Hoe goed is Writgo Content Marketing? Review, ervaring + resultaten
30 januari 2021 

Hoe goed is Writgo Content Marketing? Review, ervaring + resultaten

Een geschikte tekstschrijver vinden voor het schrijven van web-teksten valt niet mee. Tenminste, een schrijver die teksten levert die zowel lekker lezen als ook goed scoren in de zoekmachines. En dan met name Google.

Writgo presenteert zich als een voorbelvond content marketingbureau. Maar is het dat ook? In de ruim 3 jaar dat ik websites bouw heb ik verschillende tekstschrijvers gehad. De ene keer met meer succes dan de andere keer.

Met Writgo werk ik inmiddels ruim 3 jaar samen. Toch is dat niet altijd een succesvolle samenwerking geweest. Met vallen en opstaan zijn we naar elkaar gegroeid. In deze Writgo review deel ik mijn ervaring en mening over de commerciële teksten van Mike Schonewille en zijn team.

Op deze pagina lees je mijn eerlijke mening wat ik van het werk van Mike en zijn team vind. Deze review zal voor Mike geen verassing zijn. We hebben namelijk regelmatig contact over de kwaliteit van zijn werk. En daarin ben ik zeer kritisch.

Writgo Content Marketing

Writgo is een content bureau dat het schrijven van commerciële teksten voor websites volledig voor je uit handen neemt.

Het bedrijf beperkt zich niet alleen tot het schrijven van de teksten. Ook voeren ze bij elke tekst een grondig zoekwoordenonderzoek uit. Zodoende komen de teksten op je website op de gewenste keywords naar boven in Google.

Uniek aan Writgo is dat de tekstschrijver abonnementen aanbiedt voor het laten schrijven van commerciële teksten. Voor een vast bedrag per maand krijg je een x-aantal teksten per week. Zodoende heb je consistentie in het publiceren van teksten op je website. Iets waar Google dol op is.

Het bedrijf is begonnen met het schrijven van teksten specifiek voor affiliate marketing websites. Tegenwoordig schrijft Writgo alle voorkomende commerciële teksten op websites. Denk daarbij aan productomschrijvingen, maar ook over-ons pagina’s of verkooppagina’s.

Mike Schonewille

Mike Schonewille, de eigenaar van het bedrijf, is via de Affiliate Marketing Revolutie in aanraking gekomen met online ondernemen. In die cursus leer je online geld te verdienen door het promoten van andermans producten of diensten. Een belangrijk onderdeel hiervan is het schrijven van Google vriendelijke en overtuigende teksten.

Die cursus heb ik ook gevolgd, zoals je in mijn Affiliate Marketing Revolutie review kunt lezen. Via het forum van die cursus heb ik Mike Schonewille leren kennen.

mike schonewille eigenaar writgo

Mike Schonewille


In het begin was hij met allerlei affiliate websites bezig om die van de grond te krijgen. Enkele projecten die hij gestart is:

 • Affiliatemarketingstartgids.nl: Op deze website schreef Mike artikelen over affiliate marketing en alles waar hij als beginner tegen aanliep.
 • Msonlinemarketing.nl: Op deze website gaf Mike Schonewille veel waardevolle informatie over online marketing in het algemeen.
writgo amr

Op de afbeelding hierboven, die afkomstig is van Trustpilot, zie je dat Mike Schonewille dankzij de Affiliate Marketing Revolutie eigenaar is van een eigen online business. En dat is niet van bovenstaande websites. Hoe heeft Mike dan zijn eigen online business?

De start van Writgo

Mike zijn online business is zijn content marketing bureau Writgo. Na geleerd te hebben hoe hij geld kan verdienen met affiliate marketing websites, zowel via de cursus als eigen ervaring, is hij gaan doen wat hij echt leuk vind en goed kan: Het schrijven van overtuigende en goed scorende affiliate marketing teksten.

Bij het runnen van een affiliate marketing website komt meer kijken dan alleen het schrijven van teksten. Al die overige zaken vindt Mike minder interessant en leuk dan het schrijven van teksten. Daarom dat hij gestopt is met de affiliate websites.

Mike stort zich nu volledig op het schrijven van commerciële teksten voor anderen. Zijn bedrijf Writgo loopt momenteel zo goed dat hij meerdere tekstschrijvers voor zich heeft werken.

Op 13 september 2020 heeft Mike Schonewille ontslag genomen bij zijn werkgever. Vanaf toen is hij zich volledig gaan focussen op zijn bedrijf. Dat heeft een enorme boost gegeven aan Writgo, zowel voor de professionaliteit en de groei.

Writgo commerciële teksten abonnementen

Eerder in deze review gaf ik aan dat Writgo werkt met abonnementen voor het laten schrijven van commerciële teksten. Een abonnement bestaat uit een x-aantal teksten per maand van elk ongeveer 1.500 woorden.

Writgo biedt 4 abonnementsvormen aan, namelijk:

 • 1 tekst per week
 • 2 teksten per week
 • 3 teksten per week
 • 4 teksten per week

Niet hele sexy namen voor de abonnementsvormen, maar wel lekker praktisch. Dat typeert de teksten van Writgo overigens ook. Ze zijn praktisch en to-the-point geschreven, zonder allerlei poespas. Eén van de redenen waarom ze goed scoren in zoekmachines.

Zelf heb ik lang getwijfeld of ik wel een abonnementsvorm moet nemen voor mijn affiliate teksten. “Ik bestel wel een tekst wanneer ik die nodig heb” dacht ik vaak. Toch heeft het abonnementsmodel, wat Writgo uniek maakt, veel voordelen opgeleverd:

En het voordeel is dat je het abonnement elk maand kan aanpassen, pauzeren of annuleren. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn of dat er moeilijk over gedaan wordt.

Bekijk de abonnemtsvormen van Writgo hier>>

Hoe werkt het?

Writgo werkt dus met abonnementen. Dit heeft veel voordelen. Maar hoe gaat dat dan eigenlijk in zijn werk? Dat vroeg ik mezelf af voordat ik begon met de abonnementsvorm van Mike Schonewille.

Samengevat komt het afsluiten van een abonnement en bestellen van teksten op het volgende neer:

 1. Kies de gewenste abonnementsvorm (1, 2, 3 of 4 teksten per week)
 2. Reken af via de veilige betalingsverwerker PayPro
 3. Je ontvangt een e-mail van Paypro met je bestelling. In de bijlage van die e-mail vind je de stappen om een tekst te bestellen.
 4. Maak een account aan op https://projects.writgo.nl/index.php/signin De gegevens hiervoor vind je in de PayPro mail.
 5. Maak een nieuw project aan in de digitale omgeving van Writgo. Bij mij is elke website een apart project.
 6. Maak binnen het project taken aan. Deze taken bestellingen voor teksten die je graag wilt hebben.
 7. Writgo gaat aan de slag met het schrijven van de tekst
 8. Voor of op de gewenste deadline ontvang je de tekst per e-mail van Mike Schonewille.

Ik heb de stappen opgenomen in een video. Deze video heb ik niet openbaar gemaakt, maar kan ik op verzoek naar je toesturen. Ik heb hier voor gekozen omdat je in de video ziet hoe ik mijn taken geef aan Mike in de Writgo digitale omgeving. Je ziet in de video bijvoorbeeld precies welke teksten ik al heb laten schrijven.

Ik wil niet dat dit informatie zomaar op het internet verspreid wordt. Via onderstaande link kan je je naam + e-mailadres achterlaten en dan stuur ik je de video persoonlijk toe.

Mijn ervaringen met Writgo en Mike Schonewille

Op 28 mei 2018 deed ik voor het eerst een bestelling bij Mike Schonewille van Writgo. Destijds was Mike net begonnen met het schrijven van teksten voor anderen. Hij zat immers al enkele jaren in de affiliate marketing wereld met zijn eigen projecten.

In 2018 had Writgo nog niet zijn eigen digitale omgeving. Ook de abonnementsvormen bestonden toen nog niet. Om een bestelling te plaatsen stuurde ik Mike een e-mail. Enkele dagen later kreeg ik dan een e-mail van hem terug met de tekst en factuur in de bijlage.

Mijn ervaringen met Writgo zijn niet altijd even positief te noemen. Ik heb zelfs enkele zeer negatieve ervaringen. Deze ervaringen zijn van 2018, toen Mike net begonnen was. De teksten waren vaak niet naar mijn zin en vaak heb ik hem de tekst laten aanpassen.

Na hem enkele keren de kans gegeven te hebben ben ik er op 30 juli 2018 mee gestopt. De maat was voor mij vol en ik heb geen teksten meer bij hem besteld. Op mijn feedback reageerde Mike erg goed, en dat vind ik een krachtige instelling (zie hieronder)

negatieve ervaring writgo

Mijn negatieve ervaring met Writgo in 2018

Een vrij duidelijk bericht vanuit mijn kant. Ik had de deur toen voor lange tijd gesloten.

Hoe is de kwaliteit nu van Writgo?

Zoals je eerder in deze Writgo review hebt kunnen lezen werk ik weer met het bedrijf. Hoe zit dat dan? Aangezien ik in 2018 totaal niet meer te spreken was over de kwaliteit van de teksten van Mike Schonewille.

In juni 2020 zag ik dat Jacko Meijaard op zijn Internet Succes Gids forum zich positief uitliet over de kwaliteit van de teksten van Mike Schonewille en Writgo. Hij raadde hem zelfs aan. Aangezien ik sinds 2018 nog steeds geen goede tekstschrijver gevonden had, heb ik weer contact opgenomen met Mike.

Hij heeft toen een proeftekst geschreven. Daaruit kon ik wel degelijk opmaken dat Mike en zijn bedrijf grote stappen hebben gezet. De kwaliteit was aanzienlijk beter en het leverde een goede tekst op.

Ik heb toen besloten om een abonnement met 4 teksten per week te bestellen. 2 teksten per week voor deze website, reviewhuis.nl, en 2 teksten voor een andere website van mij.

De teksten van Writgo vind ik op dit moment van zeer goede kwaliteit. De prijs is ook gestegen ten opzichte van 2018, maar dat is het dubbel en dwars waard. En het is niet dat ik nu nooit geen opmerkingen plaats naar Mike, maar dat zijn kleine aanpassingen. Zoals dat ik wil dat teksten een bepaald format hebben. Dat neemt Mike dan goed over.

Digitale omgeving

De digitale van Writgo vind ik persoonlijk een zeer goede verbetering ten opzichte van 2018. Dankzij de digitale omgeving is geven van opdrachten erg makkelijk. En ik houd makkelijk het overzicht op openstaande taken en taken die afgerond zijn.

Deze digitale omgeving is een zeer grote plus voor Writgo. Ik ken geen andere tekstschrijvers die een soortgelijke omgeving aanbieden met hetzelfde gebruiksgemak.

De voordelen van Writgo

In deze Writgo review heb ik verschillende voordelen van het bedrijf genoemd. Laat ik ze hieronder even opsommen:

De nadelen Writgo

Op de teksten die ik bestel en ontvang ben ik zeer kritisch. Ze bepalen namelijk de winstgevendheid van mijn websites. Sinds de herstart van 2020 met mijn samenwerking met Writgo heb ik nog geen grote nadelen kunnen ontdekken. Mike heeft zichzelf en zijn bedrijf zeer goed ontwikkeld.

Enige nadelen die ik kan opsommen:

 • De prijs van Writgo is duurder dan sommige beginnende tekstschrijvers (let op: goedkoper = duurkoop zegt men).

Ervaringen van anderen

Natuurlijk ben ik niet de enige klant van Writgo. Mike Schonewille heeft meerdere klanten aan de reviews te zien op Google.

Zoals ik eerder in deze Writgo review zei is Jacko Meijaard, van Internet Succes Gids, klant bij Mike. Hij raadt Mike zelfs aan via zijn forum. Tevens heeft Jacko een recensie geschreven op de website van Writgo, zie hieronder:

recensie jacko meijaard over writgo teksten

De recensie van Jacko Meijaard over de teksten van Writgo


Op Google Reviews krijgt Writgo.nl 5 van de 5 sterren. Onder andere heeft Jacko Meijaard hier een review achtergelaten, maar ook Maik Kroeze van Puppytrainen.nl heeft dat gedaan. Hieronder zie je enkele recensies over Writgo op Google:

ervaring en resultaat writgo teksten
ervaring mike schonewille teksten

Op Google vind je nog veel meer positieve reviews en recensies over Writgo. Wat je overal in de reviews terugleest is dat de teksten goed scoren in Google, Mike op tijd levert en dat hij flexibel is. Dat zijn punten waar ik het volkomen mee eens ben.

De prijzen van de abonnementen

Zoals ik eerder in deze review al zei zijn de prijzen ten opzichte van 2018 gestegen. Dat is ook niet gek, want de kwaliteit en het gebruiksgemak zijn ook flink gestegen. Gelukkig is de kwaliteit harder gestegen dan de prijs. Hierdoor ervaar ik nu een betere prijs/ kwaliteit verhouding dan in 2018.

Op de website van Writgo zie je de prijzen per abonnementsvorm. Dit zijn prijzen inclusief 21% BTW. Persoonlijk vind ik het interessanter om naar prijzen exclusief BTW te kijken, aangezien ik de BTW kan terugvragen bedrijfsmatig. Daarnaast vind ik de prijs per woord nog interessant.

In de tabel hieronder zie je een compleet overzicht van de prijzen van de Writgo commerciële teksten abonnementen. Dit zijn prijzen die je per maand betaald via automatische incasso.

AbonnementPrijs incl. BTWPrijs excl. BTWPrijs p. woord
1 tekst per week€ 291,-€ 240,503,7 cent
2 teksten per week€ 580,-€ 479,343,7 cent
3 teksten per week€ 870,-€ 719,013,7 cent
4 teksten per week€ 1.160,-€ 958,683,7 cent

Natuurlijk is het goed om naar de prijs te kijken, maar staar je er niet blind op. Een goede tekstschrijver is zijn geld waard en levert zichzelf dubbel en dwars op. Je kunt voor een goedkopere tekstschrijver zoeken, maar verwacht dan ook minder goede resultaten.

Zie het inschakelen van een tekstschrijver als investering. Op termijn verdient een goede tekstschrijver zichzelf altijd terug.

Garantie

Writgo geeft een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dat is een unieke garantie voor diensten van tekstschrijvers. Bij tekstschrijvers op Sitedeals of dergelijke freelancers ga je dat niet krijgen.

Mike is overtuigd van de teksten van zijn bedrijf. Als jij een abonnement hebt afgesloten en de teksten niet goed vindt, kan je binnen 14 dagen je volledige aankoopbedrag terugvragen. Hierdoor loop je geen enkel risico.

niet goed geld terug garantie

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om binnen deze garantietermijn te oordelen of een tekst hoog scoort in de zoekmachines van Google. Deze garantietermijn is bedoeld om te zorgen dat je goede teksten krijg zoals jij ze verwacht.

Na 1 of 2 maanden is pas zichtbaar of de teksten goed scoren in zoekmachines. Gelukkig kan je elke maand kosteloos je abonnement bij Writgo aanpassen, pauzeren of volledig annuleren.

Aan de slag met Writgo content marketing?

Zoals je in deze Writgo content marketing review hebt kunnen lezen werk ik al geruime tijd samen met het bedrijf. In 2018 was ik niet te spreken over de kwaliteit, maar vanaf juni 2020 sta ik versteld van de grote sprongen die Mike heeft gemaakt daarin.

De kwaliteit van de teksten is op dit moment erg goed. Mike houdt zich altijd netjes aan de afspraken. Zo heeft hij nog nooit een tekst te laat aangeleverd. Via de Writgo digitale omgeving is het makkelijk om taken aan te maken en de voortgang ervan in de gaten te houden.

Samen met de abonnemntsvorm voor de teksten maakt dat Writgo een unieke tekstschrijver waarover ik erg goed te spreken ben. Ik raad Mike Schonewille en Writgo van harte aan als je teksten wilt die zichzelf terugverdienen.

Zoals ik hierboven aangaf krijg je een unieke garantietermijn. Hierdoor loop je geen enkel risico op een miskoop. Ga direct aan de slag met de teksten via de link hieronder.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen