Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een speciale link die een uniek kenmerk bevat. Aan de hand van dat kenmerk kan een affiliate netwerk zien welke affiliate markteer de koper naar de website van de verkopende partij heeft gestuurd. Zodoende worden commissies uitbetaald aan affiliates.

Affiliate links zijn altijd uniek. Ieder product en iedere affiliate marketeer heeft zijn eigen unieke link. Deze unieke link kan een affiliate ‘ophalen’ of aanmaken bij het affiliate netwerk waar hij of zij aangesloten is.

Affiliate links zijn niet de meest sexy links. Ze zijn vaak lang en bevatten allerlei cijfertjes en nummers. De opbouw van een affiliate link is bij ieder netwerk anders. Hieronder laat ik enkele voorbeelden van affiliate links zien:

Een affiliate link bij PayPro.

https://www.paypro.nl/producten/Freds_Bouwtekeningen__Meer_dan_10000_bouwtekeningen_en_doehetzelf_projecten/8620/64814

Het laatste getal na de backslash, 64814, is mijn unieke PayPro ID. Stel jij als affiliate marketeer hebt ID nummer 99500, dan staat er op die plek jouw ID.

Een affiliate link bij Bol.com ziet er alsvolgt uit:

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=51156&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Ff%2F-%2F9200000132425995%2F&name=De%20Online%20Marketing%20Tornado%2C%20Tonny%20Loorbach

Deze link is een stuk langer dan van PayPro en is behoorlijk lang. In deze link is 51156 mijn unieke affiliate ID.

In onderstaande video laat Jacko, de eigenaar van de Affiliate Marketing Revolutie, precies zien wat affiliate links zijn:

Is het duidelijk voor je wat een affiliate link is en hoe je hem kan gebruiken? Als je vragen hebt, stel ze gerust in de reacties hieronder.

Zoals je hierboven gezien hebt is een affiliate link niet de meest sexy link om op social media, YouTube of je blog te delen. Er zijn gelukkig verschillende opties om een links in te korten, terwijl de werking niet aangetast wordt. Ofwel, dat het affiliate netwerk de verkoop via de affiliate link nog steeds registreerd.

Door affiliate links te cloacken krijg je een mooie nette korte link die nog steeds registreert welke affiliate markteer een klant aangebracht heeft.

Reactie plaatsen