je Michel Penterman nu op gaat zoeken op social media en vervolgens ga je de cursus volgen moet je niet schrikken. De Michel die je ziet in de video’s van de Online Gitaarles cursus is 11 jaar jonger dan die op social media.

michel vroeger en nu

Michel vroeger (2009) en nu (2020)

Ik moet zeggen dat Michel zijn cursussen met grote zorg in elkaar heeft gezet. Je ziet dat hij 11 jaar geleden vol overgave gewerkt heeft aan de video’s en extra ondersteuning voor zijn gitaarcursus.

In de video’s praat Michel rustig en vertelt hij duidelijk wat hij wil vertellen. Dit doe hij stap-voor-stap, zodat je niet opeens mega veel informatie op je af krijgt gevuurd. Ik kan niet anders zeggen dan dat Michel een goede online gitaarleraar is.

Ervaringen van anderen

Naast mijn Michel Penterman review is het belangrijk om te weten wat anderen van hem vinden. Ik heb daarom op het internet gezocht naar Michel Penterman ervaringen, recensies en meningen. Op deze pagina van Gitaarles.nl vind je er enkele die Michel zelf verzameld heeft.

Persoonlijk kijk ik altijd liever verder dan dergelijke pagina’s. Het is goed om op zo’n pagina te kijken, alleen onthoudt dat een verkoper de negatieve verhalen er niet op zal delen (in de meeste gevallen).

In de Gitaarles.nl community, waar je toegang tot krijgt bij aanschaf van de cursus, lees ik enkele minder positieve ervaringen met Michel Penterman.

  • Benno heeft al 2 keer de vraag gesteld om advies te krijgen, maar daar heeft hij geen reactie op gehad.
ervaring-michel-Penterman
  • Christel vraagt om haar geld terug, een garantie die geboden wordt bij aanschaf van de cursus, maar krijgt geen reactie van Michel.
michel-penterman-recensie

Over het algemeen is Michel niet meer actief in zijn eigen Gitaarles.nl community. Dat is jammer, want hij deelde er eerst veel leuke en informatieve berichten. En ik kan begrijpen dat klanten hierdoor een minder positieve ervaring met Michel Penterman hebben.

De community van zijn concurrent, GitaarlesvanKoen.nl van Koen Snoek, is veel levendiger.

Gitaarles.nl

Zoals je hierboven uit de Michel Penterman review hebt kunnen opmaken is Gitaarles.nl zijn website. Op die website staan veel blogartikelen over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met gitaar spelen. Naar schatting staan er meer dan 200 blogs op de website.

Naast de blogs worden de cursussen van Gitaarles.nl verkocht op de website.

Gitaarles.nl community

Zoals ik eerder in deze Gitaarles.nl review aanhaalde is Michel Penterman niet meer actief in zijn eigen community. Ook is hij niet meer actief op YouTube, maar hebben anderen dat voor hem overgenomen.

Op zijn persoonlijke website, Michelpenterman.com, schrijft hij dat hij vanaf 1 februari 2020 leiding gaat geven aan de duurzame scale up Boeren van Amstel. Hierdoor is hij niet meer actief als consultant en trainer in zijn online cursussen.

Dat verklaart natuurlijk veel over de negatieve ervaringen met Michel Penterman in de Gitaarles.nl community. In totaal telt die community 15.373 gebruikers. Dat is gigantisch veel.

Alleen het aantal berichten valt dan weer erg tegen. Dat wijst erop dat het geen actieve community is. En dat is jammer, want een actieve community is een ware toevoeging bij een online cursus zoals online gitaarlessen van Michel.

Gitaarles.nl in de media

Michel Penterman is in het verleden met Gitaarles.nl diverse keren in het nieuws gekomen. Tenminste, dat is wat hij beweerd op de verkooppagina. Maar is dat ook zo? Ik zocht het uit.

Tijdens een radio interview van NOSop3 werden hem vragen gesteld over het geven van gitaarles via het internet.


Om geld in te zamelen voor Serious Request heeft Michel 22 december 2018 het ‘wereldrecord Kampvuurliedjes Zingen en Spelen Indoor’ georganiseerd. En dat heeft hij gehaald! Op RTVA lees je het complete artikel.

Op 6 november 2013 is Michel Penterman naar eigen zeggen geïnterviewd door Editie NL (RTL 4). In het interview besprak Michel hoe je Google Helpouts kunt gebruiken om 1 op 1 coaching mogelijk te maken. Dit was een techniek die hij destijds toepaste met zijn Gitaarles.nl cursussen.

Met een artikel over Michel als duizendpoot verscheen Michel in De Telegraaf. Helaas is het artikel niet online terug te vinden, wat het een stuk makkelijker te lezen had gemaakt.

michel-penterman-de-telegraaf

Kortom: Michel Penterman is wel degelijk in deze media verschenen, en dat maakt hem erg betrouwbaar.

Mijn Gitaarles.nl review + ervaring

Natuurlijk is deze Gitaarles.nl review niet compleet zonder mijn eigen ervaring en recensie over de online gitaarlessen van Michel Penterman te delen.

De cursus is door Michel in 2009 ontwikkeld. Daarna heeft hij er nog wel toevoegingen en uitbreidingen op gedaan, maar de cursus is redelijk verouderd. Dit hoeft niet per se een slecht ding te zijn. Wat betreft inhoud is de cursus nog goed up-to-date. De techniek voor het bespelen van een gitaar verandert immers niet.

Helaas laat de vormgeving van de cursus de wensen over. Die is gedateerd en komt wat oud over. Persoonlijk vind ik het dan niet prettig om de lessen te volgen.

Daarnaast is het voor mij een enorme afknapper dat de community niet actief is, en dat Michel zelf geen aandacht meer besteed aan Gitaarles.nl. Hij heeft zichzelf toegelegd op het leiden van het initiatief Boeren van Amstel.

In mijn ogen zijn er daarom betere online gitaarcursussen dan die van Michel Penterman. Persoonlijk vind ik de gitaarcursussen van Gitaarles van Koen erg goed. In mijn Gitaarles van Koen Snoek review lees je mijn uitgebreide mening.

Ervaringen van anderen

Eerder in deze review hebben we gekeken naar de ervaringen van anderen met Michel Penterman. Daarbij deelde ik de pagina met reviews en aanbevelingen op de website van Gitaarles.nl.

Op die pagina zijn natuurlijk ervaringen van anderen te vinden. Echter, dat vind ik niet betrouwbaar genoeg. Ik kijk daarom liever ongecensureerde ervaringen.

  • Irene deelt in de community dat ze het nog steeds lastig vindt, maar ze ziet verbetering en vind het erg leuk.

gitaarles.nl-ervaringen

  • Embert deelt deze video waarbij hij het geleerde in de praktijk brengt voor zijn overleden hond

  • Wies deelt haar ervaring via een videobericht
gitaarles-michel-recensie

Kortom de ervaringen van deze mensen zijn positief te noemen. Dit is natuurlijk afgezien van de negatieve ervaringen die mensen hebben met Michel Penterman, zoals eerder in deze review is behandeld.

Cursussen van Gitaarles.nl

In deze review heb ik het meerdere malen gehad over de verschillende cursussen van Gitaarles.nl. Maar als je de website van Gitaarles.nl een beetje bekijkt zie je dat er maar 1 cursus verkocht wordt. En dat klopt…

…Totdat je hebt ingelogd bij Gitaarles.nl. Na het inloggen zie je namelijk dat de cursus die verkocht wordt als één cursus bestaat uit 3 onderdelen, namelijk:

  • Basiscursus: gitaarles voor beginners
  • Vervolgcursus: tokkelen bij het kampvuur
  • Gevorderdencursus: barré akkoorden in een band
gitaarles.nl-cursussen

Na het inloggen bij Gitaarles.nl zie je dat er nog 4 andere cursussen aangeboden worden. De Gitaarsolocursus voor akoestische, elektrische en Western gitaar en Special: gitaartabs leren spelen cursussen promoot Michel voor HJ de Jong, iemand die Michels Facebookpagina voorziet van content.

De andere 2 cursussen zijn wel van Michel, alleen hier wordt niet veel aandacht aan besteed.

En Michel heeft ook een proefcursus van 7 dagen. In deze cursus kan je een indruk krijgen wat je kunt verwachten van de cursussen van Gitaarles.nl. 

Wat is de prijs?

Om toegang te krijgen tot de cursus van 3 onderdelen – basiscursus, vervolgcursus en gevorderdencursus – betaal je een maandelijks bedrag. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van welke abonnement je kiest.

Je kan een abonnement voor 3, 6 en 12 maanden afsluiten. In de tabel hieronder zie je wat de prijs is van iedere vorm om de Gitaarles.nl cursus te volgen:

VormTotaalprijsPrijs per maand
3 maanden€ 29€ 9,67
6 maanden€ 49€ 8,17
12 maanden€ 69€ 5,75

Als het abonnement van bijvoorbeeld 3 maanden afgelopen is wordt het automatisch verlengd met 3 maanden. Indien je wilt stoppen met het abonnement stuur je een mailtje naar info@gitaarles.nl.

Garantie

Bij aankoop van de Gitaarles.nl cursus krijg je een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dankzij die garantie krijg je 14 dagen de tijd om te kijken of de online gitaarcursus je bevalt.

Bevalt de cursus niet? Dan stuur je Michel een mailtje en zou je het volledige aanschafbedrag terug moeten krijgen. Helaas hebben we gezien dat dit niet voor iedereen altijd even snel geregeld is.

Tevens is 14 dagen de minimale wettelijke termijn die een uitgever van cursussen moet bieden als bedenktermijn.

Conclusie: Online Gitaarles.nl van Michel Penterman kopen?

Zoals je in deze Online Gitaarles van Michel Penterman review hebt kunnen lezen ben ik niet laaiend enthousisant over de cursus. Ondanks dat de inhoud goed is, is de vormgeving erg verouderd. En het feit dat Michel Penterman zelf niet meer actief is vind ik een grote afknapper.

Ik raad het daarom niet aan om met Online Gitaarles van Michel Penterman te starten.

Een beter alternatief vind ik Gitaarles van Koen Snoek. Hij heeft een actieve community, en is zelf erg gepassioneerd bezig met het door ontwikkelen van zijn cursus. Hierdoor worden de trainingen regelmatig vernieuwd.

In mijn Gitaarles van Koen Snoek review lees je er meer over. 

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen