Geweldig goed worden in bloggen? Mijn ‘Ik wil bloggen’ review
09 maart 2021 

Geweldig goed worden in bloggen? Mijn ‘Ik wil bloggen’ review

Bloggen: het is voor meer en meer mensen een hobby óf zelfs een verdienmodel. Als jij ook met jouw blog geld wilt verdienen, moet je echter van goeden huize komen. Het is namelijk niet zo ‘logisch’ dat je geld met jouw blog gaat verdienen.

Is het wel jouw grote droom om met jouw blog geld te verdienen? Dan biedt het e-book ‘Ik wil bloggen’ van Esmee Lifestyle mogelijk dé oplossing voor jou. In deze Ik wil bloggen review vertellen wij je graag meer over dit e-book én over Esmee!

Het e-book ‘Ik wil bloggen’ in vogelvlucht

In dit e-book, geschreven door Esmee, staat één onderwerp centraal: bloggen. Dit is eigenlijk het schrijven van blogartikelen, waarbij je bijvoorbeeld jouw mening, ervaringen of vakantieavonturen kunt delen.

In totaal bestaat dit boek uit maar liefst 44 pagina’s. Per pagina vind je onwijs veel nuttige informatie; bovendien leest het boek bijzonder lekker weg. Enerzijds komt dit door de prettige schrijfstijl van Esmee, terwijl anderzijds ook de lay-out van het boek dik in orde is.

Verder zijn wij van mening dat het boek goed te begrijpen is. Zodra je het boek doorgenomen hebt, ben je eigenlijk in staat om succesvol te bloggen. Je weet hoe je artikelen moet schrijven, je weet hoe je jouw eigen blog kunt maken én je leert ook hoe je voor andere bedrijven kunt gaan bloggen.

Wat dat precies betekent? Nou, in dat geval ga je blogs van andere bedrijven op jouw website plaatsen. Je vraagt daar een bepaald tarief voor, waardoor je een (flink) inkomen op kunt gaan bouwen. Dit kun je combineren met het uitwerken van jouw eigen onderwerpen op jouw blogwebsite; op die manier kun je dus meerdere inkomstenbronnen gaan creëren!

Wie heeft het e-book ‘Ik wil bloggen’ geschreven?

Eerder in deze Ik wil bloggen review hebben wij de naam van de schrijver al laten vallen: Esmee. Maar, wie is Esmee nou precies? Die vraag stelden wij onszelf ook, waarna wij op onderzoek zijn gegaan. Op de website van Esmee Lifestyle vonden we al snel het antwoord.

Esmee Bos is een jonge dame die op 10 juli 2013 haar eerste blogartikel online plaatste. Dit deed zij op haar website ‘Esmee Lifestyle’. Deze website is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire website.

esmee bos review

Esmee Bos (schrijfster 'Ik wil bloggen')

Op haar website deelt Esmee haar eigen ervaringen, maar zij bespreekt ook bijvoorbeeld haar favoriete beautyproducten.

In de afgelopen jaren heeft Esmee met haar bedrijf een mooie groei door weten te maken. Sinds januari 2019 is ze zelfs fulltime met haar eigen blog bezig. Ondertussen probeert ze ook nog andere mensen te helpen; dat doet ze bijvoorbeeld met dit e-book. Verder heeft Esmee ook nog een uitgebreide SEO cursus ontwikkeld. In deze cursus bespreekt Esmee hoe je een website op kunt bouwen én kunt optimaliseren.

Wat vinden wij van Esmee Bos?

Het verhaal van Esmee klinkt bij ons heerlijk in de oren. Waarom? Omdat wij het mooi vinden dat een jonge dame in het diepe gesprongen is. Zij is gewoon met haar eigen blog begonnen en heeft haar blog in de afgelopen jaren flink uit weten te bouwen.

Doordat ze ondertussen ook nog specialistische opleidingen gevolgd heeft, is zij uitgegroeid tot een ware lifestyle blogger. Een blogger waarvoor ook meer en meer bedrijven aan de deur kloppen.

De slogan van Esmee is ‘never stop dreaming’. Deze slogan is op haar hele leven van toepassing, zoals ze op haar eigen website beschrijft. Daarbij geeft ze ook het volgende aan: wees niet bang om dingen uit te proberen! In die woorden kunnen wij ons alleen maar vinden.

Esmee in de media

In de afgelopen jaren is Esmee Timmer flink aan de weg aan het timmeren. Zo heeft zij recent meegedaan aan een podcast, heeft een speciaal item over haar in de ‘BN DeStem’ gestaan en is ze ook nu en dan op YouTube te vinden.

Onlangs heeft Esmee Bos ook een interview gedaan met Jerik van Nuenen van Puur Mindset Academy. Hieronder kan je het interview bekijken.


Het mag duidelijk zijn: Esmee is in trek en dat geldt ook zeker voor haar e-book ‘Ik wil bloggen’.

Inhoud van het e-book ‘Ik wil bloggen’

In deze Ik wil bloggen review heb je kunnen lezen door wie dit boek geschreven is. Dat is belangrijke informatie, maar de inhoud van het boek is uiteraard nog een stuk belangrijker. Om je een duidelijke indruk van de inhoud van dit boek te kunnen geven, hebben wij de hoofdstukken voor je op een rijtje gezet:

 • 1: Start met jouw eigen blog
 • 2: Blog installeren
 • 3: De blog basis
 • 4: Privacy
 • 5: Artikelen schrijven
 • 6: Sociale Media
 • 7: Sharing is caring
 • 8: Samenwerkingen
 • 9: Tarieven
 • 10: Blijven groeien
 • 11: Extra inkomsten
inhoud ik wil bloggen ebook esmee
Scherm waar je 'Ik wil bloggen' kunt downloaden (na aanschaf)
Het mag duidelijk zijn; het e-book is uitgebreid opgesteld. In onze ogen is de opbouw van dit boek ook super logisch te noemen. Het boek begint eigenlijk bij de basis, waarna gaandeweg meer en meer op de diepte ingegaan wordt. Zo worden tal van belangrijke details besproken én deelt Esmee ook veel van haar eigen ervaringen.

Met name dat laatste is in onze ogen een belangrijk voordeel. Als je dit boek doorleest, merk je aan alles dat Esmee een absolute kenner is. In onze ogen is het in ieder geval een dik pluspunt dat Esmee zelf een ervaringsdeskundige is.

Uitgebreide opbouw

Op basis van haar ervaringen heeft ze ook bewust voor een uitgebreide opbouw gekozen. Zoals je in de bovenstaande lijst met hoofdstukken ziet, wordt eigenlijk geen onderwerp níet besproken.

Daarnaast zijn de hoofdstukken ook nog uitgebreid opgebouwd, zoals uit onderstaand lijstje blijkt. In dit lijstje vind je namelijk alle subhoofdstukken van hoofdstuk 3 ‘De blog basis’:

 • 3.1. Wat staat er op de homepagina?
 • 3.2. Een over mij pagina schrijven
 • 3.3. Een contactpagina toevoegen
 • 3.4. Een contactformulier en andere plugins
 • 3.5. Statistieken bijhouden
recensie ebook esmee lifestyle

Dit hoofdstuk is wat ons betreft typerend voor de gehele inhoud van het e-book. Uitgebreid, veelzijdig en bovendien van een hoge kwaliteit. Bovendien geeft dit boek je echt duidelijke handvatten om met jouw eigen blog te starten.

Bonussen bij het Ik wil bloggen e-book

Als je dit e-book gaat bestellen, hoef je geen rekening te houden met bonussen. Alle relevante informatie vind je namelijk in dit boek al terug. Eventuele bonussen zouden daardoor eigenlijk overbodig of onnodig zijn. Een terechte keus van Esmee om géén bonussen toe te voegen!

Voor wie is het boek Ik wil bloggen geschikt?

Wil jij graag met jouw eigen blog beginnen? Dan is dit e-book simpelweg voor jou op het lijf geschreven.

Dat is ook het geval als je zit te twijfelen over het starten van jouw eigen blog.

Dankzij dit boek krijg je in ieder geval duidelijke indrukken van het opstarten van een blog, het bijhouden van een blog en alles waar je rekening mee moet houden.

Onze Ik wil bloggen review + ervaringen

Zelf hebben wij het boek Ik wil bloggen gekocht én van A tot Z door genomen. Over het algemeen kunnen we het volgende stellen: wij zijn onder de indruk van dit boek.

Aan de ene kant komt dit door de inhoud van het boek. De inhoud is van een hoog niveau en is geschreven door een ervaringsdeskundige. Je kunt er daardoor van uit gaan dat de informatie kloppend is én dat de tips ook een daadwerkelijke meerwaarde hebben.

Tevens zijn wij van mening dat dit boek heerlijk leest. Het boek is niet alleen perfect opgemaakt, maar kent ook het juiste lettertype en de juiste tone of voice. Al met al zijn wij super te spreken over dit e-book van Esmee!

Ervaringen van anderen

Zijn andere lezers ook te spreken over dit boek? Ja, dat is zeker het geval. Op het internet kwamen wij meerdere beoordelingen tegen; eigenlijk alle beoordelingen zijn (super) positief te noemen.

Dat blijkt ook uit onderstaande beoordelingen, welke in onze ogen veelzeggend zijn voor dit e-book:

ervaringen ik wil bloggen ebook
Ervaringen van anderen met het ebook van Esmee Bos

De beoordelingen van andere mensen sluiten in ieder geval prima op onze eigen beoordelingen aan. Ook veel andere lezers zijn dus zéér te spreken over het Ik wil bloggen boek van Esmee!

De prijs

Heb je interesse om dit boek aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat dit boek gunstig geprijsd is. Voor dit boek betaal je namelijk een bedrag van slechts 19,99 euro; in onze ogen is dat echt een schijntje te noemen.

Garantie

Zoals bij alle andere online bestellingen heb je ook bij dit boek een bedenkperiode van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kun je een mailtje sturen naar Esmee.

Ze maakt dan het volledige aanschaf bedrag terug op je rekening. Hierdoor loop je geen enkel risico.

Conclusie: het e-book Ik wil bloggen kopen?

Aan het einde van deze Ik wil bloggen review kunnen wij maar één ding concluderen: Dit boek is de aanschaf méér dan waard.

Het digitale boek van Esmee Bos is uitgebreid, het boek bevat heel veel waardevolle informatie en het boek leest lekker door.

Bovendien vinden wij de prijs echt subliem. Voor 20 euro kun jij waardevolle en de juiste kennis op doen, waarna je direct succesvol met jouw blog kunt beginnen. Via de onderstaande button schaf je dit boek direct voordelig aan!

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen