Review Yoga Nidra Reis door de Chakra’s training
12 juni 2020 

Review Yoga Nidra Reis door de Chakra’s training

Yoga Nidra en Chakra’s worden vaak gezien als zweverig en vaag. Hierdoor ziet het gros van de mensen niet welke voordelen Yoga Nidra en Chakra trainingen te bieden hebben. Twee down to earth Yogi’s, Rolf en Melanie van Baalen, proberen daar met hun Yoga Nidra Reis door de Chakra’s cursus verandering in te brengen.

Met deze praktische training willen ze zoveel mogelijk mensen helpen de 7 Chakra’s in het lichaam in balans te brengen. Het doel? Complete ontspanning en diepgewortelde overtuigingen en programmeringen die je beperken weg te nemen.

Waarschijnlijk ben jij de training van Rolf en Melanie van Baalen tegengekomen. Het trok je aandacht, en je bent opzoek gegaan naar Reis door de Chakra’s reviews, ervaringen en meningen.

Zodoende ben je op deze pagina terecht gekomen. En dat is maar goed ook. Ik schafte het Chakra Yoga Nidra Programma van Rolf en Melanie aan, en ging ermee aan de slag. In deze review bekijken we goed de cursus is. En of jij er iets aan hebt.

Wat zijn Yoga Nidra en Chakra’s?

Chakra is een woord wat afkomstig is uit het Sanskriet, Oudindisch, wat betekent ‘wiel’. In totaal bevat je lichaam 7 Chakra’s die van de bekken tot en met de kruin lopen. Deze 7 ‘wielen’ zitten op knooppunten waar energiepunten samenkomen. Denk aan zenuwen en energiebanen.

Vandaar dat de Chakra’s ook wel ‘draaiende wielen van energie’ genoemd worden. Het zijn in feite energiecentra in je lichaam. In de cursushandleiding vergelijkt Rolf het Chakra systeem met een elektrisch circuit met lampjes.

De lampjes in het elektrisch circuit werken alleen optimaal als de juiste hoeveelheid stroom door het circuit wordt gestuurd. Als je te veel energie in het systeem brengt kan een lampje kapot springen. Bij te weinig energie brandt een lampje niet of minder fel.

Hetzelfde geldt voor onze 7 Chakra’s. Deze 7 ‘draaiende wielen’ moeten perfect uitgelijnd zijn, en voorzien worden van de juiste hoeveelheid energie. Met een uitgebalanceerd Chakra systeem ben je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans.

Online Chakra cursus in vogelvlucht

De Online Chakra cursus van Happy With Yoga is een training die je meeneemt in de reis door de Chakra’s. In het meegeleverde ebook van 37 pagina’s ga je alles te weten komen over het menselijke energiesysteem en de werking van Chakra’s.

Waar het in de cursus om draait zijn de 5 Chakra Yoga Nidra sessies en de Chakra werkboeken. De Yoga Nidra sessies zijn audio opnames die Melanie ingesproken heeft. In deze audio’s vertelt Melanie stap-voor-stap wat je moet doen om Yoga Nidra te beoefenen.

Bij Yoga Nidra is je bewustzijn hard aan het werk om emotionele, mentale en fysieke spanningen uit je systeem te werken. De audio’s variëren tussen de 28 en 39 minuten. En het enige wat je hoeft te doen is Melanie te volgen en exact na te doen.

De werkboeken brengen de echte verdiepingsslag aan voor de Online Chakra cursus van Happy with Yoga. Als je alleen interesse hebt in de ontspanningssessies, kan je beter kiezen voor de Online Yoga Nidra cursus van Rolf en Melanie. De Chakra training bevat 7 werkboeken, voor elk Chakra eentje.

yoga-nidra-reis-door-de-chakras

In de werkboeken, van ieder 18 tot 20 pagina’s, vertellen Rolf en Melanie wat het Chakra is en wat je ervaart als deze uit balans is. Na de uitleg krijg je vragen en opdrachten voorgeschoteld die je moet uitvoeren. Door dit fanatiek te doen leer je wat jouw beperkende overtuigingen zijn en hoe je die kunt veranderen.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van Yoga Nidra en in balans zijnde Chakra’s zijn enorm. Tenminste, als we veel bloggende yogi’s mogen geloven. Ik ben verder gaan zoeken naar wetenschappelijk bewijs hiervan.

In een wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd is door 3 geprezen wetenschappers blijkt dat een persoon waarvan de Chakra’s in balans zijn vele malen meer energie tot zijn beschikking heeft. Deze energiehoeveelheid beïnvloedt het fysieke, mentale, emotionele en geestelijke welzijn volgens het onderzoek.

voordelen-chakras-in-balans-wetenschap
Yoga Nidra en de Chakra’s in balans brengen heeft al hoofdvoordeel dat je vele malen meer energie hebt. De nevenvoordelen die hieruit voorvloeien zijn dat je…:

En te lang om op te noemen zijn alle ‘vage’ klachten die je kunt wegnemen en voorkomen. Het is namelijk zo dat meer dan 75% van alle huisartsbezoeken te maken heeft met stress-gerateerde klachten.

Kortom: Een gebalanceerd Chakra’s systeem is enorm waardevol, en het is belangrijk om daar de nodige aandacht aan te geven.

Rolf en Melanie van Baalen en Yoga Nidra

Rolf en Melanie van Baalen zijn de instructeurs in de Yoga Nidra reis door chakra’s training. Melanie heeft de audio’s ingesproken en Rolf de instructievideo’s. Maar hoe goed zijn Rolf en Melanie eigenlijk? En kan je iets van hun leren of is het uit de lucht gegrepen onzin?

Beide kennen we nog van vorige reviews, zoals de Online Yoga Nidra cursus, Yoga Stap voor Stap en Mindfulness voor het dagelijks leven. Die 3 cursussen heb ik doorlopen en beoordeeld. Ik moet zeggen dat de kwaliteit van de trainingen van Rolf en Melanie en hun platform HappyWithYoga altijd erg hoog zijn.

Het getrouwde stel heeft in Bali hun Yoga docentenopleiding gevolgd. Tevens zijn ze aangesloten bij verschillende brancheverenigingen, waardoor ze zich de volgende Yoga ‘titels’ mogen geven:

  • E-RYT 500: Deze titel mag je dragen als je een 500 uurs yoga docentopleiding gevolgd hebt die aangesloten is bij de Yoga Alliance én minimaal 4 jaar yoga docent bent.
  • YACEP: YACEP staat voor Yoga Alliance Continuing Education Provider (Yoga Alliantie voorgezette opleiding aanbieder). Rolf en Melanie staan dus aangemeld bij de Yoga Alliantie om yoga trainingen te geven.
  • Hatha Vinyasa: Om de titel van Hatha Vinyasa yoga docent te mogen dragen is een opleiding van 200 uur benodigd. Deze hebben Rolf en Melanie gevolgd.

Ze halen oprecht hun plezier en voldoening uit het beoefenen van Yoga, en het leren daarvan aan anderen. Anders zouden Rolf en Melanine waarschijnlijk niet de honderden uren aan Yoga, mindfulness en meditatie besteed hebben.  

Inhoud Yoga Nidra Chakra training

Eerder in deze Chakra Yoga Nidra training review heb je in vogelvlucht gelezen wat het programma inhoudt. Laten we eens wat specifieker kijken wat je precies krijgt na aanschaf van de Chakra cursus van Happy with Yoga.

Na aanschaf krijg je toegang tot:

  • Introductievideo’s: Module 1 van de Chakra cursus bestaat uit de video’s die de cursus maar ook Yoga Nidra introduceren. Denk aan video’s over bepaalde richtlijnen voor het beoefenen van Yoga Nidra. In totaal bestaat deze module uit 5 video’s van gemiddeld 3 minuten.
  • Chakra Yoga Nidra cursus handleiding: Dit is het 37 pagina’s tellende ebook voor de Reis door de Chakra’s cursus. In dit ebook ga je alles leren over de Chakra’s, het chakrasysteem en alles wat daarbij komt kijken. Zeer compleet ebook.
  • Werkboeken Reis door de chakra’s: Voor elk chakra is er een werkboek opgesteld door Rolf en Melanie. Er zijn dus 7 werkboeken. In deze werkbroeken staat beknopt nog wat extra informatie, waarna de vragen starten. Met gemiddeld 18 pagina’s zijn het uitgebreide werkboeken.
  • Yoga Nidra sessies: Dit zijn de 5 audiobestanden die gemiddeld ruim 30 minuten duren. In deze audio’s vertelt Melanie stap-voor-stap wat je moet doen om Yoga Nidra te beoefenen, om zodoende de chakra’s in balans te brengen. In combinatie met de werkboeken zijn dit zeer krachtige audiotrainingen.
  • Toegang tot Facebook community: Je krijgt toegang tot de besloten Facebook community van Happy with Yoga. In die community zitten andere (beginnende) yogi’s, waaraan je vragen kan stellen of ervaringen kan delen.

Zoals je ziet is het Chakra Yoga Nidra programma een bomvolle cursus. Van instructievideo’s tot coaching als het even niet lukt via de besloten Facebook community.

Voor wie is Chakra cursus?

De Chakra Yoga Nidra cursus is niet voor iedereen geschikt. Hieronder gaan we kijken voor wie de training wel en niet geschikt is.

De training is voor jou geschikt als je…:

En, is de cursus voor jou geschikt? Het kan namelijk zijn dat de training niet bij jou past. Het Chakra Yoga Nidra Programma is niet geschikt als je:

De training is alleen van waarde voor jou als je bereid bent om aan de slag te gaan. Door regelmatig met de training aan de slag te zijn ga je de vele voordelen van Yoga Nidra en Chakra besturing ervaren. Jouw motivatie is dus de bepalende factor in het verhaal.

Mijn Yoga Nidra reis door de Chakra’s review + ervaringen

Deze Yoga Nidra chakra’s review zou niet compleet zijn zonder mijn eigen mening en ervaringen met het programma. Ik kocht daarom de chakra cursus van Happy with Yoga en ging ermee aan de slag. Hieronder lees je mijn recensie.

Wat direct opvalt bij het doorlopen van de introductievideo’s is dat er veel aandacht besteed is aan het programma. De video’s zijn duidelijk en van goede kwaliteit. Maar nog belangrijker, er worden duidelijke handvaten gegeven hoe je de training het beste kunt doorlopen. Bij de start van de cursus kan de inhoud namelijk nogal overweldigend zijn.

Rolf adviseert om te starten met het lezen van de cursushandleiding. Dat ebook is van geweldige kwaliteit, zowel qua vormgeving als inhoud. Zo zijn titels in de inhoudsopgave klikbaar, en worden Yoga Nidra en de chakra’s op een enorm praktische manier uitgelegd.

Voor de werkboeken geldt hetzelfde. Deze zijn ook prachtig vormgegeven, en behalen een dikke voldoende als het gaat om de inhoud ervan. De Chakra Yoga nidra sessies zijn ingesproken door Melanie. Die praat op een prettige toon en op een snelheid dat je prima de oefeningen kunt nadoen.

Kortom; Ik ben erg goed te spreken over de Chakra Yoga Nidra training van Rolf en Melanie. Zoals je hierboven leest ben ik zeer positief, terwijl ik altijd een kritische noot probeer te plaatsen in mijn reviews. Bij het doorlopen van de cursus ben ik echter geen noemenswaardige zaken tegen gekomen.

Ervaringen van anderen

Laten we dan eens kijken naar de ervaringen van anderen met het Chakra Yoga Nidra programma. Mogelijk zitten daar nog enkele kritische noten tussen.

Op het internet zijn veel (positieve) reviews en ervaringen over Happy with Yoga en de Chakra Yoga Nidra training te vinden. Uit de recensies van anderen kan ik opmaken dat ze enorm tevreden zijn en echt iets gehad hebben aan de cursus.

Rick raadt Happy with Yoga aan en is goed te spreken over de cursussen en Rolf en Melanie:

recensie-yoga-nidra-chakra-cursus-rick

Gonnie is enorm geholpen met de training, en is daar erg blij mee:

ervaringen-van-gonnie

Voor Bernanda begint Chakra Yoga Nidra een verslaving te worden:

recensie-bernanda-chakra-cursus-online

Ik kan mezelf volledig vinden in de recensies die deze cursisten schrijven.

Wat is de prijs? 

De prijs van de Chakra Yoga Nidra training is, via deze link, 87 euro. Voor dat bedrag krijg je volledige toegang tot de training met alle video’s, audio’s, ebooks en werkboeken. De toegang is levenslang.

Dat vind ik een zeer schappelijk bedrag voor hetgeen wat je krijgt. Het is een zeer uitgebreide training die met grote zorg en aandacht is samengesteld. De prijs/ kwaliteit verhouding is dik in orde.  

Direct na aanschaf ontvang je automatisch een email van Happy with Yoga met een link om je account aan te maken. Na het aanmaken van je account kan je direct starten met de training. Houd er rekening mee dat het soms 5 minuten kan duren voordat de cursus zichtbaar is in je cursusoverzicht.

Garantie

Bij aanschaf van Reis door de Chakra’s krijg je een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Als je niet 100% tevreden bent met de training om wat voor reden dan ook, stuur dan Rolf en Melanie een mailtje.

Binnen 1 of 2 werkdagen staat het volledige aankoopbedrag terug op je rekening. Hieruit blijkt dat Rolf en Melanie mensen echt willen helpen met hun training.

garantie-chakra-programma

Dankzij deze 30 dagen garantie loop je geen enkel risico, en kan je het programma in principe 30 dagen kosteloos uitproberen.

Conclusie: Yoga Nidra reis door de Chakra’s kopen? (Kortingslink!)

Zoals je in deze Yoga Nidra reis door de Chakra’s review hebt kunnen lezen ben ik enorm goed te spreken over training. Rolf en Melanie hebben er een waar kunstwerk van gemaakt, en het enorm praktisch gehouden zodat starten makkelijk is.

Niet alleen ik, maar ook vele anderen op het internet hebben zeer goede ervaringen met Happy with Yoga en de Yoga Nidra chakra cursus.

Wat betreft de prijs vind ik de training zeer aantrekkelijk. Voor 87 euro krijg je een zeer uitgebreid programma over Yoga Nidra en de 7 chakra’s. De informatie is zeer waardevol en praktisch, en ga je daarom nergens anders op het internet vinden.

Wil jij aan de slag met Yoga Nidra en de 7 chakra’s? Dan raad ik de Yoga Nidra ‘Reis door de chakra’s’ cursus van harte aan. Via onderstaande kortingslink schaf je het programma aan tegen de laagste prijs.

Ga DIRECT aan de slag

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen