Master Pinterest als een pro review
29 april 2021 

Master Pinterest als een pro review

De invloed van social media blijft maar toenemen. Dat heeft als resultaat dat steeds meer bedrijven zich ook gaan focussen op promotie via deze kanalen. Pinterest is daar een kanaal met bijzonder veel potentieel. Waarschijnlijk ben jij benieuwd naar dit potentieel. Zodoende ben je bij deze Master Pinterest als een pro review terecht gekomen.

Social media is vaak effectiever dan een andere vorm van marketing omdat het op die manier erg eenvoudig is om de doelgroep te bereiken. Toch zijn lang niet alle ondernemingen hierin succesvol. De aanpak is in veel van die gevallen dan ook niet de juiste, omdat bedrijven zich zonder enige kennis maar meteen vol inzetten op die manier van promotie.

Om dit te voorkomen, zijn er cursussen ontwikkeld. Eén van deze cursussen is de cursus Master Pinterest als een pro. Met deze cursus leer jij hoe je een succesvolle strategie kunt ontwikkelen voor marketing op het social media platform Pinterest. In deze review kijken we naar deze cursus.

Mijn Master Pinterest als een pro recensie

Zelf ben ik ook ondernemer en ben ik begonnen met een eigen bedrijfje. Ik merkte dat het aan het begin best lastig kan zijn om klanten te trekken, aangezien zij vaak op zoek zijn naar een al bekend bedrijf en een beetje angstig zijn voor wat nieuws. Tevens had ik door dat het promoten van mijn bedrijf wel eens duur uit zou kunnen vallen.

Om die reden ben ik mij ook gaan focussen op social media. Een aantal social media platformen hebben ongekend veel gebruikers, waardoor je makkelijk in contact kunt komen met de doelgroep. Echter wist ik niet zo goed hoe ik moest beginnen.

Op Instagram en Twitter liep het niet zo lekker en het aantal volgers was ook niet om over naar huis te schrijven. Het aantal bezoekers naar mijn website bleef hetzelfde. Mijn strategie was niet goed en ik wist dat ik dat moest veranderen. Echter had ik geen idee hoe.

Daarom ben ik op internet gaan zoeken naar middelen om mij hierbij te helpen. Op een gegeven moment kwam ik toen een cursus over Pinterest tegen. Op dit social media platform was ik nog niet actief, dus hier konden kansen liggen. Omdat ik nog steeds ambitie had met mijn bedrijfje, heb ik toen besloten om de cursus Master Pinterest als een pro te gaan volgen.

Wie is de ontwikkelaar van de cursus Master Pinterest als een pro?

Om een indruk te krijgen van of een cursus goed en betrouwbaar is of niet, is het altijd goed om even te kijken naar wie de cursus heeft ontwikkeld. Daarom heb ik hier ook een beetje onderzoek naar gedaan, alvorens ik de cursus ben gaan volgen.

De ontwikkelaar van de cursus Master Pinterest als een pro is Arlette Dijkstra van Pincreative. Omdat dit mij dit op het eerste gezicht niks zei, ben ik op Google naar haar gaan zoeken. Wat mij opviel, was dat er meteen de mogelijkheid tevoorschijn komt om contact met haar op te nemen. Dit schept toch wel enigszins wat vertrouwen.

arlette dijkstra master pinterest als een pro

Na het bekijken van haar social media heb ik wel een positief gevoel ontwikkeld over de persoon achter de cursus. Wat verder ook nog opviel, was dat zij bijvoorbeeld ook gastblogger is geweest bij IMU, een welbekend internet marketing bedrijf. O.a. bekend van De Online Marketing Tornado

Tenslotte is mij nog opgevallen dat de verhalen die op internet staan over Arlette eigenlijk allemaal positief zijn. Er wordt vaak aangegeven dat zij vaak ook ruimte vrijmaakt voor persoonlijke aandacht.

Al met al heb ik een positief gevoel ontwikkeld over de ontwikkelaar van de cursus. Ik denk daardoor dat de cursus op zichzelf ook wel de moeite waard is.

Wat houdt de cursus Master Pinterest als een pro precies in?

Zoals bij bijna iedere cursus wordt er van tevoren een belofte gemaakt. Bij de cursus Master Pinterest als een pro is deze belofte dat jij een continue stroom van bezoekers naar jouw website ontwikkeld door middel van een goede Pinterest strategie. Het is altijd maar afwachten of de belofte kan worden nagekomen. Immers, iedere mooie belofte kan ook te mooi blijken om waar te zijn.

Bij de cursus Master Pinterest als een pro ga je dus aan de slag om een goede strategie te ontwikkelen voor marketing op Pinterest. Door middel van die strategie trek jij dan meer klanten.

De cursus is ‘straight to the point’ en daarom leer jij alleen wat nodig is, en niet ook nog over allerlei bijzaken. Je krijgt toegang tot videolessen die jouw stap voor stap leren hoe jij een goed en professioneel Pinterest account op kunt zetten.

online pinterest cursus inhoud

Na de afloop van een video les wordt er gelijk een opdracht gegeven, zodat jij meteen aan de slag kunt. Daarnaast leer je over alle tools om jouw Pinterest account een zo groot mogelijk succes te laten worden.

In totaal bestaat de cursus uit 45 korte, duidelijke en zeer waardevolle videolessen. Deze zijn verdeeld over 14 modules. Er zitten hier geen deadlines aan verbonden, waardoor je op jouw eigen tempo de cursus kan afwerken.

Naast de video’s krijg je als je de cursus besluit te volgen ook de toegang tot de community, waar jij altijd terecht kunt met eventuele vragen. Een andere manier om vragen te stellen is door middel van de zogeheten maandelijkse coaching calls.

Voor wie is de cursus Master Pinterest als een pro geschikt?

Steeds meer mensen maken gebruik van social mediakanalen. Het draait in de hedendaagse maatschappij steeds meer om volgers, likes, enzovoort. Daarnaast is het aantal gebruikers van de platformen nu al enorm groot, waardoor het potentiële bereik ook heel groot is.

Daarom zie je ook een trend dat sinds social media steeds populairder wordt, er hier ook steeds meer op wordt geadverteerd, in een poging om klanten te trekken. Echter is het zo dat niet ieder bedrijf een succesvolle strategie hiervoor heeft. Dat is niet erg, maar wel jammer als er iets wordt geïnvesteerd en dit uiteindelijk geen tot weinig resultaat op blijkt te leveren.

De cursus Master Pinterest als een pro is bedoeld voor iedereen die graag via social media meer bezoekers wil trekken, en daarmee ook (potentiële) klanten. De focus ligt hierbij op het platform Pinterest, zoals de naam van de cursus eigenlijk al weggeeft. De mogelijkheden van marketing via social media zijn zeer groot, dus een cursus die speciaal is ontwikkeld om dit onder de knie te krijgen is een zeer waardevol hulpmiddel.

Daarnaast is de cursus ook voor ondernemers die niet per sé op zoek zijn naar bezoekers voor de website, maar die gewoon moeite hebben met het vinden van klanten.

Waarom richt de cursus zich specifiek op Pinterest?

Aan het begin heb ik mij afgevraagd waarom de cursus zich nou specifiek richt op Pinterest. Ik zou namelijk eerder verwachten dat de focus op bijvoorbeeld Instagram zou liggen, omdat dit wellicht iets meer voor de hand ligt. Toch werd dit vraagstuk mij na enig onderzoek ook duidelijk.

De invalshoek van Pinterest is namelijk heel anders dan die van andere sociale media platformen.
Het is namelijk een soort platform waar gebruikers en bedrijven hun interesses kunnen delen en promoten met afbeeldingen en video’s. Dat is anders dan bijvoorbeeld Instagram, waar het veelal gaat om de mooiste selfies en de meeste likes.

Op de site van de cursus zelf staat dat mensen op Pinterest zitten omdat ze op zoek zijn naar mooie, leuke en inspirerende dingen. Ze zijn dan bijvoorbeeld op zoek naar een droomhuis of droomreis.

Als jij zo’n inspirerende factor kan worden op Pinterest, heb je de mogelijkheid om veel klanten te trekken. De cursus Master Pinterest als een pro helpt jou om hiervoor een strategie te ontwikkelen. Direct aan de slag? Start hier>>

Mijn ervaring met de cursus Master Pinterest als een pro

Van tevoren ben ik altijd wat sceptisch als ik geld ga uitgeven voor een cursus. Ik moet zeggen dat dit met deze cursus ook het geval was. Echter door het onderzoek naar de cursus dat ik vooraf heb gedaan, heb ik ten opzichte van de cursus een positieve houding ontwikkeld die mijn scepsis grotendeels weg had genomen. Omdat ik meer klanten nodig had voor mijn eigen bedrijfje, wilde ik het liefst zo snel mogelijk met de cursus beginnen.

Toen ik eenmaal was begonnen met de cursus, beviel het eigenlijk meteen. Het is goed overzichtelijk en door middel van de opdrachten die je krijgt kan je meteen de theorie die jij hebt geleerd toepassen in de praktijk. De lengte van de video’s is aan de korte kant, maar eigenlijk is dat heel fijn. Zo kan je makkelijk de concentratie behouden en haak je dus niet snel af, waardoor je alle theorie ook daadwerkelijk meekrijgt.

In totaal ben ik ongeveer een maand bezig geweest met het afronden van de cursus. Op zich beviel de cursus erg goed en alles was duidelijk, Wat erg fijn was, is dat wanneer jij vragen hebt, je deze snel beantwoord kunt krijgen.

Mijn resultaten

Echter draait het er uiteindelijk natuurlijk om of de belofte die aan jou gedaan is ook nagekomen is. Ik spreek uit eigen ervaring dat deze cursus deze belofte zeker is nagekomen. Nog tijdens de cursus zag ik het aantal bezoekers naar de website van mijn bedrijfje toenemen.

Na het afronden van de cursus bleef deze stijgende lijn zich voortzetten. Het verschil in bezoekers voor de cursus en na de cursus is erg groot.

Ik heb na de cursus maar liefst 35% meer verkeer naar mijn website dan voor de cursus! Voor mij persoonlijk was de cursus dus het geld meer dan waard.

Wat vinden anderen van de cursus Master Pinterest als een pro?

Om te weten of een cursus daadwerkelijk goed en betrouwbaar is, kijk ik altijd ook even naar de ervaringen van andere mensen.

Wat mij opviel, is dat er bijna alleen maar positieve geluiden zijn te horen over de cursus Master Pinterest als een pro. Op Trustpilot krijgt de cursus een beoordeling van 4,3 van de 5 maximale sterren. Voor een cursus is dat een hele goede beoordeling.

Ook als je de verhalen van mensen leest die ze geven bij hun beoordelingen zijn de geluiden positief. Iedereen lijkt hetzelfde als ik ervaren te hebben. Dat wil zeggen een duidelijke, overzichtelijke cursus die door een duidelijke structuur toewerkt naar het einddoel.

ervaringen master pinterest als een pro cursus

master pinterest cursus review

recensie arlette dijkstra cursus

Meer ervaringen lezen? Bekijk het hier>>

Daarnaast vond iedereen ook dat het fijn is dat je ook daadwerkelijk ergens terecht kan met jouw vragen en hier ook snel antwoord op krijgt.

Tevens zijn er ook grote bedrijven die gebruik hebben gemaakt van Master Pinterest als een pro. De ontwikkelaar heeft namelijk bedrijven als NPO-Zapp, Riviera Maison en Sanitairwinkel ook geholpen met hun strategie. Dit zegt natuurlijk veel over de kwaliteit van de Pinterest cursus.

De prijs

De Pinterest cursus van Arlette Dijkstra heeft een prijs van € 697 exclusief BTW. Of € 717 als je in 3 termijnen wilt betalen.

Dit vond ik op het eerste gezicht een flink bedrag voor een cursus. Echter, ben ik ook andersom gaan redeneren; wat levert het me op? De 35% klantenstijging heeft de investering dubbel en dwars terugbetaald.

Wat zou een omzetstijging van 35% voor jouw bedrijf betekenen? Reken dan maar uit wat je met het volgen van de cursus gaat verdienen.

Garantie

Arlette hanteert een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Als je alle lessen gevolgd hebt, en je hebt een goede reden waarom je de Pinterest cursus niet zijn geld waard vind, krijg je het volledige aanschaf bedrag retour.

garantie

Zo loop je geen enkel risico.

Conclusie: Master Pinterest als een pro kopen?

De cursus Master Pinterest als een pro kan hierbij helpen en helpt jou om meer klanten te trekken door middel van Pinterest. Met deze cursus heb jij een grote kans op een verbeterd resultaat, gezien de resultaten die anderen al hebben geboekt.

In de cursus zitten korte, maar zeer waardevolle video’s om je op een leuke en interessante manier bekend te maken met het halen van klanten uit Pinterest. Bij mij heeft het gezorgd voor een omzetgroei van 35%. Dat is gigantisch!

Dankzij de omzetgroei heb ik het cursusgeld dubbel en dwars terugverdiend. Wat gaat de cursus jou opleveren? Ik raad de cursus van harte aan!

Ga direct aan de slag via deze link. En onthoud; dankzij de 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie loop je geen enkel risico.

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen