Wat is de beste online gitaarcursus? Ik ben op onderzoek uitgegaan!
12 augustus 2020 
in Muziek

Wat is de beste online gitaarcursus? Ik ben op onderzoek uitgegaan!

Meer en meer mensen zijn de afgelopen jaren begonnen met gitaar spelen. Een gitaar is zonder twijfel één van de meest uitdagende instrumenten om op te spelen, maar het is tegelijkertijd ook één van de leukste instrumenten om op te spelen. Wil je zelf ook gitaar leren spelen? Dan is het aan te raden om een online gitaar cursus uit te proberen.

Recent heb ik drie verschillende online gitaarcursussen aan een strenge keuring mogen onderwerpen. Persoonlijk ben ik ook een groot liefhebber van gitaar spelen en heb ik de afgelopen jaren behoorlijk veel weten te leren. Dat is onder meer te danken aan de drie online gitaarcursussen die ik in dit artikel ga bespreken.

In dit artikel vind je namelijk mijn persoonlijke top 3 van online gitaarcursussen waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Welke online gitaarcursus wat mij betreft de beste is? Dat laat ik graag nog even in het midden.

Graag wil ik je alvast wel verklappen welke gitaarcursussen je online kunt volgen en welke onderdeel uitmaken van mijn top 3:

  • Gitaarles van Michel Penterman
  • Gitaarles van Koen Snoek
  • Gitaartabs.nl gitaarles

Waar moet een goede online gitaarcursus aan voldoen?

In de basis zou je met een goede online gitaarcursus snel het gitaarspel onder de knie moeten krijgen. Maar, aan welke facetten moet een gitaarcursus voldoen, zodat dit gewenste resultaat behaald kan worden?

Allereerst is het in mijn ogen belangrijk dat de lessen op een logische manier opgebouwd zijn. Afhankelijk van het niveau van de gitarist moeten de lessen op het juiste niveau starten, waarna er stapsgewijs meer en meer de diepte ingegaan wordt. Als een online gitaarcursus de cursist continue uit weet te dagen, is de kans groot dat de cursist grote stappen weet te zetten.

Daarbij is het ook een vereiste dat de lessen goed te volgen moeten zijn. Ik geef daarom de voorkeur aan videocursussen of cursussen waarin veel audiobestanden gebruikt worden. Met alleen maar droge stof ga je het met een online gitaarcursus niet redden; je wilt immers ook zien hoe de ontwikkelaar van de cursus de gitaar vasthoudt, de snaren aanraakt en dergelijke handelingen verricht.

Tot slot moet in mijn ogen de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde zijn. Onder aan de streep is een online gitaarcursus sowieso voordeliger dan het volgen van lessen bij een muziekschool. Maar, je wilt uiteraard wel waar voor je geld en je wilt – logischerwijs – zo min mogelijk aan de cursus uitgeven. Feit is wel dat je door nét iets meer uit te geven, kunt genieten van de beste online gitaarcursus.

Meer informatie daarover is te vinden in de korte, onderstaande reviews. In onderstaande reviews bespreek ik namelijk wat mijn persoonlijke top 3 van beste online gitaarcursussen is.

Wat is de beste online gitaarcursus om te volgen?

Wil je zelf graag gitaar leren spelen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een online gitaarcursus? Dan heb je in mijn ogen alvast twee zéér verstandige keuzes weten te maken. De volgende keuze die je moet gaan maken, heeft betrekking op de online gitaarcursus. Het aanbod van online gitaarcursussen is namelijk behoorlijk uitgebreid, maar niet alle cursussen zijn even denderend.

In de wereld van online gitaarcursussen zijn helaas ook kwalitatief matige cursussen te vinden. Die cursussen kosten echter wel het nodige geld, waarbij je eigenlijk een kat in de zak koopt.

Voordat je je voor een online gitaarcursus aan gaat melden, is het daarom verstandig om je goed in te lezen. Mede daarom kan ik het alleen maar toejuichen dat je op dit moment dit artikel aan het lezen bent. Ik heb namelijk hoogstpersoonlijk onderzoek gedaan naar de beste online gitaarcursussen en heb daarbij mijn top 3 samen weten te stellen:

  1. Gitaarles van Koen Snoek
  2. Gitaartabs.nl gitaarles
  3. Gitaarles van Michel Penterman

In mijn ogen is de cursus van Koen Snoek verreweg de beste online gitaarcursus. Met die online gitaarcursus kan je snel de gewenste stappen zetten, leer je op de juiste manier gitaar spelen en ervaar je ook nog eens veel plezier. Dat is onder meer te danken aan de leuke filmpjes van Koen Snoek én aan de opbouw van de cursus.

Enfin, over deze drie beste online gitaarcursussen vertel ik je hieronder graag iets meer.

#1 Gitaarles van Koen Snoek

Recent heb ik de gitaarles cursus van Koen Snoek van A tot Z mogen volgen. Eigenlijk had ik bij deze cursus vanaf het allereerste moment al een goed gevoel, aangezien Koen Snoek een bekend persoon is in de wereld van gitaar spelen. Hij heeft meerdere cursussen ontwikkeld, hij heeft zelf ook veel ervaring met het spelen op een gitaar en hij wil heel graag andere mensen helpen.

Koen heeft deze cursus niet ontwikkeld om veel geld te verdienen, maar juist om andere mensen te helpen. Koen Snoek is een ware liefhebber van de gitaar en wil dat graag met andere mensen delen.

De cursus van Koen Snoek is uitgebreid opgebouwd, kan op veel positieve beoordelingen rekenen en is ook nog eens relatief voordelig geprijsd. Voor deze cursus betaal je namelijk een bedrag van 67 euro’; een bedrag dat in mijn ogen zelfs aan de lage kant is. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze cursus van Koen Snoek is namelijk dík in orde.

welke-gitaar-cursus-online-volgen

Over de positieve beoordelingen gesproken; zelfs Henny Huisman heeft een positieve beoordeling over deze cursus achtergelaten op het internet. Dat is in mijn ogen veelzeggend over het niveau dat Koen Snoek heeft weten te behalen.

Wil je graag meer weten over deze nagenoeg perfecte cursus van Koen Snoek? Daarvoor verwijs ik je graag naar mijn Gitaarles van Koen review. In die review bespreek ik uitgebreid de inhoud van de cursus, het doel van de cursus, de belangrijkste voordelen van de cursus en zaken die aan de cursus schorten.

#2 Gitaartabs.nl gitaarles

Je hebt hierboven kunnen lezen dat ik de online gitaarcursus van Koen Snoek het allerbeste is. Een goede nummer 2 binnen deze ranglijst is echter de gitaarles van Gitaartabs.nl. Deze onderneming is gestart door Jan van der Heide; een persoon die actief is binnen de wereld van automatiseringsoplossingen. Dit lijkt op het eerste oog niks met gitaar spelen te maken hebben; dat klopt ook.

Op zijn website valt echter te lezen dat Jan van der Heide al vanaf 1992 met gitaar spelen bezig is. De opgedane kennis én ervaring heeft hij uiteindelijk gebundeld en probeert hij over te brengen op andere mensen. Dat doet hij met zijn eigen cursus via zijn eigen onderneming Gitaartabs.nl.

Jan zijn onderneming is behoorlijk populair geworden, aangezien deze cursus bij een breed publiek met open armen ontvangen is. Volgens Jan van der Heide hebben maar liefst 80.000 mensen deze cursus gevolgd; een aantal waar ik mijn vraagtekens bij heb.

online-gitaar-leren-spelen-1

In mijn ogen heeft Jan van der Heide prima werk afgeleverd met deze cursus. Opvallend is dat je voor deze cursus maandelijks een bedrag moet betalen. Dit brengt wellicht iets meer werk met zich mee, maar je kunt wel snel jouw lidmaatschap annuleren/opzeggen. Daarnaast is Jan van der Heide ook in staat om continue de cursus aan te vullen, zodat je continue blijft leren.

Het is helaas niet zo dat deze cursus van Gitaartabs.nl kan tippen aan de cursus van Koen Snoek. Wil je graag meer informatie over deze cursus lezen? Daarvoor verwijs ik je graag naar mijn Gitaartabs.nl review. Via deze review kan je je – indien gewenst – ook direct aanmelden voor deze cursus.

#3 Gitaarles van Michiel Penterman

Het is nou zo dat de gitaarles van Michiel Penterman de slechtste van deze 3 online gitaarcursussen is? Nee, zeker niet. Het is alleen de minst goede. In mijn ogen heeft Michiel Penterman namelijk prima werk afgeleverd met deze cursus, maar kan de cursus niet helemaal tippen aan de twee hierboven genoemde online cursussen.

Zo ben ik van mening dat deze cursus ietwat achterhaald is, dat de community niet heel actief is en dat het ook ontbreekt aan echte diepgang. Over andere zaken ben ik daarentegen wel zeer te spreken, waaronder het feit dat hij regelmatig met deze cursus in de media is gekomen, dat Michiel Penterman zelf ook een begenadigd gitarist is en dat de cursus relatief betaalbaar is.

gitaarles-online-volgen

Ben je benieuwd naar alle plus- en minpunten van de cursus van Michiel Penterman? Daarvoor verwijs ik je graag naar mijn Michiel Penterman review. In die review bespreek ik uitgebreid wat ik van deze cursus vind, maar zet ik ook alle feitelijke informatie op een rijtje.

Na het lezen van die review kan je voor jezelf bepalen of je je direct voor deze cursus aan gaat melden óf dat je keuze wellicht uitgaat naar één van bovengenoemde online cursussen. Ongeacht voor welke online gitaarcursus je kiest; je kunt met deze drie online gitaarcursussen direct jouw gitaarkwaliteiten naar een hoog niveau tillen!

Conclusie: Wat is de beste online gitaarcursus?

In deze review heb ik je 3 gitaarcursussen laten zien. Mijn persoonlijke favoriet is de Gitaarles van Koen cursus, zoals je hebt kunnen lezen. In onderstaande tabel zie je een beknopt overzicht van de 3 online gitaar leren spelen cursussen.

 Gitaarles van KoenGitaartabs.nlGitaarles van Michel Penterman
GitaardocentKoen SnoekVele, waaronder conservatorium afgestudeerdeMichel Penterman
Prijs€ 67 eenmalig€ 14,95 p/maand€ 5,75 - € 9,67 p/maand (afhankelijk van looptijd abonnement)
Voordelen- Koen heeft echt passie voor gitaar spelen en wil anderen het leren.
- Veel positieve beoordelingen (waaronder Henny Huisman)
- Actieve besloten community
- Zeer goede opbouw waardoor het boeiend blijft
- Jan is al zeer lang actief met gitaar spelen.
- Verschillende gitaardocenten in de cursus
- Maandelijks betalen mogelijk waardoor je op elk moment kan opzeggen
- Duidelijke video’s
- Zeer veel bekendheid in de media
Nadelen- Geen maand abonnement mogelijk- Er is geen besloten community- Cursus is ietswat acherhaald
- Community is niet actief
- Michel heeft zijn focus niet meer op zijn gitaarcursus liggen
Direct aan de slag?Start Nu!Start Nu!Start Nu!

En welke cursus gaat het worden?

Over de schrijver
Ik help mensen met het kopen van de juiste producten op het internet. Op Review Huis.nl laat ik je zien welke producten je geld waard zijn én welke producten niet. In mijn reviews ben ik eerlijk over de kwaliteit van een product.
Reactie plaatsen