Wat is de Bol.com Bemiddelingsbijdrage?

Verkopen op Bol.com is niet gratis. Zowel particuliere als zakelijke verkopers betalen aan Bol.com de Bemiddelingsbijdrage, ook wel bemiddelingskosten genoemd.

Deze bemiddelingsbijdrage is een vergoeding aan Bol.com voor het beschikbaar stellen van hun platform. Als verkoper op het platform maak je gebruik van de voordelen van Bol.com. Denk hierbij aan hoge rankings in zoekmachines.

Een ander voordeel van verkopen via Bol.com is dat je zelf geen webshop hoeft op te zetten. De webshop van Bol.com bestaat uit de laatste technische hoogstandjes, wat resulteert in hogere conversies en meer verkopen.


In deze video wordt kort uitgelegd hoe de Bol Bemiddelingsbijdrage werkt.

Hoe hoog is de Bol.com Bemiddelingsbijdrage?

De Bol.com Bemiddelingskosten bestaan uit een vast bedrag + een percentage van de verkoopprijs.

Per productcategorie verschilt de hoogte van de bemiddelingskosten. Het vaste bedrag per verkoop varieert tussen de 0 en 3 euro. Dit betekent dat er productcategorieën zijn waar je geen vaste Bemiddelingskosten betaald. Denk aan categorieën als Alcoholische dranken, Huis en Tuin, bureau accessoires onder de 10 euro en nog meer.

Het percentage van de verkoopprijs komt bovenop de vaste kosten. Dit percentage loopt uiteen tussen 5 en 15% van de verkoopprijs.

Op de officiële pagina van Bol.com lees je precies hoe hoog de Bemiddelingsbijdrage per productcategorie is.

Succesvol verkopen op Bol.com?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je wilt starten met het verkopen op Bol.com.

Om jezelf veel tijd, moeite en geld te besparen adviseer ik om tips, informatie en advies in te winnen van succesvolle Bol verkopers. Van deze verkopers kan je methodes leren die wel en niet werken. Dit geeft je verkopen een kick-start.

Ik raad je aan om de methoden in de Bol Masterclass van Jia Ruan te gebruiken. In zijn uitgebreide videocursus leer je alles over succesvol verkopen op Bol.com. En in het ledengedeelte ontmoet je andere succesvolle Bol.com verkopers.

Lees mijn Bol Masterclass review voor ervaringen en meningen.

Reactie plaatsen