Online Cursus Minimalisme review + ervaringen (Sven Poldervaart)
23 juni 2020 

Online Cursus Minimalisme review + ervaringen (Sven Poldervaart)

Twijfel je om de Online Cursus Minimalisme te kopen? Waarschijnlijk wel. Je bent de cursus om meer tijd, ruimte en vrijheid in je leven te creëren tegengekomen. De cursus trok je aandacht, en je bent opzoek gegaan naar ervaringen, reviews en recensies van anderen met de Online cursus Minimalisme.

Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. En dat is maar goed ook. De Minimalisme stroming wordt de laatste jaren steeds populairder. Steeds meer mensen stappen af van de materialistische mindset die er door de jaren ingeslopen is.

Het draait er overigens bij minimalisme niet om dat je zoveel mogelijk spullen weggooit. Dat is een misopvatting van veel startende minimalisten. Kort gezegd is Minimalisme het bewust minimaliseren van dingen die je ongelukkig maken zodat je tijd, ruimte en vrijheid hebt om de dingen die je gelukkig maken te maximaliseren.

Met de stijgende populariteit van het Minimalisme poppen overal op het internet Minimalisme trainingen en cursussen op. Lang niet allemaal zijn deze trainingen waardevol. Hoe zit dat met de Minimalisme cursus van Happy With Yoga? Ik kocht de training van Sven Poldervaart van Happy With Yoga, en ging ermee aan de slag. Op deze pagina lees je mijn uitgebreide review en ervaring met de training.

Online Cursus Minimaliseren in vogelvlucht

De Online Cursus Minimaliseren bestaat uit ebooks, opdrachten, video’s, audio-opnamen en PDF-bestanden. Zoals de naam al verklapt is het een 100% digitale cursus. Je krijgt toegang tot de Happy With Yoga Academy waar je alle bestanden van de Minimalisme training terugvindt.

Sven heeft zijn cursus opgedeeld in 4 modules, welke stapsgewijs van extern minimalisme naar intern minimalisme toewerken. Zo werk je stap-voor-stap aan het bereiken van het hoogste doel van minimaliseren. De 4 modules in de Minimalisme cursus zijn:

 1. Ontspullen: De meeste niet-minimalisten denk dan Minimalisme puur gaat om het wegdoen en opruimen van zoveel mogelijk spullen. Ondanks dat ontspullen onderdeel is van minimalisme, draait het er niet puur om. Het is slechts een eerste stap. Ontspullen is niet het ongecontroleerd wegdoen van spullen. Het is heel bewust beoordelen welke spullen jou wel en niet gelukkig maken op de lange termijn. Daar gaat deel 1 van deze module over. Deel 2 gaat over het herinrichten van de ‘ontspulde’ ruimte, zodat je een positieve sfeer creëert.
 2. Consuminderen: Vaak kopen we spullen uit een opwelling, ook wel impulsaankoop genoemd. Veel van deze impulsaankopen dragen niet bij aan je geluk op de lange termijn. In deze 2e module leer je met praktische hulpmiddelen bewuste keuzes te maken voor het wel of niet kopen van spullen. Het is namelijk niet zo dat je niets meer mag kopen als je aan het minimaliseren bent. In deel 2 van de module leer je de financiële voordelen van consuminderen, en de manier waarop je meer grip krijgt op je financiën.
 3. Versimpelen: Bewuste en onbewust ben je door de jaren heen meerdere verplichtingen, gewoontes en overtuigingen gaan aannemen. Grote kans dat lang niet alle van deze verplichtingen, gewoontes en overtuigingen bijdragen aan jouw geluk op lange termijn. In module 3 leer je jouw verplichtingen, gewoontes en overtuigingen te prioriteren en waar nodig te schrappen. In deel 2 wordt er aandacht gelegd op het digitaal minimaliseren, aangezien een smartphone voor ontzettend veel ongezonde prikkels zorgt.
 4. Bewustwording: Na het doorlopen en uitvoeren van module 1 tot en met 3 is er meer ruimte, tijd en vrijheid ontstaan in je leven. Het is belangrijk om dat niet te verspillen en te vervallen in oude gewoontes. In deel 1 van module 4 leer je om focus te ontwikkelen voor wat belangrijk is voor duurzaam geluk. Doelen stellen en die behalen is daar enorm belangrijk voor. In deel 2 leer je precies hoe je doelen moet stellen die bijdragen aan jouw geluk op lange termijn.
online-cursus-minimaliseren-sven-poldervaartjpg

Dat is in vogelvlucht wat de Online Cursus Minimalisme van Sven Poldervaart is.

Sven Poldervaart en Rolf van Baalen

Sven Poldervaart is de bedenker en maker van de Online Cursus Minimalisme. Hij heeft de cursus uitgebracht onder de vlag van Happy With Yoga. Dat platform met waardevolle tips en inspirerende informatie over Yoga, Mindfulness en meditatie is in handen van Rolf en Melanie van Baalen.

Binnen het Happy With Yoga team wordt Sven ‘De Minimalist’ genoemd. Die bijnaam heeft hij te danken aan het feit dat hij al vanaf kleins af aan bezig is met zijn leven zo ‘slank’ mogelijk te leven. En dan bedoel ik dat Sven zo min mogelijk spullen heeft om gelukkig te zijn.

Het Happy With Yoga (HWY) team bestaat uit 3 leden, namelijk:

 • Rolf van Baalen
 • Melanie van Baalen – Poldervaart
 • Sven Poldervaart

Op de HWY website lees je meer over hen.


Sven is Operations Manager bij Happy With Yoga. Dat houdt in dat hij bezig is om alle operationele taken zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Denk daarbij aan het onderhouden en online houden van de website.

Wat is de rol van Rolf van Baalen in de online training Minimalisme dan? De cursus Minimaliseren bestaat uit video’s, audio’s en ebooks. In de video’s is Sven te zien, terwijl de audio’s door Rolf ingesproken zijn. De ebooks (werkboeken en cursus handleiding) zijn door Rolf en Sven samengesteld.

Voor wie is de cursus geschikt?

Is de cursus voor mij geschikt? Dat is goed om te weten voordat je besluit de training aan te schaffen van Sven Poldervaart en Rolf van Baalen. Op de verkooppagina lezen we het volgende:

“De cursus is voor iedereen die zijn of haar leven wil opruimen. Voor iedereen die inziet dat meer spullen niet gelukkiger maken en op zoek is naar meer betekenis, vrijheid en ruimte. Voor iedereen die weinig tijd heeft en een overvolle agenda en niet toekomt aan 'me-time'.”

Dit vind ik erg breed geformuleerd en algemeen geformuleerd. Graag ben ik iets specifieker voor wie de Online Minimalisme Cursus wel en niet geschikt is. De cursus is geschikt als je:

 • Met meer aandacht en bewuster wil leven
 • Uit de ‘rat-race’ van alsmaar meer en meer wil stappen
 • Bereid bent om in jezelf te investeren
 • Veel spullen hebt, maar weinig gevoel van betekenis
 • Bereid bent om aan de slag te gaan met de training
 • Spullen je stress en onrust bezorgen

Helaas is de training niet voor iedereen geschikt, als ik eerlijk ben. De Online Minimalisme Training is niet geschikt als je:

 • Geen tijd wil vrijmaken voor de cursus (kan al vanaf 15 minuten per dag)
 • Niet in jezelf wil investeren
 • Niet actief aan de slag gaat met het uitvoeren van de opdrachten (dan komt er geen resultaat, en is het kopen van de cursus weggegooid geld)
 • Geen computer, telefoon of tablet hebt aangezien het een volledig digitale cursus is

En is de Minimalisme Cursus van Sven en Rolf voor jou geschikt? Laat je niet ontmoedigen door gedachtes als: ‘Ik kan geen afscheid nemen van de spullen in mijn huis’. De training is een stap-voor-stap proces om spullen die echt bijdragen aan jou geluk te scheiden van degene die dat niet doen. Zodoende verandert de mindset van jou als persoon en ga je meer voldoening, tijd, ruimte en vrijheid ervaren.

Inhoud Online Cursus Minimalisme

Eerder in deze Online Minimalisme Cursus review heb ik je in vogelvlucht verteld wat de cursus is. Daarbij vertelde ik dat de cursus bestaat uit ebooks, opdrachten, video’s, audio-opnamen en PDF-bestanden. Laten we eens kijken wat je precies krijgt na het kopen van de Minimalisme cursus.

Na aanschaf krijg je toegang tot:

 • Ebooks met opdrachten: De rode draad in de cursus zijn de ebooks met opdrachten. Sven en Rolf noemen dit simpelweg ‘de werkboeken’. Ik vind dit denigrerend voor de hoeveelheid waardevolle informatie in de ebooks te vinden is. Elk ‘werkboek’ gaat over één specifieke module in de training. Wat betreft de inhoud starten de ebooks met een uitgebreide introductie over een onderwerp. Vervolgens bevat elk boek 2 specifieke delen, waar uitgebreid op de informatie ingegaan wordt. Zo bestaat het ebook van Module 2 uit ‘Consuminderen’ en ‘Geld besparen’.
 • Cursushandleiding: In dit 15 pagina’s tellende ebook leggen Sven en Rolf exact uit wat minimalisme is, en specifiek per module vertellen ze wat je daarvan kan verwachten in de training.
 • Trainingsvideo’s: De cursus bevat 8 video’s waarin Sven praktische informatie en tips geeft over een bepaald onderwerp. Deze video’s zijn een uitbreiding van de ebooks.
 • Audio-oefeningen: In de training zijn 2 audio’s te vinden die opgenomen zijn door Rolf. Deze audio’s zijn ontspanningsoefeningen gebaseerd op Yoga Nidra, zoals we tegengekomen zijn in de Online Yoga Nidra cursus. Deze oefeningen geven je meer mentale helderheid, en Sven adviseert om ze dagelijks te doen.
 • Toegang tot de Facebook Community: Happy With Yoga heeft een besloten Facebookgroep. Als je besluit om de Minimalisme cursus te kopen kan je kosteloos bij deze besloten Facebookgroep met gelijkgestemde mensen. Hier worden interessante verhalen, ervaringen en vragen gedeeld. Zo sta je er niet helemaal alleen voor.
 • Bonusmodule: Hoe zorg je ervoor dat je jouw huis écht kunt ontspullen met kinderen in huis? In de bonusmodule ‘Minimaliseren met een gezin en kinderen’ leer je waardevolle informatie en praktische tips om je kinderen mee te laten doen met de minimalisme flow.
 • Interview over Minimalisme: Rolf heeft Sven geïnterviewd over zijn ervaringen met minimalisme en minimalisme in het algemeen. In een 26 minuten durende video kan je dit interview terugzien. Een erg prettige video om te kijken als het minimaliseren even niet lukt, aangezien Sven ook de nodige problemen tegen is gekomen.

inhoud-cursus-minimalisme-happy-with-yoga

Kortom de Online Cursus Minimalisme is een bomvol pakket.

Mijn Online Minimalisme Cursus review + ervaring

Natuurlijk is deze Online Minimalisme cursus review niet compleet zonder mijn mening en ervaring te delen. In kocht de training van Sven en Rolf en ging ermee aan de slag. Hieronder lees je mijn recensie.

Na het volgen van meerdere cursussen van Happy With Yoga word ik elke keer weer blij van het ledengedeelte. De software die daarvoor gebruikt is werkt erg makkelijk. Zo kan je makkelijk navigeren tussen de verschillende modules, is alle informatie te downloaden en kan je de snelheid van video’s aanpassen. Ook werkt de software goed op verschillende apparaten zoals computer, telefoon en tablet.

Sterk aan de Minimalisme cursus is dat Sven een goede introductie geeft. Dit doet hij zowel met de cursushandleiding als met 2 introductievideo’s. Op die manier heb je de basiskennis van Minimalisme en weet je hoe je het beste door de cursus kunt gaan. “Een goed bezig is het halve werk” is niet voor niets een bekend gezegde.

Maar hoe is de inhoud van de cursus? De werkboeken bij elke module bevatten waardevolle informatie en praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan. De informatie in de werkboeken is niet uit de lucht gegrepen, maar wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Als we naar de cursus in zijn algemeenheid kijken dan is het ‘af’ en één geheel. De werkboeken vormen de rode draad. Van daaruit wordt verwezen naar video’s, audio’s of bijgevoegde PDF-bestanden. Dankzij deze structuur word je als cursist zeer goed bij de hand genomen, en ben ik ervan overtuigd dat de kans van slagen vele malen grote is dan bij andere cursussen.

Kortom: Ik ben erg goed te spreken over de Online Minimalisme Cursus van Sven en Rolf. De heren hebben er duidelijk veel tijd, moeite en energie in gestoken.

Kritische noten

Hierboven ben ik erg positief over de cursus van Sven en Rolf. En begrijp me niet verkeerd, dan ben ik ook echt oprecht. Alleen ik heb wel enkele kleine puntjes die ruimte tot verbetering zijn.

Allereerst vind ik dat (te)veel tekst in de PDF werkboeken dik gedrukt is. Het is goed om soms één woord of delen van een zin dik te drukken om daar meer aandacht aan te geven. In de werkboeken vind ik het een beetje to much worden, waardoor het juist afleidt en druk oogt.

Daarnaast kom je in de werkboeken links en rechts een typfoutje tegen. Ik ben er enkele tegengekomen, maar dit is niet echt noemenswaardig.

Ervaringen van anderen

Wat zijn ervaringen van anderen met de Online Cursus Minimaliseren? Ik ben op het internet op onderzoek uitgegaan. Het product staat niet op grote recensie sites, zoals Trustpilot of Bol.com recensies. Ik ben daarom via verschillende kanalen, zoals Facebook recensies, persoonlijke verhalen en uitgebreide ervaringen gekeken.

Hieruit kan ik opmaken dat de klanten van Happy With Yoga erg goed te spreken zijn over de training. Sven Poldervaart en Rolf van Baalen doen het erg goed in de ogen van het publiek, en krijgen veel complimenten. Dat lees ik vooral terug in de besloten Facebook community.

online-minimalisme-cursus-ervaringen

In diezelfde Facebookgroep delen veel mensen hun resultaten met de Online Minimalisme Cursus. Wat als rode draad in deze resultaten te lezen valt is dat ze een opgeruimder huis hebben, geld besparen, meer rust en voldoening ervaren in het leden en misschien nog wel het belangrijkste; ze missen de weggedane spullen geen seconde.

En het mooie is; de meeste klanten verdienen de training binnen 3 maanden terug (hierover later meer)

Hieruit is op te maken dat:

 • Sven en Rolf een erg goede cursus in elkaar gezet hebben
 • Een minimalistische lifestyle zorgt voor geluk, voldoening en vrijheid
 • Klanten resultaat behalen met de cursus

De gebruikers van de Online Minimaliseren cursus zijn dus erg goed te spreken over de training. En dat vind ik ook niet gek. Zoals we in deze review gezien hebben is het een zeer uitgebreide cursus waar veel tijd, moeite en energie in gestoken is.

De prijs

De prijs van de Minimalisme cursus is 87 euro. Dat is een eenmalige investering waarmee je levenslang toegang krijgt tot de gehele trainging inclusief de Facebook community.

Merk je op dat ik hierboven ‘investering’ benoem in plaats van ‘kosten’? Dat is namelijk ook hoe je de prijs van de cursus moet zien. Als je aan de slag gaat met de cursus ga je het aanschafbedrag volledig terugverdienen.

In de training leer je namelijk om te consuminderen en ruimte te vinden voor besparingen. Door hetgeen wat je daarmee bespaart betaal je de cursus dubbel en dwars terug.

Garantie

Ondanks dat het door het ‘terugverdien-concept’ een echte no-brainer is kan ik me voortellen dat je jezelf afvraagt welke garanties je hebt als de cursus niet bevalt.

En die zijn er. Sven en Rolf bieden je namelijk een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat houdt in dat je de cursus 30 dagen kunt uitproberen. Bevalt de training niet, om wat voor reden dan ook, dan kan je het volledige aankoopbedrag terugvragen.

garantie-2

Sven en Rolf maken het geld dan binnen enkele werkdagen terug over op je rekening. Hierdoor loop je geen enkel risico.

Conclusie: Online Cursus Minimalisme kopen?

Zoals je in deze Online Cursus Minimalisme review hebt kunnen lezen ben ik erg goed te spreken over de training. Sven en Rolf hebben erg veel tijd, moeite en energie gestoken in de cursus. Dit merk je aan hoe compleet de training is, de energieke video’s en waardevolle ebooks.

Het bedrag van 87 euro voor de cursus vind ik een echte no-brainer. Waarom? Waar jezelf eens af:

 • Wat is mij waard om meer geluk, voldoening en vrijheid te ervaren?
 • Wat als ik de aanschafprijs volledige kan terugverdienen?

In Module 2 leer je ontspullen en financiële ruimte te creëren. Zoals blijkt uit de ervaringen van anderen met de Minimalisme cursus verdienen zij de investering van 87 euro binnen 3 maanden terug.

Wil jij meer tijd, ruimte en vrijheid in je leven? Dan raad ik de Online Cursus Minimalisme van harte aan. Ga direct aan de slag via de link hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen